Share

Siapa inspirasiku berblog?

Salam 1blogger,


Dalam berblog ni, sudah pasti kita ada orang yang menjadikan kita semangat untuk update kan? Dalam entry 5 stage dalam berblog aku dah ceritakan siap komik lagi perihal bagaimana stage2 yang berlaku dalam hidup aku sepanjang berblog ni. Kali ni mahu share, siapa inspirasi aku dalam merajinkan diri untuk berblog ini


Peringkat permulaan


Terima kasih kat taufik (flatmate) aku yang tekun ajar aku dulu satu persatu dunia blog ni. Paling lucu pasal nak letak widget. Ada ternampak widget yang bagi ikan makan kat sidebar dia dan puas dia mengajar aku camne nak letak widget tu jugak. serius comel kalau ingat balik. sebab tu kalau yg baru berblog ni sibuk duk pasang widget, janganlah kita duk mengejek2, itu stage dalam berblog, biarlah yg baru2 ni dengan widget2nya.


Sekarang cara aku berblog lebih kepada 3 jenis!


1) JoegrimjowTube

website kevjumba


Entry pertama pasal khusyuk dalam solat. hehe. bangga jugak sebab dah seribu lebih yang tengok. sebenarnya aku terpengaruh untuk buat video dalam blog ini disebabkan kevjumba. Kalau nak banding aku dengan kev jumba tu, memang tersangat jauh. Tapi memang rasa ingin sangat miliki satu channel aku sendiri dan akhirnya terjadi juga video pertama aku buat. Banyak lagi video coming soon, tunggu je la ek





2) Entry Komik

Entry Komik ni sebenarnya dah lama ku cadang nak buat. siapa inspirasiku? mymilkytoof. Serius entry dia ni simple dan sangat menawan hati. Yang bertanggungjawab untuk ku hasilkan entry berkomik ini adalah blog dia lah. Tersangatlah comel! kalau blog melayu plak, siapa lagi kalau bukan zack dengan milo. Harap harap lepas ni makin banyak hasilnya entry berkomik dari aku. Yang pasal komik scene yang dipotong dalam adamaya ni, memang ramai jugak yang suka ;)





3) Nasihat dalam cerita


Yang ikuti blog aku dari dulu, pasti teringat balik kisah pak belalang dan familykan? hehe. dah jarang buat entry macam ni. aku sebenarnya suka buat cerita yang berdialog ni. mahu serapkan unsur humor supaya reader senang membaca. entry cerita ini inspirasiku adalah saifulislam. memang kebanyakan entry saifulislam adalah entry 'bersahaja' cerita pasal dia je, tapi dia punya impak tu, memang sangat berkesan!



ok, itu sahaja. untuk blogger diluar sana, siapa inspirasi anda dalam blog? care to share?
(soalan skima kot)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

27 comments:

iman said...

haha sadly I have no inspiration.I still did not do what I want to do with blog thingy.a bit time consuming.hope the ending of studentship will make it possible ~

owh freedom!

anyway like KevJumba and Vlog thingy too

FarhanaDr said...

Inspirasi??? Ermmmmm.. Susah juge soalan ini ye.. Huhu..

Joe, Jard, Luffy.. JJL.. Heee..

Ku suke pak belalang.. Hik hik.. Rindu arr sama family Pak Belalang.. =)

joegrimjow said...

kevjumba cool!

pak belalang tengah kumpul energy
;)

Roronoa Zoro said...

andai kau tanya soalan nie 2 tahun lepas, aku akan jawab justkhai.. tapi sekarang adalah : hehe ~

no 1. joegrimjow.. yeahh.. blog yg kelakar lagi berinfo.. yeahh !!

joegrimjow said...

kekeke
tetibe jadi bangga

Jard The Great said...

blog neh.. =)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

inspirasi ?

joegrimjow adalah salah satu :)

siyes.

sinagarimba said...

inspirasi?
susah gak tu nak bagi. Tapi salah seorang joe lah. kasi up sikit.hehehe...
& sama cik lolly kat atas tu.

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

my milky pun best gak baca... video tuh aku dah tengok.. bagus2x..banyakkan lagi buat jeo..

joegrimjow said...

hoho
ni buat semangat nak update blog lebih ni
thx u thx u

iman said...

joe, as a reader, bleh tak i nak tahu how u fall in love with blogging as in gile2 jglah? and how you bleh jadi (okay jangan kembang) quite famous la i say among bloggers. Just out of curiousity

nursarah said...

kat blog aku mmg dah tersenarai inspiration of blogging kat sidebar. hehe

joegrimjow said...

cik iman,

1st question, no need have any reason to fall in love. its just happen ;)

2nd question, famos? tak kot

Sarah,

hoho, mahu jenguk jap

Hazzy Ishak said...

kalau bnyk masa boleh lah buat semua tu
huhu

joegrimjow said...

boleh buat apa ya hazzy?

*∽ IZAN ∽* said...

Nice entryy.. buat masa ni Joe pun salah sorang inspirasi gakk..! byk gak joe share info berguna... thankss yekk...!
btw, nak tanya sket, camne nak buat TOP post by view yekk..? adoiii... akak dapat cari widget TOP by comments je hu hu. Care to share ? he he *ewahhh cam pernah dengar ayat tuh! ha ha*

joegrimjow said...

hoho
dulu ada gak buat, lepas tu dah buang widget tu, dah xingat dah

nanti klu jumpe, bgtau

Faizal The Newscaster said...

walaupun aku blog just for fun, tapi ada juga inspirasi.

dulu masa student life, mungkin ada masa utk buat all the creative stuffs..bila dah kerja..payah nak mencari masa :D

joegrimjow said...

hehe,
komitmen tu semakin berat kan

Dyna Yvonne said...

inspiration??
hehehee...
byk owh~
u r d 1~

^_*

joegrimjow said...

hoho
thxs a lot

darkbatman said...

aku salu tengok perkembangan bog ko bro..stiap blogger pasti ade blog yang dia admire..aku pun cam2 gak tp aku ske ngn nickname ko weh..seyes.jeles sekupang.ahaha

MuNsYi SaMa said...

dah agak mesti sume nk ckp ko inspirasi no 1. ak ckp ko no 2 la.hehe

teruskn usaha bro. =)

lilacfla said...

inspirasi sama! saifulislam. :)

malangnya cek x banyak nak diceritakan macam ustaz hasrizal. n cek bukan ustazah, ilmu agama pun sejengkal. tujuan awal bikin blog sebab nak share something about life so that orang2 diluar sana tak rasa mereka keseorangan. maybe like eh dia pun samalah macam aku.

in a way try nak suggest good ways to overcome problem, dalam masa yg sama nak selikan sedikit nota muhasabah. manusia perlu diperingatkan, kalau tak kita mudah lupa pada pencipta.

tinggikan cita2? aduhai

tinggal cita2 ja la nampak gaya

encikSEDAP.com said...

eh, blog nombor dua tuh memang feveret lah.. memang ikuti since forever kot.. best & lucu tengok gigi gigi tu.. ;)

lizz said...

blog yg beri inspirasi?blog redmummy. even ramai yg kate entry die ntah apa2.tapi, disebabkan kak red lah ku rajin update blog.hahahaha

ravishingpeacock said...

bru lpas bc blog reference anda..bgus2 sumenye ;)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW