Share

Video dan Lirik Rebecca Black - Friday

Amacam sambut earth hour semalam? best? heh, semalam aku sambut dengan tidur awal. Nak jimat elektrik katakan. Biasanya aku tidur lampu tak tutup - takut ok - tapi sebab semalam earth hour, terus tutup lampu. ahaa, kenapalah orang tak buat kampen tutup lampu masa tidur kan? lagi lama berbanding sejam pukul 8.30-9.30 tu. ke aku sorang je tidur tak tutup lampu? heh!


Rebecca Black - Friday

Hujung minggu ni biasanya aku layan mashable.com dan digg.com. banyak berita terbaru aku dapat disana. Kat mashable, ada satu tajuk yang menarik perhatian aku - Rebecca Black. Kebetulan jumaat lepas aku tengok video dia di youtube sebab ada orang bagi link. Dah tengok tu aku kata - aiyoyo, lagu macam ni boleh dapat jutaan view? Masa tu 20 juta lebih view rasanya. Kat bawah ni video dan lirik lagu tu




(Yeah, Ah-Ah-Ah-Ah-Ah-Ark)
Oo-ooh-ooh, hoo yeah, yeah
Yeah, yeah
Yeah-ah-ah
Yeah-ah-ah
Yeah-ah-ah
Yeah-ah-ah
Yeah, yeah, yeah

Seven a.m., waking up in the morning
Gotta be fresh, gotta go downstairs
Gotta have my bowl, gotta have cereal
Seein' everything, the time is goin'
Tickin' on and on, everybody's rushin'
Gotta get down to the bus stop
Gotta catch my bus, I see my friends (My friends)

Kickin' in the front seat
Sittin' in the back seat
Gotta make my mind up
Which seat can I take?

It's Friday, Friday
Gotta get down on Friday
Everybody's lookin' forward to the weekend, weekend
Friday, Friday
Gettin' down on Friday
Everybody's lookin' forward to the weekend

Partyin', partyin' (Yeah)
Partyin', partyin' (Yeah)
Fun, fun, fun, fun
Lookin' forward to the weekend

7:45, we're drivin' on the highway
Cruisin' so fast, I want time to fly
Fun, fun, think about fun
You know what it is
I got this, you got this
My friend is by my right, ay
I got this, you got this
Now you know it

Kickin' in the front seat
Sittin' in the back seat
Gotta make my mind up
Which seat can I take?

It's Friday, Friday
Gotta get down on Friday
Everybody's lookin' forward to the weekend, weekend
Friday, Friday
Gettin' down on Friday
Everybody's lookin' forward to the weekend

Partyin', partyin' (Yeah)
Partyin', partyin' (Yeah)
Fun, fun, fun, fun
Lookin' forward to the weekend

Yesterday was Thursday, Thursday
Today i-is Friday, Friday (Partyin')
We-we-we so excited
We so excited
We gonna have a ball today

Tomorrow is Saturday
And Sunday comes after ... wards
I don't want this weekend to end

R-B, Rebecca Black
So chillin' in the front seat (In the front seat)
In the back seat (In the back seat)
I'm drivin', cruisin' (Yeah, yeah)
Fast lanes, switchin' lanes
Wit' a car up on my side (Woo!)
(C'mon) Passin' by is a school bus in front of me
Makes tick tock, tick tock, wanna scream
Check my time, it's Friday, it's a weekend
We gonna have fun, c'mon, c'mon, y'all

It's Friday, Friday
Gotta get down on Friday
Everybody's lookin' forward to the weekend, weekend
Friday, Friday
Gettin' down on Friday
Everybody's lookin' forward to the weekend

Partyin', partyin' (Yeah)
Partyin', partyin' (Yeah)
Fun, fun, fun, fun
Lookin' forward to the weekend

It's Friday, Friday
Gotta get down on Friday
Everybody's lookin' forward to the weekend, weekend
Friday, Friday
Gettin' down on Friday
Everybody's lookin' forward to the weekend

Partyin', partyin' (Yeah)
Partyin', partyin' (Yeah)
Fun, fun, fun, fun
Lookin' forward to the weekend




Dah tengok video dia? dah baca lirik dia tu? amacam? komen?

Tapi korang jangan terkejut, video dia ni sekarang dah cecah 53 juta view (masih meningkat) dan kat ruangan komen tu - mak oi kalah orang tengah berchatting. Aku pun tak paham kenapa lagu macam ni boleh meletup kebabow gitu, nampak sangat dah lama aku ni tak update music kot. Mana lagu broery marantika - widuri tu, jauh lagi best kot. keh keh keh


Rahsia youtube - how much she got from youtube?

Setakat ni dah 37 ribu terjual di itunes lagu dia tu. Lebih kurang dia dah dapat 26 000 USD dari situ saje. ok, pasal itune tak berapa minat sebab sepanjang hayat aku tak pernah beli melalui itunes. beli angry birds pernah la. heh. Cakap pasal youtube. berapa dia dapat melalui video dia sebenarnya? Youtube akan dapat $1 untuk setiap 1000 view sesuatu video. pergh, aku baru tau kot! jadi, rebecca black ni dah dapat berapa? campo tolak campo tolak - 36 000 USD. perghh! Yang best, dia akan bagi semua duit yang dia dapat tu kepada penduduk jepun sebab gempa bumi aritu. waahhhaaa, gud job

Hampes kan youtube ni, aku tak pernah tahu yang setiap 1000 view depa dapat $1 usd. ces, sekarang ni dah ada produk keluaran kita sendiri 1tube.my, pakat p upload kat situ pulak lah. heh, kayakan orang kita lebih baik ye tak?


Kenapa Rebecca Black - Friday dapat hits tinggi?

Umur adik rebecca ni baru 13 tahun. Haha, 13 tahun ok. kecik sungguh - tingkatan 2 ye tak kalau dia belajar kat Malaysia. Ok, aku rasa kenapa lagu ni boleh jadi 'kegilaan' ramai adalah sebab lirik yang mudah dan cara dia nyanyi pun macam ala-ala gedik gitu. Aku ingat memang saje dia buat gedik, tapi kalau tengok video interview kat link mashable ni, memang dah tu cara dia kat dunia sebenar pun

Kesimpulan? jadilah diri sendiri. kalau buat-buat gedik tu, sangat hodoh ok. tambah2 lagi kalau laki yang gedik - benci nyah!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

21 comments:

syAzAnA said...

dia pemes pun sebab dorang ckp dia nie.

"the worst video ever"

baik kat twitter, fb or even tumblr, suma ckp sal dia nie. yang ala2 bieber gitu. but, sebab ramai giler xsuka minah nie, rating dia zuppp naik ouh. cepat jeh pemes.

joegrimjow said...

@syAzAnA

worst pon ramai yg minat. terjual 37 ribu dah kat itunes

c.i.k.a.m.i.e.a said...

gila la seyh.. agak2 tak le bla lagu tu... bieber bole thn gak his voice.. but rebecca black?? i don't think so.. hahhaa

joegrimjow said...

@c.i.k.a.m.i.e.a

suara tekak

Mr K said...

Dia famous sebab orang benci kat dia. "RB, we hate you not because you famous. But you famous because we hate you."

Setiap hari berjuta orang maki dia di twitter. >,>

suffer8zine said...

fuyoooo gila ah, berjuta2 tu!

Terkini : Biri-Biri Lahirkan Anak Anjing

joegrimjow said...

@Mr K
rage2

Kaoshi said...

Lagu ni agak awesomelah pula.

x percaya, rujuk ni:

http://bit.ly/emH7T6

joegrimjow said...

@Kaoshi

tgah usha

AnoNa said...

pelikla suara dia.haha.tak macam sedap pun.

APi said...

13 tahun, form 1 la choi..

slay said...

erk, 13 tahun bkn form 1 ke bro? kau dulu pelajar lompat kelas PTS la ni eh? hehe.

joegrimjow said...

@AnoNa

tak macam?
hehe

joegrimjow said...

@APi

tahun ni masuk 14, june. so kire form 2 la kan

Syukri Mohtar said...

yg peliknye..org cakap worst..tapi elok je terjual lagu dye kat itunes..

saya. said...

Joe,RB ni dah lama femes kat tumblr.Ada satu masa tu,penuh dashboard aku pasal RB.Bukannya orang puji,tapi kutuklah.

Dia femes sebab,suara dia sumbang,well actually dia bukan penyanyi tapi dia ni anak orang kaya (apa yang aku baca lah,sebab company yang buat video music dia ni,akan buat video bila parent budak-budak ni bayar,maksudnya for fun je).Then sebab dia jadi famous sangat ialah,video dia kinda stupid.Macam 'Which seat can I take?" Padahal sah2 ada satu sit je kat belakang.

Lepastu sebab lirik yang lame:

"Yesterday was Thursday, Thursday
Today i-is Friday, Friday (Partyin')
We-we-we so excited
We so excited
We gonna have a ball today

Tomorrow is Saturday
And Sunday comes after ... wards"

Haha,semua orang tahu kot,semalam Khamis,harini Jumaat,esok Sabtu,lepastu Ahad.RB memang jadi bahan lah kat tumblr,especially bila esoknya nak Jumaat.Tapi aku kesian gile kat dia,sebab terlalu banyak perkataan "Rebecca Black,please,just die." ditujukan untuk dia.Well,she's only 13 kan,kesian dia..

Just.wanie said...

umo 13 tahun baru form 1 la joe

joegrimjow said...

@saya.

bagi can la kat budak kecik ni kan?
hehe

nurain said...

aku tak penah rase pon lagu die worst song ever.bleh layan jugak kot.lala

fahmie firas said...

kagum dengan blog anda..
harap satu hari nanti bleh berjaya mcm bro..
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
klu free singgah ke blog saye..
http://purplebloggerboyz.blogspot.com/

Puan Capa said...

dia sgt comel!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW