Share

Kisah 2 tahun lepas yang kehilangan anak pertama

Masa aku buka facebook menggunakan apps di iPhone, tiba-tiba ada suggestion post perihal post yang aku pernah post untuk 2 tahun dahulu. huh, amazing!


Actually kalau nak diikutkan kisah ni (entry 2 tahun lepas) antara yang tragis la sepanjang kami berkahwin, mana tak tragisnya, hilang 1st baby semasa kandungan 4 bulan. Boleh bayang bagaimana terujanya nak sambut 1st baby tapi tak sempat nak sambut? Tapi, bab kata orang putih, 'time is the best healer' kenangan tinggal kenangan - serius dah tak ingat pun 'tragis' tu walaupun dulu ambil masa juga untuk lupakan dan move on. 

Sekarang dah 2 tahun seterusnya, anak pun dah ada nak masuk 11 bulan dah usianya :)


Cuma nak ingatkan korang, kalau korang tengah alami peristiwa sedih, kemalangan ke, kematian ke - move on. Nescaya setahun dua tahun korang takkan ingat pun lagi betapa 'sakitnya' peristiwa tu. Allah ni sebaik perancang, ada hikmah atas segala yang kita alami. OK?


pss : Macam GST (klik untuk lebih jimat).... sekarang kecoh, time PRU semua lupa. haha

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

3 comments:

ruziyatul mona Adzibi said...

Setuju!

Btw, baby comel sangat nih! =)

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

@ruziyatul mona Adzibi

dah nak masuk 11 bulan :)

kucen master said...

setuju sangat

http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/cara-bagi-kucing-makan-di-kedai-makan.html

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW