Share

Jenis-jenis manusia yang super obses dengan facebook

Dah tengok bulan kat rumah masing-masing? Lawa kan? Bulan dah hampir penuh tandanya dah nak masuk 15 hari kita berpuasa. Dah nak separuh jalan kita berpuasa. super cepat kan? ahaa, memang super cepat pun dunia ni sekarang. tup tup dah nak habis dah bulan Ramadhan. Okeh, sebut pasal super, kali ni entry mengenai manusia super obses dengan facebook!

Tanpa memanjangkan lagi bebelan, jom kita tengok jenis manusia yang super obses dengan facebook ni


1) Wish birthday hanya di facebook



Memang facebook ni tools terbaik untuk ingat besday orang. Ada besday reminder kan? Memang mudah sangat nak ingat. actually, bukan ingat pun kan, just appear kat kita punya events kat bahagian tepi tu je pun. heh. takpe, daripada kita miss, boleh jugak wish besday seseorang yang rapat dengan kita kan


Ada pulak makhluk ni yang HANYA gunakan facebook untuk wish besday orang. Walaupun orang tu mak bapak pun, bila dah wish kat facebook, kira dah satel dah. Kot ye pun, kalau dah keluarga tu, wish la secara real, xpon beli lah hadiah kan, wish kat facebook je, ape kelas!

bertuah punya anak kan?



2) Paksa like, paksa comment - hantu contest



Contest juga merupakan medium terbaik di facebook untuk menarik minat pelanggan. Bagi yang ada fanpage, nak naikkan julah like dan juga sebagai cara menghargai orang yang like, memang contest adalah cara terbaik. sebab tu banyak je contest di facebook kan?

Ada pulak jenis makhluk ni, facebook baginya adalah contest. bukan lagi tempat untuk bersosial, tapi contest semata-mata. sebab tu lah bila contest melibatkan like dan comment ni, mulalah buat spam di inbox/wall dan juga tempat chatting suruh like dan comment

Bukan tak nak tolong, tapi kalau dah sehari post 3-4 kali paksa, naik menyampah pun ada!




3) Delete friend, putus kawan

Ada jugak spesis kawan yang ada acc facebook ni, sebab dah menyampah sangat selalu duk post benda bukan-bukan kat facebook, link tu link ni, delete je lah sebab dia ada pun bukan nak tegur sapa pun, penuhkan feed je. Bila dah jumpa di dunia betul, tegur dia tanya apa khabar ke, dia buat muka slumber macam kita ni cakap dengan dinding. 

Tanya dia 'kenapa?'

Slumber dia jawab 'ko kan dah delete aku kat facebook, maknanya putus kawan la tu!'


ikut kau la labuuuu




4) Events di facebook - sahkan disana!





Fuhh, mintak-mintak tak sempat kenal dengan orang yang jenis obses cam gini. Nasib baik beautifulnara tak gitu. hehe (klik untuk baca blogger no 1 Malaysia dah kawen)


pss : follow @joegrimjow di twitter untuk ikuti #tipskurus setiap hari

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

37 ulasan:

Najla Aklili berkata...

hahaha , niceeeee ! ;D

yuyueyuliana berkata...

haha. aah , nnt yang klik attend je boleh datang kite kawen nanti. hehe

joegrimjow berkata...

@Najla Aklili

thank u =)

joegrimjow berkata...

@yuyueyuliana

wah wah, jangan la macm tuuuu

Tanpa Nama berkata...

aha..lah Joe..cantik bulannya..tadi aku tengok lepas berbuka tu..full moon,nice entry..memang bnyk spesis mcm tu..celebriti facebook..hehe

Paris Hilton (xila) berkata...

kahkahkah betoi2...twitter plak cne? ce citer :)

Peri PiA berkata...

bab2 putus kawan kat fb,sentap la tu hehe

Diana @ bilakukatacinta berkata...

yg lain buat..EXCEPT putus kawan tu...mm...block/spam Xbf?? Of coz i wat...

pepon..slm ramadhan

Red berkata...

point no 4 tak leh blah. bhahahahhahaha

Cara Menulis Surat Untuk Isteri Masa Hadapan.
(Korang mesti selalu blur dalam nak tulis surat untuk perempuan yang korang suka, kan.? Cuba baca contoh surat kat sini. Jangan baca kalau korang kuat sentap.)

joegrimjow berkata...

@Anonymous

bukan celebrity tu, tu lebih kepada obes. eh, obses
hehe

joegrimjow berkata...

@Paris Hilton (xila)

nanti kita buat versi twitter plak

abduhu berkata...

kelakar betul yg last tu..tok blh dtg kalu tak click attend kat fb..huhahaha

joegrimjow berkata...

@Peri PiA

agak sentap sebab pengalaman
hehe

asnizaziz berkata...

ini org yg takde social life je kot buat cmtu..dasatt

joegrimjow berkata...

@Diana @ bilakukatacinta

no 4 buat?
serius?

joegrimjow berkata...

@Red

featuring beautiful nara
hehe

Puteri Biru berkata...

Hahahaha!

unfriend tu aku ada buat. sebab SEMAK sangat!

joegrimjow berkata...

@asnizaziz

mungkin jugak!

joegrimjow berkata...

@Puteri Biru

kita serupa!!

joegrimjow berkata...

@abduhu

cam bese, last kena bagi sesuatu meaningful

Nije berkata...

Hei joe.. sori la kalau komen ni xde kaitan sangat..

Just nak mintak kalau joe bleh buat entri pasal anonymous yg nak destroy fb tuh.... kalau ada memang bezz....

Zinedine Zaiddin berkata...

yg last skali paling kesian. hahaha

Pateh Adnan berkata...

haha, betol lah tu. ramai dah orang gile ngan fb.

nak join GIVEAWAY? hadiah best tau1
http://patehadnan.blogspot.com/2011/08/hadiah-happy-giveaway-si-budak-kurus.html

Nurul Iman Rosman berkata...

hahahaha.
kelakar kelakar! :D

joegrimjow berkata...

@Nije

BILE tu? xtau plak

joegrimjow berkata...

@Zinedine Zaiddin

hidup hanya di facebook

joegrimjow berkata...

@Pateh Adnan

budak kurus?
SENSITIF

joegrimjow berkata...

@Nurul Iman Rosman

misi tercapai!

syafeeqa berkata...

tergolakkk den baco yang buat apa datang "yg tekan attend kat facebook jew boleh datang " HAHAHHAHA

Farihah Ahmad berkata...

terasa aku tau bab #1 and #4. apa kata di bulan nan olia ini, ko minta maap cepattttttt!!!

APi berkata...

block je mereka merka tu..
keh keh keh

SyazwanSarawak berkata...

hahaha. anti hantu contest =..=

kaizen berkata...

agagaga.. abg nara kn sempoi... mane la nk obses...

Lun berkata...

unfriend semua kawan kat facebook - forever alone

Eim Abey berkata...

haha. terbaek la. nway, aku ade kwn yg mcm nombor 3 tu. mmg agk rapat masa kt boarding school dulu n slalu kontek. tp skrg ni dh bljr kt tmpt lain2. then, maybe dia rs butthurt sbb komen aku (aku x gurau, aku x tau pun itu slh, misunderstand jer, dh ckp balik sorry. jantan xkan nk emo pulak kn). so, dia remove aku n x prnh nk kontek guna hphone lg. x gune kn species manusia cam tu. nasib baek rumah dia jauh, x jumpe cuti ni kot. mksudnye dh declare putus kwn skali la tu. (aku pulak yg emo)

teh ais berkata...

1) terasa seronok bila ramai org ingat besday kita kan..walaupun fb yg tlg engatkan sbnrnya..teh ais pun sama gak. Thnx to fb sbb tlg guwe igtkan besday kawan2.hehe

2)memang ada macam tu..paksa like tuk contest dan teh ais pun dgn slumbernya me'remove tag'kan post itu..haha. seb bek kat luar still buat macam besa..haha

3) just delete yg tak kenal ja..huhu

Syima Syaz berkata...

haaa....abis tu tak reti2 lagi nak bagi address nak hantar kad jmputan ni? hehehehe.....
joe, nak alamat..tq

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW