Share

world week : booth macam2 ada

sempena world week 13 hingga 19 march, satu booth untuk setiap national society dibuka pada hari hari tertentu. SMSA yang mewakili malaysia telah membuka booth mewakili south east asia region. segerombolan malaysia pun nak tak nak kena jugak buka booth




tiada dalam gambar, sopi yang kena jaga masjid, faridah yang kena jumpa supervisor dan miji yang sibuk dengan urusan lain. dalam gambar, cuma ada 8 dari kami. 8 pun boleh. erkk, apa yang ada sempena booth ni? macam macam adaaa



brochure



untuk menghabiskan sisa sisa yang lepas, hari kejadian terus memberi kesemua brochure yang begitu banyak dalam bilik aku ke semua pengunjung yang datang ke booth kami. sedikit sebanyak menolong promosikan malaysia. hehe. baru tinggal sikit barang dalam bilik



pokok 1malaysia


ada juga hiasan yan digantung di pokok2 untuk pelajar international yang datang ke booth kami untuk belajar sepaah dua kata dalam bahasa melayu, mandarin dan juga tamil. waaah pokok ni sungguh cantik di gubah oleh pakar gubah kiteorang ;)



kek batik dan kuih seri muka



kek batik oleh faridh dan kuih seri muka oleh eica ni salah satu daya tarikan di booth kami. nampaknya dieorang memang sukakan makanan malaysia ni. ekk, kenapa 2 je? sebab tak sempat nak buat. thx u pada eica dan daridah yang buat, sodappppp


congkak dan tenteng





congkak dari rumah qilot ni di bawa bersama. hoho, kire permainan tradisional la ni. cuma congkak yang kiteorang bawak ni adalah portable, kire moden congkak r. hehe, tapi konsep permainan masih sama. juga ada tempat tenteng disediakan. terima kasih kepada farah n sopi yang bertungkus lumus buat. memang besttt main semua ni!


aku berjambang?



ok, ni bukan daya penarik kat booth. hehe. cuma masa booth ni, ramai yang tego aku yang sekarang ni berjambang. haha. memang kalau dalam gambar atas ni, agak nampak matang kan? so, patutkah aku meneruskan dengan identiti berjambang ini? hehe. ok, jom layan gambar



masa nak set up tempat



proud to be malaysian!



selamat datang semua



sekitar booth


awek yang datang ke booth kami



sudah pasti lastnya adalah puak puak malaysia ;-)




pengajaran dan iktibar

untuk buka booth ni, agak tergesa gesa sebab kiteorang tahu lewat. ntuk tahun depan perlu adakomiti yang berurus dengan wakil union ni secara direct. kalau macam tahun ni, susah sekali. apa yang dibuat, selesaikan pada malam meeting. semua ahli komiti mainkan peranan dengan berjayanya dan komitmen yang mereka berikan sangatlah patut dibanggakan. thx u semua! terima kasih juga student malaysia yang datang pada petang hari tersebut. jumpa lagi di dikir barat nanti!


gambar last mestilah tuan empuna blog


psss : hari ini saya gembira

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

30 comments:

.::WaNiE::. said...

saya vote buang jambang heheheheheh

baru la jambuuuuuuuu

Hazzy Ishak said...

konon dah matang ar tu
tak sesuai tau
keh keh keh...

zaizax said...

humm, rasa2 nye buang jambang tu much much better

naz said...

jambang handsome :)

KembarA KehidupaN said...

mkn bace bismillah x hihihi

aBoi said...

kalau nak jambang.. buat macam daughtry ..hehe
baru nampak kemas..

+akufobia+ said...

haa?matang?wow.nak rasa kuih batik faridh.(faridh yang mana 1?)

helena's said...

saya setuju dengan wanie!haaha

SyuQ said...

suka pic last

besor mulut dr sudu

he he he

tehais said...

fuiyoooo..meriahnye booth korang..memang terbaekkk la! ;)

Aku pun vote buang jambang tu.lalala~

Lifesaver said...

eh!ada congkak!even yg tak traditional..still dianggap permainan zaman berzaman

kak ina kl said...

salam joe..handsome per berjambang camni..

seronok tenguk pelajar malaysia bila berkumpul camni..


teringat anak akak yang jauh..

Eazy Izzuddin said...

hype
kembali..
xD

Kaseh Mucuk said...

gambar las skali tetibe bikin ini perot lapar.. =p

FarhanaDr said...

Hahahahaha.. Kamu nampak matang sangat dgn jambang itew.. Tapi ku lagi suke kalau tak bejambang.. Baby face, muka manje.. Wakakaka.. ;p

Chef joe takkan tak sumbang makanan kot? Hehehe..

aduka said...

1st pic aku tgk ko matang.. n macho also.. haha..
=P

joegrimjow said...

maknanya kene buang jambang la ni? baru nampak jambu? wakaka


xsempat ank sediakan makanan, sibuk (alasan)

nursarah said...

phewwit! joe dah kelihatan lebih matang. kenapa ek, adakah kerana jambangan itu, kehkeh. kek batik pun leh buat ek kat sana, cukup plak bahan2nya. =p

lea said...

mcm best jerk..
promote malaysia kat mata dunia..

joegrimjow said...

SARAH, CUKUP je bahanya tu, senang je ;)

Amy Syaquena said...

Follow me on my blog for my updates! :) have a good day!!

HiLMaN said...

jambang menjadi isu.
hehe

vidadarisakura said...

fuyoo...

Nur Su'aidah Bachok said...

semoga gembira selalu !! ;D

Ivy Metaga said...

bestnya ada aktiviti2 macam tu...good2..

Mimpi said...

Kasi panjang lagi jambang pastu kena ngan kopiah...memang nampak mcm pendakwah.

AyanaAsham said...

jambang ko hot.....hahahaha

joegrimjow said...

hehe
btol3
jambang jadi isu plak
haha

Merryn said...

U know wat's cool? Seeing Malaysians overseas appreciating and proud to be Malaysians when the ones that are still in Malaysia don't give a damn!

Tengok ur last gambar pun make me lapar lah Joe! :P

joegrimjow said...

apa lagi
jom join makan sama2
;)
thx u

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW