Share

Perjalananku mengikuti game di UK

macam tak percaya, sampai je kat sini, berpeluang wakil universiti untuk acara sukan. tapi hanya pertandingan antara rakyat2 malaysia sahaja.hehe. kira ok la tu, kalau kat malaysia, memang tak berpeluang. sebabnya memang tak aktif bersukan. kali ni nak share skit pengalaman ikuti acara sukan SELURUH UK.

NOTTINGHAM GAME

kali pertama, mesti la excited lebih. main plak CHESS, acara kegemaran. tapi sayang hanya mampu di separuh akhir. main BLITZ game (5minit) memang kurang biasa, tapi dah memang buat persiapan awal-awal untuk main. 1st game peringkat kumpulan dah lawan dengan UNI OF CAMBRIDGE. mana tak takut, dah bajet kalah dah. bak kata orang, PRACTISE MAKE BETTER, anggapan salah n menang dengan mudahnya. menang masa.hehe. jadi juara peringkat kumpulan n lawan suku akhir dengan kawan yg jumpe mase di PMS, org brunei (cam mana bley terlepas, padahal untuk rakyat malaysia je). menang suku akhir n separuh akhir lawan dengan u mana ntah. tapi kat london. mamat ni punya la kerek, before pertandingan die menang ada bgtau, siap buat pengumuman lagi yang die akan menang. pergghh, belagak gila. tp memang deserve la die belagak, sebab kalah.kalau la masuk akhir, konpem bawak balik pingat untuk SMSA at least gangsa. nak buat macam mana, kalah.....






LIVERPOOL GAME

ni kira percubaan berani mati. mana taknya, main BADMINTON. haha, dlu kat mtrx main dengan member, xpernah menang wlpon dengan yg same standard.dah la masuk single, ape lagi, peringkat kumpulan pon dah kalah. yang penting bley jalan2 pergi liverpool. melihat stadium ANFIELD yang sama tarafnya dengan stadium SULTAM MUHAMMAD 4 kat kelantan. hehe
city liverpool sempat melawat n tangkap gambar. suka sangat!!

























LEEDS GAME

akhirnya berjaya jugak bawa balik kemenangan kat leed. cuba teke main ape? BADMINTON.haha, kali ni main regu, dah tak sanggup main single, nanti kalah peringkat kumpulan lagi.pilih plak regu yang matap. memang menang r. mi n taqim dapat gangsa. ok la tu dari tak ada apa2. lepas je lawan, balik dengan hati yang bercampur baur~~~





MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA


ps: bila la bola malaysia nak maju? entah la....harap nanti ada perubahan yang di garap.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

wow!
majulah sukan tuk ngara
hehe;DD
ngara mne 2??
huhhu

joegrimjow berkata...

mesty la malaysia
hehe

minx berkata...

chess pon kire sukan eh??
tot chess is a mind game..

joegrimjow berkata...

same je
sukan
klu xcaye
type chess
cari kat jenis sukan
haha

Ilidina.. berkata...

bgos2..majula sukan tuk negare..hehe..jgn slh negare plak..

joegrimjow berkata...

xkan salahnye
malaysia tanah tumpah darahku

SJNIESHA berkata...

wow, u were enjoying a great life there!good 4 u...all d best!

ipai berkata...

chess kire suka juga ... tp part mind game laa ....

haa .. nie terer men badminton nie, mesti sbb men ngan ain fikri ... uhuhuh...

try r basket .. sure die ye board tggi gile ... hahaha

muhammad aneff berkata...

wah...gumbiranya daku kalau daku dpt study abroad...huhu...

tp..cam x pandai jek..so, lupekan jela angan2 mat jenin tuh...

pasal copy paste tu..nk yg mane?
yg atas ke bawah..??

joegrimjow berkata...

ipai-->same je basket, lebey kurang je. ko blatih la btol2, nanty balik lawan one on one
hehe

aneff-->takdir kat tangan allah. xtau ape yang akan kita lalui. do ur best n allah will do the rest.

muhammad aneff berkata...

my past journey makes me wonder...
alamak..result cam nk x nk jek... fail, pass, fail, pass...

klu study local pon tunggang langgang...x yah ckp la klu stdy tmpt org..huhuhu..

yg pasal 'kenapa aku mls sembahyang' tu...copy paste je..
x kisah pon..skalik skale dakwah..

muhammad aneff berkata...

huhu...
klu tau jwpn jwb je..
tulih je camni...
1-........
2-........
3-........ dan strusnyer...
nk tgk gak..btol ke x..

yg no 1 tu da btol...huhu

joegrimjow berkata...

haha, sbenarnye xtau, nanty pk balik pe jwpan
sbb exam da bes
hehe

muhammad aneff berkata...

laa..x tau ghupenye...hahahahaha...
pk..jgn x pk...

i'm waiting...

joegrimjow berkata...

heh
nanty la
baru terase diri ni xbijak sngt

muhammad aneff berkata...

pe lak x bijak...
da ckup bijak la pat study abroad..

neway, sy da post jwpn teke teki tu...

joegrimjow berkata...

haha, will check it

Tanpa Nama berkata...

tetiba membaca n3 kamu dr awal.
ghee~

dah lama rsnya x main chess.
mst otak dah lembab berfikir.
huuhuhu~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW