Share

AC Mizal : Main delete komen untuk jaga reputasi

Rindu pada abang AC Mizal yang (mungkin??) beli gelang murah dan jual balik dengan harga RM 1000, aku pon pergilah ke page dia. Wah, ada video menarik mengenai penipuan. Disyorkan semuanya tengoklah ya supaya dapat ilmu dan gunakan ilmu tersebut. 

Benda yang lagi menarik untuk diceritakan dalam entry ni, mengenai komen yang akan jejaskan reputasi terus akan di delete. hehe. Apa barang macam ni, kata bisnes berjuta-juta, orang bagi komen skit terus nak delete ya? ish3






Tak lama kemudian, tak sampai satu minit....





Taraaa, bukan sahaja didelete malahan terus kena remove dari fanpage ni. haha. punyalah amator buat kerja. Aku dah report kat polis mengenai hal ni, tapi report dengan hantar email je lah. ye lah, nak campur lebih-lebih sebab aku pun mana beli gelang ni, jadi aku cadangkan, mana-mana yang dah terkena penipuan ni, buat laporan polis. Biar polis buat kerja dieorang


UPDATE
Emailkan berita ini kepada pihak polis di (aduanawam@rmp.gov.my) dan nyatakan masalah. dalam hal ni, aku hanya cakap kerisauan berlaku SCAM dalam perniagaan ni. Mereka adakan Talk merata-rata tempat, sudah sampai masanya kena siasat. Kalau betul, kita sudah jalankan tugas, kalau salah, reputasi AC akan naik balik. mana tau dapat tan sri plak lepas ni.



pss : fanpage AC sini (aku dah kena banned :p) Fanpage pun salah satu imej syarikat dan biarkan orang macam jagamulut kurangajar tu yang jaga, hancur musnah imej syarikat. ish3. Apa kata abang AC upah saya je jadi admin. amacam? hihik

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

98 comments:

Kancilbiru said...

wah joe sangat berani kauu! hehehe...

cik panadol said...

tak berkat hidup kalo makan duit hasil drpd menipu org lain....

Cik Norfa said...

yg membalas tu pun satu, kurang ajar jugak bunyinye...
biar jela AC Mizal yg jawab..sibuk betul. agaknya takleh terima kenyataan la tu semua itu adalah dusta...nak kaber line..kenalah kaber AC ye tak. huhuhu

Huda Luna said...

sejak dulu lg tak berkenan dgn AC sejak dia bercerai

skrg lak buat mcm ni
=.="


tp mmg berani gila ko joe

Ery Farieha said...

wah joe
mmg berani
tp sikap berani baru la nampak benda ni betol ke x.
bagus joe

hohohoh

neyra shazeyra said...

aku suka

Ieda Al-Habsyi said...

hahahah! akak mmg taksuka ac dari dulu, cam hampeh, buat lawak bodo tak menjadi, eh..bagus arr ko bro, akak LIKE , hehehhe berani kerana benarkan :)

joegrimjow said...

@Kancilbiru

ni bukan berani, tanggungjawab sosial

Sidratul Muntaha said...

terbaek!
siyes aku thu dia ni kuat kencing dik!
nafkah ank takmo bg..
pastu siap nka report polis ckp bekas bini bikin kaco.
takper joe.
ko tunjukkan la lagi mana2 yg ptut.
penipuan mcm ni ler ptut ditunjukkan pada umum.

joegrimjow said...

@cik panadol

sangat tidak berkat

noor afzan said...

salute sama joe..
takpe, joe dah do part joe untuk menegur mana yang perlu ditegur.
so, terpulanglah kepada deme nak terima atau tak.
tapi kalau dah macam gitu cara balasnya mmg hmm..

Akhir kata,
'terima kasih AC'

joegrimjow said...

@Cik Norfa

yuppa. stuju

joegrimjow said...

@Huda Luna

haha, sama2 lah jadi berani

joegrimjow said...

@Ery Farieha

jangan lupa buat aduan

Al said...

bertindak demi keadilan

syabas!

..hizamirahim.. said...

hurm.
tak tahu nak kata apa.
harap2 yg benar, menang.
XD

joegrimjow said...

@Ieda Al-Habsyi

hantar sama2 aduan tu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

like entry ni.. hehe

NEW N3:

KISAH BENAR DAN ADA TIPU-TIPU SKET

MENGAPA KITA BERTEMU HANYA UNTUK BERPISAH?

joegrimjow said...

@..hizamirahim..

YG BETUL AKAN SENTIASA MENANG

hazman aka species1980 said...

hmmmm... dah baca komen2 kat AC FANPAGE.... dan kat ohMEDIA pun ade yang bertelagah.... semoga yang lain2 pun dpt kesedaran pasal kes nie

y@n@ M!B said...

nick jagamulut kurangajar tu mcm lbh men-describe diri org tu je..hehe~ sgt kasar ayt dia..

respect aa joe ni..dare to bare..=)

FiNa said...

Wahh... i click like! Berani gila kau... huhu

tadi aku baru bukak fanpage dia yg tu, tak perasasan pulak komen kau. kau baru komen eh?

Afra Yuri said...

urghhh menyampah akuu. AC ni buat jela statement pasal hal ni. ni mendiamkan diri, lagi la orang pikir yang dia tu salah. hishhhhhh geram geram

joegrimjow said...

@FiNa


dah lama dah
dah kena delete ape dah
huhu

suffer8zine said...

bro aku pon dah kene banned akibat komen terlalu panjang 2 hari lepas! heheh

Terkini : Pemandu Bas Dirotan

- zuriey - said...

napa macam tue sekali reply..tak berbudi bahasa langsung

Che Armster said...

*thumbs* :D

memang jiwa kental la bro! :D

suffer8zine said...

pape hal kau mmg berani bro

marina anakcikbob said...

die ni mmg byk bawak masalah kot.. sebab tu dulu hans isaac pon xnak support die..

jaysya said...

da lame tau mende ni,,
hehe cube tgok kat cni lgi banyak review pasal ni,,
http://aididmuaddib.blogspot.com/

intankuterpilih said...

nick dia je dah melambangkan peribadi dia...so, tak mustahil la ayat dia pon mcm tu..

Cik Agogo said...

AC?

berlagak bagus je. malas nak amik pusing...

pengikut fanatik dia lagi la... entah apape... ikuuuuuut je bontot dier... backup teruk2... entah apa dapat tatau laa... macam la AC tu ada masa nak layan semua yang dok backup dia tu... da tentu2 main pilih2 bulu gak tu...

buang masa betul... bagos aa tindakan ko... aku harap yang beli barang dari dia pun sama2 jugak buat report macam ko...

tak sabar nak tengok dia masuk penjara ke apa ke pasal menipu ramai orang camni...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

Salam joe,berani.bagus.tapi pelik pd org yg membls komen.kasar sungguh bhs.lepas tu ckp pun xda alas.bahasa jiwa bangsa wei

ezhan_artwork said...

huu terbaik la bro! aku respect ko. berani menegakkan kebenaran. buat laporan polis lagi

iamnerves said...

wakaka....direct je ko kutuk...cun2...
aku suke=p

GadisTerbilang said...

PERGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH


SALUTE

(PES TAIM KOMEN SNI KNE BOLD BESO2)

Ann said...

tp kan, mulut yg dok kurang ajar tu pun satu...kot yer pon produk dr supplier yg sama..takkan lah smpai tstimonial pun nk copy n paste....

apa laaaa..

Encik Tikus said...

aku minat dia punya lawak, tapi kau berani ahh joe., hhaaha

Mama Zharfan said...

me sokong joe!! 100%!!!

firuzLazuardi said...

cayalah joe!!cool beb!!

syarifah radiah ibrahim said...

kasar yang amat jagamulut kurangajar tu pergh~

insyaAllah kebenaran akan ditunjuk tak lama lagi

gud job bro!

Norfa arisha said...

jagamulut kurangajar tu mcm orang nyer punya page jer..

Fiffy said...

wakakaa. AC tu x professional langsung. caya dia handle bisnes pn xde etika. biasanya kalau pemilik syarikat lain, mana ada dok marah2 org tanya mcm tu.

ko tanya baik2 kan? tetibe je dia butthurt kat ko. wakakaka. x pasal2 kena banned. dia yg banned ko kan? wakakak

kalau x betul dia xkan marah pastu banned ko. mesti dia jelaskan baik2. wakakka sial punya ac

asfiedaimpiana said...

salam joe, cayalahh. my advise joe buat report kat KPDNKK adalah lg baikk dari report kat polis, g buka web dia n ada email aduan derang, lg cepat derang akan siasat benda2 mcm ni.

sekali lg, tahniahh sis ucapkan krn brani menegur!! dah mmg kita ada hak nak tegur, slama ni byk berdiam diri jer rakyat mesia, asyik kena tipu n diputarbelitkan je!!

Mar said...

sfat keberaniaan terserlah disitu,..he

Lelaki Ini said...

huhuh..
menakutkan!
x mo komen ape2
kang kne banned!

nursarah puteri biru said...

aku nak gelakkan dari jauh je. KAHKAHKAH!

Emilia Emira said...

wohh..kagum gler...sgt2 brani..haha

wannurfazrini said...

Jaga mulut kurang ajar tu mcm AC je yg taip . back up diri sendiri ke hape? HAHAHA

Tuan Din said...

Bagus joe,,,
Sekurang2nya ngko dah laksanakan tanggungjawab... Soal takut berani itu belakang cerita....

birakbatu said...

AC dimanaaaa?? AC dipenjaraaaa.. semput.. kuikuikui..

cik EPAL said...

fuhhh panasss panassssss! lepasni joe masuk la rancangan AC dimana? AC disiniiiiii . semputtttttt. ahahaha

nur hidayah isa said...

sempat tu offer nak jadi admin ac..hahaha...ac sempoi..hakhak

♥CIK SHA♥ said...

uiiii..berani betul joe eh..tapi kalau kita tak bersuara kita tak tau kebenaran dan tak nampak dengan jelas penipuan yang cuba dilakukan..betul tak??


salute la..^_^

Mohd Nasri Md. Nasir said...

ape kate ko bongkar...
btul ke dia ade cawangan kt uk..
ko kn org uk..hahaha

Green Apel said...

thumb ups, memang terbaiklah joe..

AdiE said...

ape sbnrnye yg berlaku?
sory..mmg x tau..


~ DanieL AdiE ~

nama.aku.lynn said...

waa!!tabekk springgg la encik.joe!baguss22...sokong100%!=)

fitri said...

alamak..nasib baiklah aku xpernah beli..hehe...jaga kesihatan diri dengan jaga pemakanan pun da ok da..ngan bersenam sekali...

encHIx laNDax said...

lu memang steady lah bro!hahahXD

bUdAk kEnTaNg said...

berani ko bro.. adesss.....
tp aku mmg tak minat dgn mamat ni pon..
poyo je lebih..
nk dpt datok..
sampai la ni tak dpt2 surat dr istana lg..
kesiann..... hhuhu

~ ReD ~ said...

@cik panadolSETUJU!:)

joegrimjow said...

@bUdAk kEnTaNg

eh,
xdapat surat dari istana lagi?

joegrimjow said...

@fitri

yuppaaa
itu terbaik

joegrimjow said...

@AdiE

kena baca post sebelum

joegrimjow said...

@Mohd Nasri Md. Nasir

tu la
nak kena call org sana ni
=)

joegrimjow said...

@cik EPAL

haha, ac semput
ish3
xbaik2

joegrimjow said...

@asfiedaimpiana

KPDNKK ek
ok ok
thx u

Fina Fento said...

joe. thumbs up!

shamsiah shamsuddin said...

berani kerana benar...

azieazah said...

Wakakakaka...!

kalu dah otak dangkal yang nak menyangkal, tu yg kuar statement macam orang tak abih sekolah tu. hehehehe

Tak pasal2 orang gelak pulak. aduhaiii..

Ehhh... komen I ni nak kene delete tak? ahaks!

NuR 'aQiLaH said...

ntah ntah jagamulut kurangajar tu AC sendiri. wakaka

DaHLia said...

@Fiffy

uiks...kesian abg AC tauuu...
AC di manaaaaa????

HanaBella said...

huh..mace2, kawe pun ado dengar gok pasal nih.. hehehe ----> salam perkenalan harus disusuli loghat kelantan. hehe

tuntung said...

mak aiiiii...
hati kering siot kau

||| PöJìé PööH ||| said...

Gerek ah Joe!
Ada reply komen orang cam tuh rupa? MMg jahanam company, nampak sgt company macam mana tuh kan!

Love,
PojiePooh Abdullah

res ipsa liquitor said...

beraninya ko joe....

samanosuke_04 said...

hehe.. orang panggil aku pon joe gak.. rasa bangga plak bila orang puji ko.. hahahha, sebab aku terasa skali..

ZACK ENTRY said...

entah-entah tu ac mizal sendiri yang balas..=)

Sca Ndx said...

bagus bro joegrimjow. aku suka. memang bnyak penipuan skang

echah_syed said...

panas sungguh wall ac...buat malu je artis bertikam lidah disitu.ish2...

msyafieq said...

baguz bro.terbaekkk

aYu said...

ish2..
menipu..
xbaik~

kata2 fan AC mmg xde budiman lgsung~

Assalamualaikum Penemuduga

Masy said...

ntah2 si jagamulut tu AC x? semacam je marahnye. klu org xde kepentingan, xde nye nk melenting lelebih. hahahahaha

apepon, bravo joe!

Benrauf 2.0 said...

oh. kau pun aktif jugak berkonfrontasi dengan ACK tu ye? pada aku la..suka hati fan dia lah nak cakap apa. mereka ada hak bersuara terpelihara dalam perlembagaan negara. kalau dia nak delete dan block orang dari page dia, tu pun hak privasi dia. kalau dia block, chow je la. tanggungjawab dia bayar nafkah pun tak ada kena mengena dengan kita. tambah dosa je kalau kita berghibah pasal tu. tapi kalau dia menipu duit orang kampung miskin yang menabung setiap hari kemudian mengeluarkannya demi harapan palsu yang dia taburkan..itu adalah perbuatan paling hina dan jijik dalam dunia. pelakunya lebih hina dari tahi. ada maklumat terus report kan je pada pihak berkuasa.

Syue Mustafa said...

Tahniah kerana berani menegakkan kebenaran.

Tuan Tanah said...

aku pon rajin gak wat aduan kat bank negara pasal penipu-penipu skim MLM ni joe. pepun ko mmg dasyat la. sangat berani!

XIX Dragunov said...

haha~ aku x add lagi fanpage ni, maknanye ade harapan lagi la nk tolong komenkan ntuk kau, kau nk komen ape, meh aku tuliskan..hak3 XD

joegrimjow said...

@HanaBella

salam perkenale jugok
hehe

joegrimjow said...

@tuntung

erk, hati kering? huhu

joegrimjow said...

@samanosuke_04

hi joe. haha

joegrimjow said...

@Benrauf 2.0

memang tak patut campo hal rumah tangga, patut delete komen tu. hurm

joegrimjow said...

@Tuan Tanah

MLM satu jenis bisnes yang bagus, syarikat macam ni yang porak perandakan MLM sebenarnya

Dayah said...

Salam Joe,

Wahh.. x mo orang ramai lebih taw delete jalan terbaik kot. Padahal kuasa internet lagi hebat. Google sahaja sure keluar cerita2 hangat AC tu.

Ntah2 Jagamulut Kurangjar tersebut adalah AC sendiri, tak mustahil. Mungkin. Banyak possibility dalam dunia maya ni kan.

Anonymous said...

@Dayah

sempat tengok copy of the police report kat forum.. but i still wonder.. kat maner jugak bebudak nie fitnah die?? they just ask him to show the bukti jer kan??

ezzati said...

panaszzz tul isu ni skrg yerkk..aku pon sjk smlm dok baca komen2 tu kt fb..ayat2 ac n skutu2nye pon dah menampakkan peribadi durang cmna..

atok said...

perh stepek

Wahida Nasution Thakhrim said...

i like!! bukannya apa, buat apa la nak bangga dengan kejayaan tapi kebajikan anak2 terabai..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW