Share

lawak tak menjadi

baru tengok transformer. pelik? tak payah pelik. sebabnya ku baru kesempatan untuk tonton. kat seremban 2, 1st time tengok kat panggung tu. layan je la


ok, hari ini dan esok ku boleh online sepuasnya sebab sekarang ku berada diseremban. dulu di seremban memang boleh online, tapi laptop tak bagus. sekarang ku guna laptop akakku. yesss, boleh la untuk online sepuasnya malam ni. dah lama tak baca entry2 menarik kat blog yang ku follow!

mengubat rindu!


~~~~~


PENJUAL TELUR.

Pembeli: Dik, telur sekilo berapa?
Penjual: Telur ayam atau telur itik?

Pembeli: Telur ayam.
Penjual: Telur ayam biasa atau ayam kampung?

Pembeli: Ayam biasa.
Penjual: Yang tempatan atau yang import?

Pembeli: Yang tempatan.
Penjual: Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Selangor atau Tampin?

Pembeli: Yang Ipoh lah... (Sambil terlihat kesal).
Penjual: Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau Selatan?

Pembeli: Adik nie jual telur atau nak jalan-jalan?
Penjual: Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.



CUCU VS ATOK


Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan

Atuk: Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi.
Cucu: jadi?

Atuk: Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar? Besar nak jadi apa? (Atok marah tahap tertinggi)
Cucu: Atok asyik bandingkan dengan kengkawan yang lain. Cu tak pernah pun marah bila atok tak sama seperti kawan-kawan sebaya atok yang lain.

Atuk: Tak sama apanyerr?
Cucu: Kawan-kawan sebaya atok semua dah jadi arwah kan?



PELAJAR PERUBATAN

Dua pelajar Kolej Perubatan bersiar siar kat bandar. Mereka terserempak dengan seorang tua jalan terkangkang-kangkang.

Pelajar A kata "Orang tua tu tentu mengidap Sindrom Petry" Pelajar B pulak kata " Tak lah, dia mengidap Sindrom Zovitzki" Mereka hampir bergaduh pasal hal ni. Akhirnya pelajar A kata "Apa kata kita tanya je orang tua tu?" Pelajar B pun setuju. Mereka pun menghampiri orang tua
itu.


Pelajar A: Kami tengok pak cik jalan terkangkang, boleh kami tahu pak
cik mengidap penyakit apa?
Orang Tua: Kamu fikir aku ada penyakit apa?

Pelajar A: Saya fikir pak cik mengidap sindrom petry.
Orang Tua: Emm... bukan.

Pelajar B: Kalau macam tu, pak cik mesti mengidap sindrom Zovitzki.
Orang Tua: ...pun bukan.

Pelajar A: Habis tu?
Orang Tua: Emm, sebenarnya aku nak kentut tadi... tapi terberak pulak
dalam seluar... sebab tu la aku jalan terkangkang...


nota kaki : kini ku dah belajar cuci muka. ooh scrub, mask, ape ntah lagi. nak bagi muka berseri2 sikit

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

38 ulasan:

azuan berkata...

hik3...
lawak3...
aku pon baru tgk transformer tue..

HEMY berkata...

waaa...scrub tuuu...kacaks abih la pasni..ahahaha

Farhana berkata...

ekeke.. ku baru pas tgk gak.. transformer 1.. lagi lawak.. haha.. esok lusa tgk yg kdua lak.. asik xde mase aje.. huhu..

pape pn, budak 2 org tu mmg lawak.. haha.. =p

Nadzrah berkata...

yang ayam tu agak lawak!
haha, tp yg atuk tu agak jahat ok cucu beliaw
huhu

ynadona berkata...

owh owh..si tampan sudah mula berdandan yer...

rhapsody LiN berkata...

ahaha~

lin tgk trnsformer 2 kali.

yang 2nd time tgk, boleh tertido 3 kali.
ahaha~

too many action la
:p

joegrimjow berkata...

lawak tu menjadi ke/

rhapsody LiN berkata...

lawak tu jadi.
haha~

do u create it urself??
uuu~
bakat terpendam
h0h0~

rajin2 singgah la blog lin.
:p

sharamli berkata...

menjadik la jgk lawak tu...

Ivy Metaga berkata...

sy belum tgk transformer lagi hahaha..

et berkata...

begitu yea..

cucu yg agak kurg ajar d ctu..ye..kesian atuk..

bdandan elok2..nnt nk g taiwan bru de awek melekat..btol..

sha89 berkata...

hahahahah klaka~

plg best lawak no 1...

nk muke berseri2....kna rjin jage muke hehe :)

aduka berkata...

lawak mana ko cilok ni uh?
cam penah dngo je..
=P

*jom tgk transformer skali lg yukk!*

Anis Mohd berkata...

betul.
lawak tak jadi .
sbb anis dah baca lawak ni berkali-kali.
:D

MuhD NoR AzyM berkata...

Ekau dok seremban ke jang? Doket jo...haha =p

KhairiL's berkata...

aku pun baru gk tgk transfomers ari ahad lepas

ZARA 札拉 berkata...

hehehe~

penjual telur itu~

i like!

mo0ney berkata...

pkai scrub herbalife ker?yg oren tu besh

♥ cik intanurulfateha ♥ berkata...

.huu best transformer tuuu
.nk tgk lagii.....

ain berkata...

kihkihkihhh....memang menjadi lawak joe.

lea berkata...

pengotor la pak cik tue...

Afif Zainuddin berkata...

sengal punya lawak...
huh~
=)

ezzati berkata...

yg telur2 tu plg klakaaa..huhu

paan berkata...

nape seremban 2 ?? ko kat seremban ke skang ???

NoRuLLiSzA eL FaRiSi berkata...

sakit pipiku baca lawak ni...
1. geram
2. uisyy...ganas cucu
3. gulin2..ngotor la pakcik ni..xyah arr bgth...

hadoii..sape wat lawak ni..

joegrimjow berkata...

ni email punye
cam xlawak je

NoRT berkata...

ok la tu bro... cuma kalo tambah sket,sure lg best lawak tuh

Upcoming Big Day berkata...

i thought pakcik tu kene buasir ke..

Zamz berkata...

dah penah baca kecuali no 3 hahaha

chapter 14 berkata...

hahahhaha. lawak gila. that y i minat blog u. ahah

cik ian@aH Lian~ berkata...

eh,
sebelum neh ade ker kontes?
cemane leh ckp sal hadiah lak?

mae berkata...

mnjadi jgak lwak ni..lma dah x baca bnda mlawak cam ni..

piNky LuCiA berkata...

pelik... wink2*

Monkey D Luffy berkata...

hahaha

eh... ko bakal jadi METROSEKSUAL?

IxoR@ berkata...

lawak oh lawak....

:D

tHEoNeANDoNLy berkata...

lawak2.. tp transformer tu memang xbest sikit kali nih...

ayin jemin a.k.a ain berkata...

nak jadi model ke ni??

ayin jemin a.k.a ain berkata...

lawaknyaa
da pna dgr lawak ni.klakar

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW