Share

Kenapa Blogger : Tak boleh nak update blog

Segmen kenapa blogger menjenguk lagi! Dah lama tak buat segmen ni atau lebih tepat dah lama aku tak update blog sebenarnya. Heh, sejak kebelakangan ini, macam-macam masalah timbul, sibuk nak uruskan sesuatu masalah buatkan blog ini tidak berupdate sekian lama. Oklah, jom kite tengok Kenapa Blogger tak boleh nak update blog!!


1) Sedih


Mungkin mengalami peristiwa yang sebih, seperti orang tersayang dah tiada membuatkan seseorang blogger yang tegar tak boleh nak update blog. Maklumlah, blogger pun manusia biasa, apabila berlaku peristiwa sedih ini, blog pun akan terabai....


2) Kecewa



Tak dinafikan, apabila kita kecewa dengan seseorang, hati dan perasaan jadi tidak menentu. Nak taip ini takut yang tu terasa, nak cerita yang ni takut yang tu terasa. Hadapi situasi macam ni, blog tidak dapat diupdate macam biasa


3) Marah


Bergaduh itu perkara biasa. Di alam maya ini, juga tidak terelak. Biasalah, kalau ada yang terasa dengan sesuatu entry, mereka akan menjadi marah dengan tidak sengaja. Sebab tak mahu berlanjutan - baiklah menjaga kemarahan itu dengan tidak mengupdate blog


*******

yang ke4 ini sering berlaku kepada aku apabila tak dapat nak update blog
cuba teka?


*******


4) LINE INTERNET TAKDE!!!



Terima kasih kepada PENCURI cable internet kawasan rumah aku kerana membuatkan aku sendiri tak dapat nak update blog seperti biasa! Terima kasih juga kepada TMNET disebabkan KEPAKARAN dan KEPRIHATINAN mereka menyuruh aku menunggu sahaja sehingga cable baru dipasang walaupun sudah 9 hari menunggu!!!

TERIMA KASIH!!!!!


pss : kebaikan hati lebih dipandang berbanding kekacakan muka - perempuan melayu terakhir

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

51 comments:

Amanina said...

hari tu pun kat area umah sy, orang curi kabel. malam tahun baru rsanya. hoho. orang nak duit bila terdesak, jalan haram jugak dicarinya.

joegrimjow said...

@Amanina

sabau je menunggu

Ayuni said...

guna broad band pun lembab....

akuzle said...

@joegrimjow
yg nombor 1-3 tuh dah berlaku pd akak.. now nk 'bangkit' semula mcm kue bangkit....selepas 'sakit'...kit..kit...kit

DanieL AdiE said...

tepat skali..huhu

Kie-yu said...

hohoho
terkena di btg hidung sendiri
part of it :p

anyss said...

Salam,
Tersangatlah betulnyeeee...
Tambah lagi satu: sebab semua orang bercuti. Cuti lagi best dari kemaskini blog atau baca blog ;)


Memetik Anggur di Tasik Beris

geeds said...

we can't please everyone. so instead, just please ourselves.

haha. time2 mcm ni la broadband come in handy. no? :)

Marhaen Kacak said...

skang ni mmg aku mengalami sindrom kekeringan idea walaupun banyak masa yang terluang..


Artikel Panas 'Melayu Pendatang?': Orang Melayu Mesti Baca!!!!

Nabiel said...

Yup..
bnda2 nie mmg tk leh rse nk update blog!huhuhu..
lagi satu kalau stress..grrrr~

qishie said...

ada lagi, tengah busy bercucuk tanam. tengah melayan tengok movie sebab baru beli vcd player. sebab malas...er..sebab pe lagi eh.

Anip™ said...

aku line internet xde tu yang satu hal, memang susah nk update kalau xde tenet, ish !

BLOG GEMPAKZ SIOT

Catherine- said...

ayat terakhir itu betul! apa guna kacak kalau tidak beruang! ;p~

kan joe kan kann ;p~

Ery Farieha said...

kehkeh
yg ke4 tu plg common kot.

FH said...

ehh, time marah le aku banyak post kat blog. huhu

yang ke 4 tu paling true lah. ;DD

Nurul Hani said...

oh, kecewa memang x dpt update..
:(

Nurulain SHI said...

asenye selame ni update blog sebab no 1,2 n 3.
no 4 konfem2 xdpt update...hohohohoho

new here. follow u:)

Mama Zharfan said...

memang susah kalau tak de tenet connection ni..lebih2 lg blogger tegar :p

faradeeba said...

wahahaha kesian.
skrg dah elok kn?
boleh lah update smpai puas.
hohoho

Eri-chan said...

gila lama....tak tahan telekom punya subsidiari ni la satu lembab naa buat keja walhal orang dah lapor lama...tapi line mmg lebih laju berbanding wifi/broadband.
gua pakai wimax ja..haha puas hati..

Abu Mansur said...

line internet menag bermasalah, dari dulu lagi, nie sebuk nk upgrade, yg lama pun servis teruk.huk..huk..

Zik said...

jeo .. lupa password nak login blog..hehe..

Trafalgar D Law said...

curi kabel internet xpe.. jgn curi awek sudah.. wakakaka..

dulu rumah aku xde internet sebab kena sambar petir, TM pun ambil masa seminggu nak repair balik.. cib*i

-trafalgar d law-

mr.syazwan said...

tpi kdg2 tu

kehausan cerita pun ada kebarangkalian jugak

haha

lyndadyana said...

seb bek kt umah ok lg... ble nk dtg ipg kkb lg??? xsngke joe dtg ari 2.. tekezot... huhu

hacker said...

jom bce info2 mnarik kt blog hacker...dijamin memuaskan...jgn lpe jd mbe hacker ye....

APi said...

yang last tu selalu kena kat aku..
sob sob sob..

RAMDHAN said...

Kunjungan pertama.. nice posting

DaHLia said...

bila jiwa kacau + kemalasan berganda pun malas nak update..hoho...

ridoma said...

salam ziarah.jemput singgah blog sy juga ya.tq

/Dayah/nurul/dayak said...

haha siannya patutla ta nampk awk updet entry. sy masih menunggu entry alam kahwin jo :D comeon jo, you can do it ;)

Wan Gerrard said...

owh kurang didikan sivik tol pencuri tu

Menanti Torres di Chelsea
Musim Perpindahan dah selesai, Liverpool?

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha... sabar ja la~

Syafiq Rosli said...

yang ke4 tuh mmg xleh tahan..haha..bese lah..manusia bro

kmvsblogger said...

kadang-kadang siput lebih laju daripada line broadband..hangin je

izwanyusof said...

lain2 tu tak kisah.. bab tenet problem tu paling kritikal..marah sehari reda,line takde..mau bertambah marah jadinya.. haha

izwanyusof[dot]com - Review Blog dan Menang RM 50 Top Up, Hosting + Domain Free 1 Tahun

Nescafe ais said...

Servis TMnet memang terbaik. Terima kasih juga.

Sha-na.Szied said...

no 4 tu mmg betul tp kalau saya pling spesifik,
SUSAH APDET BLOG BILE INTERNET SLOW

paling x de mood skli

HUDA said...

ksihan..
tak dapat curi line, cable pon jadi..hehehe

Azza Firza said...

9 hari? haha, azza hampir 3 minggu tahuuuu, pencuri kable mmg miskin, oke, blahh,

SpaQue said...

Sbb las skali yg paling sadis..kabel TM pn skrg jadi brg hot


Entri bes kat sini Bos Ni Hebat Sangat Ke?? | Boss Is Not Always Right

Mr.popstar said...

just asking..
aku tgh frust..
aku kapel nak rak dkt 2thn..
tngu mase je nk kawen..
last2 skg dye blk pd ex dye
now da tunang..
Byk bnde lam pale aku pk n pendam lam ati je skang..
tp ak xtaw nk luah kt sAPE..
pyh nk pcaye sape2 kalu da idup lam bygn sorg penipu slame 2thn!
so,kalu ak tulis blog smate2 nak krgkan tknn prsn aku ni xpe ke agknye??
org akn sumpah seranah aku gak ke sdgkn ak cume nk luah biar ringan sket beban ak tanggung ni..
idop pon byk berkurung lam blk xkuar jmpe org pon..
ak prlu tnye pndpt je..byk ak membace skg ni..haha

joegrimjow said...

@Mr.popstar
buat je, lepastu bg link nak baca
hehe

azieazah said...

Yang kelakar, ada juga yang tersentap kerana sesuatu hal (e.g. tak ramai orang nak masuk komen), pastu merajuk dan declare tak mo blogging dan blogwalking lagi..

pastu bila dah pulih, nyesal, nak masuk aktif balik dah malu.. hahahaha

kak ina kl (1) said...

satu lagi bila be tak ada..

Mr.popstar said...

bereh..dlm proses..
tngu mase sesuai je neh..
t da rase layyk tok djdkn bhn bacaan ak bg link r..
neway,ganah demo bleh duk UK..
impian ambo 2 nk jejak kaki UK skali..amin!

Puan Capa said...

line internet tu mungkin ye.yg lain takde la kot.haha

Cik Mira said...

LAST Skali tu mmg sgt lah betol!

YanaMIB said...

entry mrh dlm senyum..hihi~ =)

Sumayyah Nadhirah said...

internet xdeee! hahah

MuNsYi SaMa said...

ko lupe letak point malas.haha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW