Share

banyak benda di awal pagi!!


menjadi bapa kepada anak sememangnya tugas yang sukar. tambahan pula kalau si bapa tunggal. isteri meninggal ataupun isteri dilarikan orang. ishh, harap tak menjadi
kepadaku seperti ini di kemudian hari!!




~~~~


macam biasa, entry di awal pagi tak boleh nak berat-barat. masalah kepada kaum kerabat nanti. ada satu perkara nak share, dan harap yang membaca takde la buat lagi selepas ini


word verification


dah pernah post pasal ni dulu. tapi sekarang ni ada lagi satu yang lebih annoying dari word verification. apa dia?


gambar bawah ni halaman biasa kalau dah tekan post comment, dia keluarla benda ni




lepas tu type la sumthng. ye la, dah baca, takkan tak komen.





lepas komen, haaa, kluar benda ni. kalau tengok, tak boleh nak scroll down pon yang ruangan word verification tu




jadi macam mana? off je la. ishhh. kalau stakat tulis word yang merepek2, ok la jugak, ni siap kene scroll2 lagi ni. yang penatnya, tak boleh nak scroll pon ada!


jadi.
off je la word verification kat bahagian setting
selesai cerita


~~~~


terima kasih kat saudara luth, yang bagitau pasal camne nak letak widget networksblogs kat sini. memang penat ku mencari, akhirnya berjaya jugak dengan bantuan dia. hehe, thanks ya, siap add kat ym lagi bersungguh nak bgtau. nanti ku promote blogmu yang sudah glamer itu di blogku ini.


sesi soal jawab widget ni, klik sini


eh, dah terpromote. hehe. sebenarnya ku tak dapat lagi 'pengesahan' autor untuk blogku. kene ada 10 orang sahkan baru boleh. patut la tak jumpa-jumpa. sekarang ni ku dah start baca blog-blog baru di facebook, sebabnya cepat dan mudah.


pernah terjadi yang bila ku post je entry baru, sejam lepas tu baru muncul di google reader. jadi, lepas ni boleh la cuba baca blog di facebook plak ek. nak tau camne? tanye lah luth. haha. dia otai bab ni. yang ada facebook, bolehlah followku ya. ni widget dia kat bawah, kat sidebar pon ada. jangan segan2 follow



~~~~


sekarang tengah bersiap nak ke jerteh. makan nasi dagang special kat sana. masakan mok noh. heeee. rindu padanya, nanti ku buat entry pasal dia. cukup setakat ni tau yang moknoh cukup hebat.... cukup hebat masak nasi dagang!!!


malam ni bertolak ke seremban. sampai pagi sabtu terus ke kl. ada hal nak satelkan disana. ku di kl minggu ni! ahad di timesquare. tapi tak lama la, selasa dah balik ke kelantan. setakat ni dah buat date dengan beberapa orang blogger. nanti gtau la ek sape lagu nak jumpa, no kan dah ada. hoho


~~~~~


hari jumaat lagi, pesta ibadah bermula. sambil layan blog, bukak la apa-apa yang menyedapkan telinga (bacaan al-quran la) biasanya selalu hawa telinga dengan lagu, tak salah kalau nak ubah kepada bacaan quran. tenang ku cakap! orang kelantan cakap...

acu
cub0
try
test

hehe

selamat berpesta!!
klik play, pastu buat la blogwalking ya.


Listen to Quran





nota kaki : harap tak makan banyak nasi dagang nanti...




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 ulasan:

Farhana berkata...

Kalo tak bg tau, ku tak tau ade mende tu.. Al maklumlah, author nak anto komen tak payah word2 verification ni sume.. Huhu.. Tu yg x perasan.. Sorry for the annoyance..

Kujie berkata...

kirim nasi dagang satu ye..tak yah kepala ikan tu...nnt dia charge rm 45 pulaaaa

ber_uwang berkata...

nasik dagang? huuu lama tak makan. dulu jiran org ganu selalu kasi nasik dagang ....

Alia berkata...

dulu aku pon penat gilak nk pikior cmner nk scroll ke bawah, sebab xde scroll...haha, then aku try igt balik apa cikgu aku ajar dulu time form 2.

caranya : len kali ko tekan je "tab" sampai ko jumpa bahagian bawah. :)

mr.syazwan berkata...

F
U
U
U
Y
O
O
O
O

nasi dageny..

sedok nya.....

huhu

Tanpa Nama berkata...

joe.

bawakkan nasi dagang kat putrajaya ni..sedapnya...teringin plak..

pwincess AJA berkata...

nasi dagang ganu paling sedap!

nur-al-AIN berkata...

mmg menyampah kalau ade word verification tu.. bluwek!

Bro_mie berkata...

ok2....bro pun nak buang gak skarang neh! zassss........

momentinlife berkata...

nk gak nasik dagang!

nk ikan yg part ekor..huhu

farah berkata...

nasi dagang takleh makan banyak2,

kan muak plak.

:D

neezareef berkata...

x suka juga word verification tu..cam nyemak je org nk cpt2 tinggal jejak dia lmbt2kan keja org lak

Ivy Metaga berkata...

makan je banyak2....

xuen adyla berkata...

nak try la network blogs tu
but uitm ban facebook
haiz

Precious berkata...

Hakupun pernah dapat widget komen yang tak leh skrol tu. Wat penat type jer. Beria2 nak komen, last2 kensel jer ...

+akufobia+ berkata...

persiapkan diri untuk ramadhan?nanana.

Tanpa Nama berkata...

Lama tak merasa nasi dagang.

Bab nak komen tapi xleh nk scroll tu mmg. Trus hlang mood nk komen.

teamdakwah berkata...

bley gak yek folow by fcbook??
g seremban wat pe malam kang??

nURmALa mAZLan berkata...

aha
x payah la word verification nih
leceh je
ahahahaha~

eazy berkata...

joe dtg gathering nnti?

joegrimjow berkata...

xtau lagi
mungkin dtg
huhu

geeds berkata...

mmg menyusahkan word verification yg xley nk di scroll down tuh.
nk komen pown susa.

Love Amni berkata...

ey ey
apsal snang lak komen ??hehe
hehehehe
hehehehhe
jejejej
hheheheh
hhehehe

Monkey D Luffy berkata...

kan bagus bg senang org nak komen

Anis Mohd berkata...

verication word = annoying.

ayin jemin berkata...

xpena mkn nasi dagang..huhuh

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW