Share

aku dan bisnes!!

akhirnya sudah siap!!


website bisnesku telah siap. ini merupakan cubaan kedua ku membuat website. haha, bangga la kan, seorang lelaki yang tak kenal domain dan hosting, boleh buat website sendiri. terima kasih kepada webs, kerana memberi platform yang mudah untuk amatur sepertiku membuat website sendiri! terjawab sudah yang menanya ku buat apa untuk kurus, bisnes apa ku buat. baca jangan tak baca.


boleh melihat disini hasil kerjaku


semalam mahu beli domain, tapi sebab tak boleh transfer, tak jadi nak beli. beli melalui webs, agak mahal, jadi ku tangguhkan dulu. tak pe, yang penting isi dalam tu mapu memberi manfaat kepada yang membacanya.


widget atas


merupakan BMI checker. haaa, anda boleh cek dimana BMI anda sekarang. skalanya dibawah

under weight < 19
Normal weight 19–24,9
Over weight 25–29,9
Obesity I 30–34,9
Obesity II 35–39,9
Obesity III ≥ 40

masukkan ketinggian, berat badan. dan sesuaikan hasilnya dengan skala diatas. kalau dah overweight, anda merupakan penyumbang kepada 43.1 % rakyat malaysia dewasa yang overweight.


bangga!!


hampir separuh rakyat malaysia dewasa yang overweight. patut la kalau jalan-jalan, mesti tengok orang yang "sihat" dengan orang yang ok hampir sama.


kalau tengok 2 orang berjalan
satu gemuk
satu ok


itulah malaysia ku cintai. cuba lah jalan-jalan, anda pun akan perasan jugak!


aku dan bisnes


ku masih lagi seorang full time student, komitmen pada pelajar merpakan prioritiku. oleh sebab pembaca blog ku ni juga terdiri dari budak2 sekolah, ku terpaksa katakan sesuatu disini supaya tak mempengaruhi mereka!


tertarik dengan istilah 'money is not everything, but something' melalui perniagaan ini, ku bukan saja dapat duit, tapi dapat benda lain yang lebih banyak faedahnya.


soft skill
kenalan
berjalan-jalan


bila kita ceburi diri kita dalam satu perniagaan, itu menandakan kita melatih diri kita akan fokus dan komitmen pada sesuatu. belajar cakap denga orang, menjaga hubungan dengan custemer, melatih orang menjadi seperti kita, pandai membahagi masa dan banyak lagi kemahiran yang boleh developt! sebab itu ku join bisnes!


kata ayah kawanku (sekarang dah gaji 60 k sebulan)


" now you are still student, so focus what are u doing right now. when u have free time,
holiday for example, u can doing herbalife. when u r doing herbalife, focus what u r doing.
right now u r building your future, find custemer, find people who interested in bisnes,
after u grad, u can choose, wheather u want to work by using your degree or
keep doing herbalife"



kebetulan tengah cuti, jadi ku mesti focus dengan apa yang ku buat sekarang. alhamdulillah, duit bulan ni saja dah hampir 2000, dapat ramai kenalan, berjumpa dengan orang yang hebat-hebat, berjalan ke korea dan bakal ke taiwan bulan 9 ni, itu kalau kita fokus. kita akan dapat apa yang kita mahukan.


balik ke sheffield, ku tahu ku juga perlu fokus. fokus dengan pelajaran. terima kasih kepada bisnes ini yang mengajar ku erti fokus.


jangan lupa ke website bisnesku!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

43 ulasan:

Precious berkata...

Harap2 memang boleh fokus yer .. Ada orang tak senang nak turn on off suiz fokus turrr ... Good luck!!

eNaSaN berkata...

chaiYok2...tp asaL x leh link ur websitE...lalallalala

ZARA 札拉 berkata...

sangat best joe aku main yg tarik2 kata atas tu, alhamdulillah, masih normal beratku~

sharamli berkata...

kal0 berat kurang dari 5o..

miss intanurulfateha berkata...

.domain rm40
.hosting rm80
.per year
.berminat? huhu

.i underweight!

Hazzy Ishak berkata...

Alhamdulillah tak overweight..hehe

Blog Anuar Kamaruddin™ berkata...

wow!!! bravo2!!!

worldwide epidemic launching! go go! ;D

IxoR@ berkata...

sudah ku lawat website bisnessmu...

moga cepat kayoo!!!

farah berkata...

tahniah!

semoga berjaya dgn perniagaan anda.

:)

♥miss zaza♥ berkata...

mine is 17.
under weight???omaigod

haz-ONE berkata...

"dapat ramai kenalan n berjumpa og hebat"...u talk a bout rite??joe neh...suke sgt puji..

nURmALa mAZLan berkata...

selamat berbisnes la ye

Eyda Chan berkata...

ok im 20.4 ngeeeeeee..
im so normal..

HEMY berkata...

owkh..penah dgar herbalife..member aku ajak masuk..nnt la aku try..huhu..

aku normal BMI..yeahhh

neezareef berkata...

ok nnti ai visit web baru tu ya..

mmg la rata2 skang org masia gumuk2 belaka

prebetsabu berkata...

wahh.. aku overweight rupanyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

aYu berkata...

emm..ku setuju sgt..

John Iverson berkata...

Good luck tuk beines ya.... Wah... dah ada BMI counter... terbaik la.... dulu saya gemuk... heheehe

ChiLaBaey's berkata...

Alamak gambar lama lagi hensem...

Jard The Great berkata...

aku..aku.. slightly overweight.. ehehe

joegrimjow berkata...

da overweight
kene r pandai2
heheee

DilOt berkata...

berbisnes....aku pun setuju je dgn ko..yg penting pandai seimbangkan antara belajar dan study..

geeds berkata...

geez!
i'm underweight!
how could that possibly be?!
rse dri ini sudah makin melebar jew.

KhairiL's berkata...

yeaah berat aku normal

Mr PenyuBiru berkata...

tahniah sama kamu. skang ni registry domain tgh buat promosi 50% diskaun

Tanpa Nama berkata...

aku kurang meminati business

Eazy Izzuddin berkata...

wah!
ok le 2
aritu de timbang kan
hehe...
xD

penjenayah merah jambu. berkata...

herbalife?
wah,aku banyak dengar pasal ni,baguslah ko,pandai manage life,kagum aku!

Tanpa Nama berkata...

aku masih normal..ahaks...

dulu dan kini...hehe...

atty's berkata...

salah sorang yg gumuk ..tu den ar..ekekekeke ..

Ivy Metaga berkata...

bisnes itu bagus...

all the best!!!

+akufobia+ berkata...

laaa.herbalife ke.ngaa.mahalkan barangbarang dia.dush.all the best.

bEEdLE d' bARd berkata...

erk..sudah lama tak menjengah ke blog nie..agak bz..but now i'm back..hehe

Raihanna berkata...

good luck!!!
saya tembam.
cmne nak ilangkan kat mane yang patut je..
hahaha

Tanpa Nama berkata...

wish u all da best!

zaradgreat berkata...

kalo berat under 50 camne?

joegrimjow berkata...

jom jom sehat n buat bisnes
hehe

Ery Farieha berkata...

tak payah wat BMI tu pn da tau sy underweight.
ahahah~ btw bisnes mmg best.
sy pn student sciece..tp ade jgk la dok wat bisnes sikit2. jd agen, skrg agen kuih raye.
hehehhe ada nak tmph kuih raye? :D

rhapsody LiN berkata...

ade gak mmber ajak join business mcm nie. tp tggu abes final oktober nie. cari tiket untuk parents izinkan join business smbil belajar.

:P

Tanpa Nama berkata...

Lin..jom kita bisnes.
Haha~

secretname berkata...

tahniah joe...mmg ngancam la bisnes nih...

secretname berkata...

tahniah joe...mmg ngancam la bisnes nih...

Raihanna berkata...

actually baru ritu p giant..
then ada org ngah promote herbalife nie..
diorg siap ade timbang yang leh ukur berat tulang,berat lemak,and segala berat la kan.. kandungan air pun leh tau..
and herbalife nie sy tgk betul2 bagus la..
sy memang nak cuba la nanti.. tapi kena kumpul duit dlu..
kalau beli 4 bulan ade discount kan..
awak da cuba x product herbalife..??
selain dr menjaga kesihatan...
leh gak jaga kulit kan....

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW