Share

WORLD CUP : Theme song 20 tahun

World cup yang bakal memulakan sepak mula jun nanti! antara penarik world cup ini adalah theme songnya yang mana lagu inilah yang akan menjadikan sesuatu world cup itu dikenang. lagu mana yang menjadi pilihan anda?




world cup 1990
lagu : Un'estate italiana
penyanyi : Edoardo Bennato dan Gianna Nannini








world cup 1994
lagu : Gloryland
penyanyi : Daryl Hall











world cup 1998
lagu : The Cup of Life
penyanyi : Ricky Martin










world cup 2002
lagu : Boom
penyanyi : Anastacia










world cup 2006
lagu : Celebrate the Day
penyanyi : Herbert Grönemeyer








world cup 2010 (1)
lagu : Wavin' Flag"
penyanyi : K'naan









world cup 2010 (2)
lagu : Waka Waka (This Time for Africa / Esto es África)
penyanyi : Shakira








psss : aku suka lagu 1998, ricky martin punya nyanyian. suka bukan sebab dia gay, tapi sebab lirik dan rhytm dia best. anda?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

31 comments:

FarhanaDr said...

Boleh tak lagu Gemuruh Faizal Tahir jadi tema lagu World Cup???? Saye suka Faizal Tahir.. Hik hik.. ;)

Hizami Rahim said...

suka ricky martin jugak.
i mean lagu dia tu.
;)

Rowena Chasez said...

i like ricky martin's song too..
bersemangat je dengar kan??
(:

joegrimjow said...

ahaa
ramai suka ricky
same la kite
huhu

maisyara Pot! Pot! said...

lagu carnival de paris by dario G tak ada ke? T___T

joegrimjow said...

ni ikut sumber wikipedia
;)

noor afzan said...

serius betul joe..
memang lagu ricky martin tu pling meninggalkan kesan.
sampai sekarang lagu tu je yang saya ingat..
haha~

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

yeerr rasanya lagu ricky yg paling best.... hihih apa pun tq joe senaraikan lelagu nie.. tingat plak lagu lelama piala dunya... :P

joegrimjow said...

sama2
piala dunya ya?
;)

.::WaNiE::. said...

wani peminat anastacia !!

joegrimjow said...

mantap kan suara die wanie

Wan Perlis said...

ricky martin plg tiptop
mmg rancak

joegrimjow said...

tu la
silap die gay
huhu

SyimaSyaz said...

lagu ricky martin paling ingat...
wahhh tak sabar nak world cup.dah beli jersey brazil dah...
potensi utk brazil menang kali ni besar kot...tunggu2!!

SyimaSyaz said...

joe...mcm mane lagu OAG - NAME OF THE GAME

Mohd Adziim said...

Ku pilih Shakira. Hehe~
Dan juga Anastacia.

Lebih cenderung memilih perempuan.

Nabiel said...

wlu cmne pown~
aku still suke yg ricky martin pnye gak~hehehe
cm smgt jek dgo~

kawie2020 said...

seyes aku memang suka lagu ricky martin world cup tuh...

aduka said...

suka ricky martin juga..
lagu dia..
diri dia..
tough..
aw awwww..!
=P

TUKANG KATA said...

pasang lagu nasyid boley?insaf siket...hahaha

pakat2 solat hajat b4 main..

:)

eNaSaN said...

suker rIcky nyer lagu....lalalalallalaala..hik3....

et said...

agu lagu minah arab tu pon mcm best.ricky martin pon bez.hahaha.

Call T said...

smua lagu yang menyemangatkan huhu best2

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

lagu we r the champion dari queen tu bukan lagu tema ekk??
aku suka lagu tu je utk apa saja semangat kesukanan..

Ann said...

football mad nation dikira tak? pop shuvit punye lagu..

mr.syazwan said...

suka dia pun bkn sbb gay..
sbb lagu dia jugek...
=)

joegrimjow said...

ni amek dari wiki
yg we are the champion tu
mgkin lagu uefa je
;)

rekrazie said...

Lagu KNaaN tu try dengar yg original takde featuring sape2. lg sedap. hehe. die ade byk feat international artist.

hans said...

rajin cari lagu kan

p/s : Episod 5 Siri Antara Dia,Kau Dan Aku Sudah Dipublish. Jadi, Selamat Membaca Dan Moga Terhibur Di www.hanspunyablog.blogspot.com

joegrimjow said...

ngn arab ni rasa cam best
sbb tu post yg tu
;)

~ MuHaMmAD NuR AkMaL ~ said...

ricky martin lagu die mmang best!! tngok vidoe die ni pon dh rase bersemangat je nk main bola

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW