Share

Cerita penuh Kelantan Blogger MeetUp

Sebenarnya, perancangan awal aku nak jumpa dengan jomphp untuk sembang-sembang pasal blog. Ditetapkan untuk buat hari rabu. Sebab terlalu sibuk pada hari rabu, dianjak untuk ke hari khamis. Alang-alang dah hari khamis, aku cadangkan untuk buat gathering kecil-kecilan dengan blogger kelantan memandangkan tempoh untuk promote ada 2 hari. last-last, semalam baru post pasal gathering dan promosi pun hanya dibuat kurang dari tempoh 24 jam!!

Tapi alhamdulillah, ramai juga yang bagi respon. Ada yang nak datang bawak kawan, ada yang nak datang lewat sikit, ada yang nak jumpa kat expo je, ada yang nak main bowling je lepas tu terus blah dan macam-macam lagilah. Akhirnya, hanya ini sahaja yang datang

Nama
Url blog
Twitter


joe 
@joegrimjow


Bulan (ifa)
@nazifaMzali


dak eina
@dakeina


Nadia


Evagurl Izma
@evagurl88


ogy

sue


EiNS
@einztrigger


apiih
@ap11h


imran
@imranshawal


Azah Amin
@azahamin


Fina
@finasanif


Nizam
@babyrosli


Semua kat atas tu memang tak pernah jumpa pun. Tapi entah kenapa, bila dah jumpa tu, dah macam kenal 50 tahun dah. sangat rapat. wahhhaaa, 50 tahun taraf atuk-atuk dah tu. hehe. Bestlah, semua sporting-sporting. Aku akan ringkaskan sahaja, sebab bab-bab detail ni tunggulah mereka lain update. yang dah update ni link dia




Main bowling

Kualiti iphone 3g, faham2 je la

Bergambar selepas main bowling (gambar curi)

Agak lewat mula, dalam pukul 11 lebih. main bowling ala kadar je, sebab tu markah aku tak banyak. kekeke. alasan kena baik gitu. lagipun aku dengan eins je laki main, kenalah aku cover markah perempuan ni dengan merendahkan markah aku. haha, cover baik lagi =)




Makan-makan

Menunggu makanan

Tekun dan sabar menunggu
Yahuuu, makanan dah sampai - gambar terus berwarna!


Mana lagi kalau bukan kat chicken rice shop. Nampak gayanya, dah 2 kali ni chicken rice shop jadi tempat makan ni. mereka dah kena sponsor dah lepas ni kalau blogger kumpul lagi. hehe. Menu tadi oklah, ambik set dan semua makan dengan gembiranya. erkk, nak makan pun siap gaduh-gaduh manja nak pilih menu sesuai dan selaku lelaki, kenalah mengalah dengan pilihan perempuan. kekeke, cover lagi disitu




Gambar-gambar

Gembira bergambar

4 jejaka... erk, 5 termasuk mat saleh tu

Bergambar beramai-ramai

Sebab tak jadi nak ke expo cheng ho sebab akak kesayangan suruh balik awal hantar dia ke airport, aku terpaksa mintak diri awal. Lepas makan, terus bergambar. wahaaa, semua nak posing maut je ye. nasib baik cik azah bawak slr, kualiti gambar pon terbaik lah =)


Tamat

Minta maaf sekali lagi sebab meetup ni memang singkat sangatlah. maklumlah, promosi pon sehari je. yang terkecik hati tadi masa cakap-cakap, maaflah ya banyak-banyak, joegrimjow ni pemalu sikit. kekeke. kepada yang tak dapat datang msg (3 4 orang jugak) tiada maaf bagimu sehingga next gathering join. hehe. Plan seterusnya nak buat bbq kat pantai cinta berahi. wahaaa. jom jom =)


pss : tak sangka ramai blogger yang lahir 88 kan? hehe

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

57 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

jeles lah..
bila la terengganu nk buat jugakk..huhu

i nk u isap btg i boley?

joegrimjow said...

@Puteri Iqa Izyan

ahahha
isap ape pulak ni
kekeke
=)

buat je, ada la tu yg j0in

molmolla said...

ohoooo! terkejut baca komen pertama tu.. damn.. hihi :)

btw, tgk gmbr kat fb td, macam kenal je sorang dalam gambar tu iaitu dakiena.. hehe

♥..cik_mas..♥ said...

joe....sedih cik mas nk join gak...tp dh balik jhr..nnti wat lg invite me.. :)

Puteri Iqa Izyan said...

wakaka..lupe nak tulis latest entri..muehehe..

Asyraf Hamasaki said...

hahah terbaik :-)

joegrimjow said...

@molmolla

semua nak kenal je ek?
huhu

joegrimjow said...

@♥..cik_mas..♥

okesss2
np

kembatolo™ said...

tak aci betol r joe..
gua da takde kat mesia baru buat..
tacing ah ceni.. hak3

.alie. said...

tu la.ni baru sedar ada gathering...
hahahahha..

xpe2 xpe.next time.pastikan pcb tak banjir pada waktu itu yer

suffer8zine said...

wahhh best jugak, nice2

Terkini : Terperangkap 3 Minggu Dalam Tandas

joegrimjow said...

@kembatolo™

kekeke, lain kali buat lagi

joegrimjow said...

@.alie.
hehe, ok, bulan 1 kot

amar haziq said...

ramai jugak yang datang..

cayalah joe;)

http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

AiNiey Bariyyah said...

x dpt join sbb xde kt kelntn..

gmbar terbaik, especially yg bwh2 tue,hehe..

sbb..
yg lelaki malu2 jek,hehe..

dak eina said...

eina plg muda td kn? sbb thun 89.....kekekeke eleh pemalu konon! mapuh ore no1...hahaha...kalu ado nk buat gath lg...kontek2 ah joe deh!! best ah td!! senyum sapa mggu dpn bilo ingat2 balik...xsgka jd rpt meta2 td kan..huhu :)

Hasrol Nizam said...

bagus la joe.. em dekat jb ni takde org ke nak buat gathering haa..

ahmad syahmi said...

0whh.. nampak bestt.. haha.. teringin nakk join.. tp, susah nak ke kb. lesen kereta tak de lg hehe..
thumbs up!
part makan paling best..
my pevret.

apiih said...

nice...hehehe..len kali buat lg :)

Ery Farieha said...

wah wah kelantan bloggers.

beruntung korang sbb joe kat kelantan

ekekeke

evagurl said...

hoyeah~ dslr gmba sudah diupload! :D

aik joe mano gamba b&w mato rimau and napok lidoh tu? hahaha =P

EiNS said...

Hahahha...seronok gila jumpa korang...hahha

btw aku dah update post aku: detail punya : http://tinyurl.com/2cxhhmt

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

wuhuhuhu....nk joinn jugakk!!!! ichh, pdhll fiifey dh di kelateee skrgg ni..!!nnt buat lg tauuu!hehe

nanie said...

wah bestnya gath..

ezhan_artwork said...

pasni bleh buat tour setiap negeri plak la. mesti best. jadikan event tahunan. hihi

Azah said...

lorh... joe 88 jugak ko? ingatkan joe ni tua 2,3 tahun drku.. huhu...

aried said...

joe...mmg xpatut sangat2 ko ckap tiada maaf..hahahhaha...

ye ke 88? aku 89..hehehe

next gathering nnt bgtau awal2 skit joe... InsyaAllah ramai skit yg leh hadir.. termasuklah aku..hehehhe

joegrimjow said...

@aried

kekeke
akan dimaafkan klu dah join nanti ok
hoho

joegrimjow said...

@Azah

lol
ni lg sorang
huhu

joegrimjow said...

@ezhan_artwork

wahaa
setiap negeri?
amboi2
huhu

joegrimjow said...

@nanie

sangat2 best ;)

joegrimjow said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION

olosss
rugi jahss

joegrimjow said...

@EiNS

`cecehhh
otai bowling dah bersuara
hehe

joegrimjow said...

@Hasrol Nizam

haha, kena lah ada yg org startkan

joegrimjow said...

@dak eina

mapuh ngan pemalu tu samo maksud
kekeke

diriku said...

mace sedap jh gath ni..ha2

Izzat Aziz said...

cam seronok je.. ah rugi tak join

Tuan Din said...

wah!! best tu joe..
kat KL bila pulak?
nak gak joint2..

Bulan said...

salam joe..
thanks taw wat gath tue..

Best!!!

Bulan said...

joe..mohon curik gambar sini..ehee

noorafzan said...

mesti sok sek sok sek kecek kelate kan..meriah2..

uu.tingginya si tudung biru tu..
siapa eh dia?

88 eh..?mmg betul pun.

anyss said...

Salam,
Tak aji btul Joe ni...masa mari putaraja ari tu x wat pun...
Masa musim orang balik kg raya ari tu pun x wat gak...bila semua dah memecut balik KL, mulalah dia buat nak bagi jeles semua orang.

---> Nak pi saman Joe hu hu hu

Meriahnya Aidiladha di Kelantan Edisi Dua

shera haifa said...

fuyoo bstnye..huk3x..

LoveIsAll said...

saya lahir tahun 1990..hahahaha..

lalink7 said...

jelesnyee...tingin nak joinn gathering cengginiee...uwaaaaaaaaaa...ntah bile dapat joinnnnnnnnnnnn

Nur Misnan said...

salam... bagus aktiviti mcm nih
saling kenal mengenali blogger2 lain

keep it up

Elia Si Jejariruncing said...

ala.. saya org kl tp blaja kat klntn.. slalu gk g kb.. malangnya ms gathering ni sy kt kl.. kalau tak mesti dh leh join =(

Elia Si Jejariruncing said...

ala.. saya org kl tp blaja kat klntn.. slalu gk g kb.. malangnya ms gathering ni sy kt kl.. kalau tak mesti dh leh join =(

KM7 said...

salam..apa khabar?

Admiral Hafiz said...

wahhh
nampak macam seronok je..




Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

cik EPAL said...

makan makan joe belanja ke??? :D

sui nawi said...

rasa nak gelak je bila baca..
haritu i lah yg call sbb nk meet up
dkt Cheng Ho tu tp Joe dh lepak dkt
Chicken Rice shop je.

Rugii korang tk pergi Cheng Ho.
Mmg gempak lah.Next time k ;]

atok said...

joe mmg pmalu. auww

Usagi said...

Baca entri ni teringat gathering blogger yang lepas.

d_LA said...

beh la plok tgk..nt wat lg yer joe..hehe..

Nik Imana said...

ececehhh..joe apsal nmpak bergambar cam malu2 jerr..hehehe..sgt jeles sbb x dpt join!!!! :(

Ajeyy Khalid said...

@joegrimjow

Salam Abg joe .
Ehehe , kalau bdk kechik macam sya ni boleyy x join ? :P

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW