Share

cerita semalam

nota awal :
1) entry romantik di usia tua akan dipost nanti, terpost tadi.aiyook
2) ke korea malam ni, sekarang kat ampang. macam nak p klcc jap lepas ni nak beli baju. takde ke blogger kat sana? ley makan tengahari sama
3) no ku kat cni, 012 6965508. jangan kacau anak teruna org ek.lalala~

semalam 15 hb. ku dah bagitau dlu yang 15 hb ni bakal mengubah status. tapi, apakan daya, hajat itu tidak kesampaian dek kerana terpaksa dating dengan orang lain

tempat dating
alamanda

ku perasan alamanda tak banyak yang berubah.biasa-biasa aja. cuma agak panas. nak buat macam mana, redha je la. dan, dating ku semalam, memang ramai yang pandang.kenal ku ke??
takkan dating pun pandang semacam??

haiyook
mungkin
sebab pasanganku adalah gadis berusia 7 tahun!!

waaaaaa
kene jaga my niece
sedeh kan??

pasrah je la

anak sdara ku yang sulung baru balik darikampungku di kelantan. ku terpaksa ambil dia di airport dan hantar balik ke rumah abangku di ampang. abg ku balik kerja pukul 5, flight dia turun pukul 1.30. masa terluang,ku bawak dia pergi date!

patut ramai yang usha kan??

haha, nasib baik tiada yang tegur, "anak ke bang??" kalau ada yang tegur gitu, ku sepuk orang bertanya tu kuat-kuat. walaupun naluri cahaya muka ku mengatakan benar (lalala~) tapi ku xnak lagi dilabel sedemikian!!

~~~~

"i with my daughter. she is 7 years old. u ok?"

"ok je. i dah sampai, u katne?"

"food court"

balik dari yugoslavia dek kerana urusan kerja membuat johari begitu rindukan kampungnya. hari ini dia ingin adakan dating dengan gadis yang dijumpainya di dunia maya, apakan daya, baby sitter anaknya sakit, terpaksa dibawa anaknya sekali. kini dia bersama anaknya berada di food court , menunggu kedatangan gadis mayanya itu.
"hi"

"hi, u watie?"

"yup, she is ur daughter?"

"haah, wanie, salam ngan akak watie"

"apa pulak akak.im not that young ok,mak cik sudah.."

setelah mengambil tempat, watie yang merupakan gadis maya johari sememangnya telah membuat johari kaku tak terkata. kecantikan watie sememangnya menggugurkan hati lelakinya.
"dah lama u kat sini?"

"baru je sampai. si wanie nak mak icecream. sambil nak lepaskan rindu dengan papa die la ni'

" ye la, mana tak rindu nya tak wanie kan. ur papa ni, keje tak ingat dunia. tak tahu yang orang kat sini rindukan dia. kan wanie kan?

wanie hanya diam membisu, hanya anggukan tanda setuju

" so, bile u nak p yugoslavia balik?"

"after raya kot"

"mak oi, lamanyaaa."

"i plan nak kawin la balik ni. sian kat wanie, rindukan kasih sorang ibu. belum pernah dia rasai kasih sayang seorang ibu"

"hurmm...."

"my late wife dulu meninggal masa lahirkan dia.kan i dah cite kat blog hari tu. sekarang ni bukan saja wanie, i pun nak belaian isteri"

"hurmm...."

"napa u hurmm je?'

" u dah ada calon?"

"u kan ada?"

"haha. funny la u ni"

" i serius..."

"camne ek... i nak yang teruna. tak mahu yang terunanya dah tiada"

"aik.. penting jugak ke pompuan yang nak laki ada teruna?"

"hellllloooo, u ingat laki je ke nak pompuan anak dara lagi? pompuan pun nak jugak tau"

"melepas la i..."

"hihik, tapi u ni optional. sebab u takde teruna sebab kawen"

"so"

"ok, kita kawen"

"betul??"

"ingat i melawak?"

"no. TERKESIMA."

"pulak dah. i pun dah tua dah. dah sampai seru dah pun"

"ok, kita bincang pasal kawen ek"

bla bla bla
bla bla bla
bla bla bla
bla bla bla
bla bla bla
bla bla bla

akhirnya happy endimg. mereka berdua kawen. wanie dapat merasai kasih sayang seorang ibu, watie namanya.mereka hidup bahagia di yugoslavia. sekian

tammat

nota kaki:
ada motif ke cite ni?? ade laa kot. lelaki diluar sana, sayangilah teruna anda!!

~~~~

paham cite atas?
buat-buat paham la ek

walaupun date ngan anak sdare je, kedatangan dia membuat hatiku berbunga. untuk dia, sorry sebab keadaan tak terurus semalam. next time k. (apakah ini???)
status sekarang?
still sama
mood??
gambar bawah
lalala~






Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

56 ulasan:

mr.syazwan berkata...

F
U
U
U
Y
O
O
O
O

kat ampang ka??
area mana???
da dekat da tu ngan uma kawey
hehe

naqiubex berkata...

Kirim salam dengan awek KOREA!!!!

Miss Hazzy berkata...

nape tak gitau g alamanda
kalau tak boleh join...huks

Syima Syaz berkata...

ahhh dekat gak dgn umah kite..
(ceh...tiba2 jew)
datanglah gombak...jamu mata!

joegrimjow berkata...

heee
jamu mata??
aiyook
susahtuu

cekarang dah tak buat moderate komen

senang kan?
heee

ieNn ZaZa berkata...

huhu..promote no phone nmpk..xpe2..nnt i amik no tu..heee...
asal xckp p alamanda smlm..kalau xleh kite date sesame..heee...umh i dh dkt dh tu ;-)

ayong berkata...

aha, seb bek gi 15, ayong gi alamanda on 14, haha..klu tak myb dah terserempka.

lalal~

nURmALa mAZLan berkata...

dok ampanag area mana?? dah dekat je ngan umah saya tu

KhairiL's berkata...

haha
slmt terbang ke korea

jgn lupa ole2 kt aku
hehe

atty's berkata...

kalo den yg jumpa ko ..mesti tanya ..tu anak ko ke joe.awat tk kol ..tak leh lepak2..

+akufobia+ berkata...

hoho.cerita best.simple pimple.haha.

mo0ney berkata...

wah...ko dating eh joe semalam.tu pasal wat2 muka comel last2 tuh.

Monkey D Luffy berkata...

dating bawak anak buah ker?

lalala

piNky LuCiA berkata...

waa.. bagusnya dating bawak anak sedare.. hhehe.. nanti jalan ber2 mesti macam papa mama.. hehe

♥ cik intanurulfateha ♥ berkata...

.haha oke la tu datink ngan budak 7 tahun
.mcm dato k n ct tym mude2 dulu :P

azaliahjsalleh berkata...

ngeh3
date dgn budak kecik ye
kalo bdk yg byk kerenah , mmg mati la na jge
hu3

||alis|| berkata...

selamat pergi selamat kembali..

lepas nih buat umrah pulaa..
jom.

lalala~

p/s: bagus dah tak buat moderate komen.. ntah apa yg bagus pon ku tak tau, tapi mmg bagus laa.. hihi

farah berkata...

err,

mood nak jadi bapa ke plak?

kawen pon blom lagi yer bro!

:P

ayin jemin a.k.a ain berkata...

hahahaha
bila la agaknya gilirn kmu ni bdating sama cewek..
kawin teroslah bah!!
jemput sy tau!

Lily.Lulu berkata...

selamat pulang ke malaysia
:)

ampang ??
klcc 10 minit ajo dr umah
itu pun kalau tak jem

huhu ~

cikeYda berkata...

lahhh aku fikir da tukar status.. bha bagi cepat la bha kalau da mau kawin 2..

ruzaini berkata...

pergh.. dah berjalan2 ko kat malaysia ek.. best2.

penjenayah merah jambu. berkata...

hehe..aku pun nk laki ade teruna..
rugilah weyh lau tadek..demand harus demand..kah3..

DilOt berkata...

sudah jalan2 di malaysia..bagus2...

secretname berkata...

lain kali ckp kalu nk g ampang..wakaka

rhapsody LiN berkata...

abg joe, lin nk sovenir key chain from korea boleh??
:p

pn-iena berkata...

bagus entry ni...

pn-iena berkata...

bagus entry ni...

Lun berkata...

jom2 p korea

lemangcute@chah berkata...

gadis2 lagi terpesonan ngan lelaki yang sayang pada budak2..ahaks..ahask.. teruskan usaha anda mr joe..hihihi

babymiLosh berkata...

aloh2.. xhabaq g alamanda.. sekangkang kera je udah sampai.. kalu tak,, buleh jalan bertiga.. barulah orang ckp keluarga bahagia... wakakakakakkakaka~~~~

silap2 ada peminat fanatik kamu yg bunuh diri kang! huuuu~~

misz A.C.C.A berkata...

citer best.. tapi poyo pon ada gak...aisey, sekejap sumgoh nak kata yes 4 marriage... hukhukhuk

misz A.C.C.A berkata...

owh lupe, komen terlebey mantap terlampau jujur..hakhakhak..sori dorli

jo berkata...

peh...
nak kawen dah???

sufy berkata...

ya Allah..comel sgt2 baby tu..nakkkk!!!huhu..

betul, setuju..teruna kena jaga..baru beshh..

*dara lagi la...pompuan kena jaga dara..diri dan maruah..yg fresh!!just utk suami jek..huhu

joegrimjow berkata...

skrg kat mines
haha
men bowling
xjadi p klcc
heee

xuen adyla berkata...

joe i can smell nasi minyak coming from ya

dia tu mesti gadis blog

kan kan

--{♥Mahirah Abd♥}-- berkata...

Ya Allah..
dah sampai m'sia ker??
awt x habaq..??
blh g jemputtt..
hehehe...
sowi la lately nie x terjah blog
kamoo..
coz sakit mata..
nie dah baik tue yang terjah..
so welcome home..
;)

momentinlife berkata...

lelaki muda dgn anak kecil??
sgt chomel ok!!~ huhu

geeds berkata...

sudah lama xdrop comment at your blog.
singgah baca jew.

sudah mahu tukar status nmpk nye.
at first from single to half day father..
soon from single to full time father.
haha.

miss GAZA berkata...

haha
poyo!
=p

MH berkata...

wah, cam crite lam novel plak...

SASYA WILLIS berkata...

lor men bowling kat mines ke?
dekat je ngn umah kite.hehe

SASYA WILLIS berkata...

jom2 lawan bwling..heh ;p

haruan tasek berkata...

nak dating pun kena berteman ke

neezareef berkata...

baik arr pakcik ni jaga anak buah..hihi

joegrimjow berkata...

dinamanya terpaksa
hee

keSENGALan teserlah.. berkata...

hahaa...
engt laki je ke nk pompuan yg virgin..
pompuan pon nk laki yg teruna taw..
tp cmne ek nk pastikan..??
hahahaa...soklan tade kene mengene antare yg idop dan yg telah tiada oke..

anonymous berkata...

huyyow dasyat.. bisnes smpai ke korea.. rezeki ko la tuh.. hepi rakyat malaysia berjaya tahap dewa..

Nadzrah berkata...

haha..
akhirnya mereka kawen
penyudah yg simple..
perempuan pun memilih teruna or x taw.
ahaha

HuRuL_AiNi berkata...

i like the story...
true...lelaki nak perempuan virgin je konon...tp yg ambik virginity tu lelaki gak.....

Eazy Izzuddin berkata...

hahaa
jadi nanny pulok bile blik nih
=P
xD
ok le 2
xD

Tanpa Nama berkata...

ngape xajk sy

bee berkata...

already taken..^_^

mummYaeesh berkata...

aiseyman...klu tau ada kat alamanda da terjah da..nak tgk si "watie" tu..woohoo!

Tanpa Nama berkata...

boleh call ke???gegeh

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW