Share

Menonton adegan lucah dengan keluarga : Janggal? What to do?

Salam,


Tiba-tiba bersemangat nak update sebab terima komen kat entry ni. ok ya kawan-kawan, i take that as compliment ok. Will upgrade my writing sokmo (amek ko, gabung mat saleh dengan kelantan. kekeke) kali ni mahu share skit 'masalah' dan stigma dalam masyarakat kita. Harap ruang komen kat bawah ni kita boleh bincang untuk menambah lagi kekuatan entry ini. ok?


Pernah tak?


Masa kita kecik kecik dulu, bila tengok cerita dragon ball ke, sailormoon ke, pasti seronok bila tengok dengan family. entah korang enjoy ke tak, aku kalau tengok dragon ball dulu, pasti dengan abg dan kakak aku. boleh share keseronokan sama2


black_and_white_te_1522931c


tapi bila dah besar panjang ni, takkan nak tengok dragon ball lagi kan? pernah tak masa nak tengok cerita hollywood contohnya cerita james bond, memang penuh dengan aksi. tapi standard cerita mat saleh, pasti ada adegan 'panas' erk, bila masuk time adegan panas ni, suasana jadi pelik... kalau aku yang anak bongsu ni, pasti jadi segan, yang akak n abg aku, tiba tiba elok2 ke tadi tengok tv, tup tup ada buku kat tangan. memang janggal kot!



4507015656_b9510e3283


Mahu tanya, apa yang biasanya korang buat bila berlaku keadaan macam ni? Pandangan yang baik, aku akan share di next entry, siap akan bagi backlink lagi ;-)


Selamat berkongsi


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

51 comments:

eqbalzack said...

hhmm...fenomena biasa kot zaman millenium ni joe...hehe

Amni said...

Memang janggal.. sebab tu tak nak tengok ngan family cite oputih ni.. ahahah...

joegrimjow said...

jgn lupe share ap yg dibuat
;)

H-n-f said...

apa lagi, ke tandas la buat2 nak buang air. hahaha

shinawawa eyenie said...

fenomena biasa di zaman baru..tgk secara positif

joegrimjow said...

ke tandas tu idea yg menarik
hehe

XIX Dragunov said...

aku selalu bukak cerita...sembang la...tetibe tanye pasal keje skola ke... tanye adik aku pasal game ke... biar sume tumpuan teralih... klu sume senyap2 pandang tempat laen memang rase janggal la..sebab 2 aku bukak crite...

fanadz said...

saya? hmm..cakap dgn mak lapar, nak goreng telo, pastuh suruh mak bukak api kat dapur[masa kecik mak tak kasi bukak api sendiri].huhu. :P

ザ-sylver-shooter said...

lyn hisdustan dlu dgn mak ngan kakak2 aku..part2 nari nmpk pusat, kakak aku suh pndang tingkap..tkde mknenye aku nk pndng..hohohoho

pikir2 blk, segan gakla..

Huda Luna said...

kalau kecik2 kena paksa tutup mata tapi intai sikit2 mcm dlm cite titanic

dah besar tgk je wat2 macho pdhal dlm hati segan gila

bunyi cengkerik, cicak, semua dgr sbb semua diam

joegrimjow said...

segan...
;)

Hazzy Ishak said...

segan la kalau time tu tgk dengan lelaki

tatau nak sumbat muka kat mana
HA HA HA

Iman said...

hmmm a nice topic, but Joey if a Dutch read this they will say : Its normal and not something to be shamed about. Compared to English they are far too different.

Quoted from TimesOnline on a topic about sex education : Trudie, a fashion stylist, has always talked about sex with her daughter. When, at 16, her daughter asked her what sperm looked like, Trudie asked her husband to provide a sample. “My daughter walks past sex shops every day, the family watches sex scenes together on television and we try to be as open as possible. It's not considered smutty, as it is in England.”

The title popped out the article I read couple of weeks a go. But as for me myself, when it happen this will happen:-

Iman : ehem - berdehem , amek remote then tukar channel sambil cover line - channel lain cte ape ek umi?

or pandang adik yg tgh menonton jg, then terus accuse they tgok bnda lucah.haha.mcm la i did not watch along.

♥ Vee Violet ♥ said...

vee selalunya akan buat2 check hp or buat2 tgk luar rumah...
tak pun bangun ambil air...
hehehe

CiKaLi said...

haha.. sensitip nie.. hehe..
kalo family cikali..
either wat tukar channel sekejap..
or kitrng wat tengok tmpt len.. huhu

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

eemmm memang slalu terjadi....

kekadang bila benda ini terjadi dikala suatu masa dulu sama ada channel di tukar atau tiber tiber time tuh akan jadik cakap cakap sembang tetibe bukak topik apa apa... layan kan aje.. sebab memang rasa awkward.. nak naka masa tuh ceriter aksi... tak pun time tuh bangun g toilet cepat cepat sebab malu.. hehehe

atau pun time tu kalau pegang majalah atau paper dan dan baca hehehehehe

itulah budaya di malaysia...
sifat malu tuh masih menebal...
tapi tak tau la sekarang yeee...

XIX Dragunov said...

aku rase skarang pun still menebal jugak perasaan malu dalam diri rakyat malaysia... tapi kalau depan tv ramai2 la... especially dengan family...cuba kalau dengan gf/bf? ntah hape la yg diorang buat... tgk je kes buang anak...dah terok sangat dah...aku pun x tau la...

Amir Izzat said...

kalau aku pandang kat tempat lain tapi kalau tengok bersama ahli keluarga.rasa malu lak..tap patut2..

Clara Emily Cancer said...

nak wat cmne.
layan je.
rs cam normal je.
sbb suma citye barat mesti ade adgan cmtuh..

;-)
claraemilycancer.blogspot.com

fndrocka said...

family aku jenis tak layan citer omputeh.selalu aku layan sorang je.tapi kalau ada parents atau adik2 yg lepak2 depan tv..forwrd kan aje..mudah kan? suma..setakat ni..takde lagi tgk cerita/dvd/cd yang adengan panasnya sampai melecur..setakat cium peluk sket tu ada r..tapi akau dah kusyuk sgt cium kena forard gak.lagipun umah takde astro..so sedikit selamat dari filem2 yg kuning

natsumiDyla said...

huhu. dah biasa dari kecik bila part2 macam tu, akak ajar suruh tutp mata...jadi dah besar macam terautomatik tertutup tutup mata. cuma ada la terlepas pandang sikit2. :D


tp, waktu citer titanic tgh hot dulu, abg2 siap sorok cd tu tak bg adik2 dorg tgk. cheh~

Queen said...

mak saya otomatik tutup tv....lagi2 adik2 saya masih kecik..tak pun dengan sgeera..eeeeee malu la...maluuuuuuu.........so at least kita secara tak langsung ajar diorang benda tu memalukan...sebab diorang kecik lagi kan..

kalau dgn yang besar2 ni ?
nan ado masa tengok tv bersama..masing2 dah ada keluarga sendiri...banyak borak hal bisnes la..apela....isu semasa la..skang tetiba dah rasa tua...ekekkekkee

farah said...

wahahaha , benda ni selalu gak jadi . selalu bila sampai je babak macam tu , mula la buat-buat pening kepala . tutup mata .

kalau ayah ada , dia terus tukar channel . hihi :)

Dyna Yvonne said...

ahhaha..penah jadi..
tukar channel aa..
^_*

@yuE said...

hehe...selalu sangat jd cam tu lg2 kalau kat umah mmg layan cita omputih je..


alah kalau layan movie dengan member pon rasa pelik gak bila sampai part "panas" tu..


masa tu mula la menggelabah cari henpon..bajet macam nak reply mesej orang tapi xde plak bunyik mesej masuk...hahaha

fahmi ibrahim said...

Memang tak selesa! Hehehe... Aku dan adik je lelaki dalam keluarga ni. Dulu ada gak rasa kejanggalan sewaktu scene 'orang dewasa' ada. Senyap! Nak bernafas pun tahan-tahan je..

Masy said...

amek remote, tukar2 channel. hehehehhehe

wHoSeNa said...

selalunye klu gni...mutekan suara n tukar channel...msg wat bersembag or mkn ker or g toilet ker...tp jrgla dlm family ak...;))

Wan Perlis said...

mmg segan klo jadi camtu
baik blah

Ann said...

janggal lg la kalo ade beradik laki ngn ayah....cpt2 tkr channel..

atiqahtuty said...

ha2 buat2 pegi dapur konon2 tetibe je perut lapar. =p

Hizami Rahim said...

tahu tak?
perkara ni biasa terjadi masa zami dan adik2 zami masa kecil.
kitorang selalu tengok cerita kat tv sama2 and then tiba2 ada pulak babak cium2 tu.
seriously kitorang segan kot.
mula la masing2 kata cepat cepat tukar lain.
so ambil remote tukar channel.
then dah agak agak babak tu habis maka kitorang tengok semula cerita tu.
tapi katakan kalau babak tu tak habis lagi maka kitorang mula la tuduh siapa yang pegang remote tu sengaja nak tengok babak cium2 tu.
haha.
kelakar pulak bila ingat balik zaman budak2 tu.
;)

atty's said...

kalo kty menonton dengan anak2.
bila part..gitu ..kty terus tuko channel lain ..anak2 pun memang faham sangat ..

etomyam said...

cerita hidustan banyak adegan panas dan ghairah...anak aku pun ada sound nape cerita hindustan buat dia rasa lain macam..sejak hari tu aku dah tak tengok filem hindi hahaha

shah mohamad said...

klu da gitu..aq lebih rela kate...
"bukak channal 611(ceria@astro=channel cartoon)laa"lagi best..

tp klu da ayah yang bukak...
"wei..budak2 p masuk tido..besok nk sekolah..."kuang3x

fikah mus said...

tukar channel cepat2.
takpun pandang siling, tiba2 rasa macam banyak pulak sarang labah2 kat situ.
kadang2 masa tu jugak la lapar, sambil tanya siblings nak makan apa dan cepat2 ke dapur.
heee.

noor afzan said...

aduh joe..
memang 'kena' la entry ni.

nak share la.
selalunya bila sampai adegan camni saya pandang tempat lain.
tak pun saya skodeng apa yang family member lain buat time adegan tu.

ada yang buat macam saya.
ada yang tengok mata tak berkelip langsung.
ada yang tiba2 peluk tubuh dengan tangan sendiri (macam tgk cite seram gayanya)
tapi memang tak ada pun yang buat2 pegi toilet.

kalau adegan tu lama sangat, pelagi tukar la channe lain dulu barang seminit dua.

nurinkhairi said...

iman,
coz british people are a reserved lot.
there's a british theatre play called "no sex please, we are english" - just to show their extent of reserveness


eh joe, pasal topic ni..emm..ko ada baca somewhere kan? aku cam curious..hmmmm

nurinkhairi said...

don't get me wrong, i mean, sbb aku baru baca pasal ni kat one of the blogs..

maisyara Pot! Pot! said...

parent mai dh ajar,


kalau ade agenda macam tu, tutup mata sebab tak cukup umur.








skng dh cukup umur, terasa segan nk tgk... wakaka xD

.alie. said...

hik3~
klau tgk dgn adik beradik boleh rilex2 poyo lagi..siap gelak2 nak cover malu...kalau zaman dulu masa kecik2 mmg dh tukar channel la

kalau dgn abah cik sume,nyah buat2 tido..hahahahaha

Encik Tikus said...

saya duduk depan t.v then kuatkan lagi volume,hahaha :)

/Dayah//Nurul/ said...

Buat2 tak tengok tapi tengok jugak ngadap hp ke, atau tengok channel len je :)

muSafir said...

terus tutup tv, takpun tukar channel lain...
lagi selamat, jgn tengok langsung citer ngarut2 nih..

inilah masalahnya bila anak2, buka mata saja kenal dunia, terus nampak tv,, nampak hiburan..

segala2 nya bermula dari asuhan dan didikan ibu bapa...

huhu. tengok katun upin ipin lg baEk~

eNaSaN said...

ku slalu cam wat2 bodo jer...pastu ckp ehhh citer Tv lain de yg best...tak pon ku suRe p dapuR cr makanaN...pstu lepak lelamer smpai abis mkn..hik3

joegrimjow said...

cik adibah, amek dari kevjumba punya video ;)

ok, nak buat entry sambungan

mirachantek said...

biasanya aku buat sardin je. tengok secara tidak berperasaan, ataupun alihkan pandangan.
dengan adik2 kecik, mereka tutup mata sendiri. dengan adik2 besar, mereka toleh ketepi. dengan abang.. err... abang terum tertumpu ke skrin tanpa menoleh kiri dan kanan.

hahah

memang la terasa kekok sebab itu bukan dalam budaya kita, dan budaya yang dipanggil buday kuning ni pun tak bagus untuk perkembangan kanak2.
it's either budak2 tu jadikan sempadan, or jadikan satu bahan percubaan.
yelah.. nampak cam seronok ye tak? budak2 belum mumayyis nih senang jugak terikut melulu je.

*∽ IZAN ∽* said...

Ha Ha.. memang betul. Kalau kat rumah living dekat ngan dapur & dining.. pas tu mula la buat2 gi minum air ke, capai apa2 kat atas meja makan.. ha ha

encikSEDAP.com said...

so weird... pertama sekali tengok dengan family masa adegan titanic tu.. o my iceberg... kitorang just numb!

FarhanaDr said...

Kalau cerita omputeh ke ape ke, ayahku memang tapis dulu baru boleh lepas kat kitorang tengok.. Kalau tak, mmg tak tengok laa.. Huhu..

Tapi bila besar2 nih. Jarang daa nengok filem ngan satu family.. Huhu.. Kalau kate pn, kdang2 ade laa gak situasi mcm ni.. Ku alih stesyen terus.. Huhu..

Fatyn Aziz said...

mmg segan...bila kuar je adengan tak sepatutnya aku akn ckap kat adik2 aku..

"haaa....adik tgk ape tu..." sambil aku tutup mata dia dengan tangan...

pastu dia akan ckap balik kat aku,

"haaa....acik tgk ape tu...." sambil dia pun tutup mata aku...

so, sama2 tutup mata n gelak2...hahaha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW