Share

perlunya suami ketika isteri susah

blog ni dah macam jadi blog family plak
hehe
takpe la
dari tak update
baik update kan?


ok
kali ni keluarga abang ke3 ku
isteri dia
dan dia
takde lagi anak


baru keguguran


kakak iparku ni baru gugur masa puasa hari tu
memang la frust abang n kakak iparku tu
tapi nak buat macam mana
allah lagi sayangkan anak itu


gugur anak sulong memang lemah
tambahan pula akak iparku ni jenis yang lemah semangat
ambik masa nak pulih
nasib baik baru 13 minggu mengandung
kalau dah nak dekat delivered
mesti lagi sedih



masa akak iparku keguguran
abangku memang mainkan peranan dia sebagai suami
hari-hari jaga
ye la, isteri sendiri kan
kena la jaga betul-betul


sekarang ni dah ok balik dah
semua ceria ketika raya
bagus la
tak dapat sekarang
cuba lagi nanti
;-)


ayat abangku
'mana duit anak sdare anak li?'
'dia jumpa tuhan dulu, kena bagi jugak ok'
'nanti kat akhirat dia tanya la, mana pak sdare dia tak bagi duit raya kat dia?'


ku assume itu lawak
;-)





nota kaki : dah nak balik da....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

34 ulasan:

atty's berkata...

kty dulu pun 1st baby keguguran..2x..tp alhamdulillah..lepas tu berderet..setahun satu..tu pun planning..hehehe..

ade hikmahnya tuh..insyallah ade rezeki nanti

green berkata...

my mother pun cam tu..
anak first meninggal..
ku yg second di assume sbg sulong..

terima.

hayatito berkata...

salam
lama x komen entry joe..
still in raya mood..hehe

erm..
belum rezeki tu.
tp kalau dpt next time kena la jaga betul2.
btw,muka abg joe ni mirip2 muka joe.

ynadona berkata...

tsk.deep nye gurauan abg kamu itu.sebak je bace.

lieya orange M.I. berkata...

...aar, kamu kene bg dia duit raya jugak, nnt kamu tido, dia minta dlm mimpi kang...=p

...tukmi saya juga meninggal anak sulung...
...naper ramai eik yg sulung tak menjadi??...

kuIna LadyInRed berkata...

itulah makna ikatan perkhwinan

abg.. muka seiras..sebijik..

~♥ cik intan® berkata...

cantik kakak ipar kamu

ezzati berkata...

hehe..pandai abg ko..n cumei akk ipar ko tu..insyaAllah ada rezeki lain kali..bole cuba lagi dan lagi.. :)

p/s: nk duit rye jugak..

♥ sOFIa ♥ berkata...

salam lebaran.

semoga mereka diberi ketabahan dan kekuatan :)

btw. ada fb. cari aja sofia ofi nin. tar pasti ketemu :)

teamdakwah berkata...

insya-Allah, Allah da plan yang lebih baik...

btw, balik uk bile??

CAHAYA berkata...

insyaALLAH nanti ada rezeki. teruskan berdoa utk dia.

'AQILAH berkata...

allah lebih sayangkan baby...sedih pule..

jangan lupe beli tiket fly...nnti habis..ngee

As berkata...

hehe
comel kaka ipar kamu :)
and statement tu memang benar...
husband and wife needs each other
esp time sgt memerlukan
time2 susah nilah algi cinta mendalam
chewah
hehe

bUaL kEnTaNg berkata...

ade hikmah sebalik..
insyaAllah ade la nnt..
amin....

ayin jemin berkata...

nampknya lgi byk cita la si joe ni kalau da blik.hehehe
btw, suka la pergai abg kmu.pyayang.hehehe

rhapsody LiN berkata...

cun kakak ipar~
:p

{lumut} berkata...

selamat pulang belajar joe...
mesti lah sedih ble keguguran kan..xpe..ade rezki insyaAllah..cun akak ipar ko.

joegrimjow berkata...

@8266279871388752668.0
akan ada tu [pasni
;-)

joegrimjow berkata...

@3664836716379414707.0
tapi bunyi macam gurauan je

joegrimjow berkata...

@654714782011506915.0
entah la
ada hikmah dia kot

joegrimjow berkata...

@3610127055975946807.0
sampai berjaya ya

joegrimjow berkata...

@5501356629288053435.0
semangat nak balik katakan

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

joe.

sowi xsempat ronda peringat.hihiks.

raya aji boley?

eyh. muka ur siblings samaaa semua ah. cumil2 sajork! agaga

En.Beskot™ berkata...

meriah blog ko ni joe..
mmg da mcm fmly blog..
haha..
bertuah istri abg ko tuh dpt suami penyayang..

sbb ko xde kotak ajaib..
ak pes kn link ntok wt coding gambo show n hide tuh kt sini..
ak pon blaja dr situ gak..
blog mamat nih mmg best r..
sbb dia ade bg tutorial..
slamat mencoba k..
hehe..

http://ezanyempires.blogspot.com/2009/07/spoiler-lagi.html

::Mish ShaZz:: berkata...

smoga cpat dpt baby baru n murah rezeki....=)

Along Arman berkata...

salam aidilfitri joe..
to ur kakak ipar.. sabar lah k..
nanti de rezeki lain.. insyaallah.. mana tau kot kembar kan ;)

Tanpa Nama berkata...

siyes come sungguh kakak ipar joe,,,,,,sabar ye akak....

momentinlife berkata...

aku tgk muka abg ko..

terimagine plak ko.. heheh

joegrimjow berkata...

@4282639838044486526.0
lain kooot
huhu

joegrimjow berkata...

@6997291865415534685.0
kembar
papa joe die la susah
hehe

joegrimjow berkata...

@6036756877488076546.0
thx u!!

atiQah adNan berkata...

takpe rezeki Allah ade dimane-mane kita jangan putus usaha... pesan pada akak n abang k..

Lifesaver berkata...

insyaAllah...ada rezeki lagi...

misz beauty berkata...

innalillah... mudah2an diberikan rezeki yang cepat buat mereka berdua... amin...

nota kaki* beauty outstation 2 hari without hubby pown dah mcm kusen ilang anak... memang hubby sangat diperlukan dalam apa jua keadaan... tapi seb bek pandai berdikari sendiri gak..=)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW