Share

Pelancaran Blog Baru - Faridzulasyraf.com

Salam,

Wahaa! Aku sungguh excited semalam apabila masalah banner akhirnya selesai. Gila jakun nak pasang banner pun tak reti. Hehe, takpe, orang kata slow slow belajar. Lagipun sebab dah lama tinggal WordPress ni, sebab tulah habis semua terlupa. Bila nak start balik, fuhh, memang sungguh susah!


Faridzulasyraf.com

Cerita sikit sejarah blog ni, mula-mula memang dalam perancangan untuk memiliki hosting sendiri yang lagi stabil. Kalau dulu disebabkan masalah hosting murah, habis terbengkalai kerja blog. Jadi bulan lepas, kebetulan JustHost.com buat promosi untuk hosting, terus aku beli. Pakej yang ditawarkan cukup hebat!

  • Harga 177 USD untuk 5 tahun
  • Percuma satu hosting seumur hidup
  • Unlimited bandwith
  • Unlimited Space
  • Unlimited domain hosting
  • Unlimited email accounts
  • Dan banyak lagi yang FREE!!


Memang berbaloi kan? Kenapa tak pilih hosting tempatan, bukan sebab hosting luar lagi stabil, tapi sebab ada promosi dari justhost masa tu. Lagipun orang kata, justhost ni merupakan hosting terbaik. heh, orang katalah.


Blog baru untuk apa?

Blog ni 100 % akan bercakap pasal kesihatan. Sepanjang 2 tahun aku berblog ni, aku belajar sesuatu iaitu untuk satu-satu blog tu pergi jauh, perlu ada identitinya. Tak kiralah apa identitinya, yang penting perlu ada. Jadi blog baru ni khusus untuk kesihatan semata-mata. Mungkin tajuk ni kebanyakan orang tak suka menulis, haa, ni lah peluang aku menulis pasal kesihatan. hehe. jadi, jangan lupa support ok =)


Blog lama akan terabai?

Haha, ni macam soal bini lah ni, kalau dah ada blog baru, blog lama takkan ku lupa. hehe. Blog ni akan masih sama, masih akan bincang dan cerita pasal ‘JOURNEY’ hidup aku yang tak seberapa. Sesuai dengan tagline lah kan, ‘its all about journey’ hehe. Nanti kalau aku tak update blog ni, korang sound2 la ya. wahaa =)


Tagline blog baru?

Jurutera badan anda! Hahaha, entah macam mana boleh timbul tagline camtu, takpelah, yang penting ada kan. Sesuai dengan aku yang lepasan ijazah dari Uni of Sheffield dalam bidang kejuruteraan elektrik -Jurutera dan passion aku kepada soal kesihatan - badan. maka lahirlah - jurutera badan anda.


Apa yang aku paling suka pasal blog baru?



Sudah pasti header dia. Hahaha, flash gitu. Aku upah ayeem yang buat dan korang kalau nak dapatkah upah dari dia, boleh, murah dan hasil tangan yang sungguh memuaskan! Apa yang aku paling suka dengan ayeem, dia punya personal touch dengan pelanggan. ikut je kehendak aku nak macam mana. itu yang aku suka tu. jom buat flash header semuaaa!!!


Segmen dalam blog baru?

Aku pecahkan kepada 5 segmen utama. Kira kategorilah. Nak tahu apa segmennya tu, kenalah baca kan? hehe. Yang penting, kesemua 5 5 tu aku akan buat pendekatan seperti berdialog. Ala, macam blog ni jugaklah, baru wujud komunikasi antara aku dengan pembaca. taknak orang baca blog tu, berkerut je dahi. hehe. tak sabar ni nak menulis ni!


Harapan kepada faridzulasyraf.com?

Milestone kepada sesebuah blog kena ada dan milestone untuk blog baru ni, sebelum aku umur 23 tahun, 20/4/2011 aku akan naikkan alexa blog ni jadi bawah 100 ribu dan pagerank 4. Reader pulak, akan dapat 100 UV sebulan. Tinggi benar cita-cita kan =) takkan jadi kalau korang tak support. wahaa


Jom sama2 jenguk2 blog baru =)
(klik klik)


pss : jom jumpa di hentian kajang ok malam ni

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

43 ulasan:

Syafiq Rosli berkata...

gd luck bro..

/Dayah//Nurul/ berkata...

smart ! bagusla ayeem ni

suffer8zine berkata...

yeahhh itu dia, akhirnya lancarkan juga :P

Terkini : Rumah Berbentuk Telur

Asyraf Hazim berkata...

goodluck! :)

joegrimjow berkata...

@Syafiq Rosli

thx uu

joegrimjow berkata...

@/Dayah//Nurul/

ayeem terbaik
=)

joegrimjow berkata...

@suffer8zine

proses nak copy paste entry tengah berlangsung
hehe

dak eina berkata...

tahniah joe...dh de 2blog dh loni.. :)

Tanpa Nama berkata...

blog nieyh???

joegrimjow berkata...

@dak eina

harap2 bleh maintain
huhu

joegrimjow berkata...

@Lelaki Ini

akan ada macam biasa

LORD ZARA 札拉 berkata...

weee~

tahniah Joe!

♥-- emieysandra --♥ berkata...

thniah2~
lawa header tu..dr 87 ke 75 ea.
slmt maju jaya ;)

Skype Crew berkata...

produk kesihatan 1..haha..

gud lux joe..

EYA NADIA berkata...

wah tumpang happy tgok joe berjaya kurangkan berat badan. sangat kuat semangat anda. ni sebab herbalife ke? Mama Eya paksa makan. Okay ke?

syarifah radiah ibrahim berkata...

waaahh dah ada 2 blog ni
gudluck!

Eyriqazz berkata...

chaiyok2...good luck bro...tak terdaya nak ada 2 blog...hik3..satupun tak termaintain..anak makin besar

Ayeem Jemain berkata...

haha thanks bro promote2! ;D

~~waniyummy~~ berkata...

good luck joe!!!as a nutrition degree holder i malu sbb i gems..hahaha..xpe asal cute..hehehe
i support faridzulasyraf.com
ilmu tanpa amal mmg ibarat pokok tidak berbuah dan x berdaun juge...

Azrul Hisham berkata...

smart header blog tu :)

ika honey bunny berkata...

huwaaaa... nak jugakkkkk......

noorafzan berkata...

dah terjah blog baru.
dah ada entry pun.
best2..

nape tak letak kat header tu gamabr sebelum dan juga selepas?
Kalau transform dari sebelum lepas itu selepas pun ok juga. kata guna flash kan.
lalala~

joegrimjow berkata...

@LORD ZARA 札拉

thank u

joegrimjow berkata...

@♥-- emieysandra --♥

12 kg
hehe

joegrimjow berkata...

@Skype Crew

siappp
hehe

joegrimjow berkata...

@EYA NADIA

sangat ok
xyah paksa sebab mmg sedap
hehe

joegrimjow berkata...

@Eyriqazz

haha, komitmen banyak kan
huhu

joegrimjow berkata...

@~~waniyummy~~

nanti leh top up mana2 ok
huhu

bardboo berkata...

bgs joe! tp blog ni jgn lupa plak k..huhu..

piNky LuCiA berkata...

best of luck. =)

d_LA berkata...

wahhh..rumah baru..yg tu xleh follow ker??siyes xtaw ni..hehe

ProfHariz berkata...

Hi... Good Luck Bro :)

http://profhariz.com

Yiedpozi berkata...

Yied suka header blog baru bro.... Cantik..... Hehehe

wazy berkata...

salam bro
wahh lawa banner tu

cutenote berkata...

Betul JustHost merupakan antara yang terbaik. Selamat berblog baru :D .

Amir Said berkata...

wow bestnya unlimited bandwidth... aku nak try guna syarikat hosting tempatan dulu la. stakat ni xde masalah lagi. x mampu la nak bayar hosting utk 5 tahun terus.. hehe...

Hazzy Ishak berkata...

bini pertama jangan abaikan...
hehehe

-ROCKprincess- berkata...

uish...
ada 2 blog...
good luck...
huhu...

nur berkata...

oke oke akan disapot kan
ALL IN ONE

Kie-yu berkata...

bro header kamu mmg cun! tp oversize di skrin sy
nmpk kurang kemas
kalau dapat alter sket mst cun cun meletopppp :))
jgn mara aaa

pilotHans berkata...

all the best...

kire domain 5tahun ko beli free hosting for life..tue menarik.....bleh tak klo transfer domain name dr lets say goDaddy utk utilize free hosting? antara syarat dia free hosting slagi domain ngan dia ke camne? thanks

pilotHans berkata...

harap sume manageble laa..mcm sy ade blog yg jd terabai..hahaha...all the best man...

+akufobia+ berkata...

pehhpehhpehh.baru.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW