Share

piccolo demam

masih segar diingatanku perihal mengenai pikor. watak jahat menjadi baik setelah bergabung dengan dewa bumi-buku cerita dragon ball.

tadi baru berpeluang menonton cerita DBE ini (tau, kat malaysia dah lama kluar) dan kesangsian telah terjawab. memang tak best!!!

orang lain tak berani nak buat manga sensasi dari jepun ni, ada plak manusia yang sanggup ambik risiko nak buat. hasilnya, ku bersama dengan 9 lagi rakan keluar panggung dengan hampes, menyampah, dan menggeramkan.

bajet ada sambungan yang kedua la kononya... memang konpem aku tak kan pergi!

yang paling tak tahan part yang last, satu kame hame ha dah cukup untuk pikor mati.
opsss opsss, bukan mati, tapi pengsan...
dan dia demam
aduyaiiiii
boleh plak watak jahat tu demam. memang tak paham....

star? aku bagi 2 out 5

cerita ke2, fast and furious. ok la, boleh mengubat hati yang lara dan frust tadi. suka part yang vin diesal cakap

p..s..y

haha, sexy. baju penjara dia pakai pun ketat. nampak sangat body katan. sampaikan kawan sebelahku khusyuk melihat bodynya itu

aik, apsal la aku cite pasal body laki? ish2, aku lelaki normal....


~~~~~


pak belalang dan halimah di ruang tamu

"abah, amirul ajak halimah tengok wayang"

"amirul?sapa tu?"

"kawan halimah, dia belanja pisang goreng hari tu"

"haissh. tak boley tak boley. baru kenal dah nak dating. ish2. lagipun halimah baru 6 tahun"

"tu pasal la halimah tanya abah. ni ha 2 tiket. amirul dah bagi tadi. dia cakap dia paham kalau halimah tak dapat pergi. tu pasal dia bagi tiket awal-awal"

"ooo, cita ape ni?....wahhh, transformer 2. bagus2. abah nak tengok dengan ibu la nanti. dah lama tak dating ni. mana la mampu nak beli tiket wayang"

"halimah tahu, tapi jangan lupa"

"apa?"

"adik ke4 bila nak muncul ni?"

"sabo la, slow and steady, produk yang baik kene ambil masa"



nota kaki : rasanye time cite ni kluar da balik malaysia, sape mau join tengok angkat tangan!!


.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

43 ulasan:

DarkArtz berkata...

askum, salam perkenalan........
pikor demam???
hahaha, kalau bezita tak tau le apa jadi........

hang nak tag tu ke???
kalau nak, aku tag hang.........
hahaha........

~ujicham~ berkata...

ya.. i like transformer.. 2 thn menunggu utk sambungan.. ya.. "produk yg baik kena amik masa".. :P

xuen adyla berkata...

cerita drafon ball mmg cam bodoh..
menge=arut habis...

eyh btw cter yg mahu di ajak tgk dah tgk dah

tapi kalu kamu mahu blanja boleh aja pergi lagi sekali tgk

susah la sapa kahwin ngan ko byk gler anak

PuteriSatu berkata...

Aqilah sure nak tengok citer ni...

~Cinta Cukulet~ berkata...

owh..produk yg baik kena ambik masa eh? hahahaha

Yaniez berkata...

wah... transformer
tak sabarnya nak tgk... ehehehe..

Eazy Izzuddin berkata...

bole juge join skali kang..
hihiks..
pape inform...
xD

Amer Aan berkata...

bkn nme anda ke?..

qishie berkata...

haha..

ramai gak kutuk cerita dragonball tu.

tapi aku ni tak tgk wayang..

so tak de la nak tetiba memaki kot.

hahahha

paan berkata...

tak boleh tahan ending ngan citer pendek tue...

tengah mengenang memori lama...melayan anime drago ball..hehehe bukan dragon ball evolution ye..

shinawawa eyenie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
shinawawa eyenie berkata...

btol2..dbe 2 xbest...
pdt n cpt...
fast&furios best kan...
tp wak best dkt mn?huhu..

sm2 kta tungu dbe 2...mn tau best k

Hamba Ilahi berkata...

salam perkenalan juga
aku org kedua u ucapkan perkenalan.
so pas ni ko kena jadi follower kitaorg..
hahahha
lawak juga kan
yang penting intipati filem nbi memnag tak membina langsung.tgula aku wat filem ....meletup punya...hweheheh3

vInA berkata...

i nk joint tgk.. i angkat tgn eyh..? ;)

Amer Aan berkata...

da tkar da

Aisyah AR berkata...

wahahhah!!! boleh tgk cter tue..
tgk preview dia aja dah tau citer ni x syok...
tabik spring la!!! hahah!!

sharamli berkata...

bila la nk dpt adek bru ni...

a.b geldofg berkata...

tu semua strtgi bsnes

eazy berkata...

aah kan?
takkan satu kameha dah demam.
dulu2 dlm karton.
cukup susah nk mati.sampay melambung2 ke langit.n runtuh sume.
tak suke gak db yg difilemkan.

van diesel sexy!aum.memang pown.

ai suke!

*lmbt gile adik ke4.tapy dlm wayang susa la proses tu.

azuan berkata...

transformer 2...
wah ak dah x sabaq nak tgk...

farah liyana berkata...

dah tau lelaki normal,
tapi masih cerita pasal body lelaki.

haha.

xD

Ma'am_Chelsea berkata...

Best giler jadik anak Pak Belalang nih...

Open minded giler2!!!

KhairiL's berkata...

Draon Ball Evo.
mmg x best


transformer 2 kalu x salah bln 5 kot kuar kt m'sia

Dhada berkata...

Besh ka dragon ball ?

~Syaquost Eichizen~ berkata...

dragon ball memang tak best giler..
rse macam nak terbalikan je panggung wayang tu...

kecewa aku sebagai peminat dragon ball yang sejati..
haish..

faNna berkata...

Cis,sy sndiri pon tak g tgk lg fast n furious.Haha,ok x citer dia?

momentinlife berkata...

huhu xbesh eh? sib baik aku xjd bli tiket.. =)

uh! van diesel mmg seksi! macho! pejuang cinta plak tu.. cair aku.. ahaks!

moonie berkata...

waa kene p panggung nih..gue angkat tgn neh..biler kuar citer nih,sori la gue dok lam gua,x tau perkembgn kit..

tgk trailer dah giler best..biler 2x. kasik tau sama gue..blikan tiket,popcorn 2 box,pepsi large..tq

Monkey D Luffy berkata...

ko nak anak berapa ni? 4 jer?

lea berkata...

sampaikan kawan sebelahku khusyuk melihat bodynya itu

kawan ko yg khusyuk..
atau ko yg khusyuk...
iskh3

lea berkata...

baru nak ngorat ko..
terus cancel la cmni..
lalala

tehais berkata...

lambatnya anak ke 4 nak kuar..huhu

milimilo berkata...

dragon ball muvie dah kua besar2an..detective conan bile la pulak nk wat muvie cmtu..ntah wujud ke x insan yg super ensem mcm sinichi..haduy2..

Festivamente Cantabile berkata...

Salam~ XD
owo Naseb bek xg tgok ri tu..
Har3..
Kebiasaan nye, anime yg di*movie*kn akn jd.. &*%$# o.o"
Lg2 anime yg penuh dgn fantasi dan aksi yg mndebarkn..
Eceh~ Cam ayat iklan tv ja.. Ha3..

fjie berkata...

xtgk pon dragon ball sbb rmai kate xbez..
ermmm...
syg nyer..

3rdmarch berkata...

sedih bl tgk DBE...
siap tertido lg...
isk3...

joegrimjow berkata...

oo
da 3 org mau ikut

HuRuL_Aini berkata...

aku tunggu dragon ball available download...haha..takkan berbaloi tengok kat wayang....transformer lain crita sbb anime dia x mantap sangat...
tapi kan..lawak betul la pikor demam pula...haha
p/s to milomilo: dah ada movie detective conon, japanese buat :)

nurain berkata...

aku x enok ag dbe. p ramai kata cx bes, so aku pon cam malas nak nengok sesuatu yg dimanusiakan ni. byak anime bile d moviekan versi manusia jd x bes la

joe..mau ikut deh!

nek bumble bee ok?

bee berkata...

bee pon nak...kalu bab blanja free sape x nak..ngeee

joegrimjow berkata...

blanje blakang cite

Fareast berkata...

walupon cite tu x best.. Fareast pon nak ikut..hehee sbb bro nk blanje kan??? kahkahkaa

Tanpa Nama berkata...

saye nak..
tak nmpk ke org angkt tgn ni..
hehehe

;p

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW