Share

an an an

entry ni untuk khairil punya contest. dia support contest ku, ku support contest dia balik. sama2 lah support menyaport. nak join, boleh tengok di link ini. esok ada paper pun sempat lagi nak karya tau! bagi markah lebih!!


~~~~~


mitos doraemon. kredit pada tuntung kenalkan komik ending dalam entrynya berkenaan dengan cerita doraemon. ending cerita doraemon yang ku bagi 5 star!! tapi ada orang cakap ending ni ditulis oleh peminat setia doraemon, bukan penulis asal. oleh sebab ku pun peminat doraemon, ku akan buat karya ku sendiri


seakan-akan begini ceritanya




suneo, giant dan nobita berada di rumah giant untuk meraikan kejayaan nobita di peringkat dunia. baru balik dari moscow untuk presentation pasal nuklear dalam hubungan rumah tangga. usia mereka sekarang adalah 40an


suneo : bangga lah dengan ko nobita
giant : betul, aku pun bangga
nobita : terima kasih.


suneo : macam mana kau boleh fikirkan idea macam tu?
giant : betul3. kira ini penemuan terhebat di abad ini!
nobita : kesungguhan aku belajar


suneo : aku pun belajar jugak
giant : betul3. aku pon sama
nobita : aku dipengaruh doraemon


suneo : hah??
giant : hah3?
nobita : iye


sizuka yang merupakan isteri nobita datang membawa air neslo. dihidang kepada mereka bertiga. walaupun dulu nobita selalu mengintai sizuka mandi, sekarang tidak perlu lagi mengintai sebab mereka sudah suami isteri


imbas kembali: 30 tahun dulu

setelah meletakkan kasut ke rak, nobita terus menuju ke biliknya. ada hal perlu dibincangkan!


nobita : doraemon, cepat keluarkan alat menjadi bijak
doraemon : tak mahu bagi. belajar la mahu bijak


nobita : tdah banyak kali belajar, tapi tetap bodoh
doraemon : tu alasan tak mahu belajar!


nobita : ololooo doreamon yang comel. bulat macam tembikai. nanti aku belanja makan doruyaki
doraemon : dorayaki? hurm.....


nobita : ye, aku belanja 3 biji!
doreamon : wahh, suka. ok, kali ni saja!


nobita yang mendengar janji doraemon, cukup gembira. dapat la dia berlagak didepan sizuka nanti. menjadi orang yang bijak! tiba-tiiba doraemon tak bergerak. senyap. misainya pon turut kendur


nobita : hei doraemon, napa senyap ni?


nobita : bagi la pinjam kejap je, jangan la tidur waktu siang ni!


nobita : doraemon....


nobita menggosok-gosok pipi doraemon. dicubitnya pipi doraemon yang gebu itu. tapi masih senyap tanpa suara


nobita : jangan la buat aku takut


nobita : ok ok, janji tak mintak lagi...


nobita : kenapa ni????


nobita : doraemonnnnn


nobita ketakutan. dia mengeluarkan webcam lalu berwebcam dengan doralin


nobita : doralin, doraemon, tiba-tiba senyap
doralin : cakkk! hai nobita. napa gelabah ni? ala, akak tidur la tu


nobita : ni bukan tidur, memang tak bergerak langsung
doralin : aik, ye ke?


nobita : betul, takkan nak tipu pulak
doralin : alamak! hari ni 30 mei kan?


nobita : yup
doralin : bateri tamat tempoh


nobita : ala, napa tak bagitau awal? buat gelabah je. boleh cas balik kan?
doralin : tak boleh, doraemon versi lama, tak boleh dicas


nobita : versi lama?
doralin : yup, memang tak boleh nak cas. kene jumpa pembuat mesin badan doraemon baru boleh


nobita : dah tu, mintak la tolong dengan dia
doralin : bukan senang


nobita : dah tu macam mana ni?
doralin : ada cara lain, ganti kepala doraemon dengan yang baru


nobita : oo, ok, buat la macam tu
doralin : tapi memori lama doraemon akan hilang


nobita : mana boleh hilang!
doralin : dah ganti dengan kepala baru, mestilah hilang


nobita : tak setuju. sayang doraemon, kenangan dengan doraemon mana boleh padam
doralin : klu macam tu kita tunggu je la sampai pembuat doraemon muncul


nobita : ok. nanti calling calling klu dah muncul
doralin : ok, tiada hal



nobita : ooh doraemon, kenapa kau tak bgtau bateri kondem? kan boleh prepare awal. aku tak mhu kehilangan kawan aku yang paling rapat. aku tak mahu kenangan bersama dengan kau hilang. aku sayang kau....


nobita memeluk doraemon dengan kuat. serapat-rapatnya. lebih kurang gambar dibawah.




mula dari hari itu, perangai nobita berubah. dia menjadi rajin. sikapnya dulu malas berubah. dia mahu membaiki sendiri doraemon. dia tak boleh mengharapkan pembuat doraemon untuk muncul. berjanji akan dirinya akan menjadi saintis yang terkenal! demi nilai sebagai sahabat, kawan, teman, dia akan melakukan sesuatu!



5 tahun kemudian
dia menjadi pelajar cemerlang disekolahnya


5 tahun kemudian
dia berjaya masuk ke universiti terkemuka di california. satu kelas dengan arnold susah nak eja


2 tahun kemudian
berjaya mencipta penunu bunsen tanpa gas, hanya guna udara biasa!


2 tahun kemudian
kahwin dengan sizuka


8 tahun kemudian
memiliki syarikat reserach sendiri. membuat research diserata dunia. mencari formula untuk menyembuhkan doraemon


3 tahun kemudian
mendapat hadiah nobel, berjaya mencipta mesin masa!


2 tahun kemudian
hampir selesaikan formula untuk caskan kembali doraemon!


tamat imbas kembali


suneo : lepas ni boleh la kita jumpa doraemon balik!
giant : betul3. rindu akan doraemon
nobita :hehe, tak boleh


suneo : kenapa tak boleh? kedekut!
giant : betul3
nobita : aku mahu hantar doraemon ni ke masa lepas. menjadi peneman aku


suneo : waaahh, jadi...
giant : kau lah pembuat doraemon sebenernya
nobita : yeahh. itulah aku!!!


sizuka tiba-tiba datang membawa ikan keli masak cili api. dihidangkan dan diberi kepada suneo, giant dan nobita. dia mula bicara


sizuka : kuatnya hubungan sahabat sehingga boleh ubah sikap seseorang. doraemon hanyalah mesin, tapi kalau kita beri hati dan perasaan kasih kepadanya, dia akan jadi sahabat kita yang baik.


suneo : betul3
giant : betul3
nobita : meh nak kiss sikit isteriku ni!


senang mengungkap kata sayang
susah mahu tunjukkan dalam seharian


nota kaki : doraemon adalah perempuan. betul ke?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

62 ulasan:

Lun berkata...

waa lama x baca entry yg best...

kalini sgt2 mengasyikkan!


dulu nobita selalu mengintai sizuka mandi, sekarang tidak perlu lagi mengintai sebab mereka sudah suami isteri


haha part ni paling lawak skali haha



( nanti nobita bawak blik doremon ke masa lampau nanti nobita jadi bodoh balik lakan? ish3 kesian3)

rhapsody LiN berkata...

doraemon lelaki la.. sebab tu dia selalu mengorat kucing betina kat atas bumbung umah..
haha~
;p

bagus2 cerita nie. lin baru je tgk doraemon kat youtube semalam.
lalala~

momentinlife berkata...

doraemon lelaki kan...
huhu

arazma @ ami m berkata...

nobita!! soh beli sushi kat kedai tapi ntah mana pulak peginya!!!

¥ α Ŋ α Đ z µ £ berkata...

:D

Diamilikku berkata...

bukan doraemon lelaki ke..doralin yang pompuan

handhalah ibnu kamil berkata...

he3.
bgus ne.
kalau akira t0riyama bc ne.
buleh dia iktiraf k0 sbg surb0dinate dia.h03.

CikYana(",) berkata...

salam..mornink..hepi weekend..have a nice day :)

Precious berkata...

Doraemon ... katun ler bukan perempuan ...

~imm~ berkata...

aku suke ending mcm ni. nanti aku nak citer kat ank2 buah. kikiki.

~imm~ berkata...

aku suke ending mcm ni. nanti aku nak citer kat ank2 buah. kikiki.

tuntung berkata...

whoa?!ini cerita mcm doraemon indonesia yg aq ltak 2 je?tpi sudah dialih bahasa ke bahasa melayu..bagus2..leh sruh xuen adyla baca ni

fararusdi berkata...

woh woh, suka suka!!

izzahfarhana berkata...

HEHE.go go joe!keli msak cili api sodapppp

Nazra~ berkata...

wah kreatif nya.
nk kidnap kepala jap bleh?
nk buat draf entri kt blog
^_^

tehais berkata...

Kesian doraemon asyik ena tulunn nobita je.

Seb bek ko buat cite dia rosak.Semoga ada sambungan yek cita nie.

Doraemon cepatla bangun!!

huhu.Aku sedih untuk nobita ;(

naqiubex berkata...

Wah.. Susah nak percaya bagaimana cerita doraemon boleh diolah sebegitu rupa.. best best


Doraemon bukan laki ker?

ayin jemin a.k.a ain berkata...

sy pemint doraemon yg sgt tegar!!!
hahahahahahaha
klakar gila a cerita dia ni..
ada ka patut kepala mau di ganti..

cerita pasal dia bjaya tu pun amat kelakar disitu!!!!

good entry dia ni!
sukaaaaa!!!

haruan tasek berkata...

aku tak kisah kalau doremon matipun ha..ha..ha..

• rOozu • berkata...

doremon bukan pompuan...

dia lelaki..
mlm td mimpi doremon dtg selamat kan kucing ku..

huhuu~


nota jari : doralin panggil doremon abg lah!

hysMan.. berkata...

Doraemon jantan laa..
klu tak macamane die boleh dok sebilik dgn nobita..
klu doraemon pompuan haram dok satu bilik sebab depa bukan mahram..

hahahaaa....
pandai jugak si nobita ini ye??
ku pikir dungu..huhu

Eazy Izzuddin berkata...

an an an
whoa
begitu kreatif
ok le 2
de persamaan skit ngn gmbr2 itu...
xD

otak masih bole berkarya erk sambil exam...
excellent!
xD

Eazy Izzuddin berkata...

oops
tertinggal
gud luck! exam
=D

baby at|ey berkata...

doraemon itu lelaki lar. doralin ye lar pompuan. sbb tu doralin ade reben kt kepale. doraemon xde. :P

tehais berkata...

Dah lama tak tengok doraemon,tapi cita doraemon yg kat tv skang dah tukar suara.Nak tgk pun da tak best.huhu

akukaonal berkata...

fuiyo.... cite ni memang besh... cam tengok dvd versionla plak... real...

LotsOfLove-Pearls berkata...

..citer yg besh.
membaca sambil membayangkan watak2..

SuFy berkata...

waa..nice entry..hehe..

*dulu, minat sgt citer doraemon..blum mula citer lagi da khusyuk dok dpn tv..haha

Tanpa Nama berkata...

wah~
best giler citer ni..
sy vote 88 bintang..
smuga awk menang contest tu =D

gudlux~

azuan berkata...

hak3....
lawak3..
nobita sendiri yg cipta doraemon..
mungkin la kot..
ko kena tanya akira toriyama la kalu nak confirm...huk3

geeds berkata...

gud luck for both the exam paper and this entry!
doraemon bukan lelaki kew?
O.o

Tanpa Nama berkata...

kalo doraemon pompuan..x kan dia minat dgn kucing betina???

LYA berkata...

since shincan dh kuar
lg suka tgk shincan dari doraemon
gud luck untuk contest itu

CaPiQa berkata...

bukan ke doralin panggil doraemon tu 'abang'?

dan bukan ke doraemon dating ngan kucing betina?

yang penting, bila dah habis baca, ada rasa kat hati ni. huuu~~~

Monkey D Luffy berkata...

best jugak ending ni

hehehe

faNna berkata...

tak! doreamon adalah kamu?
hik3~

farah berkata...

eh, bukan ke doralin yg perempuan?

Anis Mohd berkata...

hahaa..
mcm2 imaginasi kisah doraemon nih..

ije berkata...

suneo eja gitu ea? tanda dah lama x baca komik doraemon. uhu

joegrimjow berkata...

baru bangunnn


alamak
pompuan ke doraemon tuu?

KhairiL's berkata...

hohoho
kreatip, best citer ni...menarik

piNky LuCiA berkata...

nnt aku nak lik story kt cucu2 aku.. hehe

Tirana berkata...

Rajinnya buat contest..kreatif sungguh!

Nur Farhana berkata...

Walaweyyyyy.. Gempak ooo kpale dia nih.. Dlm2 nk exam pn blh wat entry sehabes gempak.. As usual.. Karyamu tak penah mnghampakan.. Gud luck blogger boy.. =)

Nadhirah Zamrose berkata...

pndi buat cerita la..x kisah la doraemon tu jantina ape2 pun

zai berkata...

bole tahan entri ni..hehe..klakar
moge2 dpt domain baru nnti...

rhapsody LiN berkata...

ku peminat setia doraemon mengesahkan jantina doraemon ialah lelaki!!

doralin tu bru pompuan laa..
haha~
:p

one_are berkata...

doremon laki la enchek..
tmpt tuntung tu kn versi indon. tu la doralin pgl doremon 'kakak'. sbb org indon pgl abg dgn pngln 'kakak'..bes la crta ni.. sng phm.. sbb versi melayu.. hehe..

sha89 berkata...

wahhhh sgt best cite ni...pndai ko berimaginasi :)

[xtau knpe aku sedih tgk ending die]

aku sedikit blurr...pe mksd nobita adalah pembuat asl doraemon? :)

SASYA WILLIS berkata...

an an an
to te moda isuki
doraemonn ~~

td br tgk doraemon :)

Syima Syaz berkata...

ang ang ang
tottemodaisuki (i love u very much)
doraemon.....

SASYA WILLIS berkata...

an an an
to te moda isuki
doraemonn ~~

td br tgk doraemon :)

Tanpa Nama berkata...

HEI...DORAEMON TU LELAKI LA..

aduka berkata...

best best..
tp doremon tu jantan lew..
huuu..

cik erin berkata...

doraemon doraemon!
fav tu.
ngee plot tu touching la.
nobita berubah sebab sygkan doraemon.
best best.
realiti. seseorg akn berubah sbb individu yg dia syg. huhuh.

secretname berkata...

joeee..hbt la..bijak mengarang senang mbaca

xuen adyla berkata...

entry yg paling aku suka
sebab kartun
hehehhe

aq suka kartun
doraemon laki la

Jard The Great berkata...

the best entry from you... aku sgt suka!

lizz berkata...

oh, katun! nobita ngn doraemon partner terbaik woo. i like.bagus cite ni! *kalah lah aku lagi.wahaha

lalink7 berkata...

imaginasi ada sanggat tggi..
huhuhuh...
patut la leh blajo sampai ke korea sinun..huhu..tahniah utk anda..

saye suka dengan jalan cerita doremon nie..

arap2 Nobita tak malas lagi..hehe

Azah berkata...

sangat comel la cite ni.

zai berkata...

tahniah di tmpat ke 3..
pasni joegrimjow.com ler jwbnye..ngeh2

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW