Share

Mutu Pengadilan Piala Dunia yang teruk!

Ok, Brazil kalah!

no komen :(


Pasal pengadilan ni, walaupun kita ada wakil dalam senarai 30 pengadil piala dunia ni, aku tetap mahu kutuk dengan mutu pengadilan. huh! Sepatutnya pertandingan piala dunia yang bertaraf 5 bintang ni pengadil pun sepatutnya mengadili dengan bertaraf 5 bintang juga. Betul sudah pasti ada kesilapan akan dibuat (alasan referee pun manusia) tapi at least kurangkanlah sikit kesilapan tu


Macam game tadi, sangat teruk!

Gambar yang memperbodohkan pengadil



Ok ok, nak emo pun buat apa juga. Bola itu bulat, apa apa pun mungkin terjadi! Setelah England kalah, kini brazil pulak, aku nak sokong sape ni? haiishh. ok, Argentina la pulak! Kalahkan German esok!


Nak tengok maradona pergi peluk klose. kekeke


*******

Jangan lupa isi Form di bawah ini untuk yang hadir ke Gathering GengBlogger nanti ya
Tak sampai 8 hari je lagi ni. huhu





Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

29 ulasan:

Hassanah berkata...

buntu tak tau nak sokong team mane lepas ni
:(

Amir Izzat berkata...

Assalamualaikum..dah pagi ..huhu

kau ada tengok ke tadi? teruk ek? huhu..memang tak sangka la brazil kalah...tapi nasib baik diri ini tak minat sangat ngan world cup..huhu

Nur Su'aidah berkata...

Menang beb!!! dah kata dahhhhh~

joegrimjow berkata...

sokong argentina pulak
huhu

tengkorakemas berkata...

ingat ghana takde peluang ke?aku sokong ghana haha

joegrimjow berkata...

tengok pagi ni
huhu

tengkorakemas berkata...

haha ok, mintak2la ghana menang

joegrimjow berkata...

tapi naluri kuat mengatakan uruguay akan menang

tengkorakemas berkata...

memang pun..luis suarez pasti ancaman buat ghana..hope keajaiban berlaku ^__^

ninaneno berkata...

bukan pengadilan je merepek...

player main pun macam tak penah main bola...

sampai satu tahap sorang pemain belanda tu kena kepung dengan pemain2 brazil...

strategi apa dorang guna tu weh...

memang sungguh2 dok hambat bola... sampai banyak kali tengok satu side padang lengang je... ramai dok pulun bertumpu nak main kepung-kepung orang...

siyes macam hampeh je... huhuhh...

joegrimjow berkata...

yg last2?
hehe
tu sebab dah terdesak da tu

zack zukhairi berkata...

pengadil tu kaki die ada dua je. bile bola counter attack yang laju, tak kira la bertaraf 5 bintang ke, lapan belas bintang ke, adakala tak terkejar jugak dia. normal la tu.

adat main bola memang macam tu. baru la thrill ada kontroversi macam tu. kalau nak harap replay dari video tech, maradona pon tak jadi legend macam ari ni.

sigh*

joegrimjow berkata...

cube benda tu kena kat paraguay vs spain, paraguay 1 spain 0,

spain sumbat, pengadil xnampak, xkire, thrill x?

kekeke

unwanted berkata...

nnt klu dah guna camera dah x de kontroversi lak..
coz kontroversi antara perkara yang akan mewarna-warnikan piala dunia..:)

Sang Karipap berkata...

Aku suke komen last ko joe...xde button 'like' ke? Hahaha

zack zukhairi berkata...

honestly speaking, guwa terima. why not?

nak buat macam mana? tapi tell u what, benda ni sumer karma. ini ari lu buat hand ball tapi lu tak ngaku, next year, kene balik kat team lu. life pon macam bola jugak. bulat dan bergolek. unpredictable.

joegrimjow berkata...

hehe, game lebih best klu 'adil'

kontroversi bleh dicipta, fifa upah penari bogel duk kat atas padang bola sambil kibar bendera ghana pon bleh buat cetus kontroversi

seyes pengdil jepun tu fail malam ni. 38/100

lol

rhapsody LiN berkata...

hm.. x logik betul refree kali ni. yg tgk kt umah ni yg sakit hati -_-"

Dyna Yvonne berkata...

final german vs ghana..
hahha mantap~

Ann berkata...

erm de gak sedikit unfair dlm game ni...

mcm snejdeir septutnya dpt kad kuning bila guna tangan tahan bola...tp kad merah tuk brazil tu mmg layak lah

tp mmg sush nk dpt pgadilan yg betul2 adil

apepun tetap sokong netherland and argentina...

.alie. berkata...

bukan fottbal lover..


tp nak ckp comel je form tu..

tengkorakemas berkata...

Betulla naluri ko joe..Uruguay menang..nasib tak menyebelahi Ghana..

Tanpa Nama berkata...

ak x minat bola..
so
x tau nk bg pendapat!

huda berkata...

tamau sokong argentina nak sokong germany. hehe

er, yang form tu due biler? tgh pikir nak ajak sape. hehe

LORD ZARA 札拉 berkata...

huwaa!
nak pergi!
nak pergi!

SyimaSyaz berkata...

for me...kalau dah gol,haruslah kira sebagai gol!
even tak support england (tp tak benci sbb ada gerard n johnson) tapi england deserved gol tu.disebabkan gol yg tak masuk tu england patah semangat.kalau gol tu dikire...mesti england boleh bangkit n main gila2 lawan german..
WC kali ni memang mimpi ngeri.sume team yang kuat2 sume dah bye bye...

eNaSaN berkata...

joE...relax2 brasil dh klh huhu





cedih ar xleh nk join gatherIng..

ape2 pon havE fuN..lalallala

Kie-yu berkata...

pengadil msia kt WC
amacam?

MyaFiza berkata...

sokong german la plak.. hehe..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW