Share

4 presiden - formula baru

aku pernah buat schedule post pasal aku bertanding mahukan jawatan presiden SMSA. SMSA ni kiranya macam persatuan malaysia di sheffield. ada banyak jugak rakyat malaysia disini. keputusan AGM hari tu, aku menang

alhamdulillah

walaupun tak hadir, menang jugak. sebabnya tiada yang bertanding. menang tanpa bertanding. bagus!!

gara-gara untuk bercuti, sampaikan clash dengan AGM. nasib baik ada kawan yang back up. terima kasih kat kamu (ku tahu kamu baca ni)

pasal tajuk entry, aku kira beruntung. sebabnya masih lagi ada 4 presiden yang ada disini. boleh la aku mencedok sebanyak mana ilmu yang dieorang pakai dan buat semula apa yang patut di buatkan. untuk kepentingan ahli komuti.

malam tadi sempat aku bersama dengan presiden yang paling senior. yang kedua senior sebuk dengan report (ada peluang nak jadi custemer aku nanti tu!!) yang ketiga sibuk dengan aikido, yang keempat, report jugak. takpe, nanti aku akan luangkan masa dengan dieorg.



aku mahu korek rahsia aku dulu

pertama ketika aku di sekolah menengah
masa aku jadi kp kat skolah menengah dulu, aku memang sangat skima+warak. pompuan aku tengok dengan pandangan berilmu. cerita keluarga belalang?? memang tidak wujud. seingat otak ini, 4 kali aku khatam al-quran. tahajud tak pernah tinggal. puasa sunat isnin khamis selalu. boleh dikatakan aku agak perfect. tu pasal jadi head prefect. pijak rumput pun boleh jadi isu.

hasilnya nama aku cikgu dan junior kenal. sampai sekarang adik-adik di sekolah lama sebuk duk panggil abg joe abg joe. ooh, aku ramai adik


kedua masa di matrx.
aku menjadi YDP. perangai aku agak berubah. bukan terus jadi orang jahat, tapi tahajud aku jarang buat. puasa kadang-kadang aje. tapi jemaah di surau memang aku buat. tapi aku boleh back up plan. aku ada ahli JPP lain yang hebat. hubungan kiteorg memang sangat-sangat rapat. SU aku, paling aku sayang. rajin betul kerjanya.dia pun ada blog, cari la ye. NYDP aku, memang hensem dan kerjanya sentiasa hensem. su aku lagi satu, comel orangnya. ahli lain, semua mantap-mantap. rindukan saat itu

hasilnya, nama kiteorg sentiasa disebut oleh pengarah dan HEP kami. sosial di matrx pun agak kurang berbanding mtrx lain (yang ni agaknya betul)

sekarang
aku memegang lagi amanah besar. aku mahu mencabar diri aku dengan menggabung kedua-dua formula ini.

aku jadi warak + memiliki hubungan komuti yang hebat

oooh, aku tidak boleh jadi sewarak dulu. bila melihat perempuan, aku bukan lagi berpandangan ilmu, kadang-kadang disertai nafsu. jiwa mudaku tidak sehebat dulu. melihat perempuan sexy, mahu saja terkam. jangan sexy-sexy di depan ku, kalau tidak, akan ku terkam seperti harimau
auuuwwwmmmm

doakan semuanya selamat ye.

gambar aku di paris? ni upload skit, next entry jiwang skit. budak bawah 15 tahun jangan baca














-ni je yg kat london-

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

63 ulasan:

momentinlife berkata...

ko kembar charlie caplin ke? (pic no 4)

*sorry aku tpaksa jujur! =p

aya harith berkata...

tahniah dan takziah

tahniah sebab menang
takziah sebab berat amanah yg dipikul

ape2 pun, smile~

joegrimjow berkata...

wish macam ....

qishie berkata...

tahniah!

semoga amanah dan saksama dalam mejalankan tugas.

hehee...
aku dulu pun budak baik..
dah makin besar ni..makin jahat perangai..
adoyai..

zAkiAh_AbDuL berkata...

besnnyer..kite suke paris..rase nk pegi lagi..fell for it:)

Jard The Great berkata...

nnt lepas ko grad.. ko jadi PM plak.. apamcm??

||alis|| berkata...

nih yg akak pelik..


alim meowww campur nakal meow...

tuh pic no 2 tuh ko PEGANG HAPE HAA.......???

joegrimjow berkata...

adew jugak yg prasan gambo no 2
pegang bahagian sulit..
lalala~

Tanpa Nama berkata...

congratez yaa mista president!

Mohd Shahnom Ismail berkata...

Hati boleh jadi rosak
Bersama membentuk hati
Satukan ahli SMSA dibawah satu rumpun ukhwah

sharamli berkata...

matriks mnakah?

TiNiE berkata...

tahniah..
walopon menang tanpa bertanding...hiks..
betul, awal dah hensem segini..
tak yah nak botak²...

syah shah berkata...

tahniah kerana menang walaupun tanpa bertanding... Itu tak menjadi isu... Yang jadi isu sekarang, semoga anda berjaya menjadi ketua yang baik... :D :D

Err... gamba nomot dua itu sangat keji... Hahahahahahah

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

congrats!!

yuhuu!!!


btw, pic no.2 tu..kanak2..jgn lihat ok?

hahaha~

nenekrock berkata...

wuAAA lihaiii lihaiii
lengchaiii lengchaiii
baju MU pree bg akk satu

milimilo berkata...

gamba no 2 tu harus di-edit dulu..cover la sikit..kan ade pembaca bwh umur..
btw,congratz deh..kalo mengikut sjrh hidup kau di skolah n mtrx,ko mmg layak.insyaallah :)

pink_butterfly berkata...

hiskk,

sexual harrasment.


ngn patung pn kau bnafsu ke?

Naz berkata...

Tahniah di atas kemenangan bergaya itu. gambo hang kat patung tu sungguh menjolok mata. hahaha...

mo0ney berkata...

bro..dgn patung pun jd??ahaha.btw,congratzz jd pesident.untung aku doa...nanti papa suruh aku doa lg

SuFy berkata...

tahnia..teruskn pjuangn..nk cari pompuan seksi?agak2 la yerrr....^_^

ayin jemin a.k.a ain berkata...

isk...
buat lawak la ko ni joe...
gambar tu x bley blah!

tqa berkata...

wah. taniah2..
dpt gak post tu..
:)

jg bebudak mesia bebaik! hehe

farah liyana berkata...

tahniah joe!

:)

lily aklili berkata...

2nd pic..hai yoo..di sertai dengan mimik muka lagi..hahaha

niway congrates...

orkidesa berkata...

congrats...

sgt aktif yerk...

Tanpa Nama berkata...

tahniahhhh~~~

dh ada background n bakat pemimpin tu..

izman berkata...

tahniah utk kemenangan kamu tu.
dah org bg t/jwb harap dapat laksanakan dgn baik.

hadiah saguhati tu jangan lupa bagi kat aku satu. kuang.3x..

ije berkata...

ouch.. rindu kenangan lama. tempat2 wajib pergi la tu kan kat paris tu~ hiks.

farhana berkata...

wah beshnye jalan2 luar negara..haha :)

atty's berkata...

congratez ya

Nikotin berkata...

terkam pompuan seksi? part nih aku suka. baguslah. akhirnya kamu memang lelaki sejati.

nice pix bro.

Kimi berkata...

joe, ko matrik mana ha dulu?
Hua~gambar no 2 is notty.
Blegh~ekekeke

~cik manis~ berkata...

thniah!
laksanakan amanah dgn baik ya
;)

xuen adyla berkata...

perlakuan x senonoh di pic no 2..
hahahaah
mitos dy org ckp kalu pegang nanti dpt gf cun kan?
owhhooohoohoho~

joe aq mahu topi ko tu..
rocks sgt

pic no 6 boleh buat cover album band
IM CRAPPY CRAZY+HAPPY

A.N.E.F.F berkata...

melaka pon ade bende bulat besar tue..
ape name die??
eye on malaysia ea...?

Eazy Izzuddin berkata...

whoa..
mcm2 rahsia..
xD
huhu

beshnye pic 2 pi jejalan..
xD

Ivy Metaga berkata...

adehh..pic dgn patung tuh, pegang apa tu aaaa..
nih kena suruh kawen cepat2, dah kepingin sgt tuh dah huahuahua..

tahniah, adan tak mustahil one day ada seorang datuk nama dato joegrimjow di malaysia muahahaha..

rhapsody LiN berkata...

adoyai~

nie rasa mcm dh wajib kawen nie..dh pg paris x jmpe calon lg ker??
h0h0~
:p

Cookie Monster berkata...

eh eh gambaa..
ngehehe
>:)

MuhD NoR AzyM berkata...

Hoho. Pengakuan yg berani utk gambar ke-2! =p

Syabbas inspector syahab..=)

~Cinta Cukulet~ berkata...

tahniah encik presiden..semoga dapat menjalankan amanah yang diberi dengan sepenuh hati huhuhu

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– berkata...

erm..

naluri lelaki x leh nk buang...

walau sewarak mane pun kamu...

tetap akan tergoda dgn hawa huhu..

~miszirdawaty~ berkata...

padan muka.
haha~
tetiba ja.
apa2 pOn, cOngrats.
lallaa~

Tanpa Nama berkata...

CONGRATE..
pgg tu bk2 sket..

Ma'am_Chelsea berkata...

Haippppppp!!!

Nak kene cubit tangan tuh!!!!!

faNna berkata...

bahaya betul statement die.Haha.Kuatkan iman taw! :D

Eliyana Saliha Elias berkata...

tahniah dan takziah...

selamat memikul tanggunjawab besar ini. moga sentiasa dipermudahkan segala urusan...

jaga sheffield baik-baik yer...
amar makruf nahi mungkar, jgn lupa tu...itu tanggungjawab kita semua..

libatkan semua ahli ketika buat program..

bersyuralah dalam mencapai keputusan..

jagalah hubungan antara semua golongan masyarakat...

kekalkan apa yang baik dlm SMSA..

belajarlah daripada kesilapan..

fikir positif dalam membuat sesuatu..

jangan lupa selalu cek minutes meeting...

=) banyak plak pesanan...

k selamat semua!

daripada,
k elly
org tua sheffield

paan berkata...

wah..dasyta giler..bro,ko memang hebat la.hahaha.semoga berjaya di dunia pemerintahan yg baru..

KhairiL's berkata...

tahniah bro

semua pic tu menarik

shinawawa eyenie berkata...

tahniah...
jd ler pmimpin yg disygi..
pggng amanah 2 sebaiknya...
semoga sukses iye

ayien.. berkata...

gud luck with the new post u got!!
wat yg terbaek!!!

p/s
best nye parisssss!!!!

joegrimjow berkata...

gambo 2 jugak d komen

Gnet berkata...

hey2 congratulation
it aint gonna be easy but when the going gets tough, the tough gets going :)

wei soooo naiiissss in paris. wee

c h o c o l a t e i.c.e berkata...

hahaha..

ko mmg dh len joe..

bukan joe yg aku kenali semasa skolah dulu..

klu perangai ko kt skolah dulu dh cam perangai kt uni..

konpem lg gempak cite2 ko dlm blog ni..

huhu..

apa-apa pun,tahniah kerana dapat jawatan tu.

dan.

aku dah abes exam..yuhuu..seronok2..

p.s:aku suka ko post utk foto no 2 tu..itu membuktikan yang kita dh baligh dan bernafsu..so,kita normal..huhu.

Dhada berkata...

Ta bleh blah foto ke dua tu :P

redbirdfe berkata...

ngeeeeeeeeeeeeeeeeeee


joe gatal !!!!!!!!!!



hahahaha. :P

Monkey D Luffy berkata...

ewah! memang ada gaya abang ni... huhuhu

jeles! jeles!

kakaka

minx berkata...

tagged

Syima Syaz berkata...

gatall....tidakkkk...
baru jew nak apply jadi gf blog!

Marcella Raymond berkata...

gurimjo-san, hows it feels to touch booby stone? huahahahaha XD

bee berkata...

baju i love paris tuu..suke tgk..cuz ade satu bju nk dkt same dgn bju bee..x caya ley skodeng blog bee...cume bezanyer i love honey i catch ur heart...

rara (; berkata...

wow. best lahh :D

Tanpa Nama berkata...

salam joe,

tahniah n takziah jua! ;D

Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat,
"Aku hendak menjadikan khalifah di muka bumi.
Mereka berkata, "Apakah Engkau hendak menjadikan orang yang merosak dan menumpahkan darah di sana,
sedangkan kami bertasbih memuji-Mu dan menyucikan nama-Mu?"
Dia berfirman,"Sungguh,Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui."
[Al-Baqarah 2:30]

InshAllah joe kita semua memang diciptakan untuk memimpin, dari diri sendiri sehinggalah memimpin orang lain.

Dari Abu Sa'id Al-Khudri r.a berkata:
Aku mendengar Rasulullah S.A.W bersabda,
Barangsiapa di antara kalian melihat suatu kemungkaran hendaklah ia mengubah dengan tangannya (kuasa);
jika tidak mampu, maka dengan lisannya;
dan jika ia masih tidak mampu, maka dengan hatinya dan itulah selemah-lemah iman."
[Hadith riwayat Muslim]

Tetapi yang penting amar makruf nahi mungkar, cuba ya joe, be OPTIMIS!

Dari Abdillah An-Numan bin Basyir r.a berkata:
Aku mendengar Rasulullah S.A.W bersabda,
"Sesungguhnya yang halal itu jelas dan yang haram itu jelas, antara keduanya terdapat yang samar yang tidak diketahui oleh kebanyakkan manusia.
Barangsiapa menjaga diri dari hal-hal yang samar itu, maka ia telah MENJAGA AGAMA dan HARGA DIRINYA,
dan barangsiapa jatuh ke dalam perkara samar, maka ia telah jatuh dalam wilayah haram,
seperti seorang pengembara yang mengembala di sekitar daerah terlarang, sedikit saja ia akan masuk ke dalamnya.
Ketahuilah, sesungguhnya daerah larangan Allah adalah hal-hal yang diharamkan-Nya.
Ketahuilah, bahawa di dalam jasad terdapat segumpal daging, bila ia baik maka baiklah seluruh jasad itu,
dan bila ia rosak maka rosaklah pula seluruh jasad.
Ketahuilah, bahawa segumpal daging itu adalah hati."
[Hadith riwayat Bukhari dan Muslim]

jadi warak+memiliki hubungan komuniti yang hebat!
Semoga dipermudahkan Allah S.W.T,
tiada yang mustahil joe jika Dia izinkan!

if you have much,give your wealth;
if you have little, give your heart

OPEN HANDS,OPEN HEARTS inshAllah ;D

p/s: peringatan untuk diri ini esp.

wallahu'alam

jazakumullahu khairan khatiran

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW