Share

Contest Raya bersama Kelantan Weight Loss Challenge #tipskurus

Alhamdulillah, Kelantan Weight Loss Challenge musim ke6 bakal melabuhkan tirai pada 27hb 8 2011 ini. Bakal berakhir dengan majlis berbuka puasa. Heh, bunyi pelik je kan program turun berat badan tapi malam penutup bagi makan. Takpelah, sebab para peserta dah bertungkus lumus diet, kita bagi can kat dieorang makan malam tu =)


Contest Raya untuk semua - peluang duit raya!

Bagi sesiapa yang nak dapatkan duit raya secara mudah, ini ada contest mudah yang akan diadakan. Sangat mudah dan sesiapa saja yang ada facebook atau blog boleh join. Caranya adalah
  • Teka berapa penurunan keseluruhan peserta Kelantan Weight Loss Challenge semasa malam penutup nanti (27/8/2011) (Dalam kg)
  • LIKE fanpage Kelantan Weight Loss Challenge
  • Jawapan hanya boleh teka dengan jawab di Facebook masing-masing. Caranya, type di wall masing-masing dengan tag (gunakan @ dan tulis kelantan weight loss challenge) menggunakan ayat : (Contest) Rasanya jumlah penurunan peserta Kelantan Weight Loss Challenge adalah xxx.xkg. contoh

  • Sudah update di wall masing-masing, klik bahagian masa (a few second ago) dan hantarkan link itu dibahagian komen bawah ini (cth link http://www.facebook.com/KelantanWLC/posts/191814067551328)
  • Peserta yang PALING TEPAT akan menang hadiah utama. CASH. Jika terdapat persamaan, maka masa paling pantas akan ditentukan untuk pemenang utama
  • Hadiah utama - DUIT RAYA yang sama dengan jumlah tekaan yang tepat (kalau teka 166.6kg, RM 166.6 akan diberi)
  • TARIKH TUTUP : 27/8/2011 JAM 5 PETANG

EXTRA hadiah untuk blogger!

Bagi yang buat entry khas di dalam blog, promosi Kelantan Weight Loss Challenge dengan cara apa-apa pun, sertakan sekali tekaan korang, hantarkan link blog korang dibahagian komen bawah dan hadiah itu akan digandakan 2. Katakan korang teka 166.6KG, maka jumlah yang korang menang akan menjadi 166.6 x 2 = RM 333.2! 5 entry terawal akan dihadiahkan tiket untuk menyaksikan pertandingan akhir ini pada 27hb 8 2011 nanti. Tiket ini berharga RM 25 (package berbuka puasa, 7 jenis lauk + semi buffet di Hotel Raudhah Kota Bharu)

Menarik? apa lagi, jom sertai sekarang!


Info mengenai pertandingan ini
  • Jumlah peserta yang paling banyak turun setakat ini adalah 9.7 kg (kurang dari 2 bulan)
  • TOP 7 setakat ini dipelopori oleh peserta perempuan (1 lelaki, 6 lagi perempuan) 
  • Tiket untuk malam penutup boleh didapati dengan menghubungi Faridzul - 0169640972. masih ada 34 kekosongan (limit lepada 200 sahaja)
  • Penaja rasmi adalah Dana Belia 1Malaysia
  • Produk rasmi yang digunakan adalah Herbalife


Tips untuk menang

Nak teka memang sakit, sebab bergantung pada luck. Jadi, ini ada beberapa cara yang boleh korang 'kira' untuk jumlah tekaan yang betul
  • Jumlah peserta setakat ini adalah 93 orang
  • Pertandingan diadakan selama 2 bulan - 8 minggu
  • Pada minggu ketujuh (19hb 8 20011), jumlah penurunan keseluruhan peserta adalah 140.2KG
  • Kebiasaan untuk setiap minggu akan ada penurunan 20-30 kg
  • Minggu terakhir jumlah itu mungkin akan naik, maklumlah semua nak menang
  • Bolehlah meneka dengan 'bijak'

Selamat mencuba!!!


pss : jangan lupa follow @joegrimjow di twitter untuk dapatkan #tipskurus secara percuma. Kalau boleh like dan tweetlah entry ni ya, sayang ketat-ketat sapa yang buat =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

13 comments:

blog-tips-kurus said...

Kalau menang kena gi Hotel Raudhah KB? jauh tuuuu... (>.<)

abg joe, saya makin 'tak kurus'. komeng aaaaaaaa...!! :(

*good job bro!!

joegrimjow said...

@blog-tips-kurus

eh eh, xpayah g pon. duit akan di transfer

Aku By Pojie said...

Terbaik!!

mana tahu tuah, dpt duit raya dari Joe.. hehhehe

joegrimjow said...

@Aku By Pojie
join jangan xjoin =)

Akmasuziati said...

http://www.facebook.com/akmasuziati/posts/2351937843598

Haris said...

http://www.facebook.com/KelantanWLC/posts/192363044163097

Haris said...

sori admin. silap copy link td. http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=255756991111597&id=100000318933742

firuzLazuardi said...

https://www.facebook.com/fyruz.h.sama/posts/269732459706227

ini kanak-kanak said...

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=128598973902894&id=100002583767230

Anonymous said...

http://www.facebook.com/pijieyazliey/posts/275471352470355

Mohd Syaifuddin said...

https://www.facebook.com/mohd.syaifuddin/posts/2003391805071

sfatimahzj said...

http://www.facebook.com/sfatimahzj/posts/1956696877183

Akmasuziati said...

selamat hari raya joe! maaf dipohon. blh x umumkan kat blog sape pemenang duit raya? diorg teka brp kg?

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW