Share

World Cup : Pemain Islam di pertandingan akhir Piala dunia

Pagi tadi menonton piala dunia separuh akhir sesuatu yang tidak sepeti dijangkakan



Permainan agak hambar dari kedua dua pasukan buat aku hampi2 tertidur. Entah mana perginya kekuatan German yang membelasah England dan juga Argentina seolah tak menjadi bila melawan Spain semalam. Biasalah, bola itu bulat, apa2 terjadi

Keputusan semalam, Spain mara ke akhir untuk bertemnu Netherlands setelah menundukkan German 1-0. Nampaknya apa yang anak sdareku jangkakan menjadi kenyataan.
anak sedara duk sebut ayam belanda ayam belanda dari semalam, tengok2 belanda menang semalam! 'special' ke anak sdare ak sorang ni boleh ramal? kekeke. tadi die duk menari nari, tengok elok2 tu tarian zapin, malam ni spain menang ke? kekeke
=)

Share skit hasil google tadi pemain Muslim yang bakal beraksi di pentas final




Baru sahaja memeluk islam
disebabkan berkahwin dengan orang islam
terpaksa dia memeluk islam juga




Berbangsa Moroco dan beragama islam sejak lahir lagi
tengok nama pun dah tahu kan?
Baru bermain 2 kali dalam world cup ini termasuk menolong mengalahkan Uruguay dalam semifinal




Sama juga anak kepada orang moroco
Bermain di WC ni baru 3 kali dan merupakan pemain Belanda yang berpotensi tinggi




Tiada pemain Spain?

Entahla, tak jumpa pulak
=)


Apa-apa pun, masa final nanti, ku jangkakan Spain yang akan menang.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

30 ulasan:

Hazzy Ishak berkata...

Ibrahim hensem...
;)

Hizami Rahim berkata...

wah.
;D
menarik.

atty's berkata...

owh diaorg islam rupanya ..baru tau bila baca entry joe nie .

zahidah dihaz berkata...

tak sangka, ada gak yang islam...hehehehe

shinawawa eyenie berkata...

world cup hmpir berakhir..holland vs spain..terbaik:-)

kella berkata...

haah, selamalm diorang main tak excited lansung! hambar je.. tak syiok! memang buat ku mengantuk dan sekali lagi si TV yang tengok aku! hihihi

Ezniey berkata...

Hensem laaa ibrahim...hehehehee....Go spain!!

joegrimjow berkata...

semua nak ibrahim je
hehe

joegrimjow berkata...

kak atty, tengok kat google semua tu

fikaryna berkata...

aku oren sbb en.fika dah spain kan..hehe..

FarhanaDr berkata...

Kalau tak mesti Ozil dah masuk dalam ini list.. Waaaaaa..

Kie-yu berkata...

erk?
yg pertama tu TERPAKSA peluk islam sebab nk kawen ke?

Ann berkata...

pelik ar spain xde org islam psl negara tu bekas negara islam dulu kan...

joegrimjow berkata...

ann, haah, baru perasan

joegrimjow berkata...

german saja ada 3 star yg islam, mmg sayang

diba berkata...

wah,,da orenja,,he xsngka holland vs spain,,ingt german...

joegrimjow berkata...

yup, german kalah, suke!

~Miss_eiyDa ~ berkata...

yeay! spain akan menang..suke..kekek

joegrimjow berkata...

peminat spain ni
huuhu

NyNaA berkata...

Van Persie!!!Argh..no wonder he was so hensem la kat padang..baru tau dia muslim~

erk..tp terpaksa ke??hehe

noor afzan berkata...

sokong spain juga..
haha~

x suke cara permainan holland.

etomyam berkata...

aku perasan yg nama khalid tu jer muslim...hehe, aku sokong belanda pasal deme main lagi open dan stylo berbanding spain...

Hassanah berkata...

islam ada dimana-mana

jom singgah
Kartun Dulu-dulu Part 2

!!~miss kawaii~!! berkata...

spain menang ?
xleh2...
netherlands msti menang...
hehehe...

shahratul berkata...

err..kenapa ayat 'terpaksa dia memeluk islam juga'... memang terpaksa kah??

reekabee berkata...

aik, van persie kata dulu kalo nak jd muslim kena betul2 ikhlas, bukan hanya sbb isteri dia. dia dah betul2 muslim ke? err err

Zie LALA berkata...

sekarang dah confuse nak sokong villa ke ibrahim. haish!

HAHA XD

joegrimjow berkata...

ada statement van persie kat internet yg cakap die masuk islam sebab nak kawen je, sebab tu tulis terpaksa, apa2 pon, kena p tanye die terpaksa ke x
;)

SyimaSyaz berkata...

atleast dia masuk gak islam kan..tak mcm kat indon dgn india tu kan joe...

yg last tu hensem..i like~

nabil_potter berkata...

joe, ak macam nak copy je entry nie...bleh tak? t ak kasi kredit...huhuh

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW