Share

mak su dah

ku ada seorang mak sedara (yang agak jauh pertalian darah) masuk icu. ku panggilnya mak su dah. dia masuk icu 2 hari lepas dan keadaan sangat tenat. semalam pergi melawatnya



memang keadaannya teruk


mak su dah tak sedarkan diri. lidahnya terjelir keluar. akakku yang doktor disana bagitau ada pendarahan di dalam perut. memang cukup sakit. tak sangka, malam sebelum dia call, ok lagi, siap minta pendapat nak masuk hospital mana, tapi sekarang, dah tak sedarkan diri


obesiti


bermula dari epidemik ini, maka akan lahirlah penyakit lain-lainnya. kencing manis, darah tinggi, buah pinggan, dan lain-lain. harap mak su dah tabah menghadapi ujian allah itu!


melawatnya memberi pengajaran kepadaku. pentingnya menjaga kesihatan diusia muda. ku yang sudah ada genetik kencing manis, lagi tinggi la risikonya untuk terjebak sama. harap ku diberi kesihatan unggul sentiasa!!



~~~~~~



selepas melawat mak su dah, kami makan di luar. tempatnye di satay malaysia. makan sate ramai-ramai.


ku bersama dengan mak ku,kak moh, akak sulongku, akak ke 3 dan juga afiq ismail ke satey malaysia. sungguh meriah suasana disana


tahun lepas rasaya satay malaysia di sini masih dalam keadaan gerai. tapi kini dah buat bangunan sendiri. respek kat peniaga melayu disini. teruskan usaha anda!!


akak sulongku yang order makanan. ku terpaksa tunggu di dalam kereta untuk cari parking. dah jumpa, terkejut dengan menu yang dipesan.


banyak!!

oleh sebab hanya ku yang lelaki dewasa, memang ku sorang la makan dengan banyak. memang bertambah-tambah la lemak di perut nanti.












kak moh ku



makku dengan afiq ismail



akak sulong n akak ke3


macam biasa, gambar ku tiada. ku yang mengambil gambar. semua tak pandai tangkap guna dslr ku. nasib badan....


nota kaki : esok pukul 5 pagi bertolak ke putrajaya

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

39 ulasan:

Syima Syaz berkata...

terliurr....TAPI takleh masuk makanan.nanti muntah....=(

neem berkata...

waah...baru sekali g sana!

asliani ahmad berkata...

cam sedap ney nangka tu..nak cikit..

joegrimjow berkata...

nanti boley pegi jugak

cik erin berkata...

hope mak su dah anda cepat sihat.

aaaa afiq ismail sgt comel.
meh meh. nak jadi babysitter. :D

eh kakak2 mcm kembar.
sebijik je muka.

cik erin berkata...

hope mak su dah anda cepat sihat.

aaaa afiq ismail sgt comel.
meh meh. nak jadi babysitter. :D

eh kakak2 mcm kembar.
sebijik je muka.

Farhana berkata...

Ingat 5 perkara sblum dtang 5 prkara.. Btol tak?

Razi berkata...

Mano satay Malaysia neh?
x ajin dengar pun

zamspotte berkata...

Moga maksu mu cpat sembuh....
Erm... Bestnyer makanan...

rhapsody LiN berkata...

wah...besnya sate!!

ku nak pegi mkn kat kfc sekarang.

lalala~
:p

princess_charming1989 berkata...

takde link blog kite pon...sedeyyyy

ain berkata...

comel2 akak joe!!!

JO berkata...

eh, KEJAP. sate malaysia kat klntn ke? nmpak bckground mcm kt klntn. haha. lol. me pn org klntn. slalu je mkn kat satay mlsia. aum. best.

joegrimjow berkata...

die tiru adek die

aya harith berkata...

semua muke same..
hehe~

mo0ney berkata...

gila sebijik muka

Precious berkata...

Ya .. jaga kesihatan sedari muda. Tapi nak gak makan best sebelum selera hilang ...

Babyjane[The Juliet] berkata...

smoga maksu anda cpt sembuh
:)
and satay sedapppp
huhu
lapar laks
:D

Gieyana berkata...

MOga mak su Dah tue cepat sembuh yer..ujian Allah Taala..
~ Nice picca...sedapnyer satey tue..:D

cintaKusayangMu berkata...

mummy qis n darwishes serta abg jep mendoakan smoga mak su dah cepat siht...
kita yg sihat ni beringt sblm terkena...hehhe

ZARA 札拉 berkata...

Joe!

datang sini beb~

bleh sarapan satay!!

[ N ] sham berkata...

da lame xmkn sate neh
terliur lol
waaaaaaaaaaaaaa.....

Tanpa Nama berkata...

Aih...runsing jgk.
Nenek sbelah ayah aku ada genetik diabetes..

Lau aku x jga bdn mau dpt jgk pnyakit tu.

Apa2 pun akak ke3 kot yg bercermin mata tu comel.;)

KhairiL's berkata...

takziah kpd mak su kau joe

joegrimjow berkata...

mana tumpahnya kuah klu tak kenasi

chipsmore berkata...

comel sis anda...kemsalam...hehe..n harap maksu anda cepat sembuh hendaknye...
datang nk curi sate..hakk

geeds berkata...

aiyoo.
satay..
lama x mkn satay...
glup~

~Cinta Cukulet~ berkata...

dalam pinggan sate yg gambat first tu roti ke? macam bukan nasik impit huhu

afzan;NA berkata...

terjah blog ni...ngee (^_^)v

joegrimjow berkata...

best ke terjah2 ni?

cik ateen berkata...

aduhh takotnya..
tulaa..
skrg mmg kna amalkn gaya hidup sihat..
seperti assgmnt adek sya td..
hihihi

pReciOus shaRihaNa berkata...

may ur mak su cpt smbuh.
=)

btw,
u've been followed!
;-)

afzan;NA berkata...

best gak...sebab leh menghirup udara segar :P

ayin jemin a.k.a ain berkata...

hargai masa sihat..
jga la kesihatan
:)

ayin jemin a.k.a ain berkata...

hargai masa sihat..
jga la kesihatan
:)

rasp berkata...

smoga mak su dah u cepat2 sembuh...
kkdg melawat org sakit ni elok..
at least ada gak la sedikit sebyk bawa kesedaran kat org2 yg sihat nie kan...

nURmALa mAZLan berkata...

bulan lepas mak cik saya meninggal..
punca nyer bisul jer
bisul di kakinye pecah
tapi dia x bawa ke klinik utk dicuci..
bila dah semakin sakit, g spital, kena tahan wad sbb doc kata kuman dah merebak seluruh kaki..
pastu buat operation nak buang kuman tu, terus koma kat ICU dalam 3 weeks cam tu. pastu meniggal.. Al-fatihah

haish!!!! tadi baru kata pasal kesohatan..
ni dah mentekedarah..wakakakaka`

neezareef berkata...

teliurnye nengok food segala tuh..sabo2 ...kuat kan iman

Tanpa Nama berkata...

wow!!!sate!nak....

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW