Share

Berkenalan dengan PM uk baru

pihak joegrimjow mengucapkan jutaan tahniah kepada PM UK yang baru, David Cameron kerana berjaya menjadi PM UK yang baru setelah 5 hari bergelut untuk mendapat gelaran ini!

(acecece, macam orang terkenal pulak!)






current rate 1 pound = 4.81 (expedia.co.uk)




Cerita menarik David Cameron

- Umurnya sekarang adalah 43 dan merupakan PM UK yang termuda sejak tahun 1812!

- Barrack Obama merupakan orang pertama ucapkan tahniah di atas perlantikan ini

- Dia belum menjawat jawatan menteri apa2 di UK lagi, tapi terus jadi PM (yakin boleh!)

- Graduate dengan 1st class degree di Oxford university pada tahun 1988 ( aku baru lahir kot)

- Pernah mengutuk Gordon Brown sebagai 'an analogue politician in digital age' (lol, ku suka yg ni!)

- Bakal menyambut kelahiran anak baru nanti!

- Isteri yang comel dan memahami karier suami (erkk??)



psss : entry pendek, suka tak?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

38 comments:

iman said...

my friend, Chris called gordon brown a *ick! but there are those like him..it just that people said British Economy had goes down ever since! lol

yeah hoping for a higher currency rate! Pleeaseee~

p/s: is liking the comic thingy.easy to read.wohoo

Amir said...

Tahniah pm baru utk britain. Gile rendah currency uk skg ni...

Nazz@Purple said...

suke entry pendek..!

fikaryna said...

suka..ngeee..

joegrimjow said...

erkk
semua suke pendek2 ye?
kena buat pendek dah lepas ni
;)

Oasis said...

Tanpa pengalaman jadi menteri agak2 blh tak dia jd PM yg bagus? Hmmm...all da best la utk si David tu..

atty's said...

besh entry pendek cenggini ..

tahniah utk beliau ..muda lagi ye ..semoga berjaya menjadi pemimpin yang berkaliber..

wHoSeNa said...

tahniah utk beliau...
t'igt plak Sultan Mizan..AGONG t'muda Malaysia..~~~

joegrimjow said...

muda tak semesti tak hebat
;)

YanTzYanTtiE said...

nice one :p

Mohd Adziim said...

'an analogue politician in digital age'

Apa maksud yang ni ye?

ChiLaBaey's said...

Tahniah kerana berkesempatan bersembang dan memberi cadangan pada PM UK baru.... Vangga ni... hehehehe.... :)

♥ciK-t0ge ♥ said...

dia baEk x???
hahaha
naMpak muDa..
ade chaNce ne.. hehehhe

joegrimjow said...

adziim, tu ayat sindir tu;)

edda(",) said...

wahhh.. best la boleh berkomunkasi ngan PM UK.. walaupon dlm blog! hahah

iman said...

an analogue politician in digital age = stuck in the past

analogue :old technology

digital : modern tech

Another one with Intelligent Factor and young -
Obama ->Harvard , Cameroon -> Oxford

FarhanaDr said...

Ouh.. Sudah bertukar penyampaian entry? Heehee.. Menarik.. Variasi.. Tak bosan.. Joe mmg otak kreatip.. Kirimkan ucapan tahniah ku untuk PM baru.. Heehee..

kella said...

hmmm ada tengok citer pasal dia ni semalam, bagus pula dapat info tambahan di sini.. tengkiu..tengkiu..
joe kreatif sungguh!
suka dengan kekreatifan mu itu! hehehe..

TERIMA KASIH HAFIZ HASHIM, TAHNIAH MALAYSIA

fq said...

hahahahahahha...
lawak2...
teglak2 ak baca katun ko 2...

zik said...

cabaran untuk PM baru tuh... boleh punya.. malaysia boleh..uk pun boleh gak..ngeh2..

HEMY said...

hebat dan semestinya ramai yg busuk hati ngan dia

aduka said...

bleh x ko kirim salam n gambo aku kat die?
hahaha..
=P

zaidharis said...

Sempena Hari Belia Negara 2010,
temui kami di Putrajaya,
layari : zaidharis

Mohd Shahnom Ismail said...

Boleh masuk Muka Depan Akhbar Malaysia, Mantan Pres Sheffield berdialog dengan PM UK

hakimfaridzul said...
This comment has been removed by the author.
hakimfaridzul said...

saya gemar membaca entri yang pendek dan clear cut macam ni~

senang dan mudah dibaca!

tak meleret2..

agagagaga

Hazzy Ishak said...

entry pendek senang baca, senang paham

miss lolly a.k.a luvfareda said...

j0e bakal menteri msia ?

mungkin*

+akufobia+ said...

like.wow. baru.harap bagus la.selamat orang islam yang duduk sana.

mama zharfan said...

rugi betul nak kirim duit pound kat msia ni...

joegrimjow said...

masuk paper shahnom?
ni klu tau kat dieorg
ade kena tgkap ni
hehe

Chem5007 said...

apsal dekat bab isteri tu terkeluar (..errkkk )?...hehe

Frodo Baggins said...

joe lu bakal PM malaysia pulak.

yakin boleh! termuda sepanjang abad!


>>___<<


((sambil kira pound ...))

joegrimjow said...

frodo
xmampu lagi de
huhu

Lun said...

dlu thn 96' 1paun = 6ringit

♥Hernee Nazir♥ said...

alamak..cam adk bradik la..hehehe

Kuwe said...

"an analogue politician in digital age"


Damn. Unik gila babi.

ADLYNN ANGGORAS said...

happy for him!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW