Share

GengBlogger Gathering - Buka Puasa

Salam,



Tengahari tadi dah siapkan Video Promo untuk Gathering Blogger yang kedua iaitu Berbuka Puasa. Seperti entry malam indah dulu, hasil perbincangan dengan beberapa orang blogger termasuk broframestone, ariff, fazreen, azrul dan beberapa orang lagi termasuk syah yang join lambat, maka dipersetujui untuk diadakan berbuka puasa seperti detail yang berikut











Tarikh :
28 Ogos 2010


Tempat :
Plaza Alam Sentral & Bazar Ramadhan & Dataran Shah Alam @ Masjid Shah Alam


Masa :
3-11 Malam


Tentatif :

Plaza Alam Sentral
3.00-3.30 : Pendaftaran (jumpaku untuk sahkan kehadiran - tujuan dokumentasi)
3.30-5.00 : Bowling Merdeka GengBlogger (pilihan-pemain atau pemerhati)


Bazar Ramadhan
5.00-6.30 : Acara Sampingan 2


Dataran Shah Alam
6.30-7.00 : Group Photo dan Bergambar kenangan
7.00-7.30 : Bersiap untuk berbuka
7.30-8.15 : Makan-makan (pot luck)


Masjid Shah Alam
8.15-9.45 : Solat Maghrib + Isya + Terawikh


Dataran Shah Alam (berubah mengikut keadaan)
9.45-10.30: Aktiviti akhir
10.30-11.00: Bersurai



Untuk yang pasti akan pergi, sila isi borang ini. Senarai yang akan pergi terus akan diupdate. Sila pastikan email yang betul diberi (tanpa singkatan) untuk menerima update secara terus





Yang sudah Mendaftar





anda bila lagi?

UPDATE : Main Bowling

Disebabkan ada cadangan dari beberapa orang blogger untuk kita main bowling, jadi ada perubahan pada tentatif. Akan diadakan 'mini tourney' untuk bowling nanti dan kita akan main di Plaza Alam Sentral. Rules and regulation, hanya yang isi borang saja dapat update. Tapi apa yang aku boleh bagitau, kita akan cuba buat se'sempoi' yang mungkin. Tak nak 'stress2' dan main bowling ni pun hanya untuk memenuhi waktu kita berjumpa sahaja. Hadiah? ayam golek sekor untuk team terbaik. ok? =)



Penampilan istimewa

Gathering GengBlogger yang lepas kita ada kak jie dan ariff shah, untuk kali ini juga ada penampilan istimewa. Jeng jeng jeng. Siapakah? Yang pasti dia merupakan blogger yang glamer dan disukai ramai gitu. lemak berkrim lagi! entry, fuhhh, memang tangkap basah! ceh, bunyi macam best je kan? nama lagi promo. hehe


Pot Luck

Untuk kali ni, sebab berbuka puasa dan tempat dipilih pun adalah di dataran shah alam, memang senang untuk kita shopping kat bazar ramadhan dan datang beramai-ramai untuk berbuka. memang kalau beli ikan pun takkan lekat punya sebab lampu spotlight terang benderang. So, sebelum datang tu, shopping dulu kat bazar ramadhan, lepas tu makan sama-sama nanti ya


Kemudahan lain

Masjid dekat, tempat makan romantik, pengankutan awam mudah. So memang terbaiklah tempat ni. Ada apa-apa pertanyaan, terus boleh tanya. kot-kot termiss apa-apa. nak bagi cadangan apa-apa pun masih boleh. ok.

jumpa disana!!!


pss : 0169640972 - no joegrimjow. kalau boleh call kalau ada hal urgent (nak tahu tempat, jadual atau apa2) msg pun akan dibalas, lambat skit la =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

103 comments:

Nabiel said...

bro..
dataran tepi masjid tuh ka?
hrp2 tak la hujan mase tuh..sbb sekarang kn musim ujan petang2..
nway..kli ak akan join lagi!haha

joegrimjow said...

@Nabiel

jangan lupa isi
hehe

aduka said...

aduh..
28hb la plak..
T_T

LORD ZARA 札拉 said...

esoknya besday aku~

=)

oranglidi said...

acara sampingan tu ape jo? adeh. sabtu kerja dull

joegrimjow said...

@oranglidi

xkan keje sampai maghrib
;)

xpernah jumpa lg ni dngn org lidi ni
huhu

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

huhuu~ nk join skali..!! tp mslh kot.. susah nk drive memalam sndri.. for sure ayah xkasi.. xpe2.. insyaallah next time sumi join time siang hari..

HEMY said...

sekali lagi..aku akan miss..sebab aku kat kemaman masa tu jumpa wife

azieazah said...

Selamat bergathering. Mesti seronok tu kan...

ayuri89nadia said...

wah..ak nak join..xpenah join gathering bloggerz ag..ley share many info kn

ayuri89nadia said...

wah..ak nak join..xpenah join gathering bloggerz ag..ley share many info kn

joegrimjow said...

@ayuri89nadia

sangat banyak boleh share2

Melz said...

joe . 4 hari bulan boleh tak?

Ery Farieha said...

haah laa
petang2 ujan
siap sedia
ngeee
tak dapat join
:((

jangan kate blogger pemes tu zack
kalo zack, mmg ery nanges skrg!
hahaha


gedik

afiq aiman said...

aku agak zack..jap aku tnya...aku nk join but besa la..budak asasi tau2 la..xda transport..nk kena balik awal..oh tak sanggup..tapi teringin jugak...sape budak asasi uitm boleh la join..kita p sama2..untuk bebudak puncak alam je ok

fahmi ibrahim said...

Nak join ke tak? Hurm....

joegrimjow said...

@Melz

4hb ritu org cakap ramai yg xde. so mmg kena 28 jugak. ko bleh datang x?

Nur Hayaty said...

mahu gak pergi,tapi adakah emak ku kasi nanti,malam balik dari KL for sure dia tak benarkan...uwaa...nanti kalo ada gathering waktu siang,insyaAllah saya akn pergi..yang ni macam berat je hati nak ckp,for sure kena das tembakan..huhu

Faizal@PeJAY said...

InsyaAllah takde aral melintang pegi le...senantiasa update le

mengenaldiri said...

salam..
waa..macam best je..
tp kite ta de transport la na ke sana..huhu

Jard The Great said...

.... pergiiiii........ tp nk isi last minit borang tu.. =)

joegrimjow said...

@Nur Hayaty

lepas makan terus boleh balik klu xnak balik malam sangat
huhu

joegrimjow said...

@mengenaldiri

datang dari mana?

Nur Hayaty said...

saya try cakap ngan mak dulu,kalo dia izinkan,saya isi borang tu..kalo saya tak isi,maknanya,mak saya tak izinkan...huhu

rizal jabai said...

insyallah nk join...isi form tu ade last date x?hehe

joegrimjow said...

@rizal jabai

lg cepat lg ok

MX said...

joe...
memang best la...
ni kali kedua aku misss...
ble la agaknye boleh jumpe korang nie ye...
ko blk Kelantan ble?...

ezhan_artwork said...

mcm seronok.
tgh pertimbang kn.
nk pegi ke x nk.
mmmm...

ZACK ENTRY said...

aku harap aku dapat join..adeih



latest entry Ekspedisi Jelajah Gua - Episod 3 (Gua Ular)

joegrimjow said...

@MX

dah kat klantan dah skrg ni

joegrimjow said...

@ZACK ENTRY

apsal ada adeih tu?

Sharinginfoz said...

mesti ramai yang datang ni, apa lagi

1 Jam=100UV

Mr Piratz said...

aku sebagai tetamu misteri tu ke isi x?
Satu g nak tanya. Program ni dari kul bape smpi kul bape?

joegrimjow said...

@Mr Piratz

kul 4 sampai 11

Hariz said...

Bro Bila nak buat area utara pulak?
buat area kl mcm susah je nak g.

kan best ada jelajah GB ke setiap pelosok. ececeh :P

Hazzy Ishak said...

huhu kali ni tak dapat join la...

Azrul Hisham said...

joe..

dah promote pasal ni kat blog aku...hehe :p

RedBoy said...

aku stuju dgn hariz.. jauh sangat kl tu.. huhu.. apakata next gath negeri lain.. next gath negeri lain..baru boleh kenal ramai org dan akan berkembang dan diketahui serta org x dpt g leh join sbb dekat.. harap d pertimbangkan.. hehe

zool said...

Mungkin aku join .....

andy said...

kali ini aku join...tapi nak balik macam mana jo...takut tak sempat train ke gombak

akuzle said...

akhirrnyerrr... apa yg ditunggu suda tiba...

28hb tuh dh ader 2 plan tp nk kener bincang ngan ketua umah dlu.... mintak2laaa permohonan diluluskan...amin3!!

joegrimjow said...

@andy

bleh je balik awal
tengok kesesuaian

kak ina kl said...

rasanya tak dapat join kot...semuga gath ke 2 ni berjalan dengan lancar..sapelah gamaknya tetamu jemputan ni ek..

agaknya kamu jawab..biarlah rahsia.

Zulfahmi Abidin said...

joe..kalau fahmie komp0mkan lambat boleh tak.sbb bnde nie seminggu lagi kn??so tak tawu lagi.dalam ari khamis ke baru daftar buleh??

lagi satu kalau aku bawak org yg takde blog boleh ker??

Zulfahmi Abidin said...

joe.leh tak joe set kn time and date entry nie joe letak 27 ogos.sbb...tadi fahmie ckp kt diorg diorg kate tak jumpe entry joe..so nanti klu joe buat mcm tuh.entry nie sntiasa yg no 1..k.plz..senang ckit nk cari..utk edit joe tau kn kt ne??kt post option tuh.k.masyeh..

.:|kamaryeah|:. said...

open to all blogger ke nie??

princess_eryna said...

open utk sumerr blogger kerr @ yg berdaftar ngan gengblogger jerr???..

myz ramz said...

adush...kampung ler...huhuhu....

cuteyes said...

macam beshh je kalo joinn..hehe.. bila last bg nama??tempat limited ke?:)

cawan merah said...

penduduk luar kawasan spt rubi xdapek la nak join.
:(

Fyzal said...

salam bro.. ni memang konferm buat kat shah alam ker ni?

peluang baek ni. gaya-gayanya memang boleh join sangat2 ni. :D

joegrimjow said...

@.:|kamaryeah|:.

open untuk semua

joegrimjow said...

@cuteyes

bagi lagi awal lag ok
xde limited ke apa, semua dijemput

joegrimjow said...

@Fyzal

konfem konfem, datang la ya

akuzle said...

joe, kalu kak g jenguk2 semetar tp tok bbuko poso skali buleh dops? kiro buleh laa deh? psl arituh gops ado bukok poso ipar duai kak d umoh MIL.... kiro laa deh?

akuzle said...

uih... ado nizamlimited lah.... salah seorang fav blogger kak gops tuh... rugilaa kalo tok g....huhuhuhuhu

joegrimjow said...

@akuzle

kena datang
kena datang
hehe

akuzle said...

siap mung, joe... akak mari bwk peluku....hohoohohoh

akuzle said...

err, bakpo namo kak tok tubit lagi tuh? dh daftar dr siang td tuh... kang kak ngaju kae, joe...

Mohd Sukur Ibrahim said...

insyaallah nak join

Mohd Sukur Ibrahim said...

cmne nak register?

eelobor said...

kebetulan ada program sama, area shah alam gak. mungkin lain kali

joegrimjow said...

@Mohd Sukur Ibrahim

isi borang tu
huhu

Cik Angah said...

best tol la haih kalau dapat jumpa kalian, saya punye blog private...xpenah open...urm...boleh join ke???

Faizal@PeJAY said...

Joe aku daftar dulu tau takde aral melintang aku datang...daftar nama Muhamad Faizal Bin Anuar a.k.a pj pujangga malam

pencerita yang kepenatan said...

joe..org baru boleh join ke?ke yg dah register je yg boleh join ni...

joegrimjow said...

@Cik Angah

boleh, semua boleh

joegrimjow said...

@Faizal@PeJAY

isi la kat form tu, senang je

joegrimjow said...

@pencerita yang kepenatan

boleh2. semua boleh

Liyana Lunia. said...

pakaian cane? pakai baju kurung tak? :DDD

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Joe, kalau free, insyaAllah aku pergi Gathering ni :)

joegrimjow said...

@Liyana Lunia.
hehe, pakai je yg menutup aurat
;)

joegrimjow said...

@Hami Asraff هامي أشرف ™
org shah alam klu xdatang memang kena pukul

APi said...

joe..
berapa ramai yg dah kompom?

Pisyek said...

wah, mcm menarik.. tp x dpt nk join la.. hehe... :D

joegrimjow said...

@APi

yg kat list tu yg dah konfem la tu

rhapsody LiN said...

kali ni iA lin join. ngeee~ ;)

bro, buat lah kt fb mcm haritu.. snang. plus, boleh tlg tnjukkan any nearest public trnsport to go there, land mark. area s.a x reti sgt..

puteri cahaya. said...

salam..puteri and red gurlz akan joint ya. tq..

puteri cahaya. said...

puteri + red gurlz dah isi form ye.. tq.. ade theme ape2x ker?

joegrimjow said...

@rhapsody LiN

yeah
jumpa sana ya lin

APi said...

aqu nak pegi tapi x kompom lagi..

mAsHiMaRo said...

lagi sekali taleh nak join~~~-____-
kenapa dan kenapa???sedih2:(

joegrimjow said...

@APi

cuba try adjst supaya boleh r
huhu

sickchild said...

yess aku gi =)

da[Y]un said...

kalau la pd tarikh tersebut ak sudah balik semenanjung, akan ku join gak.. dr fes gathering tak dapat join.
p/s: walaupun ak blogger part time je, tp ak jg punya rasa jelez sbb xdpt join gathering ni...ishk!

nas said...

teringin aku nak join....tapi aku nie xde geng la nk g same2 kat sane..transport aku ader..lagi2 xjauh dari hostel aku kat uitm...huhu..nak gi tapi tak sure....huhu :(

kechixx said...

joe: insyaAllah saya hadir:)tapi segan sebab tak kenal sesape pun..

Faizal@PeJAY said...

Joe aku terpikir gak nak cadangkan main bowling tapi mcm segan dah le aku newbie..
mmg dekat ngan PAS pun..

Faizal@PeJAY said...

Joe aku dah promosi kat blog aku...
belanja aku bowling le mcm tu...haha..jgn marah

mengenaldiri said...

@joegrimjow

kite duk nilai..tataw cmner na g s.a..

atok said...

cambest jea, dekat sgt dgn rumah plak tu sume yg attend x pnah knal ala.

Tn.Punya said...

sory takdpt joint aku balik kg..geng

joegrimjow said...

@atok

masa ni la nak kenal2
kan?

ery farieha said...

wahh
ramai2
ehhh joe
ade terulang link lah
pusheraries tu :)

jumpe di sane
hehehehe

puteri cahaya. said...

sorry, pu3 and redgurlz cancell joint. http://ainblogger.blogspot.com/2010/08/so-sorry-dear-all.html

pencerita yang kepenatan said...

joe..kalau isik borang tp last minit cancell boleh tak?sbb takut ade program lain la sabtu tu...

puteri cahaya. said...

erm, pu3 and redgurlz joint gath nie semula. tq

puteri cahaya. said...

@puteri cahaya.

we feel free to joint.

HUDA said...

seronoknyeee...nak ikut...tapi tak dapat ikut..huwaaaaaaaaa

Anastasia Ann said...

malangnya aku jauh diseberang, kalau tak gerenti kujoin walaupun tak puasa dan tak pandai main boling. :((

akuzle said...

olos, lambatnyo sesi bergambar... nati joe photoscapekan jer gamba kak deh?

khairil said...

ok joe
aku dah isi borang tu last minit...jumpa korang semua kat PAS nanti :)

akmalhilmi said...

mak ehh
laju tol dak2 nieh cmnt
hahaa

btw
mmg best n xsia2 pg kowt
love u all la
even aku xtego sgt pn
hope so dpt taw knl kowank
yeehheeee
:)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW