Share

Apabila sudah lama tidak memasak

Hirup udara di Kelantan ni petang-petang buat teringat kat perkara yang akan sentiasa berlaku bila tiba waktu petang di UK, apa dia? Sudah tentulah masak! 4 orang bergilir-gilir masakan untuk melengkapkan jadual memasak memang sesuatu pengalaman yang mencari kedewasaaan (bukan mencari bini ya)


Housemate aku aka zakwan dengan kepakarannya memasak lemak cili api
Iqbal tahir dengan kepakarannya memasak sup dan tomyam
Taufik dengan kepakarannya memasak ayam black paper


Bila sudah siap masak-masak, makan bersama-sama satu rumah. Memang pengalaman yang boleh mengubat rindu di kampung. Acece, petang2 ni bersastera mara dana pulak ye


Dah lama tak tepek gambar lauk payk ni, nak tepek la sekeping dua buat tatapan semua. Kali ini nasi ayam dengan pizza!


ayam nasi ayam


cukup lengkap semua ada... oh, sup di dapur lagi!



gambar macam ni mesti ada



pizza yang.... eherm ehemm



kecik tapi cute



ooh, ini bukan masakan aku


Semua masakan kat atas ni bukan aku yang buat. hehe. bila di rumah ni, aku tak pernah sentuh kuali pun lagi, apatah lagi nak masak masak. Kakak aku tanya kenapa aku tak masak kalau ada kat rumah, dalam blog bukan main lagi duk tunjuk masak macam macam, aku cakap, biarlah aku rilek, dah bosan dah selalu memasak, nak jugak merasa masakan orang lain. baik tak alasan?



Sebagaimana yang dimaklumkan, Gathering GengBlogger kali ni adalah 'pot-luck' version. hehe, anak2 dara yang hadir nanti jangan lupa masak sedap sedap, kata pepatah, cinta boleh dipupuk dari masakan. kekeke


pss : Ada kejutan untuk gathering nanti, ahaa, apakah ia??

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

18 comments:

nizamsani said...

pizza tu nampak sangat sedap.

NyNaA said...

erm..piza tu..terliur dh ni..heee

joegrimjow said...

nak try?
;)

shinawawa eyenie said...

sedapnya..:-)

FarhanaDr said...

Alaaaaaa.. Nak masak jugak untuk gathering geng blogger.. Nak pupuk rase cinta.. Hik hik..

mama zharfan said...

dok obersi memang wajib msk utk survive :p

bellar0ssa said...

sedapnye tgk.adoih terliur aku.

Hizami Rahim said...

adeh.
ku x dpt join.
sedih.
:'(

chah~ said...

demm. pizza tu nmpak sedap sbb ak cm da lame x mkn pizza.. haha..

update2!!

.alie. said...

wowww gathering versi pot luck..
lain dari yang lain..
jumpa pertama kali dah merasa air tangan org..

tp xda rezeki nak join..
T_T

noor afzan said...

pizza..tadi tgk kat blog zack, skang kat blog joe pula..
mmg kena pegi pekena sekeping dua ni

alfablue7 said...

piza nampak tak sedap.
ayam nampak sedap. lapa pule ish

Sharinginfoz said...

pagi2 makan sodap... piza buat sendiri terror tu

anymz said...

nak pegi la gathering tu tapi malu..sbb akak orang baru..

joegrimjow said...

mmg sangat sedap ini pizza

sambil tengah makan
;)

joegrimjow said...

gathering ni boleh je sesape nak datang, ada kezutannn

Cik Wanie said...

yes,
pizza tue nampak sedap,
dan mesti sedap kan,
huhuhuhu...

Hamizah said...

huih..pandai masak..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW