Share

Memori cupcakes di atas jambatan

Terbaca status seorang awek blog yang cun dia ada daftar syarikat sendiri. syarikat jual biskut biskut. aceceh, bangga tu walaupun mak yang daftarkan? saja nak mengorat, aku post sesuatu kat wall dia tanya nak muffin 12 dan suruh dia bagi percuma 2. Berbual punya berbual, akhirnya jadi juga muffin tu di tempah.


esoknya dah nak sampai ke sini


Dia dengan malu-malu kucing belang bagitau, seganlah nak jual-jual ni. tak pernah lagi saya jual cupcakes kat orang luar. Family je yang selalu makan. Haiya, sebab dah bgtau kat beberapa orang yang aku akan bawa cupcakes, dengan teknik yang dibelajar melalui pembacaan buku '50 cara menawan hati wanita' aku suruh dia buat sikit dulu dan bagi aku test. sedap, aku akan promote. wah wah, dapat makan free gitu abang-abang akak-akak oii


Setelah bersetuju, maka berjanji temulah di The Mines, maklumlah, tak tahu sangat jalan-jalan ni kan, pergi tempat-tempat yang besar tahulah sikit sikit


'saya tunggu kat jambatan ya'


msg diterima. ahaa, ni satu lagi ni, apsal la pilih kat atas jambatan tu. bukan ke tu tempat yang sangat-sangat mencapap untuk berbual. kang nampak kat sesiapa kang boleh jadi gosip. tapi aku sedar diri takdelah popular mana, pergi jelah atas jambatan pun. maka cengkerik rama pun berlakulah


aku : awin?
dia : ya saya

aku : wahh, awak lagi cantik dari dalam blog la. macam diana rafar
dia : aahh, benciK. bukan bukan. saya adalah saya

aku : hehe, saya pun tak kenal diana rafar tu yang mana. mana cupcakes saya?
dia : ni diaaa. sorry lah kalau tak lawa


sambil melihat. lawa!


aku : apa pulak tak lawa, lawa lah ni
dia : ye ke? segan lah. tak pernah bagi orang luar try


aku : cik awin, kita kalau nak meniaga jangan malu-malu. baru bisnes maju gitu
dia : iye iye. tapi kalau tak sedap....


aku : takpe, sedap saya cerita dalam blog, tak sedap saya tak cerita. amacam?
dia : haha, iye iye


aku : so, jomlah discuss masa depan kita?
dia : masa depan yang macam mana?


jeng jeng jeng


aku : bla bla bla bla
dia : ooh. ok ok. hihik


aku : bla bla bla bla
dia : ok, setuju!


aku : ok, saya balik dulu ya. jangan lupa ya
dia : ok, jumpa lagi.



Saya tangkap gambar ya



ok ok, saya senyum



Maka tamatlah jumpa dengan cik awek blog yang cun. Sebab mak dia pun tengah tunggu, cuma jumpa kejap saje. So cik awin, ku dah makan semalam lebih kurang pukul 12 malam (kalori kalori) dan rasanya sangat sedap! heh, lembut-lembut gitu. Senang je masuk perut ni. hehe. Jadi, sesiapa yang mahu buat tempahan dengan cik awek blog yang cun ni, boleh la usha2 dia punya blog kat sini untuk lanjut. Memang sedap, bukan sahaja lembut bahkan juga senang untuk dihadam. eh, boleh ke? hehe. nanti raya saya mahu tempah ya cik awin =)


cik awin ni satu U dengan hanis zalikha. mak hanis zalikha pun buat kuih. Mak cik, saya nak try boleh? hehe



pss : dialog kat atas rekaan semata-mata. ape ke benda lah cakap macam tu dengan orang baru kenal, i ni shy shy ok =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

33 ulasan:

nursarah berkata...

hahaha, Joe shy2?. tapi pandai kenakan orang. boleh semalam tipu pasal da jumpa Fida. ish rasa nak sekeh je grr.

ini rupanya kisah cupcake comel tu. wahwah. suh la dia bisnes, ku nak tempah jugak nanti, hehe

Ckin Kembaq berkata...

wah!promote muffin..mmg sedap..suka suki..kak ipar pun buat gak..hehe

joegrimjow berkata...

@nursarah

dengan mata bukat cik sarah mempercayainya
haha
xjadi nak tipu sebab macam percaya bulat2 muka tu, haha

joegrimjow berkata...

@Ckin Kembaq

cupcakes
huhu

Ckin Kembaq berkata...

hehe..tersilap deh..cupcakes.sowi..hehe

Tanpa Nama berkata...

Linking you!

john bert berkata...

aku xnk order cupcake. aku nk kawen tros dgn tuan pnye cupcake..nk no phone die pliz..

atty's berkata...

owh joe shy2 ye,.yo lah tu..

joegrimjow berkata...

@john bert

thx u

LORD ZARA 札拉 berkata...

lawanya cupcakes kamu!

:)

mesti cair di mulut ni~

joegrimjow berkata...

@LORD ZARA 札拉

mmg sangat sedp
zara bile lagi nak bagi?

AiZ berkata...

fuh.. tabik lah bro kalo betui dialog tuh ^__^

mama zharfan berkata...

comelnya cuppies ni..tukang buat cuppies pun comel :)

SweetyMui2 berkata...

wah..joe dating2 ek..hikhik

Farid berkata...

la ni suma dak2 junior aku dulu ni..da pemes la upenya..hehe

Encik Tikus berkata...

tercabar hati bila tengok strawberry tue. ish ! ;P

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Wahh dating :)

Love,
PojiePooh Abdullah

ishiko berkata...

wooo... trick nk makan pree yer..

FarhanaDr berkata...

Hahahaha.. Masa depan kita? Ohh tidak.. Jeles cik tanah begini.. :p

YobSumo berkata...

bila plak kau nak buat cupcake joe?

Ery Farieha berkata...

ooooo
joe dating
oooo


hhahaha
cantek je cupcakes tu

MX berkata...

joe...
ni taktik ngorat ke?....
hehehehe...

ariffshah baru je buat entry first move smalam...
adakah ini yang sedang dipraktikkan?...
hehehe

PINATBATE berkata...

Wah! cantik betul cupcakes tu..!!

Mohd Sukur Ibrahim berkata...

joe..makanan yg sedikit kena bagi2 kan kepada sapa yg melihatnye..hehe
dia buat khas utk joe tu..

Tanpa Nama berkata...

HEHEHE...sweet la cupcake tu:D

Lupi berkata...

jmpe awek tak ajak!

Eazy Izzuddin berkata...

hype2..
xD

tengkorakemas berkata...

argh..aku tertipu lagi dgn dialogmu..

neyra shazeyra berkata...

JB tu justin biebir ke? HAHAHA

akuzle berkata...

wah2 teknik penceritaannyer!! akak pon kenpius sebenonyer joe neh nok minang cuppies kor nok minang tuannyer? ehehehehhe

arrizz berkata...

dr cupcakes jtuh ke hati..hua3

khaizarien berkata...

joe kedekut.... hahahahaah :P

pilotHans berkata...

nie rase jealous ni! haha...good one bro...aku pun nak beli cupcake laa camnie....

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW