Share

Basuh berak dengan air kencing

Salam,


strength bukan strenght (kesilapan)


Ada yang tak kena dengan poster di atas?


Yup, ini adalah antara contoh basuh berak dengan air kencing. Walaupun bertujuan baik, disertakan dengan ayat alquran, tetapi disebabkan caranya salah, letak gambar perempuan sexy + lelaki tak pakai baju, tetap akan menjadi salah


Banyak lagi contoh, misalnya bekerja sebagai pelacur, duit yang diperoleh di dermakan sedikit ke masjid, dengan harapan agar dosa diampunkan. huh, entah dari mana ideologi ni datang, Islam tak ajar buat benda seperti ni! Kalau bertaubat, lain. Tapi kalau masih menjalankan aktiviti pelacuran, dan menderma dalam masa yang sama, itu sangat salah!


Sama juga dengan merasuah. Dapat duit banyak dengan hasil rasuah orang, duit tu digunakan sebagai makan minum untuk anak! Niat dah baik untuk menjaga rumahtangga dengan menyediakan makan minum, tapi cara pekerjaan itu tidak betul.


Ada juga seniman di negara kita yang kononnya mahu buat filem 'kebaikan' tetapi juga menggunakan cara yang salah. Sebab industri hiburan terlalu ramai penyokongnya, budaya tidak sihat ini membuatkan perkara ini telah menjadi darah daging kita. heh, ku tengok satu cerita hantu ni, seorang pelakon sebagai 'ustazah' (free hair + pakai baju sexy) membaca ayat alquran untuk menghalau hantu. aku tak nampak itu untuk meningkatkan martabat islam, rendahkan ada la. tak tahu kenapa filem begitu 'lulus' untuk ditontonkan


Banyak lagi dan fikir2lah sendiri


Jadi, untuk poster di atas, poster apa yang sesuai digantikan. ok, ini mungkin lebih sesuai




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

29 ulasan:

eNaSaN berkata...

sTuju..........(^_^)

joegrimjow berkata...

;)

~fisha~ berkata...

like~

izzahfarhana berkata...

niat tak menghalalkan cara kan joe kan .hee

Khairunnisa' berkata...

That what was I thinking. Ish3x.

wHoSeNa berkata...

poster br yg ganti tuh xthn...hahaha
btw..ur thought is rite...matlamat tdk m'halalkan cr..kene fhm asas..;)

Azrul Hisham berkata...

setuju ngan entri ni :)

.:fifi:. berkata...

haha
i like~

kella berkata...

betul sangat tu joe..
bagus pula entri ini..
menjana sungguh minda si joe ini! :D

QieFLy si Dolce berkata...

pelakon tanah air kita sekadar nak sempurnakan watak yang diberikan oleh producer...sebagai contoh NUR KASIH sapa yang tak kenal heroin dia...awww seksi...

princess in castle berkata...

kagum ngn joe >.<

Hazzy Ishak berkata...

i loikeee

Ann berkata...

ape tajuk cerita tu?

bARdbOO berkata...

btol tu..bagus pendekatan ko.. =)

I*K*T*I*R*A*F berkata...

sangat,
sangat,
sangat,
sangat,
sangat,
sangat,
sangat,

SETUJU! :)

Tanpa Nama berkata...

aaaa aku slalu trfikir, pelakon yg berlakon jd alim kt dalam tv tu sume, dorang tak rasa apa2 ke lepas brlakon?

fQ berkata...

u r so rite!
the second poster is way much better than the 1st one (ok not good at all i must say)...but still the 2nd poster?? isnt it still too much?? ahahahahaha..joking ok. nice entry..

MissNera berkata...

tq joe atas perkongsiannya =]


p/s: lawo header!

Tanpa Nama berkata...

erkkk... kenapa aku tak paham ni? aduh... jap.. nak baca balik...

masturah idrus berkata...

mufti perak kan yg cakap camni.. tertarik jugak nak wat entry ni semalam.. but idea tak cukup.. takut tak mantap plak..

Tanpa Nama berkata...

ni mesti pasal kes anak beranak keje tukang urut,pastu duit pegi derma kat masjid kan.

Fyzal berkata...

:) the second poster is the right one :) boleh letak gmbr aku jugak tak? hehehehe

lavender89 berkata...

good entry :)

joegrimjow berkata...

haah, baca dalam metro
timbul idea

noor afzan berkata...

gambar tu mmg ngam bro..

Nur Su'aidah berkata...

owhhh ya! lg pulak, bukak aib org dalam gmbr je kn. berdosa makin bertambah. :)

zahidah dihaz berkata...

memang cun gambar yang ganti tu ^_^

~kuyam~ berkata...

i sokong u joe

RedBoy berkata...

stuju sngt dgn joe...

p/s: gambar yg digantikan tu sngt cool

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW