Share

Demo Gaza Flotilla

Baru saja balik dari berdemo. sebenarnya agak last minute sertai demo ni. itu pun dapat call dari kawan kata city sheffield buat demo. masa tu dah pukul 11.38 pagi dan demo bermula pukul 12 tengahari. walaupun mungkin agak lewat, pergi je la. nasib baik semua housemate semangat mahu pergi sama!


Tak ramai


Memang tak ramai yg join demo aman kali ni. sebabnya berita rampasan kapal gaza flotilla ni pun baru pagi tadi waktu sini, jadi memang tak ramai yg tahu. di anggarkan antara 50 - 70 orang sahaja yang hadir tadi. tapi takpe, ini sebagai tanda ketidakpuasan kepada israel yg Hina!


sedikit video dan gambar (update simple2 je, mood exam sekarang ni.)








antara student malaysia yang datang, ada yg exam esok pun sanggup datang!




antara yg datang



pak cik rambut merah pukul gendang



antara awek yg turun berdemo



awek lagi yg trun berdemo



pak cik yg bukan beragama islam tapi berdemo atas perikemanusiaan



bersemangat!!




mak cik yg ketuai demo tadi



Rabu ini


Pihak penganjur minta maaf tadi sebab demo ini memang agak urgent dilakukan. Satu lagi demo besar-besaran akan berlangsung di tempat sama pada pukul 5 petang rabu ini. Jomm sama2 turun untuk bagi kesedaran kepada orang ramai tentang isu ini!



baca entry Gaza Flatillo ini untuk lanjut. terkejut dengan bilangan yg tengah online kat blog ni. cecah 100 lebih dalam satu masa! Terima kasih kepada semua referrer!


housemate cakap, ada salah seorang peserta hantar email kepada keluarganya, 'doakan ana tidak balik' Allahuakbar! kuat betul perjuangan, nak compare aku yg update blog pon berkira sebab exam esok lusa ni... jauh benar bezanya....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

30 comments:

Jard The Great said...

baru bc entri iman pasal mesia tak hebohkan benda ini... dan ku tinguk usaha tpt2 lain...

cudn't help myself by asking.. why ah? no more mercy in mesia ke?

joegrimjow said...

no komen jard pasal tu
jgn jadi org yg tak berprihatin sudah

LORD ZARA 札拉 said...

ko tau Joe?
tak habis sebelah tangan aku kira blogger tulis hal ni (maksud aku, blogger yg aku betul2 kenal)

kalau yg biasa2 je, pun tak habis lagi 2 belah tangan ni~

Mohd Adziim said...

Rajin kau demo....bagus Joe.
Malaysia setahu aku memang kurang sikit dalam hal buat demo ni tapi banyak bab beri sumbangan kewangan. Kan?

sri said...

i wish i can join!!

nursarah said...

keji gila Israel, huwarggh! geram amat. kesian sangat misi bantuan pun kena tembak. katnay skang dah 19 yg mati. kebanyakannya warga turki.

iman said...

pak cik yg dlm pic tu byk ilmu pasal palestine. mak cik yg ketuai demo tu aktiv wat talk pasal palestine jg. one of those yg ada masa Nakbah talk.

terlepas demo, dok keep track on flotilla semalam sampai bangun pn lmbt.sigh~ jom turun Rabu even exam hari khamis

rhapsody LiN said...

bgus ;ah ab joe buat en3 mcm ni.. bg kesedaran :)

joegrimjow said...

exam straight kames dengan jumaat
2 2 paper killer

xpe
cover dulu b4 p berdemo

Mr PenyuBiru said...

dah tengok gambar² ni kat facebook tadi. baguslah joe, sekurang²nya ade jugak usaha. aku hanya mampu berdoa jer. lahanat betul Israel!

MuNsYi SaMa said...

good job bro. I'm very mad at the Israeli at the moment.

joegrimjow said...

doa pun stu usaha
lakukan stakat kita mampu
ni perang dah ni!

Mr PenyuBiru said...

naper tajuknya flatillo? flotilla kan?

Hizami Rahim said...

Allahuakhbar.

Nadhirah Zamrose said...

klu kite xleh join pun we could still do the least kan...iaitu doakan yg teraniaya...baca qunut nazilah :)

joegrimjow said...

dah betolkan dah
huhu

Dyna Yvonne said...

mendoakan segala nye baek2~
uhuhh

zahidah dihaz said...

allahuakbar.

Jard The Great said...

joe. malaysia akan buat demostrasi jugak..

demo kat US embassy oleh 120 NGO

tahlil dan solat hajat akan diadakan kat masjid kpg baru esok pagi pukul 7:15pagi.

joegrimjow said...

jgn xjoin jard
join
ajak reramai

iman said...

ajak geng blogger dan rakan sekerja ikut sama jard.usaha murni tu.

p/s: lepas demo jgn la yg ada g bli air starbuck plak.hehe

Jard The Great said...

mengikut maklumat terkini... jam 9:15mlm tadi.. 2 org je dlm kapal yg kena tngkp zionist tu..

6 org mesia yg lain terselamat sbb dalam kapal yang lain. Ade 9 kapal semuanya. Satu je yg kena tngkp..

Peri PiA said...

Terharu masih ade insan2 yg berhati mulia

Bangga dgn kamu

joegrimjow said...

jgn lupa update dlm blog jard
ku da nak off da ni

miss lolly said...

hanya buat sekadar y termampu.

MX said...

Bagus la ko...

pegi demo....dkt UK pulak heboh buat demo...

Israel dah nampak sangat yang diorang ni kejam...

ape la nak jadi dengan dunia nie...

Kulanz Salleh said...

salah satu usaha juga ni.. buatlah yang mana perlu.. akupun tetap membantah keganasan

muhammadthoriq said...

nice ar joe, jom trun ramai2 rabu ni.
:O(jom!!!)

ishiko said...

waahhhh.... ^_^

denaihati said...

Orang Malaysia suka berdebat soal remeh temeh tak percaya tengok forum kat gengblogger tetapi bila hal besar seperti ini senyap je...apa nak jadi????

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW