Share

hadiah diri sendiri yang terbaik

banyak betul entry yang best best untuk penyertaan kali ini. susah nak pilih ni! serius ku katakan yang kesemua entry ditulis sangat kena dengan jiwa ini. adusss, sungguh romantis semuanya. nanti ku hasilkan entry penghargaan untuk semua. kali ni nak cerita sedikit hadiah kepada diri sendiri yang.... siapa bagi?? tak lain dan tak bukan diri sendiri yang bagi


dah tua tua ni hadiah bagi sendiri, jangan harap orang lain beli ;)


erkk, sebelum ku tunjuk apakah yang dibeli tadi, nak cite sikit aktiviti hari ini. baru balik dari main chess. dah lama sebenarnya tak ikuti dieorang untuk main chess ni. tadi sebab ada masa, ku join. sekarang ni team kami berada di tangga ke2 divisyen 3, tapi kemungkinan besar dapat duduk di tangga pertama kalau menang 3 game lepas ni. game tadi? kami menang. aku hanya sumbangkan mata setengah sebab seri. hehe


ok ok, straight to the point


aku bukan pencinta gadjet, tapi ada hati untuk memiliki macbook. hehe. sebab dia stylo habis, dah lama duk usha usha tengok macbook di pasaran. terkebetulan sekarang ni kat sini keluar macbook yang baru dinamakan, macbook pro. wohoo, apa pagi, terus ke meadowhall untuk beli


di meadowhall teragak agak untuk beli yang mana, sama ada 13 inch ataupun 15 inch. harga? sudah tentu yang 15 lagi mahal. untuk perbandingan yang lebih jelas, ku akan buat next entry. entry ni ringan ringan ceritakan pengalama semata mata. hehe


lelaki hensem dan aku bukan gay


disana aku diajar cara untuk gunakan produk apple ini dengan terperinci. wah, agak jakun aku ni nak guna 2 jari menggerakkan cursor dan sangat teruja melihat slide presentation yang cukup menawan hati kalbu. belajar punya belajar, last last aku daftar masuk ke kelas dia. haha, dah benda baru, memang kena belajar selok belok dengan cara terpantas sekali!


pengalaman 1st time menaip entry


entry ini ditulis dengan macbook yang aku beli ni. agak susah sikit sebab tak biasa, tapi kalau bab menaip. laju je sebab keyboard dia cukup lawa. nanti esok ku tangkap gambar banyak banyak tunjuk ek. sekarang ni layan satu video yang ku buat untuk testing ke'power'an macbook ni dan gambar sedikit sebanyak ;)






ni videonya, jangan terkejut tengok orang melalak dalam ni ;)



*********



ok, yang ni baru dapat, jadi cepat cepat update walaupun tadi baru je post entry baru
hakhak
kek pokok
;)
malam ni boleh tidur dengan tersengeh besar
*saya sangat bahagiaaaaa!!*



sengehhhh ;)


comey2


pss : sorry terover ;)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

55 comments:

MuNsYi SaMa said...

tak leh tgk pon video tu?huhu

joegrimjow said...

huhu
jangan tengok
segan pulak bile tengok lama2\haha

yusuf mujahidin ™ said...

birthday bro?

moga sehat dn ensem slalu...kehkehkeh~

nursarah said...

alahai, video tu private so macam mana nak tengok..


huhu, best nya beli hadiah kat diri sendiri....!

err, tido la joe..tido.tido

joegrimjow said...

erkk
camne xtau ni?
huhu
bajet diri ini popular la sangat nak semua tahu
;)

besday semalam

adikeica said...

sikit kek pokok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hahahaha..huh..cepat blanje kitowang bdak smsa..

ardinihumaira said...

vavavava... encik joe terjerit2 sampai bulat matanya. hehe..


epi bdayjoe, moga panjang umo murah rezeki dirahmati Allah dikurniakan kebahagiaan dan berjaya dunia akhirat.. semoga semuanya terbaik, amin..

joegrimjow said...

eica, comey sangat sampai sayang nak makan
klu cepat skit bleh update skali ngn kisah ni
haha

thx u ;)

.::WaNiE::. said...

waaa cam orang meroyan ko jerit

hahah

Amanina said...

fuyooo. semangat sungguh menjerit. hahaha

Hazzy Ishak said...

nak je ku hantar bday kek ke UK
ha ha ha

joegrimjow said...

heee
comey tak kek tu?
;)

eqbalzack said...

kalau dekat bley gak abg eq blanje teh tarik gelas besorr...

hepi birthday bro joe...
sorry lewat wish...
tesis tak siap lagik...hehe

joegrimjow said...

xpe amanah negara kan?
hee
thx u

Anonymous said...

=) hee am happy when u r happy having the cake, suppose lquid deco tak disperse macam tu T_T...

will do a bter one next time. da takleh gne liquid choc n strawberry yg tu..

thanks for appreciating it :D

-tanah-

farra8979 said...

nice cake... n yg penting, nice birthday present...

Jard The Great said...

waaaaaa..... mmg nmpk meroyan la joe.. ehehe.. mkn je.. there'll be more to come after that.. jgn risau.. ekeke

LORD ZARA 札拉 said...

walalala~
meracau ko guna Macbook (dan aku dengki!! OMG!!)

yang paling best kek kamu~
sukanya!
sangat comel~

Vee Violet ~vLockheart~ said...

bohooo.. joe sangat happy...
bagus nagus...
cake itu sgt comel... adakah tuan tanah secomel itu juge? :)

~0~ said...

comel kek tue...

aduka said...

"lelaki hensem dan aku bukan gay"

dah ade org komen katakan kite ni GAY!
hampeh btol kapten.. haha..

T_T

Alimaz-Kembara Terasing said...

kelakar ko menjerit....hahahhhaahha

atty's said...

kek tu ko beli ke buek sendiri joe..

lumut said...

ANON tuh teman istimewa kamu ke joe?
hehe..so suwet.=)

nursarah said...

ahaha,lawak la video tu..macam sawan pun ada. haha!

kek tu terbaikkk!

HEMY said...

joe..rega macbook kat sana murah skit ke byak ke tak banding malaysia?kalau byk nk kirim sblum ko balik bulan 6 ni boleh?

green said...

ehem2..selmat ulang tahun, moga berbahagia selalu..:)

joegrimjow said...

harga semua nanti ku buat comparison ya

skrg ni tengah bahaggia
;)

SweetyMui2 said...

tekejut den!!!!dahla vlume bkak besooo
:P

FarhanaDr said...

Mak aih.. Over laa jugak.. Hahahahaha.. ;p

Tapi kan.. Sape wat kek tu????? Hehehehehhe.. Pnjang ku gelak ni.. Gelak ade makne hokey.. ;p

Matjoe said...

congrat n happy beday bro. bila nak reward yourself by buying property?

take ur time to read this:
Melabur dlm property

widda_me said...

dah lama mengidamkan apple nyer produk...

tapi smpai skang nk dapat ipod shufle pun mengharap jer

Othman Juliana said...

joe, best kan~ best part-dah guna for ages pun, no virus (ok-i nv install windows), part best klu ada remote-best dajal sape yg guna Mac gk in one room~ hahaha. Eh, tau tak nk clean up Mac? Biasa i will ask my bro to this-dan x pernah amek tau. Skang br mati kutu~ phew!

joegrimjow said...

wah, banyak tahu pasal mac, mmg tersangat berbeza dengan window, tp yg best masuk kelas die jadi semua dia akan ajar ;)

Othman Juliana said...

semua dia ajar? perghhh~ i never know theres a class for Mac! I've been using Mac for ages-since iMac yg gemok tu tp x expert pun. haha~ all this time asyik suh adik je yg handle anything that i don't know.

takpe, pasni awk bleh ajor akak ek~ susah btul bila dok x skali & no expert here. kedai Mac sini pun cam hampeh~ huhu

Echa said...

cute gileeee.. makanan ke tu??

bellar0ssa said...

alahai hadiah macbook tuk diri sendiri ke.huhu bestnye de buah apple..wee

cik EPAL said...

terkejut tengok video tu. nasib baik tak ada heart attack. haha.


happy belated birthday. semoga panjang umur murah rezeki dan semoga anda dan ehem ehem sekat selalu :)

cik EPAL said...

*sehat

hanna said...

haha.
x sangka jo sengal jerit2 cmtu
ingt skema.tehehehe.

kek nak!!!cantik!!

Kapten said...

JATUH SAHAM KO DENGAN VIDEO TU WEI!

agagagagaga

cikgu isza said...

selamat hari lahir dik.. akak ada baca tapi baru berkesempatan mengucapkan untuk adik. Wahhh.. seronok yer hari lahir bila ader yang meraikan..

moga adik semakin sukses dalam apa jua bidang yang adik ceburi :)

Kejernihanku said...

joe cpeat bersatu dgn tanah..nnti dpt bunga..tambah rumput sume :) heppy besday :)

/Dayah//Nurul/ said...

wah..mcm2 hadiah. menariknya kek pokok....sedaplahh. eh napa truk sgt melalak dlm video tu siap ada yg entrframe :D birthday man nya psl la tu. hepi birthday jo

syafawani said...

creative jugak itu kek..hee

░♥si lampu neon♥░ said...

ko baru 22thun rupnye...ish2x..hehe

fanadz said...

happy birthday! :) [even lambat sehari].bestnye hadiah die..nak macbook jugak..! isk.

noor afzan said...

happy belated birthday bro..
sorry k tak pat join.
kebizian melampau!
hoho~

next year buat lagi yea.
sure join..=)

bvlgarigirl @ Arianna said...

Selamat hari jadiiii
selamat hari jadiiii
selamat hari jadi joe joe

selamat hari jadiiii =)

milimilo said...

entri2 yg dedicate utk joegrimjow tu semua sweet.kalo aku yg tuan pnye bdn,mmg terharu gilalah sampai nk ngs.huhu.

Anne Boleyn said...

eppy birthday!! moga pnjang umo n murah rezki... :)

Ahmad Shafie said...

Welcome to macbook pro club!
aku pi'e notts sebelah bilik cha kalo ko lupa aku.

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

epy belated birthday... kek yg cumel..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

tetapi terkejut tgk video.. hihihihih ingat apa??? hihihi

ikoko said...

boleh plak kan buat video macam ni.. lawak giler.. aku yang tak dengar suara ko pun lawak giler dah.. ko terbeliak-beliakkan mata tu dah kenapa? kelakar sangat? ahahaha!!

ok.

hadiah terbaik untuk diri sendiri
1)laptop acer aspier 4740
2)savvy lovey dowey
3)dslr d90
4)kucing mix parsi 2 ekor - BUBU and LULU. ada hati nak breedkan mereka supaya dapat baby PURE Parsi!
5)hs SE SATIO atau VIVAS.. - ni belum tercapai lagi. next target ah gitu... iphone cam mahal sangat, plus gambar tak bape santek. so saya pilih SE! sebab SATIO ngan VIVAS bleh install garmen. so takyah beli GARMEN GPS itself. :)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW