Share

Contest : jika aku jutawan versi papa joe terbaik

entry contest untuk aduka, seyes telupa nak join. ku ni jenis yang suka join contest kalau orang tu dah join contest kita, kita join contest org. so aduka, ni entryku pasal kalau aku jadi jutawan. tarikh tutup 4 march. erkk, sebab tak bgtau 4 march waktu bile, ku assume 4 march pukul 11.59 malam. haha, sempat lagi ni nak join. kalau tak menang takpe, asalkan memeriahkan contest orang ;-)





~~~~

memang silap contest ni seab aku yang masuk. orang otak bisnes macam aku ni, memang senang lah nak fikir apa yang boleh dibuat (gila riak ayat aku ni) sebab cita cita aku mahu jadi billionare, bukan millionare, jadi sejuta yang dapat ni, aku akan agih-agihkan kepada kesemua anak sdara aku. haha, entry 2 in 1. sambil mengubat rindu kat anak sdare, sambil join contest






wafri syamrin (wafri) ok, sebab tak pernah jumpa lagi dengan budak kecik sorang ni sebab baru je lahir masa aku kat sini, selaku papa joe yang kaya akan membeli barang barang yang mahal mahal kepada dia ni. wafri syamrin. hoho. comey je kan. ku dah kira, lebih kurang 50 ribu akan ku beli baju zara kids, adam kids dan juga alat alat permainan baby yang lain. errk, tak muat rumah la bapak dia nanti. hehe









farihin wajdi (farihin) dia lahir masa ku cuti kat malaysia tahun lepas. memang baby comey. masa bersama dengan dia, dia ada sebut... oss osss. tak tahu apa itu os os, ku assum kerete vios la kot. jadi 75 ribu untuk beli kerete vios untuk farihin. haha, kecik kecik dah ada kete kan budak ni. tak pe, bagi kat ayah farihin bawakkan. sapa suruh bagi 1 juta kat aku kan?










mohd wazif (wazif) dia pun lahir masa ku ada di malaysia jugak. kalau korang tengok, wazif ni sangat montel. kecik kecik dah montel jadi, ku akan gunakan duit tu untuk beli alat senaman untuk dia. alat senaman yang direka khas untuk budak yang umur setahun je. haha, agak agaknya 50 ribu cukup untuk wazif? cukup la kot









mohd wafie (fie) fie ni memang pelik sikit perangai. sangat suka menyendiri. dia ni kalau aban abang dia tengok cite katon, dia boleh masuk bilik sorag sorang untuk tido. walaupun suak menyendiri, dia suka cakap dengan papa joe die. hehe, tak tahu nape. urmm, fie suka apa ya/ haaa, ultraman! minat sangat. hari hari ajak aku tengok cote ultraman. sebab dah dapat sejuta ni, ku akan beli set ultraman dan raksasa yang berharga 75 ribu hanya untuk fie. konpem dia akan selalu bersama dengan patung patung tu nanti ;-)










afiq ismail (fik) sebab anak sdara yg ni duduk di kelantan, memang banyak masa akan bersama dengan dia. dia lah yang buat teman kak moh dengan ibuku disana. hehe. nakal dia?? haaa, semua orang akan kalah. fik ni suka spek mata kot. jadi ku akan beli kesemua spek mata hitam untuk dia. koleksi mahal mahal, semua ku angkut. pakai buang. hehe, 100 ribu cukup la kan? kalau mahal sangat, panggil pembuat spek mata design khas untuk fik. heeee








humairah sorfina (ye be) antara anak sdara fevret aku. hehe. fevret bukan apa, sebab 'nakal' dan bahasa tepat adalah, 'gelenya' ntah tiru sapa tak tahu ye be ni, dia ni sangat sangat moody, dan untuk pujuk dia, kene lelaki yang hensam saja. apakah??? memang, badan dia akan bergetar kalau jumpa lelaki lelaki hensem. baru 5 tahun ok. hehe, jadi, ku akan sewa model model lelaki yang dia minat antaranya tom cruise, 4 orang dalam cite BOF tu dan ramai lagi la. semua plakon plakon ni ku nak buat turutan untuk bawa ye be jalan jalan. konpem badan dia bergetaran sepanjang minggu. 200 ribu cukup la kan? wah, tak adil betol papa joe ni










shazrul mizan (janjan) dia yang paling ayu. hehe, ayu ayu pon memang nakal dia kalah lelaki maskulin. buas terlampau. dia ni minat kepada barangan perempuan. aiyook, jangan jadi bapok sudah la ye janjan. ok, janjan ni minat pakai tudung dengan bola. ku akan sewa beberapa pemain futsal perempuan yang bertudung untuk melatih janjan main bola. ada sesapa berminat? ermm, 150 ribu cukup la kot? cukup tak? cukup la kan









shamil mifzal (camil) ini anak sdara lelaki yang sulong. memang seorang yang cepat menangis, kalah dengan jan jan. kalau bergaduh, pasti dia yang kalah dulu. hoho. camil ni minat robot. jadi, ku akan beli robot yang canggih pada dia yang diimport khas dari jepun. sekali dengan pembuat robot ku beli. robot apa yang boleh cakap cakap tu? haa, yang tu la ku akan beli untuk camil nanti. haha, 150 ribu akan diperuntukkan. konpem tak tido malam camil nanti ;-)







hanina sofea (tocha) merupakan anak sdare yang sulong, jadi kene bagi lebih sikit la kan? hehe. ok, minat mendalam anak sdara aku ni kepada bidang lukisan, selaku papa joe yang kaya sebab dapat duit sejuta, aku akan belikannya model perempuan yang sexy lagi anggun untun mengajar dia melukis. barangan pulak mestilah mahal, semahal sehingga 150 ribu! haha, agak agaknya apalah barang lukisan sampai 150 ribu kan? hehe, entah, ku tak tahu. harap tocha suka nanti






satel 9 orang,
cukup 1 juta!
layan gambar dulu


seyes rindukan dieorang......



papa joe, pulanglah cepat, kami nak main pondok pondok dengan papa joe ni





jadi
kalau aku dapat 1 juta
akan ku guna sebagai mana kat atas ;-)



~~~~


aku ada mendapat panggilan dari orang lloyds. lloyds ni merupakan antara syarikat bank di sini. dieorang call untuk jumpa dan aku ingat ada masalah apa, jadi terus je pergi sana. 2 hari lepas rasanya ku buat appointment dengan dieorang


tukar akaun


sekarang ni akaun kad aku adalah cash akaun. dieorang suggest aku tukar ke silver akaun, yang mana lebih banyak faedah yang akan kita dapat. dengar penjelasan dari dia, aku jadi tertarik. sehinggalah aku teringat yang akau belum buat islamic banking. terus aku tanya boleh tak aku buat islamic banking


2000 pound


dalam akaun aku lebih kurang ada 2000 pound lebih lebih. duit mara, duit herbalife, duit kerja, semua sekali. memang kalau tukar ke akaun silver, aku akan dapat faedah yang banyak. tapi sebab islamic account lebih sesuai, aku pindah ke akaun itu. memang pegawai bank tu nak aku tukar kepada silver akaun, puas dia pujuk dengan menawarkan macam macam faedah, tapi ku pilih islamic account jugak


duit sangat penting


sekarang ni begitu banyak bank yang menawarkan tawaran islamic banking. ini adalah disebabkan oran islam lebih sukakan cara islam. faktor inilah yang membuat banyak bank lain untuk membuat sama islamic banking. bayangkan kalau umat islam mundur dan takde duit, nak ke dieorang sediakan khidmat macam ni?



moral? jadilah kaya untuk orang lain hormatkan kita ;-)



Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 comments:

{lumut} said...

geramnye tgk sorg2...
nak cium je rse...
nnt aunty lumut nak jmpe korg boleh?hehe

lumut baru ade 3 org ank buah.hee

aduka said...

fuhhh.. ko nye entry best..
nti aku review kemudian k..
=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ghairah giler ciuman. lalalalal :D




gudluck joe :)

enyheartsdiamond said...

comel2 mcm saya :)))

Armyrule said...

pergh ramai anok buah tu joe...

nursarah said...

sangat comel mereka semua! gudluck joe!

FarhanaDr said...

Lolly mngeluarkan statement terlampausss tu.. Hahaha.. Ghairah??? Ahaks.. ;p

All the best joe.. Ptut msukkan ku skali dlam plan jutawan hang tu.. Hik hik..

FarhanaDr said...

Oh ye ye ye.. All the best papa joe.. Heehee.. :)

bellar0ssa said...

joe.siyes comel gile sume anak2 buah ko.huhu...

ramai gak anak buah ko ek.

ceh ko xadil ni.. haha.

yang pakai baju spiderman tu comel je.hehe.

Nurul Hidayah Bt Jamal said...

waw, ramainya anak buah.
pemurah nya joe ni...kat sume anak sdara nya nak belanja. bagus~
all the best kat contes aduka..
gambaran bsama anak sdara tocha tu manja2 busyuknya :P

rhapsody LiN said...

ahaha..
cute2.. lin suka yg melukis tu. just like me. lukis ok. kaler hancusss....
;pp


gd luck!

joegrimjow said...

comey anak sdare tiru pak sdare die
hehe

para said...

untuk munir tak ada ke??

Syima Boyd said...

sume anak buah joe comel2 laaa..

amie said...

bapak best jadi anak sedare ko..
huahuhauah
anak buah ke anak sedare??
gagaga

joegrimjow said...

apa beza abnak buah dengan anak sdare?
hehe

flygurl said...

baiknya papa joe ni...

naz said...

perghh penulisan penuh kasih sayang :)

cik idaY said...

beruntung sper dapt jadi ank sedara papa joe..
papa joe!!please be my uncle..hahaha

shahrinabd said...

good luck!

baik sungguh niat, semua untuk bebudak...

hanna said...

cumel-cumel sumenya
huhuw~

para said...

kawan kawan jgn lupa.hehehe

joegrimjow said...

erkk
kali ni untuk anak sdare je
;)

zaizax said...

ahhhhh comel comel nye anak saudara joe..tambah2 tgk dorang ramai2 dlm pic tu, yg pakai baju color biru..cantikk

joegrimjow said...

almost semua pakai baju warne biru
;)
yg mana satu?
heee

bilis said...

begini upanya org da kawin...hurmm....

fikaryna said...

seme kiut cam papa joe dia..ha..adik kem salam balik..hik2..wei..nape aku jadi posmen..haha..

ibnrajab said...

salam,

thanks 4 coming2, komen2 kat blog I..

aNoZ said...

aik. aku dah baca dah entry ni tadi. kenapa die tulis baru update ni? haha

Nur Su'aidah Bachok said...

salam joe. serius memang best kot entry ni. haha. sebab ada kanak-kanak comel ramai sgt. aiyarkkk!!

pasal duet, emm sokong! duet itu penting. ada org yg akn hormat kita jika kita berduet ;D

*ank sdre aku lak dah besar gedabak msg2, sebaye lak tu, tak ley nk dukung2 lg.. hoho

~0~ said...

xsempat nak join....owh...kaya

Hazzy Ishak said...

murahnya hati papa joe
hehehe

anak papa joe nak kasi bape banyak pulak
hiks

Lifesaver said...

xde anak buah lagi...tahun ni insyaAllah....

helena's said...

ya ampun!rasa macam nak culik masing2!comel..okey ko aku tak culik..hahaha

Hizami Li said...

good luck.
wah, anda sgt penyayang.
hehe.
bagus.
;D

amie said...

tade beza eh?
huhhuhu

aemyLina™ said...

cutenya budak2 ni...
sejuk je mata memndang.. hik3

Mimie.Candy Cane said...

tiba2 terasa nak jadi anak sedara joe..


boleh kan papa joe?

hehehe..:P

Jard The Great said...

hehe.. anak2 aku konfem chumel2 dan putih2..

aYu said...

jadi anak sedara joe asik kena cium jek.
haha

F I T said...

pergh ramai bala tentera bro hehehe boleh buat team bola sepak dah ni..erm rasa cam nak jadi budak-budak balik..happy je..takde masalah sangat :P

Hadiah-Hadiah Terbaik Untuk Lelaki

chenurulhusna said...

moral?jadilah kaya pd ilmu n budi pekerti bukan pada harta :-)

Af'fi Sofyan said...

kasilah aku, singgit. :)

Hanis said...

siyes

kau sudah bley kawen.

layan anak sedara pun dh mcm ank sendiri.


Ikhlas,
Troxs (dot) Com /blog

bina badan said...

Dapatkan Panduan Bina Otot Badan Lelaki Disini Agar Anda Lebih Macho, Tegap Dan Bertambah Kacak....Hehe...
Jangan Segan2..Realisasikan Badan Impian Anda.....

Iela Fazielah said...

uih... comeynyer anak buah.... ramai lak tu...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW