Share

cerita SMSA (3) - menjadi budak bukan senang

terlebih dahulu terima kasih kepada bard yang memilih entryku sebagai pemenang no 3 dalam contestnya disini. entry yang berjaya menang itu adalah entry ini. hehe. tak sangka entry yang khayalan tu dapat tempat di hati juri. thx u ;-) erkk, contestku jangan lupa join ya. bukan esok ke? lalala~



~~~~~



SMSA day out kali ini menjelajah peak district. yahoooo! tema? menjadi budak!



best memang best sebab pemilihan tema sesuai dengan gelagat2 kami pada hari itu. terima kasih kepada yang join untuk day out kali ini. korang betol betol rowwkkss (macam ni ke ejaan die?) ok, update serba sedikit pasal day out kali ini ya



46 orang menaiki bas menuju ke peak district. exco SMSA dengan bijaknya mahu melatih 'bakal2' pengganti komiti di tahun hadapan dengan yang mengendalikan program ini adalah muka muka baru. jadi, kami boleh lah main dengan seronok pada hari kejadian. hehe



terima kasih kepada amar, andi, nik, isho, hilman, baim, idayu, mira juju dan penasihat day out zacko yang mengadakan satu program yang mantap mantoya sekali!



antara acara yang diadakan cukup simple. mula mula kumpul untuk main game sukaneka, ada 4 game semuanya, lepas tu bbq dan makan makan dan lepas makan2 kiteorng ada aktiviti bebas. kesemuanya memang membuat hati ini begitu riang gembira. tambahan pula.... full stop (hehe)



o00k, layan gambar dulu



baling selipar



war games!!



isi air dalam botol



4-leg-race



untuk permainan sukaneka ini, kami cipecahkan kepada 4 kumpulan rumah. aku yang berada di kumpulan kuning cukup bersemangat untuk memenangkan kumpulan. kesemua ahli kumpulan juga hyperaktif pada hari tersebut dengan masing masing mahu menang. budak budak katakan



ok, layan gambar lagi




jangan kena jangan kena.....



isi air pakai span, aku pakai span + baju, kekeke!




sebelum berperang kita ambil gambar dulu



yeehaaa, siap sedia semuaaa!




fuhh, memang penat pada hari kejadian. pasukan kuning akhirnya muncul di tempat kedua dengan 33 point di belajang rumah merah sebanyak 36 point. no 3 hijau dan yang terakhir (diketuai oleh chula) adalah biru. kekeke. semua bergembira pada aktiviti tersebut



antara benda budak yang dibuat
1- aming tak mahu keluar dari permainan war games walaupun kalah. budak2, kalah taknak ngaku.
2- hazrat duk membebel sebab tak puas hati itu inilah. budak2, mana puas hati kalau dah kalah
3- kumpulan hijau yang gunakan baju untuk isi air (sepatutnya guna span je) tetap dapat no last, budak2, mana reti ikut peraturan.



habis sukaneka


terus bergerak ke tempat bbq. waaah, sudah hampir siap! terbaik la nik! memang sedap sedap nampaknya makanan yang dimasak. ada jugak yang memancing. aku cuba try skill yang dibelajar tahun lepas. kot kot ada luck kan. perghhh, 2 kali baling, terus dapat. besar pulak tu. lepas tu baling sekali lagi, baling baling, dapat jugak! wohoooo, 2 ekor ikan aku dapat hari tu. memang luck habis lah!



ok, layan gambar lagi



luck beginner ke atau aku memang pro? kekeke




makan makan makann!!



sembahyang jangan lupa



lepas makan2 semua, aktiviti bebas, ada yang bermain lastik, ada yang layan perasaan dengan main gitar, ada yang meninjau2 alam sekitar melihat pokok2, ada yang main galah panjang dan aku main mafia ape ntah. tapi best game tu. ada mafia, polis, orang kampung, doktor dan ketua kampung. haha. stylo la game tu. nanti balik malaysia kita main. ok? hehe



bas datang pukul 5 dan pulang ke rumah masing masing. dalam bas terdengar berita kekalahan arsenal dengan wigan. haha, frust menonggeng housemate aku dengar berita tu ;) layan gambar diri sendiri pulak. hehe. untuk semua yang datang dan yang menganjurkan, terima kasih banyak2!




thx u semuaaa!




gambar koleksi



mengancam tak? agagaga






credit picture to isho (memang terbaik la bro!) dan ikram (sepantas kilat mengupload)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

32 comments:

cheeky caca :) said...

ayam bakar tu buat saya lapar ok ! :)

helena's said...

ye ye..saya laparkan ayam bakar itu!

joegrimjow said...

haha
ayam bakar cicah mayonis
sedap

rhapsody LiN said...

haha.. cun gambar2~

credit to photographer! :p

joegrimjow said...

photographer memng terbaik!

farah said...

wah wah wah . meriah sangat la .
dan makanan tu sangat sedap

mama zharfan said...

pic last tu joe nampak hensem lagi mengancam..boleh jd model hindustan :p

SweetyMui2 said...

men baling selipar tu best!! XD

green said...

lagi satu..bdak bdak pun suke bergambo..hehe

tijiey said...

heh. dok ovesea pon still menten ngn sukaneka tradisi yg best..congrat bro..!
em.
baling slipa plg best. wape slipa da tekoban atas bumbung

~ Ann ~ said...

ceh agagagaga.. haha.. pic bawah skali tu.. pewitt!

noor afzan said...

meriahnya games..
baling selipar tetap di hati..
haha~

Kapten said...

sayang abang hensem tu dah berpunya
hehehehe

~ ALIEN ~ said...

kunjungan bls...(^_^)

huhuhu...ayam bakar. nak gak


(psssttttt..SMSA tu ape?)

AyanaAsham said...

lame gile dah x men baling sipar.

cawan merah said...

baling selipar je? ceh..
advance la sikit. baling nike, adidas, takpun heels. hoyeah!

Frodo Baggins said...

jap, scene last tu ... ada gamba pompuan maen guitar kat blakang ..
semat gilesss ... hahahhaha

FarhanaDr said...

Wahhhhh.. Kanak-kanak ribena.. Hik hik.. ;p

saye kerink said...

Eh ade Yuna Clone la kat belakang gambar last skalik tuh..
yeah yeah ngancam la jugak. huhu. ;]

aYu said...

joe~pic smua nampak sgt sweet,,,

skY Hayyat said...

salam..

uiks.. cik yuna kat blkg kamu?? kem salam.. heeee ^_^

nurinkhairi said...

uuu bestnye..
x pegi sbb byk keje..sbb pegi peak district tu yg best tu isk2

DaHLia said...

epi besday!!!

Anonymous said...

bestnyeee kalau dapat bawak awk g tangkap ikan mackerel! or salmon?hehe

*after kawin la.lol.bukan skrg.hehe

-tanah-

joegrimjow said...

ni yg buat xsabar nak kawen ni
;)

Anonymous said...

ok u make me laugh.lol :D

-tanah-

nursarah said...

mmg mengancam, gambar makan2 tersebut. tengok gambo kat FB nampak tempat mancing tu cun pemandangan dia..




amboiiiiiii si pokok dengan tanah..ehem.ehemmmm.

.::WaNiE::. said...

banyak tul aktiviti korang ek

oh ayammm kekekke

Masy said...

arinie ye bday? hepi bday joe!

ade fesbuk eh? nk add!

Hazzy Ishak said...

memang best la kalau selalu buat aktiviti macam ni...

fikaryna said...

posing yg lst 2 mmg ter ancam..haha..

YanTzYanTtiE said...

ayam bakar macam best
Klik ur nuff..its DIGI :p

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW