Share

kena sebijik atas muka!

ini kali pertama ku buat entry yang berkenaan tajuk hanya 2 baris. hehe, tapi sebabkan nak panjangkan entry, ku mahu membebek sikit. sikit ke? rasanya banyak kot.


berkenaan tajuk ada kat bawah
tak mahu baca ku bebel, bley terus scroll down ke bawah


minggu ni memang pack. nasib baik ada kereta abangku yang boleh dipinjam. sebab kerja ku banyak di kl, jadi kene berulang alik dari seremban ke kl hari-hari. minyak dan tol mengalir bagai air di sungai yang jernih.


highway dari kl ke seremban dan macam rumah kedua. hari-hari mesti lalu. banyak kejadian yang pelik berlaku dan ku tonton sendiri. mana taknya, dh balik pukul 12 malam, mesti banyak kejadian yang meremang bulu roma berlaku


mak cik senyum


masa ku bawak kereta, dengan lajunya sebab ketakutan, ternampak seorang mak cik. tudung putih baju hijau. senyum padaku. ku assume mak cik itu adalah makcik. sebab dia senyum padaku


tapi pelik jugak, sebab celah mana makcik tu bleh muncul di malam-malam, senyum kat orang lalu lalang. untuk sedapkan hati, yee, makcik tu manusia, bukan makhluk apa-apa. baru lah boleh drive dengan tenang


hurm... takut jugak sebenarnya


sekarng ku masih di seremban. balik ke kelantan petang ni dengan fmly abangku. yahuu, dah boleh balik kg. tapi 7 hb dtg cni balik. ade orang nak blaje makan, kena la datang.


------

lahir dalam keadaan miskin dan dayus takpe, bukan salah kita
tapi mati dalam keadaan miskin dan dayus, tu salah kita!!


-----
nota kaki ; jangan terkena sudah

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

22 ulasan:

Precious berkata...

Eeeiii ... meremang bulu roma!

Nadia Yuna berkata...

selamat x bace entri ni malam2. kalo idak mesti dah menengok ke sebelah. ade tak makcik senyummm. hehe

=p

Nur Mariaminul Amalina berkata...

nape x tumpgkan aje m.cik tu.
hehe.

farah berkata...

makcik betul lah tu.

:D

lizz berkata...

huwaa!!! ngeri nyer.. mmg jarang nak drive mlm2.tp,mmg cuak kalo kene Joe ni :P

Tanpa Nama berkata...

mmg kawasan dia ke???

Tanpa Nama berkata...

mmg kawasan dia ke???

riBEna berkata...

eeeee..takut2
penah gak terjadi nmpk nenek pakai ken smyg sesoarang
padahal xde msjid pon ctu
sume klape sawit
pelik pelik pelik~
huhuhuhuh~

joegrimjow berkata...

jgan baca banyak2
bahayaa

'AQILAH berkata...

pernah nampak depan mata kat rumah sendiri...

Ivy Metaga berkata...

senyum balik!!!

kalo tak senyum nanti makcik cakap sombong....

mae berkata...

tmpat dia lepak kot..suke lmbai2..aku biasa terkena tp lain tmpat..

Tirana berkata...

Nasib baik makcik tu senyum tak buka mulut..kalau dia senyum buka mulut, tentu nampak gigi taring dia yang panjang tu..heeeeeeeeee..seramnya

~dARlee zURiS~ berkata...

erkk...
no komen
meremang pulak bulu roma
huhuu...

joegrimjow berkata...

jgan sekadar meremang
takoot

sharamli berkata...

hidup dalam kemiskinan dan dayus?

+akufobia+ berkata...

buatbuat tak takot boleh?ngaa.

Tanpa Nama berkata...

Mcm pernah dengar ayat last skali tu.
Haha~
"Mati miskin salah kita."

ayin jemin berkata...

berusaha meningktkan taraf hidup

geeds berkata...

senyum larh blk kt die...
senyum itu kn sedekah...
hehehe~ :P

mummYaeesh berkata...

ntah2 makcik tu masviona kot sbb pakai baju hijau..ahaks..larikksss!

uishhh takutnye.. taknak la mati mcm tu..

joegrimjow berkata...

die marah baru tau
hehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW