Share

adakah aku layak?




penat memang satu sifat yang kita bukan minta. datang setelah kita berhempas pulas melakukan sesuatu. sebuat pasal kepuasan, penat akan jadi berbaloi kalau puas dapat kita capai.


tinggal 5 hari lagi untuk contest ditutup
tinggal 13 hari untuk exam
tinggal 28 hari untuk balik


penat ku menghitung semua itu. mungkin perlu lakukan sesuatu untuk menenangkan fkiran. sesuatu yang bermakna untuk dikongsi. untuk di pena kan di dalam blog ku yang tidak seberapa.


hati ku sekarang berbunga kembali. bukan mudah untuk melupakan kelibat orang yang kita mahu sangat2. satu rahsia yang biar ku saja yang tahu. tapi kehadiran dunia baru ini membuat hati kian berbunga indah


~~~~~


ok! hari ni mahu bercerita perihal pasangan yang ideal. selain hensem dan pandai, perempuan sukakan lelaki yang romantik. bab ini memang ku pandai. auuuww, romantikkah ku?


bab ilmu memang lelaki tidak boleh ketinggalan. walaupun ada isteri yang makan gaji lebih tinggi, pastikan lelaki ada ilmu agama yang secukup-cukupnya. nanti rukun mandi wajib pun jawab ada 5. belajar baik-baik



satu lagi faktor yang menjadi lelaki itu hebat adalah ketika di dapur. pandai masak. belajar tanpa wujud kedai mamak atau restoran melayu, membuatkan aku gigih belajar memasak. selain dapat mengisi perut, dapat ku tolong isteriku untuk masak nanti



ku impikan kami masak bersama

dia mengupas bawang
ku bagi ciuman di pipi kanan

dia menggoreng ayam
ku bagi ciuman di pipi kiri

dia menanak nasi
ku ajak dia ke bilik untuk tunggu nasi masak

auuuwwww
bila la ku dapat menikmati semua ini?




dah dah. mengarut banyak sungguh. sebenarnya nak bercerita pasal masakan baru ku belajar. dulu tiramisu, sekarang creampuff

yehaaaa. tak mahu tunjuk macam mana nak buat, type kat google.
ada soklan nak tanya
sebelum tu
layan gambar!!!















sekarang aku mahu tanya
layakkah aku jadi suami orang?


nota kaki : lelaki akan kelihatan sexy di dapur

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

86 ulasan:

sufy berkata...

hehe..layak!! insyaallah, layak..doakn moga sume brjln dgn lancar..uhuk3...waa, btw isteri kena bijak dlm sgala urusan rumah tngga, melayan, menjaga dan mengurus..dn suami kena bijak mendidik isteri, menyayangi dan menjadi ketua..pasti aman+damainya hidup berumahtangga..amin^_^

ciKnaThiRaH berkata...

huuu~


layak3!!


veil gluck!

AbQar|'s berkata...

wajib dah kawin bdk neh...cecepat weh isi borang kawin...kekekek...

neem berkata...

uh..mengoda.

p/s: biskut. bkn ko.. hehe

joegrimjow berkata...

2 org bersetuju
seorg menyiruh
seorg tersilap

creampuff=kuih

Eazy Izzuddin berkata...

ohoho...
memasak ea..
semestinya anda layak!
hiks...

btw joe..
namamu d entry ku now...
ekeke...
akan ku join contest...
akn di publish x lame lg..
=P
xD

a.b geldofg berkata...

bdiri bulu roma aku baca entry ni
hehehehe

~Cinta Cukulet~ berkata...

melihatkan rupa cream puff itu, sudah layak rasanya..ngahahaha

en_me berkata...

fandainyerr memasak ghiteww.. salamms

ain berkata...

salam joe...terima kasih sudi singgah blog akak. membaca entry joe ni, akak yakin dah bolah sgt utk jd suami orang. Merhargai isteri dgn ciuman kerana sudi memasak juga sudah menunjukkan seorg lelaki itu suami yg baik.Insyaallah!!

syah shah berkata...

Emm... kenapa ada rona-rona itam tu?? Hihihihihih :P :P

Pada aku, tak kiralah kau pandai masak atau tak, tapi kalau asyik fikir ke arah situ, aku rasa cam dah jatuh hukum wajib kawin dah ko nih... Hahahahahah :P :P

sWeEtdARLinG berkata...

:)...

dah mampu zahir & batin makanya layak laa tu....

:: Bu Boyz :: berkata...

hoooooooouuuuuu
I know... I remember...
..."howt guy can cook too"...

NoRuLLiSzA eL FaRiSi berkata...

dah ada gaya suami soleh dah ni...adoiii...rajin2 :)

one love berkata...

layak!

girls, sila beratur!!!

hehehe :)

and gud luck joe

niza berkata...

layak2 tuk jd suami org...n u look sexy....muahahaha....

joegrimjow berkata...

yuhuuu

Precious berkata...

Eah budak nih (ops, bakal pak budak, eh eh, kawin dulu ek) .. sudah gaharu cendana pula. Dah ada keinginan, wat main2 pula ... Bila nak tempek gambar kahwin nih?
Jangan tungggu lama2, nak dikebas oranggggg ...

Diamilikku berkata...

me likey this entry..
perfecto...
auwww...you really look sexy bro..
dan memang betul...lelaki akan kelihatan sexy di dapur..
and for me tambah satu lagi..
sexy bila bersukan/berpeluh...

DilOt berkata...

de kekosongan lg tak..aku mau jd gewemu..

cabotttt!!!!!

mira amair berkata...

gaye ko mengode aku....
huhhaahaaaa

bongcikebong! berkata...

wah hebatnya lelaki memasak...bagus2

green berkata...

nak kawen ngan chef arr kalu cm niii~

||| PöJìé PööH ||| berkata...

comel jemput2 org jauh ek..
hehehe..
ada dah ciri² suami soleh
wahhh!!!
btw dear, jun nti akan ada lagi teater kat panggung bandaraya..
nti Pojie keep inform kat blog.. xtau apa next teater nti..

mummYaeesh berkata...

mana aci...sume bini yg buat..uols tukang cium jerk ke??adeh..

klu stakat baru pandai wat tiramisu + creampuff..blum layak lagi..woohoo..
jgn menu yg cnggih2 terror masak tp sambal belacan pun tak pandai buat dik ye!whoops

tp ciri2 tu da adalah!tentu impian gadis malaya uols ni!

ieNn ZaZa berkata...

sedap nmpk creampuff tu..hehehe..
memg layak..jd tukang msk..hehehe

~cik manis~ berkata...

ahaha
boleh upah jadi maid bler dh balik msia ni
:P

arazma @ ami m berkata...

leh buat menantu...jamu metua mkn...oit! nasik hangit kt dapor...

DeVoTeD LiLy berkata...

wahhh.. kamoo seksi d dapor..
untungnye daku..
bole mkn creampuff n tiramisu..
~~lalalal~~

Ungku Nor berkata...

tengah menghitung mc..hehehe

||alis|| berkata...

creampuff mu takdok kastard boh dalam yer? itam tuh boh topping "nescafe" ke? haha! takpe la, edible, hitam itu kan menawan...hihiks!

nantikan resepi nasi goreng turki aku eh.. tak yah nak ke turki pon..

||alis|| berkata...

oke, orait.

my mistake.

mu ade boh kastard dlm puff tuh, aku yg tak nampak.

pasnih dah boleh blaja masak cis cake plak.

pwincess AJA berkata...

waaah.so sweet impian 2h.
=PPP

yeker lelaki kelihatan sexy di dapur???
nape chef sy kelihatan menakotkan jew.
hahaha.;DDD

Raihanna berkata...

wah...hebatnye die buat creampuff....
hehe... tol ke lelaki nampak sexy didapur..hehe...ye kot...

norlina mohd rasid berkata...

COMEI btol entry.. creampuff pon nampk sedap (sbb x lunch ag..hehehe)..nway,kekwn pd tuan punya blog ptt membantu utk memberitahu kpd mak tuan punya blog bahawasanya TUAN PUNYA BLOG SUDAH CUKUP 1/2 SYARAT UTK BKAHWIN..HEHE..-SMILE-

p/s:lupe lak,tumpang lalu.. saje mziarah.

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

wuhaaaa.

aku kah gades itu?

grrrrr,,

+ akhis + berkata...

~layak!layak! ^_^

Jard The Great berkata...

aku mampu sengih jak baca entri mu ini..

mmg wajib mo kawen la ko neh.. ahahaha..

Arra JaSmY berkata...

Lelaki bilew pandai masak nmpak cgt tomey,Nyway..tahniah Joe..Adew gayew da tuew..tggu seru jew la ea...Ahaks

Arra JaSmY berkata...

Lelaki bilew pandai masak nmpak cgt tomey,Nyway..tahniah Joe..Adew gayew da tuew..tggu seru jew la ea...Ahaks

nURmALa mAZLan berkata...

wooohoo~~`
sangat layak..
pasni abis la chef wan x leh cari makan

n a r d indie winkie berkata...

creampuff yang serius nmpk menggoda. anda telah mmbuat air liur meleleh. gulp.. sila buat satu untk saya. haha..

MiSZuE berkata...

kagum2...
layak dah tueee beb

LotsOfLove-Pearls berkata...

..Lelaki pandai memasak BEST..
xyah aku susah payah..
hahaha...

akutieka berkata...

waahahaha..betape ak obses ngn org yg pndai msk..aku suke!!!!! seksi dowh..
tetb ak rase ak teramat suke kan grim joe ney..hahaha...
kalo la ak laki, ak da pinang sedare joe...jom kiter kawen...hahaha..

neeZhom berkata...

Salaam. Tulisan yang bagus, penat tu la yg akan memuaskan hati kemudiannya, kalau x penat x puas keh3

thanx buddy, lelaki seksi di dapur yer? bagus tu :D salam ukhuwwah, baarokallahu lakum

regards
~neeZhom~

momentinlife berkata...

heheh.. aku sengih...
dan sengih lg...
=p

joegrimjow berkata...

senyum dan trus senyum

May Jiuan berkata...

Heylo!
dropping by..

Nice blog....

:D

Ajwin Ajeera berkata...

hahah
seriously comel gila.
takde shoutbox eh?
nk potong followers org konon..
ade bran ke?
haha

★ Nu♥ℜul ★ berkata...

ajin nyer bro buat creampuff tuh
nmpk sngguh sdp skali

of course layak ..

shinawawa eyenie berkata...

..nti kawen..jgn lupa jmput...

Shafie berkata...

cam sedap..
pe lg..
kawen r bro..hehe

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

grrr,,

kamoo lagik hebat.

hoho. polowers die lagik ramai dari kt.

howooooooooooooo!

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

kpd folower terlast.

meh lolly bagik present seket.

hihi.

presentnya.

AKU MENJADIK FOLLOWER KAMOO!

lallala.

ayin jemin a.k.a ain berkata...

ya.ko layak da ni.
lalala

--{♥Mahirah Abd♥}-- berkata...

ok2....bgus....boleh kawin dah...
balik m'sia nnt terus kawin la yer...
hehehe....
"hari guru sok...x der hadiah special ker utk sy nieeeee....eee"

AfiQ berkata...

taruh la resipinyer... senang aku nk tighu...huhuhu....
kang gugel2 kang laen resipinyer....

joegrimjow berkata...

konpem samew jee

CaPiQa berkata...

jawapan:
ye, sudah layak jadi suami orang

komen tentang entri:
- creampuff itu shedap (my fav! huuu..)
- cooking glove itu sungguh ade style!
- setuju dgn nota kaki. kamu juga, dear!

pesanan penaja:
rasanya kamu ade gaya rambut yg lebih 'ensem'. bukankah? ^_^

xuen adyla berkata...

wah ko memang layak la joe

creampuff ko cantik la
dumpling aq erk tidak cantik la

aq jeles jeles

xuen adyla berkata...

layak dah..
creampuff ko cantik dumpling aq tidak..

jeles jeles

xuen adyla berkata...

laki amat sexy di bilik mandi la

hahahaha

betul la nota kaki ko tu

aleena berkata...

owh my favy..
tinggi ok imaginasi:P

Nur Farhana berkata...

Waduh waduh waduh.. Ku ingat ku sorang jek yg ada sindrom nk kawen.. Rupanya kamoo pn salah sorang yg mndapat sindrom trsebut.. Hak hak hak..

Tapi kita ni masih tak layak lagik kot nk jadi seorg suami dn seorg istri.. Kamoo tak rasa gitu? Heehee.. Marilah kita pikirkan sesame.. Haha..

a puppet without a string berkata...

LOL~~ so hebat..best tengok lelaki di dapur..wakaka..AMATLAH LAYAK!Just jangan take-over kitchen sudalah..haha..

pink2green berkata...

erk! teach me pliss.luv to eat any PUFF.tapi takto buat ;p teach me teach me :)

atty's berkata...

joe ~ ko memang layak dah bergelar suami..dan menantu..hehehehe ..

terror ko buek creampuff..
meh antar sini satu tuppaware..

nur majeedah aliah berkata...

nmpk sedap.
rse nye sme yg mcm kelihatan ke?
haha.

n yes, guy do look sexy in the kitchen.

arsaili berkata...

salam bro..adoiiii 18 sxx nih ahaha..mimpi basah segala....berkhatan bila plak..LOL..opsss

joegrimjow berkata...

dah agak da salah

farhana berkata...

baik abg joe gi kursus kawen pas blaja
cepat2! haha
layak la juga, sape kate x layak..
cume byk bende nak kene uruskan bile da bergelar suami nnt..
gud luck k! moga2 dpt jumpa jodoh yg sesuai untuk abg joe
huhu

pink_butterfly berkata...

babies tu sgt2 comel! geram~


creampuff tu nmpak cm yummy je...pndai papa joe bwat. huhuuu

-eLyNhere- berkata...

pandainye wat creampuff??

ok, anda dh layak jd somi org, sile kawen cpt..

SASYA WILLIS berkata...

bestnyer creampuff.suka.:)
nak tempah bley?hehe

memg sexay :P

joegrimjow berkata...

xdijual
untuk insan tertentu sajaa

lupekanje berkata...

wah...bruntung la saper yg dapat jejaka ni...full package nih..hehhe

chipsmore berkata...

waa...cam sodapp je....mmg sexy..
kuih sexy..hakkk

pijaberry berkata...

menarik blog awak
menarik juga contest awak
awak dah tak sabar kahwin kan?
comments pun ada byk kata awak kena cepat isi borang kahwin
haha

semoga bertemu jodoh yang sesuai

p/s: aku mahu join contest tapi tak cukup masa menaip yang indah2.. nanti la kalau ada masa.. entry terbaru aku layak kah? 17/may punya..

lea berkata...

bagusnya ko pandai masak
susah nak cari
i like...
hehehe

Wawa_Nadwa berkata...

waaaa.
ni first time tgk lagi serajin ini.
beruntung sape dpt..
mesti hari2 dpt kiss.
hahaha!

bee berkata...

Dulu mase kecik2 kalu pagi nak pi skola musty beli kuih...selain beli donat,bom,koci dll..musty beli creampuff ni..dulu dekat rumah creampuff ni cuma 20sen satu..skunk da naik 4biji-seriya...da bes skola x beli daa..skunk tgk creampuff ni..ase nk singgah Muhibbah cake house la..nk pi beli..yum..yum...

Mamamanja berkata...

dasat...
sib bek dah beranak pinak
kalo x, tingin gak nak cuba jadik calon hahahaha

err.. nak suh pakwe dok dapur la.. nak tengok seksi ke x muahaha

Tanpa Nama berkata...

kite ade chef baru

dibitz berkata...

layak sangat.....

cik erin berkata...

creampuff. sedapnye!
tapi........
nape kalernye gitu? :D

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW