Share

cereto menggembirakan kami serumah



sejak kereta nissan sunny hilang, hidup kami berempat seolah tidak seperti dulu. kalau dulu nissan sunnylah yang membawa kami ke masjid, ke restoran mohammed, meadowhall dan macam macam tempat lagi. tetapi disebabkan salah parking, kereta itu dirampas.



kejam kan?


kat sini kalau kereta tak parking di tempat yang betul, pasti kena rampas. nak ambil balik? tidak berbaloi. kereta tu dibeli dengan harga 300 pound dan kalau nak ambil balik dari piak berkuasa, lebih kurang sama bayarannya. jadi, pergilah nissan sunny meninggalkan kami semua


kehadiran kia cerato


kini hidup kembali ceria! dirasakan bagai hujan bunga yang turun, sungguh wangi dicampur pula dengan gadis gadis yang bersorakan gembira, itulah perasaan bila kia cerato sampai di rumah. sebab harga kereta ini 'boleh tahan' juga, jadi kena jaga dan sayang lebih akan kerata ini


cerato corneto yang bergaya!


menggunakan dengan sebaiknya


semalam telah ke masjid dengan kereta. haha. memang tak jauh pun masjid dengan rumah, tapi disebabkan nak pergi shopping di ASDA, terus naik kereta ke masjid. berempat naik kereta. terlihat pelajar malaysia lain yang jalan kaki, diperlahankan kereta, turunkan tingkap, terus tegur


'bang nak tumpang bang?'


pecah satu kereta gelak. walaupun orang diluar sana masih blur dengan teguran mengejut itu, kami terus terusan gelak. lantas diingatkan kembali, jangan gembira sangat, nanti cerato pon meninggalkan kami seperti sunny baru tau! ok ok, terus insaf.


ke ASDA


sesudah sembahyang isya, terus ke ASDA. tak banyak barang dibeli, cuma kalau convert ke duit malaysia, habis juga dalam rm500. dalam keletihan shopping, terpandang satu bahagian budak budak. waahh, ada mask iron man! lantas disuruh seseorang untuk menangkap gambar untuk diletak dalam blog

aku dan housemate sejati




lepas sahaja shopping2, apa lagi, singgah sekejap ke maple. perghh, layan neslo tarik dengan roti canai sungguh sedap. pandai betul mamak tu tibar roti canai. amek roti telor 4 biji dan roti bawang 5 biji. makan 4 orang, memang syok habis!


ok, macam biasa, yang merah adalah imaginasi semata mata. ade ke kedai mamak kat uk ni? hahaha. kalau ada, konpem kami akan pergi. dah habis shopping, apa lagi, terus balik ke rumah. penat masih terasa. tapi kepenatan itu ada sinar kebahagian... kerana kia cerato bersama kami sekarang ;-)


aku bukan pemilik kereta ni


layan video dulu







pss : tadi main badminton, esok main bowling. best best. dah daftar untuk contest cornetto da ke? klu belom, baik cepat cepat. 10 000 tuuu

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

34 comments:

amirul said...

tahniah... jaga baik2... jgn hilang cam nissan sunny tu...:p

joegrimjow said...

ok
baik!
;)

nursarah said...

da tengok pic ni kat FB tadi, hikhik.

pesanan penting--> jangan parking sebarangan. :p

adikeica said...

sereneto cornetto senattor main lumpor terbabow..kababom!

amirul said...

dah vote...:) selamat berjaya...

joegrimjow said...

thx u ;-)

chokio_nia said...

gle kaye ah..ade kete kat ukay--fuyoh---

lumut said...

joe!!!
lumut dah vote!!hehe..

beli brg memasak ke...
nnt dtg sini leh tlg masak.=p

joegrimjow said...

thx u lumut

ni kereta org
satu rumah jadi happy

SweetyMui2 said...

cntek kete baru! heheheeh
btw,muat plak topeng tu kat muka korang ek..hahaah

iqbal said...

errr... bukan sbb salah parking... rasanya sbb takde road tax..

kalau salah parking just kena sama dlm bape puluh pound..

ni rasanya sbb takde road tax..pastu sblom ni tak kantoi sbb parking di tmpt yg ok..ni parking di tmpt yg salah.. agaknya bila org tu nak saman, dia dpt tau road tax takde. tu yg kena tarik tu

joegrimjow said...

ooo
apsal ckp salah parking ritu?
hehe

.::WaNiE::. said...

abang ironman, mintak signn!!

Nur Su'aidah Bachok said...

hahaha..tahniah joe!!
jgn bg ilang lg.. gari die.. gari !

fikaryna said...

nampak bergaya sebagai penumpang..huhu..

oh..anda di tagged..huhu..

aLeen aVriL said...

giler ah....masih blaja pon bole simpan wit beli kete...

weiii ko bile nak balik mesia??

naz said...

jeles gua tengok lu. tapi kagum :)

Lifesaver said...

leh tumpang?

Alimaz-Kembara Terasing said...

keter sapa tu...

Lady Dyla said...

wow! Nissan tuuuuuu..

~0~ said...

wah....makin mudah la pergerakan pasni

Hazzy Ishak said...

kena tambat kat tiang lampu tu
hiks

YanTzYanTtiE said...

wow...terus i dapat idea tuk konsep ke urbanscape this year bile tgk gmbr u pki mask tu :p

+akufobia+ said...

ada topek+iqbal dalam video.wow.kirim salam diorang.keke.angkat berapa cerato tu?

n a r d indie winkie said...

gilak la pihak berkuasa kat sana. abis sunny kena rmps. tapi kia ni pon cantik jugak. hebat2!!

zaizax said...

ingtkan betul2 ade maple kat sana ahha tapi tu hanyelah imaginasi joe !

Arra JaSmY said...

haha..riak eh dapat kete baru.offer org tumpang lak tuh..adoyaiii..ahaks

ainShahajar said...

i like the video..

kelakar..haha

joegrimjow said...

video suka2
hehe

joegrimjow said...

kete ni harga die...xley gtau
yg pasti sangat murah

Vee Violet ~vLockheart~ said...

happy je life korang...
jangan salah parking lagi...
:)

Vee Violet ~vLockheart~ said...

vee tak dapat buka link yg nak vote joe tue...
=(
kena block...

widydib said...

hakhak...giler r. ko punyer khayalan imaginasi tuh mmg terbaekk la. aku heran jgk ade ke kedai mamak kat sane..huhuhu..

aduka said...

kete sape bro?
bli kat UK ke?
hehe..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW