Share

poyo poyo

salam lagi!
terima kasih sebab sanggup mengunjungi walaupon tuan empunya blog tak boleh nak online lama2. masalah macam-macam!



sebelum tulis lebih lanjut, ku minta maaf betul2, sebab memang tak sempat nak lawat kebanyakan blog! nanti balik, ku qada balik. rindunya nak baca entry kamooo semua!!!



hari ke2 disini cukup best. hari ini temanya shopping. ginseng la, ubat2 la, anti ageing la, handbeg la... macam2. satu je tak best disini, barang mahal!!



ingatkan paris je mahal, tapi kat sini lagi mahal!



jom kita belajat bahasa korea sikit!
-ku belajar dengan sue, pamandu pelancong kat sini, dapat murah!



an nyung ha se yo

lebih kurang maksudnya hello. panjangkan? tapi p[anjang pun, orang korea akan suka bila kita cakap dengan mereka. kalau nak ke kedai, kita cakap dengan bahasa mereka, sudah pasti mereka akan bagi bnyak barangan yang murah2 harganya!.

agashi, ipoyo

bunyinya macam "akak, lawanya!" haha, ni skill murahan yang memang berguna. masa hari pertama, ku dapat banyak sekali barangan murah kalau cakap benda ni. tambah2 lagi yang makcik, jangan dipanggil abushi (xtau eja camne) maksudnya mak cik, kalau tak, mereka akan buat muka bodoh! barang pon xkan dapat yang murah!

kan sa mi da

terima kasih. best dapat ucap benda ni kat mereka, sebabnya akan bersama dengan tundukan kepala. hehe. kita pun tunduk jugak la. kadang2 tersasul jugak, 1st nak beli, tercakap "terima kasih dulu" gelak la dieorang!

poyo poyo

ni untuk buat kita otai cakap bahasa korea. apa2 pun per5kataan mengarut, kita sertakan poyo-poyo kat belakang. mereka pasti tersenyum! tak caya? kene buat. hehe

nota kaki : esok dah start event! doakan ku berjaya dengan bisnes ini!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

40 ulasan:

Anis Mohd berkata...

wah wah wah ( + poyo2 kat blkg die)
wahahaaa..

blaja bahasa org mmg best!

KhairiL's berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
KhairiL's berkata...

nnt boleh bt klas bahasa korea plk

hehe

Precious berkata...

Eh .. business apa ko ni? Nak bukak kelas bahasa Korea gamaknyer ... Hiks

rhapsody LiN berkata...

poyo poyo??
ku bc smbil tersenyum.
tp x fhm ape mksdnye..
ehehehe~
:p

azaliahjsalleh berkata...

wah2 shopping sakan nampak ;D

ayin jemin a.k.a ain berkata...

an nyung ha se yo joe!!!
hehehe

Nurul_Zaty berkata...

wow..
hee saranhae...

poyo2..haha

Ivy Metaga berkata...

kalo sebut POCO POCO mereka senyum tak lalala...

Tanpa Nama berkata...

nan norel saranghaeyao...
i love you...
lalala~.~
hehe...
-shinawawaeyenie..
sory xda nk cmmt,mslh intrnet slow..huhu

DilOt berkata...

ko kene ajar lg ni..hehe..

+akufobia+ berkata...

poyopoyo.nama makanan ke?

xuen adyla berkata...

buat aq nak belajar korean lebih mendalam
yeah xuen mahu berusaha cakap byk bahasa

nak amik ujian DEF takut lak
aiseh

mamma mia! berkata...

uppa poyp poyo!! haha
nak oleh2 weiii

░♥si lampu neon♥░ berkata...

da ade kat msia ke?
hoyeh

apa macam rasa??

cikgu_math berkata...

kan sa mi da,
komawo, Joe Yun shi!

Syima Syaz berkata...

joe...joe..
elok2 kat sana...

Oasis berkata...

ishh..ssh la nk ingat kecuali yg poyo2 tue.

ezzati berkata...

poyo2 je yg aku pndeii

CaPiQa berkata...

saranghaeyo! haha.. xD

p.s: ikhlas ni tau.

pn-iena berkata...

bagus berbusiness..Moga berjaya! chaiyok!!

T.O.P.E.X berkata...

joe poyo-poyo.
haha~

sufy berkata...

besh blaja bahasa korea..rasa betul2 jd org korea uhuk3...

John Iverson berkata...

Org slalu ingat sy orng korea hehe

farah berkata...

haeng un joe!

:)

Monkey D Luffy berkata...

org korea poyo poyo ler yer

hhaha

aku suka awek korea poyo

adawiah.zaini berkata...

anyung ha se yo. poyo poyo.
hehe ape poyo2 ni mksud die?

iva saionji berkata...

~nnt balik m'sia tgk astro saluran 303..khas tuk korea sahaja...so joe leh ar nengok..hehehe~

neezareef berkata...

nk nyebut 'hello' pn pjg bejela

ieNn ZaZa berkata...

ewah2..blaja bhs korea..ihik2

Eazy Izzuddin berkata...

gud luck!
xD

Eazy Izzuddin berkata...

besh taw blaja bahse korea
xD

Hazzy Ishak berkata...

comel je dgr bhsan i...cmne la pulak kalau nak belajar.terbelit2 lidah..

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

nguiiiiingggg.

sy nak JEJAKA KOREA.

sila pas utk sy seorg!

hihi.

note:

adakah saya adala slh seorg blogger yg XDAPAT KAMOO KUNJUNGI? sila knjungi sy dgn kadar yg segera.

Jard The Great berkata...

lmbt gak petak komen ko buka neh.. hehe..

ok.. ku singgah dan ku baca mcm biasa.. =p =p

kim salam dgn DBSK... ade kenal tak?

joegrimjow berkata...

sapa tuuu??

geeds berkata...

wut bussiness actually u're doing?

mpejal2 berkata...

request to put my link here. http://pelikdanlucu.blogspot.com/

siti murni berkata...

hehe...tak berani nak sebut 'poyo-poyo' tu..

Tanpa Nama berkata...

awek korea mmg comel~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW