Share

Keputusan Badminton Akhir Single lelaki - Tahniah Chong Wei



Datuk Lee Chong Wei kalah. Kempunan lagi nampaknya skuad badminton untuk dapat emas. Akhirnya pulang dengan tiada emas dari skuad badminton. Harapan terakhir yang digalas oleh LCW tadi terpaksa berpuas hati dengan hanya perak. Kalah dengan Lin Dan


Set pertama 
Lee Chong Wei (13) - (21) Lin Dan


Set kedua
Lee Chong Wei (21) - (15) Lin Dan


Set ketiga
Lee Chong Wei (10) - (21) Lin Dan



Sebab kenapa Lin Dan menang?

Masa iklan tadi, lin dan ada bagi satu gambar yang ternyata boleh lemahkan semangat mana-mana lelaki macho seperti chong wei. Nak tahu apa gambar tu? pastikan korang kuat semangat untuk melihat gambar ini, kerana.... ia pasti menghantui malam anda!!




pss : tahniah chong wei sebab sumbangkan perak dan mengheret lin dan ke 3 games =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

35 ulasan:

Sca Ndx berkata...

haha, gambar yang last tu memang boleh buat alasan kalah.

Encik Tikus berkata...

yeah aku ada tengok tadi. aish~

akmalhilmi berkata...

papa pun tahniah
huhu

Adha berkata...

chong wei plak bile nak kasik gmbo kat lin dan hehe..

fahmi ibrahim berkata...

tahniah.. ingat dapat gold medal tadi.. Rumah sewaku skarang dah tak de tv tak dapat nak tgk live..

suffer8zine berkata...

ape nk buat

joegrimjow berkata...

@Encik Tikus

tengok dengan hati kecewa

asfarina fatin redzuan berkata...

Perak pun okayy..

joegrimjow berkata...

@fahmi ibrahim

rugi xtengok live
huhu

amar haziq berkata...

tengok pun rasa geram je

http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

Tuan Din berkata...

Yer, Tahniah...
sekurang2nya dia tunjukkan semangat juang!!
Tak macam Hampes Hashim tu!!!
Aku pun baru ulas tajuk nie..

joegrimjow berkata...

@Tuan Din

eh, hafiz hasyim pon main jugak ek?

syarifah radiah ibrahim berkata...

perak pun perak la
3 games pulak tu
kira ok la


*tunggu je update badminton kat sini sebab tak dpt tgk live huhu

azieazah berkata...

4 orang anak dara Kak Azie dah riuh rendah bersorak tadi, tapi kalah juga. Takper lah Chong Wei pun sungguh berusaha.

LIN DAN tu tiap kali menang jer mesti bukak baju..!

diamuslima berkata...

poyo la gambar tu.. humm perak pun ok la dr x dpt ape2... huhuhu

aYu berkata...

jadilah..
dari xde pingat..ehehe

farhana berkata...

Okay la tu...
Bukan rezeki LCW nak menang..

joegrimjow berkata...

@syarifah radiah ibrahim

tunggu kat sini?
hoho

joegrimjow berkata...

@azieazah

body dia ketul2

azana berkata...

haha...geli ati aku..

pape pn tahniah tok LCW!

Nabiel berkata...

pape pun taniah~hehehe..
gua geli tgk gmbo tuh~hahahaha
tp seyes laa..ble la dpt tgk muke lin dan nie keciwa gile bler kalah di tgn chong wei~

Epul Azimi berkata...

lcw mmg takleh bertentang mata ngan lindan,tergoda punyalah.....hehehe

Tanpa Nama berkata...

gayness melanda., i like lindan!

Tanpa Nama berkata...

gayness melanda., i like lindan!

Sidratul Muntaha berkata...

Lin da bukan anak jantan
main tournament pun pilih2..
pastu simpan tenaga
motip?
nak bg menang sajer time lawan dgn chung wei.
aku mmg tak respect arr team china bila main badminton
byk sgt team simpanan...
xper arrr..
china ni menang sana sini
since kaedah negara2 komunis dulu.
tapi still pada aku belum boleh kata anak jantan.
masih kecndur telur lagi.
cuba lin dan main/join mana2 tournament n complete.
baru tahu stamina ade ke tak bila lawan dgn chung wei.
ceh!
hamprak saje lin dan ni.
takpelah bak kata adik aku,esok lusa lin gkup!

sfatimahzj berkata...

xpe..kalah bermaruah...huhu

jamilah.chantek berkata...

sidratul muntaha,

dia lingkup lepas nih pun xpe, sbb dah kaup semua pingat besar2... haha

Betta sp berkata...

xpuas ati LCW kalah ngan LIn Dan, tp tahnia + bangga gak dpt perak

cemomoi berkata...

cek cek cek (bunyi cicak) takziah lindan

Syazwana berkata...

alamak kenape tak perasan pulak tadi
haha
xD

faradeeba berkata...

lin dan gorgeous! HAHA
nsib baik die tk bkk sluar skali tadi.
yelah, da bkk baju, da bkk kasut.
keh3



:p

cik kia berkata...

kahkahkah sexyyy youu ;) HAHA
patutla lah kalah.anyway,congratss dato chong wei ;)

Firdani berkata...

haha..igtkn tahniah sbb menang..
hampeh tol..

go go lin dan! :)

*Laut China Selatan* berkata...

perak pun gempak. bukan senang kannn?? CHILL, guys !


p/s : haihhh. lin dan mmg suka tayang body. dgr cite, tuala peloh dia pn pemint berebt kat stadium tuh! HAHAHA

Atif Hafiz berkata...

hahaha..patut la kalah...memang cair kalo tgk gambar tu...kua3..hahaha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW