Share

World Cup : Kenapa Malaysia Boleh Kalahkan Uruguay dalam World Cup

Salam,



Ok, Uruguay kalah semalam. Sebab mata memang loklak semalam tengok, maklumlah tengok sorang2, xde feel, sempat tengok gol pertama je dari Netherlands yang memang sangat lawa. lepas tu mata tertutup. Bangun balik, dah 1-1. WAHHH, ni pasti perlawanan menarik. tapi apakan daya, mata tertutup sekali lagi dan bangun bangun dan 3-1, masa tu dah minit ke 80 dan dah agak Uruguay akan kalah. Tengok punya tengok, minit ke 92, gol dari Uruguay. wahh, sempat ke ni nak potong? Dan aku rasa 5 minit sebelum wisel di tamatkan, memang perlawanan cukup mendebarkan!


apakan daya


Masa sudah suntuk dan Uruguay kalah dengan Netherlands 2-3. Ok, aku sempat google tadi beberapa pasal Uruguay ni dan akan kongsikan dalam entry ini. Jom kita tengok kenapa Malaysia boleh kalahkan Uruguay dalam bola




1) Nisbah rakyat Malaysia : Uruguay adalah 7.1 : 1

skitched-20100707-033244.jpg


Kalau kita buat perkiraan, rakyat Malaysia yang lebih kurang 25 juta dan Uruguay hanya 3.5 juta, memang besar nisbahnya untung kita. Ikut logik, kalau uruguay boleh hasilkan 11 orang terbaik, Malaysia boleh hasilkan 77 orang terbaik. Kalau Uruguay boleh mara ke semi final, Malaysia sepatutnya boleh mara melebihi final dan memenangi world cup!


tapi biasalah, logik biasanya tak menjadi





2) Malaysia ada 'tiger'


ngauuuummm!!!


Sebagaimana kita tahu, logo Malaysia adalah harimau dan harimau memang seekor haiwan yang garang! Sepatutnya kalau dah garang, hebat di hutan, sudah pasti boleh mengalahkan apa jua pasukan lain. Uruguay? tak de binatang pun!


tapi biasalah, logo tak jamin apa2 kemenangan




3) Stadium Uruguay 'uzur' dan stadium Malaysia 'mantap'

Stadium National Uruguay


National stadium Uruguay dibina pada tahun 1930 dan masih lagi diguna pakai sehingga kini. Stadium Estadio Centeranio di senaraikan oleh FIFA sebagai stadium paling lama di dunia. Dengan kelengkapan Stadium Bukit Jalil yang bertaraf dunia (walaupun ada kes rumput tak tumbuh masih lagi bertaraf dunia!) sepatutnya pasukan Malaysia boleh berlatih dengan mantap dan mengalahkan apa jua pasukan

tapi biasalah, kelengkapan peralatan tak menjamin apa apa kemenangan





4) Pemain Malaysia tidak diganggu oleh 'gay2' berjaya


skitched-20100707-032906.jpg



Uruguay merupakan negara yang mengamalkan 'same-sex' di peringkat national secara halal. Bayangkan ketika Forlan mahu sepak bola, dia di raba oleh ahli pasukannya yang lain dan dia tidak boleh mendakwa dia diraba sebab 'same-sex' yang diamalkan secara halal. Sepatutnya pemain Uruguay lagi tertekan untuk bermain sebabkan banyak awek2 hot Uruguay menyukai jentina yang sama. Pemain Malaysia sepatutnya lebih menyerlah dengan tiada ganggaun seksual ini!

tapi biasalah, pemain Malaysia banyak 'gangguan' lain




pss : entry suka2 sempena World Cup

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

32 comments:

Hazzy Ishak said...

peratus gay mesti tinggi kat uruguay.auwww

joegrimjow said...

uru gay?
lol
xbaik2!

Admiral Hafiz said...

gay???
patotla ramai gadis2 kita sokong Belanda je smlm
haha

izansalleh® said...

hahaha...
logik dan masuk dek akal juga!

Ann said...

amalkan homo?!
syng sungguh...

NyNaA said...

Erk~..jgn compare dgn uruguay je..compare dgn indonesia je pun..byk kemewahan yg kelebihan ada pada team kite..tp biasa lah kemewahan xmnjnjikan apa2..ahaha

joegrimjow said...

admiral, pemain uruguay xtau gay ke x, tp mmg negara dieorg amalkan same-sex

joegrimjow said...

ann, sayang kan? hehe

joegrimjow said...

nynaa, compare dengan uruguay sebab dieorg lawan smlam

nursarah said...

uruguay negara miskin, malaysia patut malu dgn diorg..

Sidratul Muntaha said...

bab tiger tu aku suke..
yerlah malaysia kan ade jugak tiger BEER!
ahahha..
tu psl tiger giler!!
gangguan?
cari gangguan tu mmg..
klu dah gatal tu,gatal jugaklah!!
(adik beradik kembar kwin dan suke artis,suh main bola speak,bola lain plak dia nak main!caishhh!!)


*komen emo sbb blogspot sbb buat durjana!!ilang sume komen!!
fire!fire!fire!!

*dik,angkat satu herbalife free tak pyh byo n consider gift kat ahkak ni dik.dah parah nak diet -diet.jenuh dah!!
:P

mirachantek said...

stadium lama ada ummpphh.. banyak semangat teringgal kat situ

Masy said...

ingtkan td nk letak pic sotong si paul pilih bendera mesia td hehehehe

Fyzal said...

Players malaysia sepak merata.. camna la nk maen WC..

Hizami Rahim said...

haha.
adeh.
kelakar seyh.
tapi kalau ikut logik tu betul jugak kan?
:)

kella said...

joe, bagus nak usulkan ke FAM ni..
Malaysia boleh!!

byk kelebihan kita kan? :)

y@n@ M!B said...

huhu perbandingan yang mantop! =)

Encik aMin said...

Malaysia... penat laa nk tunggu... huhu... mustahil ke? hurm...

joegrimjow said...

harap FAM baca?
hehe

KID LEARNS TO FLY™ said...

urutgay ayam belanda hehe..

fasiliti tak menjamin ape2 joe..mentality pemain,jurulatih dan juruletih serta pihak pengurusan bola sepak tu ke up bukan mundur..

eNaSaN said...

betUl3x,,,..setuju3x...lalallal



bgus info nie Joe.. faKta nie ..bkan auta..


ku haraP pon FAM baca...huhuhu..xpon sila fwd blog link kamoo nie ker email FAM...lalallalala

dotblogspotdotkom said...

kalau nak ikut nisbah 7.1 : 1.....
tentu malaysia juga ramai gay... huhuhuh

fikaryna said...

jauhnya banding..

seme betul, tapi penyokong kita x cukup fanatik..huhu..

joegrimjow said...

erkk, ramai tu yg gay kat mesia
;)

Lelaki Ini said...

besh2!!

zairie said...

bagusnye... sepatutnyer gitu la.. hehe

my recent post:
Germany... aku support kau

-aTie- said...

ahakz.. fakta yg x boleh di sangkal lagi... sila bwk FAM untuk buktikan... hehehe :D

Khaizarien @ atie Blog

joegrimjow said...

tunggu german lawan spain malam ni

SyimaSyaz said...

malaysia ni sbb ape tak leh gi jauh...?jauh skit je dapat duit...jauh ciput je trus dapat sebidang tanah...tu baru sikit...
pastu player sana diorang main btl2 utk name..duit belakang kira.name dulu baru dapat duit.player kita?duit duluu....mari2...

*confuse dgn ayat sendiri*

Ezniey said...

Nice..I lyke...hahahahahahaa

Liyana said...

pemain malaysia memang banyak gangguan.. walaupun gangguan tu sangat berbeza dari pemain urugay...

kalaula pemain malaysia dapat gangguan macam pemain urugay, tak tau apa jadi ngan bola sepak kita..hahahaha...

chempaka said...

hehehe.. banyak gila masa sampai leh buat analisis macam ni.. hehehe...

salam singgah....

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW