Share

Rahsia di Kamar Tidur!

Salam,


Bangun pagi tadi, rasa tenang gila! Mungkin hari Jumaat? Hati jadi tenang. Ada tips orang bagi, bila nak tidur, kita maafkan semua orang dulu, baru tidur. Baru je amalkan tips ni dan memang rasa perubahan dengan kualiti tidur. Hurmm, boleh amalkan ni, ala, Nabi yang maksum pun maafkan umatnya, ni kan kita yang selalu buat dosa. Kita maafkan orang, orang maafkan kita la kan?


Sebut pasa tidur


Ni nak letak gambar bilik tidur aku. hehe, maklumlah, orang dah habis exam ni, banyak betul masa. Jadi Masa ni kita manfaatkan dengan ambik gambar bilik tidur. Apakah?? Lagi 4 hari akan meninggalkan bilik tidur ni, memang agak sayang jugak. Nak buat macam mana, kita takkan miliki selalu barang yang kita sukai. (APAKAH??). jom tengok tengok, rahsia bilik tidur joegrimjow!!



Ruangan depan pintu

Suasana yang sejuk mata memandang
hakhak, anak teruna kemas bilik yang bersepah gila semalam
Hasilnya seperti yang ada di bawah ni





Meja study dan meja main2
Jangan pk bukan bukan
ni takde nota + buku sbab exam dah habis, jadi hanya tinggal desktop je
biasanya nota + buku bertimbun
(ok, aku tipu, memang ni keadaan biasa, hehe)





Almari khazanah
Lelaki katakan
rak almari mana penuh dengan barang2
barang2 biasa adala, stakat buku, yasin, buah tangan
yang tu je la ada
(tak perasan kan mahkhluk 4 ekor makhluk kat atas tu?)





Ruangan hiburan
acececeee
bila masa jadi ruangan hiburan pun aku tak tahu
Tapi selalu duk sini dengan housemate main game
kira ruangan hiburan la tu kan?
kat depan kerusi tu juga guna untuk sembahyang
so masa khusyuk main game, ingat la jugak masa nak sembahyang ;-)





TV untuk PS3
memang beli tv ni hanya untuk main PS3
Tv ni housemate yang punya, PS3 aku yang punya
sebab housemate bilik die kecik (kekeke) jadi tv letak dalam bilik aku





Ruangan beristirehat
ahaa
ini kerusi terbaik punya (jangan tengok baju tu, tengok kerusi je)
Kalau tensen2, duduk atas kerusi ni fikirkan masalah ummah
sambil geleng2 kepala fikir kenapa kes buang bayi semakin berleluasa
errk?





Ruangan beradu
dengan saiz katil double
memang cukup la nak berguling
nak bertinju
nak melayan perasaan
dan kat katil ini jugalah layan macbook (macam sekarang tulis entry pun atas katil)




Kekasih hati
heh
gambar ni takleh tinggal
banyak2 ruangan, atas katil tempat paling kerap aku ada
tido + blog semua atas katil





Ok

Siapp! Nak menyiapkan entry untuk cover atas flight nanti ni. Ada komik, ada novel. hoho. tunggu la yek. Ni kira tag la ni, aku nak tag semua orang yang rajin nak buat, dah buat, bgtau, nanti ku review dalam blog ni bgtau apa yang patut anda lakukan untuk mengalami suasana tidur malam yang lebih bermakna. kekeke



pss : Hari jumaat ni jangan berblog kuat sangat, tambah ibadah tu banyak2. Semoga kita dapat keredhaanNya

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

39 comments:

helena's said...

gundam!

joegrimjow said...

gundam kawan

anDi said...

kalau aku buat entri bilik cam kau ni joe, sure kau sadis, sebab aku takda bilik. haha.

eh, penyangkut baju malaysia ngn UK ni spesen je ye.. sama sbijik kat rumah aku nih. ke kau angkut dari malaysia?

eh btw, ak slalu blogroll blog kau, tp tak pernah komen, so this is my first(yg panjanglebar). hee :D

cikgu isza said...

cantik bilik.. jeles je nengok.. ngeee~

Anonymous said...

joe....MillatFB lagi http://www.azriomar.com/2010/06/konspirasi-millatfacebook.html

joegrimjow said...

mmg angkut kat sini pun hanger tu
;)

Just.wanie said...

vavava .

first2 bukak trus point kt beruk(beruk ke ??) tu pkai spek . tolong hantar as souvenier boleh takk ?

heheh .

Anonymous said...

Joe, you are an interesting guy.

N.Z.

farah said...

oh , cantiknya la bilik , and besarnya laa tv buat main game .
aish . aish . aish .
haha :)

WZulhilmi said...

For God sake!!! Bapak best bilik!! terkejut2 aku tgk setiap gambar.

gambar 2 : Gundam!!! yang warna biru tu smart!! aKira punya gundam ke??

gambar 3 : Byknya patung. Tapi kenapa tak letak kat katil? Boleh buat peluk. Psst!! Boleh pinjam buku bloggers tu.. Heheh

gambar 4 : Part nie yg paling best!! Dah lah ada plasma TV lepas tu ada PS3. Speechless.... Aku nie ps1 pun tak de!!! T T .I see an Iphone!!

gambar 5 : tgk kusyen sangat lah empuk. katil cosy gile!! Again speechless.. Mcm kenal je watak selipar tu.. Huhuhu

gambar 6&7 : memang jeles!! besr katil!! Boleh guling2!! macbook!! Even i never touch a macbok before... T T

Astaga!! boleh histeria aku tgk bilik ko. Tgk komen aku byk sgt tanda serunya.. =P

joegrimjow said...

LOl
memang pemerhati yg elok ni sampai buku bloggers tu pon nampak
gud2

fiD said...

style bro,, hahaha..

memang owang laki macam nie keadaan bilik, lol

joegrimjow said...

bersepah adalah lelaki?
lol

Frodo Baggins said...

wa nak gak seketul selipar oren lu tu. wakakakkakakaka ...


>>___<<

mIsH IeRA cIK irAh said...

bilek org bujang lg kemas dari bilek anak dara. T_T

[z@ck] said...

joe..

nice bedsheet, nice room!
jeles tengok bilik ko besar..siap boleh letak tv lagi.sobbsss..

joegrimjow said...

itu yg mahu ditunjuk
anak muda pon boleh kemas kalau mengemas
hehe

*∽ IZAN ∽* said...

ok laa.. bleh tahan laaa 'kemassss' bilik tuhh.. he he he. Siap ada 'mahkluk' tu yang tak tahan tu..kira dalam hati ada 'taman' laa... hehehe.

Nak gerak dah ker.. nanti balik mesia jgn lupa cari Sushi Donat.

Apa.. tak dengarr ..? Sushi Donatt.. haa tu laa.. sekarang ni donat pun leh jadi sushi dahh jangan memainnn he he

http://sweetomoide.blogspot.com/2010/06/donut-pun-boleh-jadi-sushi.html

iRa~" said...

wah..not bad..thumbs up!:)
pkai nexus ea??
sj je promot..my sis suruh..
my sis keje kat distributor hp tu..

joegrimjow said...

housemate pakai
;)

ooh, 800 je ek? bleh tahan jugak tu
nanti ku roger klu nak beli satu

Hizami Rahim said...

wow.
ada empat ketul patung.
pemberian siapakah?
or beli senirik?
wakaka.
;)
well.
bilik anda simple.
tapi lengkap.
bagus.

ravishingpeacock said...

kemasnye bilik tdo ;)

shinawawa eyenie said...

kemas bilik dia..:-)..selamat pulang ke m`sia..

adikeica said...

aku baru nk tulis blog nampak ps kau mcm x jadi plak..haha..tdo dulu lah~

~Yanie Rachman~ said...

suke bedsheet, black n white, nice...

mmg bilik ni sgt kemas, jeles la plak...

joegrimjow said...

nape pasal ps?

CIK FAYYAD said...

ok la bagi bilik bujang.
tak kemas tapi teratur. betul ke?
kalau saya memang letak-letak hiasan tu (gundam) masa berkemas je. lepas tu terbang ke mana. hehe

cuba minimalkan barang yang ada.so kalau gundam tu boleh bertahan lama kat tempat asalnya..congrat! clap.clap.=)

chekgu BaniHassim said...

sshhh...cite dlm bilik tido takleh cite kat org...
malu laaa...
hiks...

FarhanaDr said...

Boleh tak ku nak tayang bilik tidur ku plak??? Hahahaha. ;p

ieQa sWetLuv said...

nak pinjam selipar kuning tu hohoho

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kalahhhhh kalahhhhh !

etomyam said...

wah banyak gadgets ni hahaha

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

cantik selipar warna kuning tu....

MUHAMMAD NAQUIB BIN MOKHDZIR said...

gler best bilik...ni sewa ke hostel nih ??....mahal x ??

Oh Malaysia said...

teady bear sape kasik joe? haha..

Kamsiah said...

huhu...teddy bear pun ada jugak ke...

AMOI KUSUT said...

sumpah jeles!
sbb bilik u lg cantik dr i.
hahaha..

*nak 1 bear boleh?

yanie said...

besar bilik :) best2 especially ada rockband and macbook pro tu :D

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

bilik adalah kemas...
begitu juga kasut homer tuh.... menarik...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW