Share

Kenapa Bob Loqman Masuk PAS



Antara sebab kenapa Bob Loqman masuk PAS
  • Sebab saya rasa ada masalah dengan sistem kehidupan. Saya nak mendidik anak saya dengan jalan Islam tetapi dia ada masalah dengan sistem persekolahan, sistem pergaulan, dan sistem masyarakat.
  • Bila saya di rumah suruh dia sembahyang, di luar ada kumpulan yang suruh dia buat benda lagha. Masa saya muda dulu saya tak sedar, dan itu berlaku pada anak saya sekarang, dan sekarang sara rasa tanggungjawab pada anak.
  • Tengok anak kita tidak menjadikan Allah nombor satu... dia duk ikut ‘rakyat didahulukan pencapaian diutamakan’, pada hal Allah nombor satu, takwa diutamakan tapi anak-kita tak tahu.


Betul ke apa yang bob luqman ni cakap?

Pandangan korang?


UPDATE (VIDEO)




pss : ni antara blog mek yang excited turun 2kg dalam 2 minggu. suke bebeno die!! (klik link)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

35 ulasan:

Ujang9897 berkata...

=)

syahira ariff berkata...

betul kot
nbi muhammad dulu pun tak ikut bangsa
tp ikut agama kan?
asal islam sudah

aQi + GenGkey berkata...

btol ke ayat ni kuar dari mulut bob loqman..??
sumber dari mne bro..

joegrimjow berkata...

@Ujang9897

SENYUM TANDA?
hhee

joegrimjow berkata...

@syahira ariff

follow islam semua akan superb

joegrimjow berkata...

@aQi GenGkey

dah update dah
dalam youtube

sfatimahzj berkata...

alhamdulillah..bagusla lau macam tu...

nisa berkata...

Yang memperjuangkan bangsa ni adalah yahudi,senang citer ikut saja apa yg digariskan dlm Islam, apa yg rasulullah buat kita ikut, yakin dgn agama sendiri, alquran dan sunnah bukan dgn yg pandai ckp dan jdkan islam tu hanya takat mulut saja

aQi + GenGkey berkata...

ok..ckup sumber..:D
niat beliau tu betul..
tp aQi rase x perlu lah nk menyalahkan sistem yG ade sekarang..
perlukah menggunakan medium politik sbg alasan tuk didik anak ikut acuan Islam...
slogan "rakyat didahulukan, pencapaian di utamakan" tu terlalu umum tuk m'sia yG rakyat nye berbilang kaum & agama..

firuzLazuardi berkata...

@aQi GenGkey
setuju dgn aQi + GenGkey
dan joe...benda ni pun boleh dibuat sbg. satu entri jugak eh?hehee

Cik Ila berkata...

ade btulnya jgk apa yg bob ckp tu..
masa muda dlu,dia tak sedar kepentingan2 tu.time nk besarkan anak,bru dia rasa mcmana...
sama jugak ngn kita nanti..
huhu
hopefully,anak2 tak la degil mcm stgh budak zmn skrg ni...bimbingan agama tu pnting skali..

Cik Ila berkata...

ade btulnya jgk apa yg bob ckp tu..
masa muda dlu,dia tak sedar kepentingan2 tu.time nk besarkan anak,bru dia rasa mcmana...
sama jugak ngn kita nanti..
huhu
hopefully,anak2 tak la degil mcm stgh budak zmn skrg ni...bimbingan agama tu pnting skali..

a!Na berkata...

tp bob actually x jwb soalan nape dy masuk pas. every answer yang dy bg sume cbb ank dy and ank dy and ank dy,,dy bole sure ke yg ank dy pon akn jd sum1 yg beriman dan bertakwa dgn join pas. Iman tu bukan sumting yg bole2 trnsfer or diwarisi kan? and it's not fair actually nk salah kan sistem yang ada sekarang. anyhow, everyone has their own perspective. =)

+akufobia+ berkata...

semoga bermula dari dia,ramai yang akan ikut.IA dia akan jadi ikutan.itu la dakwah dari dia.nice la bob.

Lyaa Suriany berkata...

mmg betol die tak jwb soalan tu
tp apa yang die ckp tu ade betol
die just nak cr something yg boleh bawak die ke jalan yg benar,
bila die dah ada ilmu yg ckp
baru la die bole didik n ajar ank die dgn cara yg betol
mcm aina ckp
everyone has their own perspective
terpulang pada individu tu sendiri macamana die nak tafsir ape yg bob tu ckp

shameel Iskandar berkata...

saya pun nak masuk Pas jugaklah.Boleh tak.

Mr feckry berkata...

ya Allah, kau buka kan hati hamba hamba Mu ini untuk berada di atas Syiar Islam.

APi berkata...

dalam Islam ada segalanya..^^

aNdi.Hanin::حنين نظوره berkata...

@aQi GenGkey

orang yahudi berusaha mencipta sistem supaya bukan yahudi duduk dalam sistem dia. dan kita dah 'terkena', sebab kita tak ikut sistem islam.

politik tu asas utama acuan sistem. :D

Skype Crew berkata...

Islam is a great way..Smoga Allah kuatkan iman sdr Bob Lokman demo memperjuangkan Islam.. ;)

jemput baca nukilan sy mengenai sdr Bob Lokman sertai Pas.
Kenapa Bob Lokman Sertai PAS?

Syazwana berkata...

politik kotor!!

KiD berkata...

membangun bersama Islam.. jika semua seiring dengan Quran dan sunnah, InsyaAllah, kita tidak akan terpesong.. pilihan ada di depan mata.. :)

Anip berkata...

hmm, pendapat aku la, masuk pas sbb nk berubah ke arah kebaikkan, tak lgik dek akal, wislam x kire apepon, ko parti ni ke, parti laen ke, yg penting bnde utama yang perlu dititikberat adalah agama,ntah, malas nk mempolitikkan agama dalam parti

Tanpa Nama berkata...

apa2 parti pon..yg penting..majukan ISLAM dahulu

Aku Ibu Muda berkata...

hurm..macam2 isu...

btw, suka cara joe elaborate sesuatu issue dalam entry :)

Nurul Afifah berkata...

sekali dye join pas maa..hate politics.!

suffer8zine berkata...

islam agamaku!

Terkini : 10 Jambatan Terpanjang Di Dunia

Anna Da Lady berkata...

hmm...kalau kita berpegang kepada yang benar, insyaAllah hiudp kita akan tenang...

echah_syed berkata...

islam bukan parti... :p

islam utk semua org yg mengaku ALLAH itu yg maha esa.

dok sibuk pasal parti buat gapo...sabo aje lah :)

SyahmiFikri berkata...

wah!!

semua ttg anak die.. btw!
islam is for all..

really hope semua org islam bersatu bawah 1parti!!

Tanpa Nama berkata...

kaitan kenapa dia nak didik anak dengan nak join PAS?? kan dia dah cakap, dia takde tempat nak mintak bantuan (2.43) and bile dia dah jumpa tempatnye, dalam 1 jemaah (PAS) dan dia sendiri dah dengar ceramah dari tok guru nik aziz dan membuat dia sedar..emm mungkin dia rasa jalan dia masuk PAS secara tak langsung dapat memberi input utk dia memberi didikan kepada anaknya..

*first time nih ulas benda politik! but still, i hate it! :D

sekian.. ;))

Farihah Ahmad berkata...

ofkos agama dulu man. benda basic tuuuu... bob pun dah faham alhamdulillah :)
*reminding diri snri ekceli ;p

MaTNaggeR berkata...

Bapa yang bagus! =)

Peminat lagu bob lokman berkata...

kalau masuk PAS pon bukan nye baek bebeno, ate kalau pelajar yang dekat mesir nuh...balek naek pesawat melesia, ate bukanke lari dari medan perang tuh? ate bukanke kat Mesir nuh pelajar PAs yang balik dulu? udoh le deme semua nye rasis...yang anak anak PAS diberinye bilik elok2, yang anak anak UMNENO nye diberi bilik sampah.ate bukan ke rasis namenye tuh?

TINA berkata...

wa..berubah angin ni

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW