Share

Komen aku mengenai video Facebook Parenting : For the trouble teen

Hari tu aku ada post mengenai video Friday - Rebecca Black yang menjadi viral di youtube. Sungguh jarang ada video yang dapat cecahan jutaan view hanya dalam satu hari. Bulan ni, ada satu lagi video yang mengalahkan video viral dari Friday iaitu Facebook Parenting : For the trouble teen. Korang dah tengok? kalau belum jom tengok dulu



Kenapa jadi viral?

Berlainan dari video viral Friday, video ni kalau tengok takde keistimewaan mana (ceh, macamlah video Friday tu ada keistimewaan kan?) last part video tu, si ayah tembak 9 kali kearah laptop anaknya tanda tak puas hati. Suka dengan status fb ayah dia post mengenai video ni

Parents and Kids... watch.
Today was probably the most disappointing day of my life as a father and I don't know how to correct the situation. Since I can't seem to make any headway with my daughter on Facebook, I chose instead to remedy the problem permanently.

Sebab si ayah buat video ni adalah anaknya yang tulis kat fb mengenai kehidupannya tanda tak puas hati dengan ayah dia dan keluarga dia. yang menambah parah lagi keadaan, kawan-kawan anak dia kata post tu cute. haaa, ayah mana yang tak kecik hati kan. Stylo tak stylo si ayah, buat video lagi dan lagi lah stylo, siap tembak laptop anaknya 9 kali lagi. kudos si ayah!


Komen aku

Viral tak viral video ni aku takmo komenlah, tapi kandungan dalam video ni yang aku nak komen. Sekarang kalau korang perasan, kita suka sangat meluahkan perasaan kat social media. aku pun tak terkecuali. Kalau nak luah pun, make sure benda yang kita luahkan tu perkara elok. Mungkin ada sesuatu benda yang kita luahkan akan menyakitkan hati orang lain siapa tahu? dan kepada anak-anak kat luar sana tu, nak kutuk mak bapak kat fb adalah sangat bodoh kalau dah tahu mak bapak tu aktif kat fb. sengaja cari maut tu. if mak bapak takde fb pun, jangan sesekali ngutuk kat tempat terbuka macam tu. sungguh memalukan!


ok done, tu saje bebelan di pagi jumaat ni. 

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

8 comments:

cIk JanNah said...

kadang kalau tak ada benda nak update terpaksa update feeling on that day. ok "terpaksa" tau. bukan sengaja. HAHA

EG said...

bapak dia memang terbaik la. Kah3

Cik Yana said...

pehh..sadis btol!laptop kena tembak.

joegrimjow said...

@cIk JanNah

terpaksa pun boleh
hehe

joegrimjow said...

@EG

terbaik dan terSTYLO

joegrimjow said...

@Cik Yana

9 DAS PLAK TU

joegrimjow said...

@Cik Yana

9 DAS PLAK TU

Goberdhandnhq said...

@ EG terbaik dan terSTYLO

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW