Share

I am Still Virgin

Tahun 1970

Kampung Lubang Kepompong mempunyai jumlah penduduk yang sangat ramai. Peningkatan jumlah penduduk yang ramai itu membuatkan ketua kampungnya untuk mengadakan kelas agama secara percuma. Kali ini kelas agama yang dijalankan bertajuk 'Alam Kahwin'

'Kita ni kalau nak kahwin, 2 benda je kena ready'

'Kalau 2 benda ini kita tak ready, haiihh, jangan mimpi nak kahwin. Rosak teruk jadinya masjid yang nak dibina

Seorang peserta bertanya 'apa dia ustazah?'

'Mental dan juga fizikal. Duit kena cukup, tanggungjawab kena tahu, komitmen kena ambil berat dan paling penting, agama mesti kuat!'

Semua peserta mendengar dengan khusyuk

'Paling penting bagi perempuan, jaga mahkota kamu tu yang paling berharga. Tak dijual dikedai mamak atau tesco mahupun giant!'

'Mahkota apanya ustazah??' sampuk seorang peserta yang dari tadi membisu

'Dara kamulah. Nanti bila dah berada di malam pertama dengan suami kamu, dengan bangga kamu cakap, I am Still Virgin!!'


*********


Tahun 2011

Bandar Lubang Kepompong sudah membangun menjadi sebuah bandar yang pesat membangun. Dulu dikenali Kampung, dinaik taraf menjadi Bandar. Banyak bangunan dan pusat hiburan dibina untuk memberi kemudahan kepada penduduknya. Jehan dan Jenab yang sudah berkahwin berada di malam pertamanya

Jehan : Akhirnya kita kahwin jugak kan?
Jenab : Ye lah, bukan senang nak dapat restu kedua ibu bapa kan?

Jehan : Mestilah, parent u tanya I macam-macam. Mentang-mentang la I ni kerja pekerja hotel je
Jenab : Ala, parent u pon tanya I macam-macam jugak. Maklumlah, I ni kan pelayan bar je

Jehan : Takpelah, yang penting kita dah kahwin
Jenab : Betul betul betul

Jehan : I ada satu rahsia nak bagitau u sebelum kita tidur
Jenab : Apa dia? Cepatlah, I dah tak sabar ni!

Jehan : Sebenarnya..... I dah tak teruna.... Sebelum ni I dah tidur dengan banyak perempuan...
Jenab : u.........

Jehan : Marahkan I?
Jenab : Tak... I pon dah tak virgin....

Malam itu berlalu dengan begitu senyap. Hanya kadang-kadang bunyi cicak 'kiok kiok' yang sedang melakukan 'projek mega'


******


Tahun 2021

Bandaraya Lubang Kepompong akhirnya mencatat sejarah sendiri apabila hari ini diisytiharkan sebagai bandaraya berkepadatan tinggi 20 000 penduduk per km persegi. Kepadatan penduduk yang tinggi ini mendorong pelbagai gejala sosial berlaku. Lumba haram, dadah dan sex bebas berleluasa. Dianggarkan perempua berumur 15 tahun dan kebawah sudah pernah melakukan sex!

Di satu kelab malam, kelihatan seorang pemuda bernama Joegrimjow cuba mengorat seorang perempuan disana. Hanya dengan kenyit-kenyit mata, perempuan itu membalasnya lantas Joegrimjow membawa perempuan itu ke satu lorong yang sempit

'Tanggal baju'

'Tanggal skirt'

Perempuan itu hanya ikut buta-buta

Disaat Joegrimjow ingin memeluknya, perempuan itu berkata

'Sebelum u buat apa-apa kat I, I nak bagitau yang..... I am still virgin'

Joegrimjow terpaku. Tak terkata. Mukanya berubah

'APAAA? KO VRGIN LAGI? KOLOT KE APA DAH TUA MACAM NI STILL VIRGIN. HAMPESS, KOLOT!!!!'

Lantas perempuan itu ditinggalkan terkontang-kanting. Dalam hatinya berbisik 'kolot rupanya aku yang masih virgin... nasib badan....'


*******

2050

Banyak signboard dinaikkan. Antaranya signboard bawah ni




pss : as time goes by, only one will secure u, know what?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

36 comments:

Azrul Hisham said...

boleh ke cakap macam ni,

"I'm still virgin, i'm ok" LOL :P

Hasrol Nizam said...

mungkin perkara macam ni boleh berlaku.. sebab sekarang pun tanda2nya dah ada..

Pendapat anda?
jangan cepat melatah

joegrimjow said...

@Azrul Hisham

hehe, bleh jugak camtu

joegrimjow said...

@Hasrol Nizam

maybe?

KiD said...

uuhh tidak.. aku tak virgin lagi.. hehehehe..
p/s: joe, tengok reply emel yea.. :)

Aku Ibu Muda said...

suka entry ni!

Nak hadiah wang tunai?

iman said...

that 2021 event already happen in other countries mcm UK. It becomes a joke in university magazines and bars about university students and still a virgin.

tapi lumrah mana2 lelaki islam atau tak, virginity could ensure a more secure emotional feeling to the husband as spoken to some english guys.

so islam itu fitrah! ;)

abeshazwani said...

apa boleh buat....
dunia bertambah maju.

risau nasib anak bangsa di masa depan....

joegrimjow said...

@KiD
baru dapat online ni
huhu

joegrimjow said...

@Aku Ibu Muda

thx u

joegrimjow said...

@iman

back to fitrah

joegrimjow said...

@abeshazwani

nak buat macam mana kan

suffer8zine said...

wah sampai 2050 bro

Terkini : Pesta Kaut Beras Di Highway

Akulah Aqilah Itu said...

@suffer8zine test

Puan Capa said...

perubahan mengikut zaman...virgin or not?orang dah tak kisah...tp Allah kisah!

shu said...

it's not impossible rite, this thing to happen in our country.....

virgin is fuddy-duddy case

sigh~semua terpulang pd diri masing2.klo dah sayang,ape je sanggup buat.kan?

Epola said...

nauzubillah
haizz T___T

abang ensem said...

Lu memang kreatif la bro.. hehe

~~DucKneSs~~ said...

1970? dah ada ke Giant n Tesco kat Malaysia nih?hehe

APi said...

virginiti..

persepsi dan mentaliti masyarakat kini telah berubah tanpa memandang erti virgin itu lagi..

harap kita semua terbuka hati..^^

joegrimjow said...

@suffer8zine

mgkin lebih pendek kot

joegrimjow said...

@Puan Capa

sangat true

joegrimjow said...

@shu

tu bukan sayang tu
tu nafsu serakah

joegrimjow said...

@Epola

mintak jauh

joegrimjow said...

@abang ensem

thx u

joegrimjow said...

@~~DucKneSs~~

ustazah tu merentas masa
hehe

joegrimjow said...

@APi

yg saja2 xamek kisah pon ada

Sumayyah Nadhirah said...

wau....
hurm tp itu mungkin akan terjadi suatu masa nnti~

forever love said...

manusia sekarang..pelik2..

kenshiro said...

tapi nak taw gak pada tahun 2021 tu Joegrimjow teruna lagi atau tak..?? hahahaha...

~M-i-M~ said...

bleh x nk tau mna dpt banner ads tu??

eVy-D-YaNa said...

nice entry!

santai tp maksud mendalam ni...


Talk of A Soul

kaRimiE said...

emm..virgin..tetap mahal harganya bg yg hargai..

SyahmiFikri said...

mantap lah!!

sama2 mengaku kan..

baru hebat!

Atirah said...

Yg buat kerja ni org melayu kita lah.. Sedih bila org pndg remeh benda ni.

haniekunie said...

adeh lawak gile.. :p

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW