Share

im in love... with fairytale




sebab ni entry terakhir
mungkin agak panjang
layan aje la
;-)

~~~~~~


dah 440 entry da ku tulis ;-)



teka ape gambar atas?
hehe, ni la gambar ku transfer semua entry2 dalam blogspot ni
ke wordpress
;-)


ye
ku akan berpindah ke wordpress
dan ini adalah entry terakhir untuk ku menaip di blogspot
kalau everythg ok
next entry akan korang baca dalam medium wordpress
wawahh
excited ku ni tau



sorry
kepada reader yang mengomen di entry lepas
semua ku balas dengan
=)
hehe, saje bikin gempak
terutama pada lumut yang ditipu bulat2
kekeke!



mood baru nanti....
wajah baru nanti.....
harap korang suka
teruslah mengomen entry ni sehingga aku penat mereplynya
;-)


~~~~~~~









comelkan?
ku paling suka dengan perempuan macam ni
sedap mata memandang
sedap lagi bahu memikul
apakah???


jumpa dia di alam blog
ye
dia pon blogger
sebab tak mahu pakcik pakcik tua kaco,
ku takkan bagi link
kekekek!



di tepi blog dia ada link facebook
apa lagi
terus add
untuk berkenalan dengan lebih katakan
kot kot la ada jodoh
-statusku single ok-



terus comment mengomen
banyak perkara dibincang dengan dia
wahh
dia layan lelaki tak hensem macamku ni
biasanya kalau perempuam cantik
takkan layan lelaki tek hensem
kan kan kan?



paling suka dengan gambar ni
penuh keibuan ;-)











hubungan di facebook mula rapat
dan kerap kali ku ke facebook untuk mendapat berita baru darinya
berkongsi pelbagai cerita
berkongsi pelbagai duka
(apakah??)


sehinggalah liverpool lawan fulham
dengan kekalahan bodoh liverpool
aku cukup frust
lagi frust bila baca status darinya






apa lagi
terus ku komen!!
dengan perasaan yang cukup marah!!







cuba teka ape berlaku lepas tu?
ku dah remove dia dari friend list aku!!




moral : jangan bangkitkan kemarahan penyokong tegar liverpool!!




~~~~~~



hidup ni kadang kita rasakan tak adil. kenapa ada kaya kenapa ada miskin. kenapa ada raja kenapa ada hamba. kenapa ada cantik kenapa ada hodoh. kalau kita memiliki status pertama takpe, kaya, raja dan cantik. itu sudah menjadi kepuasan dalam hidup. tapi kalau kita dapat yang sebaliknya? macam mana?



pernah tak berasa begitu DOWN sangat dengan hidup. ya aku pernah. masa tawaran ke oversea tak dapat. masa tu ku ambil kejuruteraan german, interview dapat, tapi tak lepas. masa tu memang mengurung dalam diri dan tak mahu hiraukan. terbayang, kenapa aku tak dapat? sedangkan aku dah buat macam macam masa spm dulu. tapi, kenapa DIA tak pilih aku? frust itu dibawa ke beberapa hari sehinggalah pesanan arwah ayah aku ingat kembali dan meneruskan pembelajaran aku macam biasa di samping berdoa untuk sambung belajar ke oversea.




sekarang?




aku berada di tahun ke3 di uni of sheffield. german? esther ni aku akan kesana. pelikkan? perjalanan hidup ni kadang-kadang cukup indah dan advanterous, kita tak tahu apa berada di depan dan kerja yang kita buat sekarang akan nampak hasilnya di masa yang akan datang. apa yang aku belajar, jangan putus berdoa kepada DIA. do the best, he will do the rest



perempuan atas



ni ku copy paste dari entry dia yang pertama. macam ku bgtau tadi, tak boleh bak bagi link, nanti pak cik ni dan juga pak cik ni culik dia. hehe. ok, harap korang dapat sesuatu dari ni, tak salahkan berkongsi, lagipun ni entry membuatkan aku study 3 jam straight lepas tu :-)




~~~~~~~


hidup ini memang palat


Salam.....hye,ni la 1st blog aku yg aku mulekan dgn "hidup ini mmg palat" yg aku rs ptt aku tampilkan diawal edisi aku di blogger ni.asalnye aku xminat nk wat blog2 ni...sbb aku lbh suke pk n simpan je...n ape nk share,share kt fs je atau by email :P aku ni pelik ckit,hehe pdhal xsosial sbnrnye...so blog2 ni krg la.n tetibe aku leh wat blog ni sbb kawan aku yg aku nk kenalkan as a 'dd' jela...nti payah plk bgtau nama btl n jd masalah nti pd die.. (m.anpun) die la ajak aku view blog die....bl bace2 punya bace aku ni jelez dgn kejayaan die (po+) n mmg admire pun ngan ape yg die da capai dlm koordinat diri yg masih humble lg :) ape lg...duduk2,rs burink td lps subuh sementara tggu mesin basuh lum sdh aku wat la blog ni...hihik..aku ni kdg2 ketupat jgk =p
Bg korg yg nk bace,bace la....tiada unsur riak/sympathy atau pape pun..nawaitu hny sekadar nk b'kongsi tuk dijdkan ikhtibar (mgkn) atau just pengalaman nk kongsi b'sama ~



Erm....camne nk mule...camni la.......kadang2 aku xpercaya dgn ape yg da berlaku...tp tula...takdir.mcmane pun takdir tu kita blh ubah asalkan kita ada 'kehendak' yg mane ingrediants die ialah doa,usaha,istiqamah,tawakal...tp klu kita pandai2 buang 1 drpd nye...maka xkan la jd resepi tu kan.aku seorg gadis yg biasa,kg gurl (bkn mamat de kg boy ok) yg dl nye hidup bkn takat sederhana lg da....tp....da tahap krg senang yg menagih kesenangan.asalnye,family aku leh la nk kate bahagia (yg xsgt)...dpt father yg bkn kaki jln,burink.semuanya bermula dr aku darjah 5 lg,family da retak..den die jangkit2 sampai la aku form3 5 hari lg nk PMR aku br blk sek mum aku selamba kate diorg da divorce..(klaka kan,xbgtau kitaorg adik beradik pun,hampeh) so nk xnk...trime jela...fobia jgk aku time jwb paper BM sampai paper akhir...t'menung je kt meja exam.hehe...alhmdllah result ok.



Erm...klu nk tau...aku da blaja ape tu susah time form4,mmg perubahan mendadak la...hidup aku xberduit.plus tat time aku tggl kat umah teres sorg2,sbb mum blk kg ngan adik menetap kt sane (malu my dad kawen janda 1taman!) my elder sis plk kt UPM...so aku ni cam frust n jg harta iaitu umah ni jela harta yg kami ade so aku wat kptsn yg brani+drastik tggl sorg2.start form4 xde nafkah dr ayah aku..so..mmg makanan kt kantin consider as de best foods la tat time sbb murah.aku pandai la masak ckit..tp xkan hari2 nk msk kan,sbb sek.erm...mum plk ngan adik kt kg..lauk best ikan masin n tauge la...klu dpt makan ikan kira meletup la,apetah lg ayam!cian mum n adik.erm..umah mum kt kg tat time umah kayu kecik sgt,tandas pun kt luar umah.bilik air dlm siap ade lubang2..maklumla umah kayu kan.erm...2thn aku tggl sorg2,Ya Rabbi..tuhan jela tau takut mane aku...coz ngan cite2 hantu lg kt area umah ni...fuhh!pg sek wlupun aku pen.ketua pengawas...relex je dtg lambat,sbb cikgu da tau kisah aku tggl sorg..hihi.kdg2 bg la alasan kan,jaga pagar la,tangkap budak isap rokok luar sek la...huhu....m.maap yer cikgu :P tp tula,pengalaman...wlupun aku lalui ngan bergallon2 air mate..maruah keluarga kiri kanan org jaja..yela ayah kawen yg or taman kenal jgk kan.aku malu....di hina di caci :( tp last skali aku lalui dgn tabah jg..iaitu dgn izin NYA jg...Maha Agung.mane x nye,nangis ke,ade masalah ke aku sorg2 je kt umah...dr situ aku blaja erti menangani masalah sorg2,independent la...dan dr ctu blaja masak (xtau sdp ke x) aku main makan je,sbb lapa..cuci baju,ion baju,kemas umah,sume-sume la....sampai la aku SPM keadaan aku keseorangan..exam SPM pun sorg2,sedey+meleleh air mate bl aku tgk kawan2 aku salam parents diorg siap diCIUM lg..aku?haha...erm..time aku kena appendix lg la...merana kt umah sorg2,nasib kawan sampai on time anta pg hosp...fuhh.operation berjln tanpa sign dr parents aku sbb dua2 xde dkt ngan aku...hehe,cian aku time tu..cam anak terbiar pun ade..coz Dr kate nk tggu parents aku masing2 lg 2jam br sampai..so xleh tangguh coz takut appendix aku pecah.cian aku..sorg2 :( xpela...br appendix kan...lum benda lbh serious :)



Erm...itu la khdpn aku sampai aku lps spm aku berjaya pjk mum aku tggl blk kt cni..sbb aku xnk mak tiri aku ingat mum kalah..duduk kt cni mum cari keje,gaji rm400...adui! aku pk2 mane lepas nk tanggung adek lg...akak lg..so aku dpt tawaran blaja aku tolak..(sedey sgt tat time) ibu srh pg isi borg maktab pun aku isi...tp xisi alamat penuh...haha..coz da janji nk isi,tp xnk tgk tawaran..sedey...sbb dad aku tu xnk tanggung....sabar jela.yela...kakak aku pun kt U asyik ikat perut je...aku pun sedey.palat.....mmg palat.....kelat...mmg kelat nk telan...pahit rs nye...tp itu la "Hidup Ini Memang Palat" aku berjuang akhirnya tuhan tunjukkan jalan (alhmdllah) aku berjuang habis-habisan cam perang komunis la...dan ini la hasilnye....aku da dpt bw mum jln2 mane die nk,beli ape die nk,dan tanggung keluarga da skrg dlm usia aku 18thn dan kini 20thn....da ade kete,dan harta ckit dan aku pun xsangka skrg aku dpt jd speaker/consultant termuda dr awal 19thn sampai skrg,org lain umo 30-40 aku je :P ilmu byk lagi nk kena tambah2 edit2...amin.aku ingat pas akak da stabil keje aku nk smbg blaja (impian yg aku ltk tp tuk mum) dlm HM atau....business..PJJ.n ingat nk kumpul aset pasni...erm...n klu u all nk tau aku pg ni sblm wat blog after subuh td kena injured kena gigit kucing..hihihi.. palat,palat,dan palat betul hidup ni (@_@)



Skrg bl aku duduk sorg2 aku tau aku ni msh susah..dan ade org yg lebih ssh dr aku..tp semuanya xkan berubah andai kata tiada perubahan yg kita buat! camne susah pun....atau ape halangan/dugaan yg dtg tu sume ujian dr NYA...dan setiap dr ujian itu ade hikmah yg sungguh indah/lbh baik yg hanya kita tdk tahu sj.....bl?apakah ia?bagaimana?mengapa? tp ianya 1 perjalanan yg sggh indah utk ditebak :) u do the same...u get the same...u say the same...u stay the same.....pandai2 la u all terbalik2 kan ayat itu...yg pasti camne susah pun u all ingat la yg DIA disisi u all SENANTIASA...dan pesan aku..ape2 halangan yg melanda u all...yg u all rs challenging gile yg wat u all stress/pressure anggap la sume tu KETUPAT! hehe..tuhan nk uji dan ade hikmah yg best/lbh baik tuhan nk bg! "Allah taala menguji hamba2 yg DIA sayangi"
tatayo~ *damselmultvers*


~~~~~






cuba teka apa yang aku minat dengan gambar ni?
bestnya dapat lelaki tepi perempuan tu
herbalife herbalife ~~




nota kaki :
1 - mintak2 jadi projek wordpress ku ni
2 - semua gambar dah mintak izin tuan untuk dipost
3 - tajuk entry takde kena mengena dengan entry
4 - saham aku selaku lelaki single akan menurun dengan mendadak, percayalah aku masih single!


awak dah bagi kan saya post entry ni? hope awak tak marah ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

91 ulasan:

arin berkata...

WP mmg best. tapi jaga2 kalau nk upload plugin, theme atau widget. Kadang2 bleh jadi mereng web kita nnt.

Jard The Great berkata...

pakcik dua org tu mmg mian2 kuda.. ehehehe

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

-statusku single ok-


ye ker single?

hahhahhaha

cik yanie gebu pun single....kekkeke...tp tak ada la selawa n secun akak kat n3 ni

kekkekek

Tanpa Nama berkata...

apa link baru?

Tanpa Nama berkata...

cun gila awek tuh!

ada_hairuni berkata...

x mo hilang link. nak bace lagiiii!!!

baincardin berkata...

apa² yg berlaku, doa kepadaNya perlu sentiasa diteruskan dan jgn putus asa.

wordpress nye layout sure cun. ^_^

kuburan berkata...

tipu la joe. kata dah buang awek tu. ade je lagi.....

Hazzy Ishak berkata...

amboi2 minat awek comey no...haha

Just_najmiE berkata...

wow, kesiannya dgn dia.. harap kejayaan dan masa depan yg cerah ada utk kwn joe tu.. insyaallah, ada rezeki, boleh further study.. yg penting, don't give up kan?.. (^^,)

::[si putihpurple]:: berkata...

whoooaaa...
pnjg nyer...
berpeloh bace..tp xpe..abes gk bce even da naek juling ni haa..kekeke~

mmg sah2 la joe ni ske pompuan putih lagi gebu lg mulus..ohh~ cari yg mix la..(wah..siap rekemen plak.kih3~)

citer yg kt last tu mmg wow lahh!! mncbar tu..btol2 dugaan..thniah kpd anda sbb leh hrungi sume tu even sgt perit..

tp..yg gmbar last tu mmg ntah pape kn..mmg pale otak bisnes ni..xpe2..bkn sume org cmtu..gud job!! truskn mnikmati hidop masing2..

pnjg lebar plak haa..hihi~

Tanpa Nama berkata...

erm...harap2 jadi la wordpress en joe...takkan sebab liverpool kalah terus putus kawan?

aLeen aVriL berkata...

waaaa..pnjang nyer entri...bpinanr mate bace......sbb awek tuh lawo sgt......
nk tuka ke wordpress upernyer..msti lps nih nyesal bile da pkai wp....xbest pon...hahhaaa.tkutok plak....neway,segalanya d tgn anda...

huhuuhu...ngorat ler awek tuh joew...msti dpt punye...klu diew single ler..huhuhuhu..

gudluck.

shinawawa eyenie berkata...

huh!pnjng betul entry wak.........
single cpt2------>in the reltionship..

misz beauty berkata...

lorhhh.... trs remove fwen mawah sungguh tu... ihiks... jangan lupe drop link wp kat blog beauty nanti wokay.... jangan putus kawan dengan beauty sudah la even beauty tak shomel cam tu... uhuks...;-)

cik EPAL berkata...

perghhh..itu diaaaa....joe ni kalau nak ngorat awek nombor satuuuu..teruskan la mengorat...hehe...betul ke single tu?? jangan dah berpunya mengaku single sudeyh~ :D

MiSZuE berkata...

bape umo die bhahaha

Roy berkata...

joe, aku sokong red devil...aku boleh tolong...haha...

belah la dah remove...aku dah jumpa profile perempuan tu, ko masih friend dia lg...tulis bajet gempak...haha...

nak aku tulis ke nama profile dia kat sini?? hmmm...xyah la...haha...

{lumut} berkata...

tak nak bace entry ni.
x pe lumut..
sabar lumut sabar...

pandai kenakan org ek joe...
uhh

atty's berkata...

memang lawa lah itu awek..
pindah lagi joe..huhuhuuh

Koyuki berkata...

amboi amboi..single mingle la tu

haha..joe, kite doakan awek tu kau punye k..

insyaAllah.

pindah plak??

hmm

nursarah87 berkata...

tepat tekaan ku dlm komen entry lepas..blog joe nak berwajah baru dan joe ada org baru..



yeker single...?


kehkeh

alhariesz berkata...

baru follow sehari, ko dah tutup...

mati2 aku ingat awek tu Scha Al-Yahya...baru nak ngorat... waahahahahha :D

kidding...

Mr zack berkata...

wah.. akhirnya ko tukar gak ek ker WP.. dah lama aku suruh tukar beb.. satu club la kita lepas ni ek.. hidup Liverpool.. wakakakak

Solehah berkata...

nape pakai wordpress?anything manrik kah?aku ni buta sikit bab it ni..

Hayatito berkata...

i know her..haha..

well2 joe.. gud luck with the flirting. she's really something. worth it kalau nak buat bini..

caya lah joe.. =))

rhapsody LiN berkata...

woah.. hebat pempuan tu!!

ku?
enth la.. im not as tough as her.

||| PöJìé PööH ||| berkata...

selalu xpernah baca abes entri kamu..
sbb aku xpernah ada kelebihan untuk membaca perkataan yg berunsurkan fakta dengan banyak melainkan novel (sbb novel kan fiction)..
hehehe..
tp ikut juga la pkembangan kamu..
tp kenapa mau pndah ke wordpress??
btw itu minah cute la!

green berkata...

Sama.dah lama terpkir nak tkar wordpress gak..haha.Geram gn blogspot..

hasni berkata...

paling duka part gmbar y last tu
hha
lawak la kamu joe
hidup ni misteri
hidup ini indah sbnrnya
kesushn tu la y menjadikan hidup kita unik dr orang lain

sya mansor berkata...

x sangke muke bahgie rupenye hidup berliku. bravo utk gadis itu!

btw, seb baek aku minat liverpool kan?
YNWA :)

♥ladykiki♥ berkata...

wOOOWow...sekali masuk sekali baca enrty dia panjangg.. hihi
but besh story..lalal~

BuLaN iTu aKu berkata...

ingatkan nak sampai ke jinjang pelamin

i'msosupernotcool berkata...

so r u stil single?
dude...
ewww...

btw..
i'm thinking of buying a barca jersey nxt season wif a TORRES name on it..
ouchh...
kiddin man..
haha..

izzati berkata...

ohh ohh!
saya minal gile liverpool!

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

sumpah cantik...jodoh kau ker tu???doakan yang baik2 utk kau la...amin...

joegrimjow berkata...

jard, miang mlampau, ni x baca lagi ni, klu dieorg da bace, hehe

joegrimjow berkata...

lili, akan sama, jgn risau

joegrimjow berkata...

eica, lalala~

joegrimjow berkata...

ada, link akan sama, caye la ;-)

joegrimjow berkata...

bain, cumin soon. hehe

joegrimjow berkata...

kuburan, buang, pastu add balik, kekeke!

joegrimjow berkata...

hazzy, minat takkan kemana. hoho

joegrimjow berkata...

najmie, btol3

joegrimjow berkata...

purple, thx 4 panjang lebo, mmg pun kena camtu kan? huhu

joegrimjow berkata...

lifesaver, nak watcamne, da memmah penyokong tegar ;-)

joegrimjow berkata...

beauty, xkan la. hehe

joegrimjow berkata...

aleen, kami kawan ;-)

joegrimjow berkata...

miszue, agak2 bape? same with me

joegrimjow berkata...

cik epal, ku bukan laki gatai ok

joegrimjow berkata...

roy, diam2 r roy
huhu

joegrimjow berkata...

lumut, sowie2 ;-)

joegrimjow berkata...

hayatito kenal?? camne?

joegrimjow berkata...

izzati, welcome to the club ;-)

Farhana berkata...

Muka mcm joe laa.. Hahaha.. Ade jodoh??? Erkkkk.. ;p

Slamat bejaye ye ngan projek kamu..

Kejernihanku berkata...

aku pun nak jadi budak tu la joe boleh duk sblh awek tu haha...

lea berkata...

cute la die..
ur gf ker???

Daffodil D berkata...

WP t lik ni jugak ke?dok pehe la gue...comel ah pempuan tu,..... :D

ezzati berkata...

termenangis pulak baca citer ni...tp, napa x smbg citer cmna leh b'jaya tu..tgh xcited bc..abih lak...huhu..

p/s: Allah maha adil

DilOt berkata...

wah...aku jeles..ko dh berpindah ke wp...nak gak nak gak...

nnt aku follow ko...jeles nie ....

Tanpa Nama berkata...

hurmmm napa nak WP lak..huhuhu

cute nyer awek ko...erkk

sayu=pilu

joegrimjow berkata...

sopi, jgn lebey2

joegrimjow berkata...

ezati, kena tanye die camne. huhu

kawie2020 berkata...

...tetiba jer aku rase sayu dan sedih....

tetiba jer aku rasa bersalah yang teramat....

tetiba jer aku rase cam nak larik ke bilik air...

tetiba jer hati tersentuh teramat2 menusuk kalbu....

bila aku bc n3 ni.....

bila ko kata aku ni....











HENSEM dan ko tergugat.....
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

azaliahjsalleh berkata...

gile lawa arr minah nie

azaliahjsalleh berkata...

gile lawa arr minah nie

PinQib berkata...

Apa kah betul remove fren??
ishhh, x sngka sebb bolah pun leh jdik cmni..
die hard ni!~

sabas beta!~

qishie berkata...

nanti dah betul2 tukar bagi link

siggplus berkata...

haha betul2 budak YNWA mana boleh dikutuk..sensitip sikit..aku pn sama gak..

YNWA bro..

btw, congrats on moving to wordpress..aku nak pindah gak, tapi slow2 dulu..start by changing my blog to .com

joegrimjow berkata...

pakcik kawie ohh, bile masa ak ckp ko hensem????

kawie2020 berkata...

hehehehe.. kerana awek ni cun.. dan ko takut aku culik dia.. secara x langsung hakikatnya aku memang ensemla... lelaki ensem saja bleh culik anak dara orang... ehh ehh.. awek ni anak dara org kan? hahahaaha...

Fathi Adha berkata...

dah buat entry mcm ni...pastu ngaku masih single...memg susuh la pempuan nk caye....

hahha...

i'm_siCK_n_tiReD berkata...

lorhh..nape tukar wordpress..huhuhu..

mier@merr berkata...

uish........ bpinau mata den bc entri neh.....

hehe... nnti da tukaq sila roger :)

Tanpa Nama berkata...

cantiknyerr pompuan tu,serius mmg cantik..pandai pilih.. =]

enuLwanie berkata...

wow..memang pnjg entri ni.
sy bru 3 hari ikat perut sbb ekonomi diri mmg teruk sgt2.
x sngka ada lagi yg lebih teruk dri sy..
moga sy tabah setabah hamba Allah tu.

vidadarisakura berkata...

gila ar... dah .com
hebat seh.hee

vidadarisakura berkata...

gila ar... dah .com
hebat seh.hee

joegrimjow berkata...

fathi, lorrh, da memang btoi daa

joegrimjow berkata...

vid, da lama da .com tu
ish2

Shifu67 berkata...

pehhh... alasan, kes bola je???

errr.... aku tak minat bola

sophie berkata...

rem0ve fwen sbb bola?? oke,real fanatik!!

IxoR@ berkata...

link baru jgn lupa bg....

awek tu mmg mengancam...hampir2 terjatuh cinta....

:P

Nabil Fizri berkata...

mmng pnjang

Tanpa Nama berkata...

ala biasa2 jer (jeles ni)

Tanpa Nama berkata...

kakaka

ko nampak org berisi sikit mesti pikir bisnes

sejenakseketika berkata...

laaaaa....xde awek omputih ke....???
letak r mba awek2 shiffield....
bru rare...
hahahhaha....

Kamsiah berkata...

dek bola..leh putus kawan..huhu..
jo..umah kat kelate tak naik air ke?

ChiLaBaey's berkata...

Bro, jodoh ditangan Tuhan.... Apa lagi merisiklah... Nanti pakcik2 kacau....

Ms.Independant berkata...

Dasatnye minat bola...
Sampi idaman ati pun sanggop terlepas!

:P

Irine Nadia MaRceLLo berkata...

rasa cam kenal sgt akk yg dlm pic tuh..huhuhu..
my best sister..kak zue.slalu lepak2 ngn die..huhuh..terus remove?aishhh...tatotnye..hehehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW