Share

Malaysia Juara Piala AFF : Jom serbu blog awek Khairul Fahmi

Tahniah kepada pasukan Malaysia kerana menjuarai Piala AFF buat julung kalinya. Heh, entry ni aku tulis semasa gol malaysia ke 4, dah konfem menang, bolehlah menulis blog dengan tenang. Sebab nak meraikan kemenangan dengan lebih bermakna, entry kali ini pun sangat pendek la ya 



Keputusan penuh piala AFF suzuki 

Malaysia 1 - 2 Indonesia
(Malaysia menang agreget 4-2)


Pemain terbaik pilihan - Khairul Fahmi


Dalam sejarah twitter, nama yang menjadi trending hanya lee chong wei sahaja. Tahniah kepada khairul fahmi yang menjadi orang kedua Malaysia yang masuk dalam list trending twitter. Ok, bukan sebab masuk trending topik aku pilih sebagai pemain terbaik, tetapi disebabkan ketangkasan dia yang banyak menyelamatkan gawang gol malaysia





Selamatkan penalti

20 minit terawal merupakan sangat penting untuk Malaysia bertahan. Jika dapat bertahan 20 minit terawal tanpa membolosi sebarang gol, maknanya ada harapan untuk Malaysia terus kekalkan keputusan. Sayang minit ke19, dihadiahkan sepakan penalti kepada indonesia. Dengan kecekapan khairul fahmi, bola itu dapat diselamatkan

huh, stylo!

Ok, sebab khairul fahmi takde blog, jom kita serbu blog awek dia. hehe





*********

Tahniah kepada pasukan Malaysia, kerana berjaya, kredit kepada semua. rajagobal, player, dan juga penonton. Kalau mutu perlawanan seperti ini ditonjolkan dan jurulatih pandai pertingkatkan kualiti pemain, tak mustahil akan ke world cup pulak. Jom ke world cup!!!


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 comments:

y-A-n-A said...

jelez giler dengan awek dia!! hahaha :DD

joegrimjow said...

@y-A-n-A

hehe, tahniah malaysia
;)

cik ciput said...

tahniah malaysia!hehe..

**kecewa sebab apex dah ada awek..hak2..tpi diorg sgt sweet! =)

Elia Si Jejariruncing said...

@y-A-n-A wow..sumpah terkejut dengan entry ni. terharu gile abg joe perasan my blog yg serba kekurangan ni..thanks anyway..=)

Alexandriana Alia said...

pernah jumpa dia live siap main mata lagi, masa tu taktau da dah ada awek. haha

tapi beliau mmg terbaekkk!!!

Farhana Kamaludin said...

tahniah malaysia :)

nyna said...

apek terbaik.
safee pun terbaik sama
sakit tekak dok jerit jerit.ahaha
ilovemalaysia :D

piNky LuCiA said...

malaysia boleh!

iwan_dextrous said...

tahniah2..bkn utk khairul fahmi..utk semua pemain,jurulatih,pihak pengurusan dan juga rakyat malaysia

Dextrous cyber life

daylachan said...

k.e.c.i.w.a
bukan sebab msia menang tp apex da ade awek!bahaha
yeay msia menang!!^^

nama.aku.lynn said...

yess!lps tgok tweet dr @joe td,tros serbuu..hahhah..mletop laa blog die mlm niii..

d_LA said...

alaaaa..dah ade awek ker..baru nak ngorat..muahahaha

DanieL AdiE said...

TAHNIAH PASUKAN MALAYSIA!!

THEY PLAYED IT VERY WELL...tahniah utk FAHMI atas permainan yg cemerlang..byk menyelamatkn gawang Malaysia...

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/major-problem.html

joegrimjow said...

@cik ciput

erkk, jeles?
hehe

joegrimjow said...

@Elia Si Jejariruncing

eh eh, serba kekurangn ke?
hehe

joegrimjow said...

@Alexandriana Alia

terbaik malam ni dan untuk seterusya je lah

joegrimjow said...

@Farhana Kamaludin

tahnnniah

joegrimjow said...

@nyna

bergema jugak rumah ni
hehe

joegrimjow said...

@piNky LuCiA

sangat boleh!

joegrimjow said...

@iwan_dextrous

untuk semualah
=)

joegrimjow said...

@daylachan
sorang lagi gatal ni
hehe

joegrimjow said...

@nama.aku.lynn

abg yg gtau
hehee

joegrimjow said...

@d_LA

bleh je cuba nasib
wahaa
marah kat awek die atas tu

Iznie said...

yeay!! thniah malaysia!! :D

joegrimjow said...

@Iznie

yee haa

dhayaluna said...

tahniah malaysia!
tahniah apex..so sweet of you!

noorafzan said...

ooh..awek dia ada blog ke..
jom serbu tgk!

dak eina said...

tahniah Malaysia!! huhu.. up trafik blog awek dia mlm nie...

IntanBerlian said...

tahniah malaysia! yeah terbaeklah.

Tok Esah said...

yeah!!! tahniah malaysia!!!

Tahniah Malaysia Juara, Esok Cuti??

eqhaZIN said...

tahniah malaysia!
hope pasne mereka2 tak terlalu bgga dgn piala suzuki tu smpe lupe diri ;)

syarifah radiah ibrahim said...

Alhamdulillah
menang jugak akhirnya

suffer8zine said...

malaysia boleh

Terkini : Perjalanan Malaysia Sebagai Juara Piala AFF Suzuki 2010 | Senarai Juara Piala AFF Suzuki Terdahulu

atok said...

aku rasa awek dia boleh jd keeper gak la hehe

kekunang said...

apex kini fenomena...

Anonymous said...

Just popping in to say nice site.

De Mois said...

Tahniah Malaysia..gua caya sama you all..
http://suarasendiri.blogspot.com/2010/12/timnasrakyat-malaysia-tunggu-alasan.html

Skype Crew said...

mmg mencanak giler trafik blog awek apex nie..

dlm mse beberapa jam dkt 2ratus lbh flwr dia meningkat. yg silent reader xsoh ckp r..huhu..

Bila M'sia Menang, Kita Mahu Begini: AFF Suzuki Cup 2010 | Tahniah Malaysia! We Proud of You!

lutfi said...

awek je pun... bukannya bini lagi...

Hazzy Ishak said...

lepas ni lagi ramai aweks kejar mamat ni...

Amni said...

semalam petang ramai orang deal malaysia akan menang game malam tadi 2-1.. sekali, indon plak yang menang 2-1.. tapi agregat tu dah terbaikkk!

pssttt... jahat giler lutfi.. doakan la awek dia jadi bini dia.. huhu...

YanaMIB said...

awek dia comel..hehe..tahniah team Malaysia..esok cuti yeay yeay! ^_^

Sabriza Hassan Assa'ari said...

Yaaaaaay Malaysia! Gf khairul fahmi? owh wow, joe memang resourceful! ;)

anyway, thank you Khairul Fahmi and team. Kami dapat cuti!!!!

fezaL Mohd said...

jeles julia perez cmni hahah !

Wan Gerrard said...

target 2018 ke Rusia tuk World Cup hehe
Malaysia terbaik

ryna said...

joe,femes abes blog awek kf ni smpi org jeles,siap canang dlm forum lg sal elia ni...kesian lak...org melayu ni kalu xde sifat dengki memg xsah kn....sentap gk la i bce..bkn slh elia pn die ade blog,nk coret sal bf die,suka ht die la..org lain ade blog pn ade gk cite sal org tersyg...yg negative thinking yg bwk mslh...

to elia,kamu jgn mudah emo bile org kata bkn2 kt kamu...kuatkn smgt ok...hope hepi always..^_^

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW