Share

Keluarga baru Apple - iPhone4S!

iPod, iPhone, iPad, iMAC, MacBook - sebut je barangan Apple mana aku tak beli, semua aku beli! Orang kata barangan Apple ni mahal, bagi aku dengan kualiti + friendly user aku dapat, harga tu tersangatlah murah. Aku ambik contoh dulu aku beli laptop Acer, tak sampai 3 bulan pakai dah kena suruh kawan format sebab masuk virus. Tapi sejak pakai MacBookPro ni, memang dah hampir 2 tahun pakai satu virus pun tak pernah masuk. Performance masih lagi ok macam beli yang pertama dulu. Harga mahal sikit takpe asalkan kepuasan yang kita dapat!


iPhone4s!!! -pakai line DiGi-

Semalam pergi Low Yat, plannya nak usha iphone4s yang katanya dah masuk pun kat Malaysia ni. eh, bukan secara officiallah, dieorang beli dari US dan jual kat sini. Tengok-tengok, memang ada dijual dan bertambah gelojak nafsu aku memang ada stok sekarang. So, kalau nak, bagi duit dan terus dapat!

Kena aku bagitau kat korang, aku ni kalau berbelanja memang jenis yang berhati-hati. Bukan kedekut, tapi bila kita dah kerja sendiri ni, memang duit tu antara prioriti yang amat penting. Kalau masa student bolehlah nak pow kat mak bapak kan? Dah kerja ni, umo pon dah 23 dah kalau nak pow lagi, terjun bagunan je lah! Memang aku fikir masak-masak sebelum nak beli ke tak - keputusannya, aku beli!


Kenapa aku beli?

Yang aku pakai sekarang ni iPhone3g. dah 3 generasi tertinggal dah. Nak update IOS 5 pun takleh support dah. Memang kena tukarlah. Lagi satu, tabung untuk barangan Apple ni memang dah cukup dah, tunggu masa untuk beli je. Oh, aku ada 3 tabung,  satu tabung untuk Apple, satu tabung untuk kawin dan satu tabung untuk bercuti. Setiap bulan mesti masukkan rm 200 untuk setiap tabung tu. heh, memang cukup sangatlah tu =)

Dan kini, iPhone4s dalam genggaman, waha!!!





Nak review ke?

Haha, tak payah la nak review bagai sebab ni bukan contest pun kan? hehe. Cuma nak komen pasal bateri, tak tahulah orang kata iPhone4S ni cepat habis bateri, bagi aku biasa je. semalam dalam pukul 4 petang full charge, surf2 website yang super laju, tweet-tweet kawan,streaming video, tangkap video yang memang tersangat jelas, sampai sekarang pukul 9 pagi masih ada 61% bateri. Ok lah tu. 




Apa yang best?

Paling best adalah Sirilah. haha, memang teruja gila aku dengan Siri ni. semalam tanya macam-macam soalan kat dia. Umo berapa (boleh dia balas balik kenapa tanya?), macam mana nak pergi alamanda (memang map malaysia dia tak support) dan paling best, aku tanya - Who is Najib wife - dia jawab, google untuk cari jawapan. haha. sangat best ok. Tapi yang kurang masyuk, pronounce kena betul, kalau tak memang susah jugak. Najib jadi not geeds???




Yang lain, macam nak set up reminder, nak masukkan event dalam calendar, nak reply msg (dalam englishlah) memang sangat efficient. Aku harap ada lah geeks dari Malaysia ni buat dalam bahasa melayu cepat-cepat sikit. Tak sabar nak cakap bahasa melayu ok dengan Siri ni. hehe. Tapi kan, Siri ni memang seorang yang humble dan boleh dikatakan agak lucu, tengok perbualan aku dengan dia





aku : are u pretty?
Siri : no comment

aku : why?
Siri : i dont know. Frankly, i've wondered that myself

LOL!!!


Harga?

Aku check kat internet harga kat Malaysia dalam 2690, tapi semalam pergi Low Yat memang tak jumpa harga tu. Last aku beli dengan harga RM 2850, dapat freebies banyak jugaklah dia bagi. Amek je lah joe sebab dah terdesak nak sangat. Ni yang 16gig, 32 gig takde stok. Dulu iPhone aku 8 gig pon tak penuh, ok dah tu 16 gig. hehe. Suggestion aku korang nak beli ke tak? 

BELILAHHHH :p

Keputusan untuk contest Samsung Galaxy S2 dari Beta.my dan Mynewshub.my tak keluar lagi. Harap-harap menang. phone tu kakak aku yang nak beriya sangat. Adik nak beli kat kakak tak mampu sebab dah beli untuk diri sendiri dulu, join contest oranglah harap-harap dapat menang. korang support okeh entry aku ni, siap ada video hitler lagi!!! baca entry tu disini


pss : thank u Herbalife, bukan sahaja bagi aku kesihatan, juga ajar aku macam mana nak 'menabung untuk beli impian' aku

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

12 comments:

miRa'e said...

salam , sy nk tnya.ipad sy ttbe xde bunyi tau x nape? huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

joegrimjow said...

@miRa'e

kena bawak pergi kedai tu
hwhw

Nurul Iman Rosman said...

nak jugaaaaaaaaaaaaaak! :D

Fazrol said...

Pergh!!! laju joe sembat iphone 4s....

Memang antara peminat setia apple nie...

ChiLaBaey's Spot said...

Tahniah Joe, dah dapatkan dulu.... Memang best feature baru dia kan... Tengah tunggu juga ni.... :)

Faizal Fredley said...

pergh.....aku iphone 4 pun x tau nak wak per.....tunggu iphone 5 baru nak beli..hahaha

joegrimjow said...

@Nurul Iman Rosman

kena beli tu
;)

joegrimjow said...

@Fazrol

dah lama minat dah
;)

joegrimjow said...

@ChiLaBaey's Spot

tunggu ape?
ada contest ke?

joegrimjow said...

@Faizal Fredley

dah ada iphone 4 xyah r upgrade, tunggu iphone 5 nanti/ hehe

tehais said...

Woww!! dah ada iPhone 4s!! jelesnya.huhuhu

Dah ada iPhone4. Macam cepat sgt jek nak tukar ke iPhone4s. Waaa =(

Myvitrd said...

banyak syok wooo.. tahniah2 dpat phone baru

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW