Share

peluk sampai puas

-beruang kutub berpelukan-


apakah definisi peluk bagi koarang? bagi ku, peluk adalah salah satu cara untuk kita bagitau kepada seseorang betapa pentingnya dia dalam hidup kita.


aku pernah dipeluk lelaki arab. bersalaman dan terus dipeluk. mungkin peluk ada benarnya merupakan sesuatu adat bagi sesetengah bangsa.


aku pernah melihat binatang berpelukan. mungkin peluk itu tandanya mahu menambah lagi spesis mereka. selepas peluk, perkara itu akan berlaku!


aku pernah melihat perempuan berpelukan. ada tangis dalam gembira semasa di airport tempoh hari. mungkin itu peluk tanda kesedihan yang mahu dikongsi bersama.


pelajar AF dulu juga berpelukan sesama mereka. lelaki perempuan. setelah dikritik hebat oleh beberapa golongan, pelukan ini hanya berlaku antara sesama jentina. mungkin peluk boleh menimbulkan syak wasangka dan maksiat kalau tidak dibenteras


apa kes pula dengan lelaki perempuan yang berlainan jentina, yang bukan muhrim berpelukan. mungkin mereka sejuk, mahu kongsi kehangatan bersama. mungkin?? entah lah. mungkin tidak tahu akan kehangatan api neraka kot



aku suka peluk. bantal, anak patung, dan apa-apa yang lembut semua ku peluk. tambah-tambah lagi yang "dunlop" aku lagi suka. perempuan? mungkin dengan isteriku nanti. opsss, bukan mungkin, tapi pasti!


sebelum aku kahwin, aku ingin peluk perempuan lain dahulu. nanti isteriku takde lah jeles bila aku berpelukan dengan perempuan lain selain dia. maklum lah, perempuan kan kuat cemburunya










semua gadis diatas terpaksa rela dengan aku yang suka memeluk. siapa suruh ada adik bongsu yang suka peluk-peluk?



nota kaki : pesanan kepada sesapa suke nak peluk, kahwin la. baru best, dah peluk boleh buat benda lain pulak!




.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

77 ulasan:

SuFy berkata...

salam, samat pagi!!nice entry..peluk3..aku rindu nk dipeluk dn memeluk...oleh mak, kaka,ank2 buah..dn sume org ku syg..suami?pon, akan...insyaallah..heheh...bla berpelukan dgn insan2 ni, pasti jiwa akan tenang dan hilang sume resah di hati kan..anyway, gud luck ..tc!

momentinlife berkata...

ehehe aku xsuka peluk2 nih.. xuka haba bdn...muehehe kejap2 boleh..

*sebijiknye muka ko ngan akak2 ko..ishk2..

sharamli berkata...

muka sepesen

Jard The Great berkata...

waaa.. serupa ar korang... hehehe..

aya harith berkata...

ala...

comel~

Miss Hazzy berkata...

paling rindu nak peluk mak aku wey...huhu

peluk kwn2, peluk anak sedara...

adeyh!!

eazy berkata...

lepas peluk leh wat pe?tak paham tak paham.hahaha.

muke abg joe sejibik dgn kakak anda.terutamanya first pic tu.mcm kembar plak.

OREOO berkata...

stuju ngn org kat ats..
sejibik siot lah muke adek bradek nh..
xdapat beza dah mne 1 bro jo..
wakaka..


suke peluk memeluk..
besh!

TiNiE berkata...

joe..
3 gambar las tu takleh tgk la..
huhuhu..nak gak nengok..
tapi, yg penting akak sker jer peluk² nih...hehehhe

Anis Mohd berkata...

wuu ..
anak bongsu mmg suka wat drama peluk2 kan ..
he3x

@tune® berkata...

muke emak...
sangat anak emak

¥ α Ŋ α Đ z µ £ berkata...

wah da ada calon bini eh?sapa tu..

Tanpa Nama berkata...

"ku pernah melihat binatang berpelukan. mungkin peluk itu tandanya mahu menambah lagi spesis mereka. selepas peluk, perkara itu akan berlaku!"

pssttt: perkara itu tu apa joe??? aku pon suka dipeluk oleh laki ku...lalalalalala!

Precious berkata...

Peluk sampai puas? Boleh ker? Ikut pengalaman, mana boleh puas? Peluk tuh, nak lagi dan lagi. Lagi dan lagi ...
Jangan salah tafsir ...

Vee Violet berkata...

tak dpt tgk gambar...
beruang tu comellah...
hihihi

nURmALa mAZLan berkata...

peluk ni best!!!
dapat mengeratkan lagi sillatulrahim..tp jgn pulak peluk org x tentu pasal..lebam bijik mata

shinawawa eyenie berkata...

..mesranya dgn kak die...
sy ska peluk tdybear..hehe

boboiz berkata...

boboiz ada terbaca rahsia peluk isteri waktu pagi boleh memanjangkan umur...

~Cinta Cukulet~ berkata...

kalau tak ade yg boleh dipeluk, peluk tiang dah la hahaha

Nazra~ berkata...

wah sudah peluk ramai pompuan.
nasib baik semua muka seiras,confirm takda yg akan jeles

^_^

Y u Z z 9071 berkata...

ooo comel orgnya...baru nampak jelas gmbo

mo0ney berkata...

bro.baru aku perasan.pic ko semua buat2 muka comel2.ahahahaha..(sambil tersenyum kambing)

Tanpa Nama berkata...

muka sedondon aje
peluk menunjukkan rasa sayang

LotsOfLove-Pearls berkata...

Muka sumer sama ar..
huhu..
dah adik beradik kan..?

Mmm..
peluk? best..
paksa aku kawen..
huhu..

aku suka dipeluk oleh insan2 yang aku sayang..
aku jarang peluk2 nie..
huhu..

farhana berkata...

haha sweet jer pluk2 family die..
saya slalu peluk BB saya setiap hari..
syg BB ku..Bantal Bushuk..
haha

farhana berkata...

haha sweet jer pluk2 family die..
saya slalu peluk BB saya setiap hari..
syg BB ku..Bantal Bushuk..
haha

green berkata...

kaunselor kat skola dulu pernah gtau..pelukan...belai..dan pegang..beri ketenangan..terutama pd org yg emosi x stabil...
*suka peluk mak ku*

SyahmiFikri berkata...

peluk.. yeay.. peluk yg di tunggu akan tiba dalam hdup.. hehe

ieNn ZaZa berkata...

peluk membuat kn kite rs disayangi..hehehe..

tRuly tO be mYself 'Qa~ berkata...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pelukan mengeratkan lagi hubungan dan untuk menunjukkan kasih sayang.. kn?
hee~ muka jOe cam harry potter laa..
tak sabar nak tgu mOvie harry potter kUar.. hehehh :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tanpa Nama berkata...

hm...aku pun x peluk sape2 dlm family aku..semua adik bradik laki je..ahaha~

mak aku je g peluk aku..biar je la kan. Nanti dia xde ,sape la nk peluk aku.

Eazy Izzuddin berkata...

hehehe....
yeah...
jom berpelukan reramai.....
=P
xD

Ivy Metaga berkata...

pelukkkkkk!!!!!....

farah berkata...

kemanjaan joe terserlah di situ.

haha.

ps: suka peluk bantal je.

:)

♥ cik intanurulfateha ♥ berkata...

.haha muke mcm fotostat siut
.lg2 yg pkai spek tu :D

.huu bestnye klu ade bf pluk kan?
.lg2 tym ujan
.lalalalala

~cik manis~ berkata...

eheh
kwn2 manis kt mktb smue tau yg manis mmg klau tidor msti nak peluk org klau x de org msti tddy bear.
keke

bru rse secure je
keke
:P

kakpah berkata...

kpah suka peluk tubuh je .

Nur Farhana Abdullah berkata...

Ish3 joe nie.. Enetry 2, 3 menjak slalu sentuh bab2 camni yerk.. Haaa.. Apa ptandenye tuh? Huuhuu..

Pape pn, ni nape tiru2 org nih? Org pn suka peluk gak.. Huuhuu.. Takpe3.. Buat bese jew.. Haha.. =p

lieya orange M.I. berkata...

...heee, gambar yg atas sekali, sister serupa ngan kamu...

...nk tanyer, mane nak dpt logo matrik kmm??...

...heee, nak paparkn di blog sajorr...=)

teamdakwah berkata...

since aq balik malaysia minggu depan..so, xde la jeles sgt tgk hang p peluk kakak2 hang...huhu

btw, nak rapatkan ukhuwwah memang peluk merupakan cara yang paling boleh merapatkan...case gurlz with gurlz n guyz with guyz la yer...

klu lain2 jantina tu (bukan muhrim)...paham2 la balasan nanti...huhu
ps:pesanan khidmat masyarakat...

~miszirdawaty~ berkata...

peluk..
terpeluk...
memeluk....
aiyOk!

[tggu laki ak pelOk je kang. haha~]

nadxoxo berkata...

comelnye beruang kutub tu peluk2..nak peluk beruang kutub~~

helena's berkata...

saya suka peluk adik bongsu saya,wajib setiap hari

peluk sebenanye satu terapi ketenangan..

tp peluk dengan ape/sapa yg halal di peluk..hehe

aleena berkata...

"anda telah di tag - sila layari blog saye untuk mendapatkan award anda". Terima kasih!

D.I.T.T.O berkata...

aku kali terkahir dipeluk tahun 2006..sape nak peluk?

A a D i I ? berkata...

aku ber-peluk tubuh.
hehe~ =)

qishie berkata...

ala..

abang dengan adik laki aku sorg pun tamo peluk aku.

dorg cakap tak macho.

huk3..

joe mai la jadi adik ai.

hahaha

Diamilikku berkata...

ur sis look familiar dowwhh

vInA berkata...

ehe..itu tnda syg! kn..? ;)

ku tak sempurna berkata...

musim2 panas ni rimas bila dipeluk...

nak2 yg ada bau dua tiga macam...

hikkkssss...

zaidharis berkata...

kau ni teringin sangat2 ke nak kewen?

entry asyik pasal perempuan,
maknanya,
yang lelaki xleh buat laki kalau tak kawen,
hehehe~

rhapsody LiN berkata...

lin suka pelok org especially org chubby!!!!
muahaha~

sbb tu rasa rugi sgt break up ngn my ex. dia chubby.but, xde jodoh..
adoi..melepas.
:(

lin memang x ter-attract kat lelaki kurus.. nnti nk cri husband chubby. bes peluk time tido n he can protect me!
ngee~
:p

*suka tgk abg joe chubby dlu.i think lelaki chubby lg sexy. muahaha~
:D

ayin jemin a.k.a ain berkata...

aku pun suka pluk-pluk orang.apa lg yg berisi.best kan. mama aku selalu jd mngsa. nanti pasni suami jd mangsa pluk aku.lalala

muka ko dgn kakak ko yg dgmbr first tu sebiji.heheh

ez berkata...

comelnye bear tu..

hysMan.. berkata...

haha...
bezzzz siutttt memelok dan dipelok!!!!haha..

muka seacuan beb...
hehe

Kikuri berkata...

Muka seiras! Insyaalah jodoh panjang... aminnn!

0sh!Nz 0n da bL0ck berkata...

peluk tu salah satu step kite nak showing love and care, right?

Monkey D Luffy berkata...

errrrr

comelnye ko

hahaha

xuen adyla berkata...

manjanya ko

hahahha

aq suka peluk..

peluk tiang diri sendiri

haha

Babyjane[The Juliet] berkata...

knp adik i taknak pelok i mcm tu
ahahhaha
untung kakak u dpt pelok2
:P

azuan berkata...

suka maen peluk2 ye...
aku doakan ko kawen cepat dapat le peluk2 cepat2...
tapi seyes muka memang sebijik..hik3

joegrimjow berkata...

mane tumpahnye kuah klu x ke nasi

KhairiL's berkata...

aku ntah org yg ke berapa ratus kata muka korang sama...

Mahirah Abd berkata...

tomey nyer dia peluk..huhu...nsib baik la sy nie dah ader calon suami..
klu x sure dah terPikat ngan kamu..
hehe..mklum la sk gak laki yg ala2 manje gitu...TOMEY... erghhh... huk huk huk..ops lupe nk pesan..nnt amik la tag dr blog sy yer...klu free nnt wat la yer.. :)

fafaz berkata...

chomey je pluk2 adek-beradek..

;D

n a r d indie winkie berkata...

muka sama gile. hehe.. memang best kalo dpt peluk bantal.

diniedinar berkata...

wah..adik bongsu yg manja

pakar motivasi kata peluk bole panjang umur.. :)

cikeYda berkata...

tgk gambar x yah gitaw korang adik beradik pun ble cam taw kamu mmg adik beradik.. sama wehh..

milimilo berkata...

weh..jgn r nak sdeh2..aku nk join contest ko..tgh draft lg tu..xbrani nk publish lg..rmai je yg tgu last2 minit nk publish..baru thrill..hihi..nak baju man u [muke brharap]

weh, teka teki kau dkt entri atas ni aku xtau jwpn die..aku rase,die bgtau jela si buta..pekak boleh ckp kot..hoho

milimilo berkata...

seriously,gmbr 1st tu mcm kembar kau..hoho..comel jah maen peluk2 beruang kutub..lalala

Signorina Syima berkata...

"aku pernah melihat binatang berpelukan. mungkin peluk itu tandanya mahu menambah lagi spesis mereka. selepas peluk, perkara itu akan berlaku!" <--- ko pasti ke??

eh, niat suci hati ko nak peluk pompuan lain sebelum nikah ngn bini ko tu sungguh tak boleh blah... kot yer nak menghangat kan tubuh badan sila ingat hangat kepanasan di akhirat... muahahahha

sHwEeT ByAtcH berkata...

ni uat aku nk kawen ni..
bole pelok2...

tp skrg pon aku dh pelok2..
tido skatil lagik..
sedap pelok..
Sangat istimewa org yg aku pelok itu..

Love dia FOREVER!!

My mummy..

*kantoi still tido 1 katil ngan mak sndri*

aianna berkata...

i sker peluk myhotdog..bro,jom ke blog..ada jamuan mkn2 mlm ni..sila2~

Cai Hong berkata...

woah sweeeeeeeeeeeeeet!


family hugging is very bahagiaaaaaaaaaaaaa:)

tehais berkata...

Betul2..dah kawen nnt baru peluk memeluk ;)

senget berkata...

ouww.. anak manje la nih.. suke pelok heh... :P
ish3... is3 mu pasti jeles nanti...
hehehehe

Gnet berkata...

ROFLMAO
A very witty sarcasm you got there :D
p/s: im back to spam LOL

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW