Share

Alam kahwin (4) : Tips untuk perempuan

Petang-petang tadi menonton rancangan al-kulliyah, boleh pulak layan sampai satu jam. Biasanya rancangan agama camtu paling lama boleh tahan setengah jam je. Mungkin kerana pembawaan ustaz tadi seronok, sebab tu boleh melekat. Tambah pulak topik yang dibincangkan adalah Kahwin Muda, haaa, lagilah berminat!

heh, gatai bebeno!

Ok, ni nak kongsi tips mengenai selepas kahwin, Bagaimana mahu mengekalkan rumahtangga selepas berkahwin hanya untuk perempuan. Part laki nantilah akan menyusul


1) Telinga



Memang lelaki ni dikurniakan 2 telinga, perempuan pun sama. Jadi bila balik kerja katakan, si isteri duk pot pet pot pet ngadu benda ni ngadu benda tu, memang tak boleh tahan lah! Telingan suami kena jaga, jangan sumbat telinga kiteorang ni dengan pot pet pot pet, sumbat dengan bisikan kasih sayang tu takpelah!

heh, gatai sungguh!


2) Hidung


Haaa, ni lagi satu. Dulu sebelum kahwin, mak oi nak dating tu 40 kaki dah bau minyak wanginya. Harum semerbak perfume dolce gavana (ada ke?) tapi bila dah kahwin, mentang-mentang tak payah dah nak pikat-pikat, bau kalah belut! kekeke, bukan apa, sibuk masak sup belut sampai lupa nak basuh tangan lah ni kerjanya ni kan? tak bolehlah macam tu, suami ni memang sukakan bau haruman, perempuan pun kan? jadi, jagalah hidung pasangan anda dengan ‘tak berbau’ busuk sangat kat rumah tu



3) Mata


Haaa, mata lelaki ni memang akan terpikat dengan benda yang elok-elok. Bagi perempuan yang dah kahwin, kalau suami tu kerja ajak pergi shopping complek tu, kena cermin diri sendiri dulu. Ya lah, laki ni bukannya minat window shopping, minat eye shopping je. Pasaraya tu begitu banyak gadis hot-hot untuk tatapan. Nak tengok bini, ting gas pun kalah. wahaa, main kasar =)

Jaga mata ni maksudnya, pandangan suami tu bila tengok kita tu, muka takdelah selalu comot je, badan takdelah terlampau gemuk. semua tu kena jaga, barulah suami akan sentiasa akan pandang isteri dengan pandangan yang ikhlas.

at least suami bila pandang isteri dia akan kata dalam hati

‘lawanya bini aku, badan macam kerengga!!’

takdelah bila pandang isteri dalam hati kata

‘senyum je lah, tong gas pun tong gas je lah....’

selamat beramal. Jangan lupa soh mak korang baca ni ya. badan nak lawa solid macam anak dara, kenalah buat appointment dengan joegrimjow. wahaaa =)


pss : part laki lagi hebat!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

30 comments:

qilamahadi said...

ahaha
haaaa tak sabar nak tunggu part lelaki
jgn berat sebelahh taw
haha

joegrimjow said...

@qilamahadi

berat sebelah itu sudah pasti

sfatimahzj said...

petanda joe nak kahwin makin dekat..haha

Cik Ila said...

entri ni best..hahaha

joegrimjow said...

@sfatimahzj

erk?

joegrimjow said...

@Cik Ila

time kasih =)

Myra Jay said...

Thanks.. tip ok leh terima.. hehee

joegrimjow said...

@Myra Jay

sama2
hoho

APi said...

tang part laki nanti ape la pulak yek..

joegrimjow said...

@APi
dah ada dalam kepala dah
hho

muhammadthoriq said...

hahaha...bile mau tibe turn abg joegrimjow.
papa roy sudah, anda pula?? ;D

joegrimjow said...

@muhammadthoriq

comming soon. very2 soon. waha

sAyOobAeQ said...

biasalah.
memang mcm tu.
popuan ni byk keje nak urus kat umah.

ehe ehe

laki pon same!belum kawin muscle4,dah kawin,gondol perut ja lebih hua2

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

lepas balik kerja tadi sempat jugak layan al-kuliyyah.. mata pandang lappy telinga dgr TV :P

Henry Zackery said...

salam kenal dr henry zackery :) dpt link anda dr zack zukhairi Blog Bebas

Ieqa Swetluv said...

senang kata baik perempuan mahupun lelaki kena sama2 jaga, tapi seorang isteri kenalah jadi yang terbaik untuk suami tercinta..


cewahh pndai pulak aku menyusun kata huahua

Puan Capa said...

badan tu mmg penting.tp kan bagus jaga penampilan.jaga makan minum suami.jg adab dgn suami.lagi baik dari asyik nak jaga body sampaikan makan minum suami pon terabai.apa2 semua yg kita buat utk suami pahala bagi isteri.

iman said...

perlu lah hubby sejukkan ati isteri,ringankan beban.isteri membebel ni sbb stress

then bg perfume hermes kat isteri.owh masyuk..pas kawin mmg tak leh lah masak belut ni kan en faridzul?

badan kerengga pastilah kne minum Herbalife! Ceewah.

*rata2 isteri2 jadi gemuk lepas bersalin. Suami plak mengandung xmo deliver2 dh. hee huduh betol laki buncit.tang isteri plak xsedar body dh segi empat tepat..sigh~

/Dayah/nurul/dayak said...

hahah, sy pon tgk kuliyyah tu, camna nk wat appointmnt ngan joe :D nice entry :) kasi tau mak sy ncik joe bubuh entry best

suffer8zine said...

rugi betul kalau perempuan x baca bende ni

Terkini : Trend Gigi Bercahaya di Jepun

Joy said...

hehehe..mujur I dah kurus balik ;)

Wan Gerrard said...

err part laki mesti kena stay slim, jgn boroi2 je kn :P

6 Soalan dari Imam Al Ghazali

Gimi said...

nice entry..
tak sabar tunggu yang laki lak..

Catherine- said...

potensi no 4 ! demm!

nurayunni said...

haha...tp kdg2 lelaki nie ade jgk jenis yg x bersyukur.....

cik grrr said...

hmmm...ssh la camtu...org laki kta nk istri pandai msk sdp..bau kuat sket pun xley...

dh klau si istri jd big mamas tu redha jela..penting akhlak tip t0p..x dcemari pandngan llki2 bernafsu syaiton!

laki plk...jgn ingt nk kata kat istri je btk cam tong gas..perut hang tu..gondel semacam..camne??

adil la kan..
(conclusi0n=after married semua dh b'ubah bentk..T_T)
^^

naulofah said...

hehe..sume tu betul...kalu gi kursus kawen ada gak die nasihat camni..tapi ape yang paling penting..pasangan kene la terima baik dan buruk pasangan betul takk??

sebab ade je sume yg joe sebut die buat tapi laki lari gak..camner??

salahkan perempuan gak ke??

hehe..renung2kan..

bukan ke dalam perhubungan tuh paling penting ialh menjadi bukan mencari...hihi..

FH said...

part lelaki lagi best ke lagi dasyat? haha

ama said...

bila nak post lelaki punya? muehehhe!

Elizabetheuig said...

@ Myra Jay sama2 hoho

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW