Share

Top 5 Drama Korea aku suka

Bila korang buat entry macam ni, memang sangat bahaya! Sebab bahaya kat ruangan komen banyak yang bagi suggestion cerita itu dan cerita ini. Hasilnya? haha, tertengok cerita baru semalam. Nasib baik 'kelembapan' internet ni potong stim, takdelah teruja sangat nak tengok. Nak cari cd, huh, tunggu orang bagi pinjam je la =)

Okeh, kali ni nak share pasal drama korea yang aku suka. Mungkin list yang aku bagi ni bukanlah paling update sebabnya kebelakangan ni memang jarang tengok drama dah, maklumlah, masuk zaman bekerja ni masa jadi kurang. Tak kerja duit takde woo! Tapi walau apa pun, aku rasa list yang aku akan senaraikan ni memang akan kena dengan korang jugak.

Cuma janganlah marah kalau drama best korang tak tersenarai. kekeke. Jom tengok!


5) The 1st Shop of Coffee Prince



Okeh, cerita ni memang best sebab penuh dengan lawak jenaka. babak jiwang pun ada. hehe. Cerita pasal sorang pompuan yang menyamar jadi lelaki sebabnya nak kerja kat coffee shop milik lelaki ni yang mana hanya lelaki sahaja boleh kerja kat situ. Wah, panjang tanpa full stop penerangan aku. Suka sangat bila tengok ke cute an pompuan tu, sape ntah pelakon, yang penting, dia cute!


4) Winter sonata



Eh, apsal macam pelik je gambar kat atas ni kan? haha. Ni gambar masa aku kat korea 2 tahun lepas. Bulan 9 ni nak pergi lagi. wohoo!!! Cerita ni aku tengok kat tv, xingat dah tahun bila, tapi memang lama dah la. Layan pulak dengan kakak-kakak aku, memang menangis je kerjanya. Masa tu aku kecik lagi, so tengok pun blur-blur. Lagu dia best, sebab tu masuk ranking no 4 tu. Jalan cerita aku rasa tak payah nak cerita kot, semua tengok kan? haha


3) Boys Before Flower



Korea ni aku sangat suka tengok culture dieorang. Kita boleh belajar tengok suasana kat korea dengan tengok drama mereka. kan kan? drama kita? kalau ada org nak tengok sebab nak belajar culture kita, aku tak promotelah. sebabnya penuh dengan hantu hantu, bomoh bomoh dan derhaka pada mak semuanya. heh, tu bukan culture kita kan? okeh, berbalik pada kisah BBF ni, selain hero-hero yang gantang semuanya, suka tengok family si perempuan tu. lawak dan penuh kebenaran. Camne heroin boleh buat si hero terpikat pun satu perjalanan cerita yang sangat cute. haha, semua nak cute je!


2) Full House



Woho, full house!!!! Memang penangan full house ni bukan aku saja yang kena, kat negara kita sampai ada restoran nama Full House ye tak? tak pernah pergi lagi, ada sesapa nak tunjukkan? aku belanja. wahaa!! cite ni aku minat sebab heroin die terlalu cute. Banyak-banyak heroin dia paling cute. cute sampai aku tak tau nama dia sape (malas nak cari) rasanya ada full house 2 kan? tak beranilah nak tengok, nanti tak buat kerja jadinya. hoho.


1) Love story in Harvard



Yeee haaaa!!! Cerita ni aku dah tengok 3 kali. haha. kagum tak? Rasanya 1st time aku tengok dengan spupu aku kat rumah dia, masa tu baru habis spm rasanya, nak tunggu tak tau buat apa, pergilah lepak rumah dia. ada pulak cerita ni, memang layanlah. Wahhh, memang tangkap jiwang habislah. Sampai sekarang masih ingat ayat 'touchdown' kekeke. yang tengok tahulah kan? cerita ni jugaklah mendorong aku untuk belajar bersungguh-sungguh, nak pergi oversea kononnya. Sebab tu lepas SPM tak dapat sambung oversea macam frust gegila tu. sebab tak boleh buat 'love story' sendiri. Nasib baik lepas matrix xputus asa, tengok kali kedua, siap pinjam cd lagi, taraaaa, boleh jugak fly.

tapi sayang tak sempat nak buat love story sendiri, walaupun awek mat saleh kat sana ramai.....

Okeh, tu top 5 drama korea yang aku suka? korang punya? haha, jangan duk suggest macam-macam okeh, kang aku tengok sampai tak ingat dunia kang =)


pss : tak sabar nak pergi ke korea!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

66 comments:

IQBAL ZARIN said...

semua dah tengok abes. hahahaha

Amalina said...

Semua dah tengok jugak, hehe

cimut munniey :) said...
This comment has been removed by the author.
cimut munniey :) said...

tengoklah cerita Iris best! perempuan dlm love in harvard yg berlakon mungkin :) cerita personal taste pon best. Leeminho berlakon yg dlm BBF tue :D and and the best is Dream high! jyeahhhh. nak? boleh tlg postkan hehehe

ieyla said...

he's beautiful pon best giler...
memg kena tgk...
cite yg cimut munniey cakap tu pon best :))

Anonymous said...

slm..
nama actress dlm Fullhouse tu Song Hye Kyo.

puteri noorliyana said...

ce try.... 1- ur beautiful 2- dream high 3- secret garden... meletop!!!

Cik NurulZaty said...

jow

u shuld try tgk latest korean drama..

49 days..~ best

http://entityzealyz.blogspot.com/2011/05/latest-korean-drama-49-days.html

Alexandriana Alia said...

semua dah lama. BOF je yg terbaru.

my girl tak masuk senarai ke. huhu

syazwa said...

my girlfriend is gumiho..best.! :)

WanFadhilah said...

waaah.. pergi korea.. bestnya.. huhu

Mar said...

semua best2....ulang byk kali pon xpe.

Najlaa 'Aqilah said...

tak pernah tengok love story in harvard la! i'll go find cds cepat! heee

Pateh Adnan said...

wahh. sume cite tu dah tengok !! paling suke BOF ngan love story in harvard, tengokkat tv mase form4 dulu. sampai skang tengok lagi. haha

saerah80 said...

Saya pun pergi Korea bulan 9 ni...Joe pergi berapa lama?

Aishah said...

love stry in harvard pling bez....dh 4 kali saya tgook...ihi

Puteri Iqa Izyan said...

BOF!! :))

Farihah Ahmad said...

dlm byk2 aku dok tgk org buat list drama korea, ni pestime love story in harvard top the rank. menarik!

SofieyAzwa said...

FullHouse terbaikk!!!!!!!!!! Sukeeeeeeeeee

Kuronofu91 said...

He's beautiful best yg amat sgt!!!! meletop di KOrEA !!!!!!!!!!!!!!

cik ina said...

yupp..yupp..yg latest 49 days tu pun best.banyak pengajaran untuk kita terutamanya soal kehidupan dunia dan alam lain.walaupun cerita dia ada mengarut sikit.:))

Peri PiA said...

aigo!!
coffe prince best!!BOF ranking pertama so far,BOF versi jepon pon best "Hana Yori Dango"-ending nya superb-ketua F4 jepon je kureng

ade satu lagi citer sedey ooo,stairway to heaven-heroin love strory in havard tu berlakon jadi jahat giler

Izyan Lavender. said...

wuhuu,
1st choices sy pun semestinya Love story in Harvard.


Really nice korean drama =)

Aimi Dayana Bahari said...

tengok secret garden! cite korea yang the latest paling besttttt! WAJIB tengok!

Atiqahtuty said...

tolonglah lah tengok secret garden. serius best gile!

MiSs LyN said...

yeah...sume list kamu termasuk dalam list saye jugak...

mcm yg laen2 ckp..ce try SECRET GARDEN..!!mmg BEST..!!!=DDD

ATHIRAH AZLAN said...

btol2..lima2 cerita tu smua best..yup..plg best skali love story in harvard..
mmg tk bosan tgk berulang kali..
nk tmpang tnya..
abg joe dulu mtrk eh?mtrk mna tu??
mcm mna blh dpt g blajar oversea??
sy pun mtrk jgk..bru hbs ja bln 4 hr tu..sy mmg tringin sngt2 nk g blajar oversea..abg joe bt kos apa eh?

nurulfazzy said...

tengoklah Love You Thousand Times dengan 49 Days! BEST! ;)

Anonymous said...

dream highhh..secret gardennn..my princess..master of study..it's ok daddy girll..ala sume takde dalam list haha

Fa said...

bro joe,
tgk secret garden tau!!!

full house 2 tu hero dgn heroin da tuka so xtaula best ke tak, tk release pon lgi.

dorg2 ckp, Mary Stay Out All Night pon best.

skrng tgh layan Romance Town ^^

fareda insyirah said...

oh tidakk.
excited giler i jump to ur post td.
scroll down then x sangka num 1 tue my favourite jgk.

sampai snggup beli cd ok. mmg best giler ar cite tue. dulu tgk kat 8tv~ huhu. sampai2 watak, nama real pelakon, lagu sume hafal. giler2 suke ar. huhuhu~

Dr Hany Izazie said...

aku xpernah tgk winter sonata doh..sedih sedih..

cube try tgk bof versi jepun punye,tajuk dye hana yuri dango..aku prefer jepun pnye,jln cerite x meleret..hero dye lagi brutal..heroin dye lagi cute..;)

Hanis said...

citer Dream High, Secret Garden, Mary Stayed Out All Night & He's Beautiful memang best giler laa... :)

KiD said...

winter sonata dgn full house je aku tau.. yang lain tak tau.. hehehe'
'Buffered Earning dari Trudy & Teddy

ise said...

My Girl tak minat?

MR. SYAH said...

hahha.. layan jugak citer korea ni.. tp winter sonata xtgk pun dulu sbb ada kelas malam.. haha.. 49 days best..

diba said...

you're beautiful pn besh ngat!

MissNadh said...

semua dah tengok..suke BOF.hihi

sila tengok PERSONAL TASTE dan U ARE BEAUTIFUL!! the best.

joegrimjow said...

@saerah80

5-6 hari camtu je
hoho

joegrimjow said...

@ATHIRAH AZLAN

mtrx mlaka, lepas tu masuk uitm, mara panggil buat twinning pgram ngn unikl

cube2

Adam Roslan said...

Salam. Alamak, Korea. Tak layan weh!

Kali pertama ke sini ;)

Sha-na.Szied said...

WAHH LAIN DARI YANG LAIN NIH..
TP SAYA CAYA KALAU ABG JOW USHA MY GIRL..ANG MY GIRLFRIEND IS GO MI HO..SIYES.. RANKING DAH BERTUKAR..

MY LUVSTORI IN HAVED MMG BEST..PELAKON MANTAP!

Cik Jari said...

hahaha...Love story in harvard..wah,tgk sampai 3kali tuh...touchdown....drama tuh mmg tak sesuai ditonton oleh budak2 bawah umor..(nasib baik da cukup umor kan??)

~aYeeN & SuE~ said...

love story in harvard x penah tgk g..kne p crik ni..
but the other 4 is awesome..mmg terbaik!!..

restu resort said...

layan gak cite ni..

adey manis said...

same r taste ko ngn aku.. coffee prince ttp nombor satuu hiks!

shera haifa said...

my girlfriends is Gumiho best..
Fog rain.. tengok lah

Dawa said...

drama korea ngan jepun ni jgn dilayan dr awal. mmg xkn boleh stop punya. huhu. dulu pernah layan streaming (kat oversea internet laju2). dari tghmlm smpi pg abes 1 drama 11 episod (sebab jepun sket je episod). kalau korea byk sgt. letih nk layan. huhu

fiezaradzi said...

semua dh tgk..

tgkla king of bakers, kim tak gu.. best gak.. org tak layan korea pun, layan.. hehee -- suka sgt..

yg kat ats ni pun mmg best.. lagu2 pun best.. hehe

dh penah ke korea 2006, nak pergi lagi..

Aftiey said...

Ah! nak meletop kepala dengar korea. ADDICTED GILE KOT!

Love Story In Harvard 1 choice. Yang ni duk ulang-ulang dan buat sy jadi semangat nak amik LAW!!!

Tengoklah plak 49 Days, and Secret Garden - Ni 2 citer fantasi meletop letop, confirm tak nyesal, bab romantik pun maningglkan kesan mendalam kot.. ekekeke.

Tengok ya, jangan tak tengok.

Syukri Mohtar said...

my girlfriend is gumiho pon best..gle best dpt g korea..ntah bile la dpt g..

cik aiLebiu said...

upcoming drama dlm tahun ni byk yg best2...

nak ikut gi korea! :P

Faizal Fredley said...

semua dah tgk..best..love story in harvard pilihan aku gak..3 kali tgk tanpa jemu....
bila tgk citer love story ni memang buat aku semgt nak stdy rajin2 nak masuk harvard gak..haha
sassy girl pun best gak..menangis aku tgk citer tu...

Nzyrahun said...

hehehe kau patut tgok mr goodbye
sedih dooe
dgn my girl is kim samsoon 8D
secret garden keee ekeke
You're beautiful keee heheheehhee

Megat Azfar said...

GraahhH!! Same dohh.. aku kecik2 je layan korea, sekarang dah tak berapa. layan kat 8tv, full house dengan love story in harvard. memang best gile. oke. bye.

eQuRlz said...

minami syineyo@you're beutiful best!!

secret garden pun best!

B E L L A said...

bof paling best!!!

Ujang9897 said...

FULL house jer aku pernah tgk smpai habis...=)


bini aku suka lisa..hahaha

azie Fauzi said...

Secret garden, sungkyunkwan scandal,playful kiss, BOF , My Girl, Full House

AiDa AzRyN said...

buka bff but bof.. hehe.. :)

^ai-mie : 아이-미^ said...

yg no. 5 belom tgk lagi... huhu... tertinggal ketapi la pulak... :)

missn said...

1- secret garden la..
2- sungkyunkwan scandal
3- dream high
4- my girl
5- delightful girl chunyang

p/s: kawan sy pernah kata my girl adalah cter korea WAJIB tgk... =)

Yoyoo said...

asal xde dlm list citer "green rose". sedih sgt2...
huuuu

Pn.Leeda said...

1. My Girl
2. You Are Beautiful
3. Baru nk cari..hehhe

nurul afika said...

semua dah tengok =)

nurul afika said...

semua dah tengok =)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW