Share

Kawan bowling aku masuk paper!

Salam,


Wah wah pagi tadi lebih kurang pukul 9 macam tu terbaca status ariff jangan lupa beli kosmo. Haish, aku ingatkan pasal GengBlogger lagi dan macam mana aku tak tahu ni. Baru nak bergegas beli paper, ada orang kongsi link di facebook yang memuatkan gambar cerita dia di sini

banyak muka tu cerita! dicuri dari facebook



Menjadi artis di dunia blog


Walaupun aku belum layak untuk cerita pasal ni, tapi gunalah pengalaman orang lain untuk dikongsi dengan korang. Nak cerita pengalaman sendiri, i bukan artis la u. hehe. Beberapa tips kongsi disini


1) Jadi blogger yang disukai ramai

Tak susah mahu jadi blogger yang disukai ramai ni. Asalkan rajin, terus akan disukai. Kalau ada orang minta tolong, bagi pertolongan dengan ikhlas. Kalau tak mampu, cakap sahaja tak mampu. Woo, berbudi kepada orang ni sangat hebat nilainya, bukan sahaja balasan manusia yang dapat, juga balasan dari Dia



2) Jadi blogger aktif di luar

Tak semestinya kalau dah berblog ni, kegiatan harian adalah blog je semata-mata. Banyakkan aktiviti luar dengan orang ramai sebabnya ramai orang menilai kita bila sudah berjumpa face to face. Bila dah jumpa, barulah tahu sikap sebenar seseorang macam mana. Jadi, nak tak nak blogger ni mesti rajin aktif di luar.



3) Jadi blogger yang suka mengikuti contest

Apa-apa contest yang diadakan, pastikan anda mengikutnya. Contest pulak kena tengoklah contest apa, pastikan contest itu susah untuk dimenangi. Bagi yang selalu up-to-date ni, ikutilah apa-apa contest pun asalkan anda antara orang pertama yang join, mungkin peluang nak menang itu akan datang


4) Jadi blogger yang bersabar

Apa-apa pun, bersabarlah kalau dah buat semua tips-tips kat atas. Ala, kalau semua jadi artis, siapa yang nak jadi peminat kepada artis tu pulak kan? hehe. bak kata status ni semalam





Hari tu masa main bowling dengan ariff, dia kata kat aku, kita jalan ni nanti ada orang tegur sebab masuk paper. Aku gelak sebab mustahil orang akan cam. Nah ambik ko, nanti jalan-jalan, konpem minah-minah moscow yang baca kosmo cari sebab buat statement bahaya kat dieorang. ekeke


pss : tumpang gembira bagi kawan blog

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 comments:

MOFASAD said...

hahaha.... comel ariff nie...

tetiba lak*

Hazzy Ishak said...

jeles jeles
haha

joe bila lagi?
jom hazzy buat temuramah

joegrimjow said...

@MOFASAD

statement bahaya disitu

joegrimjow said...

@Hazzy Ishak

joe lambat lagi
entah2 xterus
hoho

atie said...

heheheehe tumpang bangga ngan arif dan juge blogger len...

xpe lepas ni sorg2 blogger akan terkenal ;)

fiD said...

wah! syoknya!

RedBoy said...

aku dh baca awal pg td..cayalah ariff.. mcm artis tu.. lps ni popular lah dia.. x de org nk temu ramah aku.. huu...sobsob

joegrimjow said...

@atie

tunggu giliran sape pulak kan

joegrimjow said...

@RedBoy

join la pape contest
nanti masuk la tu
huhu

darkbatman said...

jeles wehh ko masuk paper..ahaha

FarhanaDr said...

Hahahahaha.. Lawak komen si farid.. Sangat bahaya.. :p

joegrimjow said...

@FarhanaDr

bahaya2

Pusher Aries said...

baik punya.....tahniah la...
aku xmasuk paper sebab wat salah dah bersyukur...hahaha

Ery Farieha said...

ariff da mcm redmummy da ni
masuk paper bagai
hehehe

Sumijelly said...

wah..makin pemes kawan ini kan...hehehe

Sumijelly.com

Bro Framestone said...

oh men bowling xajak bro ek....

BroFramestone Blog

joegrimjow said...

@Ery Farieha

income pon akan sama r nanti
huhu

joegrimjow said...

@Bro Framestone

bukan xajak bro
cume xterajak
huhu

+akufobia+ said...

tumpang sikit.

pilotHans said...

good advice bro...aku nak tambah

+ main bowling ngan blogger famous :p haha...

joegrimjow said...

@pilotHans

wah wah
blogger fames gitu
=)

Mia Liana said...

dah glamor sekarang... tahniah!

kita ni masih lagi terkial2..hhuhuh

Papa Hero said...

tahniah buat arief...dia mmg berhak dpt penghargaan....blognya mmg best...

btw, aku da follow ko...keep in touch ya...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW